Vesta pro pracovního psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2021 07:44
janaa

XXX.XXX.39.71

Nejstarší čuba byla na vyndání tukové boule z boku.
Super se hojí, v neděli jí vytáhnu stehy, a bude zas v cajku. Jenže boule byla větší a rostla napříč přes bok,takže má celej bok vyholenej a samozřejmě tam bude jizva, a nemyslím,že se tam dostatečně nasrstí (naposled,když byla šitá po potrhání od prasete, tak jí to zarůstalo půl roku). Takže řeším,čím ten bok zakrýt na loveckou sezonu, ale i na běžný procházky, páč čuby lítají vším bordelem,trnkama atd. Ideálně vestu z funkčního materiálu, který musí být dostatečně pevný,aby se neroztrhl, zároveň ideálně nenasákavý, protože kromě deště musím počítat s tím, že v něm čuba vlítne i do vody. Ne moc teplý, protože se v tom bude x hodin velmi aktivně hýbat.
Koukala jsem na Hurtu, ale co se mi líbí nejvíc, tak už nemají, jedna by připadala v úvahu, ale má límec,to mi přijde zbytečné.
Má někdo zkušenost, tip? V téhle oblasti jsem naprosto mimo

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2021 08:06

Tohle asi bude krátké? Znám ji od záchranářů, asi nebude úplně marná. Ale nevím, kam až ta jizva zasahuje.

https://loype.cz/produkt/protector-vest-non-stop-dogwear/

27.8.2021 08:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Nejstarší čuba byla na vyndání tukové boule z boku.
Super se hojí, v neděli jí vytáhnu stehy, a bude zas v cajku. Jenže boule byla větší a rostla napříč přes bok,takže má celej bok vyholenej a samozřejmě tam bude jizva, a nemyslím,že se tam dostatečně nasrstí (naposled,když byla šitá po potrhání od prasete, tak jí to zarůstalo půl roku). Takže řeším,čím ten bok zakrýt na loveckou sezonu, ale i na běžný procházky, páč čuby lítají vším bordelem,trnkama atd. Ideálně vestu z funkčního materiálu, který musí být dostatečně pevný,aby se neroztrhl, zároveň ideálně nenasákavý, protože kromě deště musím počítat s tím, že v něm čuba vlítne i do vody. Ne moc teplý, protože se v tom bude x hodin velmi aktivně hýbat.
Koukala jsem na Hurtu, ale co se mi líbí nejvíc, tak už nemají, jedna by připadala v úvahu, ale má límec,to mi přijde zbytečné.
Má někdo zkušenost, tip? V téhle oblasti jsem naprosto mimo

Pro našeho zrzavečka jsem teď zjara po operaci mastocitomu na stehně a bouliček na hrudníku a krku používala vestu softshell viz fotky v odkazu. V jeho případě jsem za ten límec byla ráda, chránil mu krk, kde byla taky jizva, ale jestli je čubina starší, tak by v chladným počasí tu ochranu krku mohla uvítat /soudě podle naší utulkový bábrdle/ a nemuselo by to tak vadit. Teď to čtu znovu o tom, že v tom vlítne do vody, tak to by asi nefungovalo ale nic, nebo myslíte, že šijou něco z takovýho matroše? Proti dešti to bylo super, chránilo to přesně tělo i před tím bodláčím, šípkama a tak, protože on pak už fungoval normálně. Vyhovovalo to i střihově, měl naopak holej pupík, kde to mohlo luftovat:

https://zrzavec.com.cz/2021/05/12/a-jdeme-ven/?preview_id=120120&preview_nonce=1fd99c2b3e&preview=true

Je pravda, že labík je trochu jinak nasrstěnej než vižlouš, ale myslím, že pokud chcete aby ta jizva byla chráněná, tak nic lehkýho asi použít nepůjde? Nám tohle zafungovalo dobře, nebyl nijak zadýchaný a z vedra vyřízený a to bylo teplejší počasí, než teď. Není to nijak "vyfutrovaný" je to taková lehká varianta a hlavně střihově to sedlo - volnej pupek, boky a stehno chráněný.

27.8.2021 10:42
janaa

XXX.XXX.0.11

Odetto- to se bojím,že je právě krátké
Zrzavci - píše mi to,že nemám oprávnění to vidět

27.8.2021 11:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Odetto- to se bojím,že je právě krátké
Zrzavci - píše mi to,že nemám oprávnění to vidět

aha opravím to - takhle to půjde?

https://zrzavec.com.cz/2021/05/12/a-jdeme-ven/

nevím, zda to bude vyhovovat s tou vodou, ale naši psi se pohybují pořád někde v terénu, roští, trní. Není to sice lov jako takový, ale nejsou to ani procházky, že si trajdáme (samože v počátcích po operaci jsme se jen trajdali a to po loukách, ale právě potom, aby měl tu ránu chráněnou to fungovalo skvěle. A ten "rolák" mu nevadil . A že on není nějak teplomilnej. Tak třeba i kdyby jen pro inspiraci střihem.

27.8.2021 11:21

Nonstop má teď novou pláštěnku, jmenuje se, myslím, Fjord nebo tak nějak. Co jsem slyšela, slibují, že se pod ní nezapaří ani mokrý pes, mělo by to být prodyšné. Kryje celé tělo, ale taky má límec - nemám tušení, jestli by se dal třeba trochu ohrnout nebo tak něco, a nevím, jak pevný je použitý materiál.

Ten protector je právě dobrý v tom, že má na hrudníku kevlar, to toho psa opravdu ochrání. Škoda, že je nedělají v delší verzi.

Ještě mě napadl plážový obleček, ale nevím, jak odolný ten materiál je vůči mechanickému poškození, znám to jen z internetu: https://store.ezydog.com/dog-rashies/

27.8.2021 11:27
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
aha opravím to - takhle to půjde?

https://zrzavec.com.cz/2021/05/12/a-jdeme-ven/

nevím, zda to bude vyhovovat s tou vodou, ale naši psi se pohybují pořád někde v terénu, roští, trní. Není to sice lov jako takový, ale nejsou to ani procházky, že si trajdáme (samože v počátcích po operaci jsme se jen trajdali a to po loukách, ale právě potom, aby měl tu ránu chráněnou to fungovalo skvěle. A ten "rolák" mu nevadil . A že on není nějak teplomilnej. Tak třeba i kdyby jen pro inspiraci střihem.

Jj,už to vidím. Vypadá dobře,ale já bych se bála,že si někam píchne klacek atd.,že je to v některých místech takový volný. A ona je magor.
Mě se líbila tahle od Hurty nebo něco takového,no. A tam i píšou,že s ní může pes do vody https://www.hurtta-collection.cz/reflexni-vesty-hurtta/vesta-rambler-hurtta-oranzova/

27.8.2021 11:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo ta hurtovesta vypadá dobře, tak pokud to kryje, asi není nad čím přemýšlet, nebo jo?

Jak myslíte zapíchne klacek? Se ptám do budoucna.

27.8.2021 11:35
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
Jo ta hurtovesta vypadá dobře, tak pokud to kryje, asi není nad čím přemýšlet, nebo jo?

Jak myslíte zapíchne klacek? Se ptám do budoucna.

Oni už jí nikde nemají. Jen doprodej ve velikostech,co jsou mi k prdu.
No,že by to mělobýt ideálně elastický nebo na utahování, když kouknu na fotky,tak u břicha,běhu je to volnější,což na procházky fajn,ale když mi bude čuba bez mozku letět za postřeleným bažantem,tak aby se mezi obleček a psa nezapíchl nějaký klacek nebo tak. Nevím,jestli to vysvětluju dobře...

27.8.2021 11:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Oni už jí nikde nemají. Jen doprodej ve velikostech,co jsou mi k prdu.
No,že by to mělobýt ideálně elastický nebo na utahování, když kouknu na fotky,tak u břicha,běhu je to volnější,což na procházky fajn,ale když mi bude čuba bez mozku letět za postřeleným bažantem,tak aby se mezi obleček a psa nezapíchl nějaký klacek nebo tak. Nevím,jestli to vysvětluju dobře...

Jojojo, vysvětlujete - to je fakt,že na ten popisovaný účel to není . To je prekérka, že už to nemají - a neporadili by, co místo toho?

27.8.2021 11:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

něco takovýho taky blbý?

https://vseprolov.cz/ochranna-vesta-pro-psy-m-hrudnik-do-55cm-10723.html

edit - strkám sem další co se mi ukázalo pod ochrannou vestou

https://www.waltertrading.cz/vesty-pro-psy/vesta-protect-pro-t45-orange/

27.8.2021 11:56
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
něco takovýho taky blbý?

https://vseprolov.cz/ochranna-vesta-pro-psy-m-hrudnik-do-55cm-10723.html

edit - strkám sem další co se mi ukázalo pod ochrannou vestou

https://www.waltertrading.cz/vesty-pro-psy/vesta-protect-pro-t45-orange/

Ona má kevlarovku na míru,ale kevlarovka je těžší a vždycky trochu omezuje v pohybu. Ale teď jsem čubu přeměřila a zkusím xxl,ona je trochu přerostlá labradorka, tak by jí to teoreticky mohlo být, těch pár centimetrů by nemělo vadit. Uvidím,až dorazí,při nejhorším jí vrátím,no, a budu hledat dál

27.8.2021 11:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak držím palce, ať najdete co nejvhodnější a hlavně, aby čubina rychle dohojila jizvu.

27.8.2021 12:03
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
Tak držím palce, ať najdete co nejvhodnější a hlavně, aby čubina rychle dohojila jizvu.

Díky. Ona se hojí strašně rychle,celý život, a naštěstí ani teď, v 10,5 se to nezměnilo, takže to má krásný, i když se kromě boule ještě kastrovala. Akorát tam má z kůže takovej velkej varhan, jak se musel kus uříznout,tak to vystupuje. Ale spíš bude trvat,než se to nasrstí a zaroste, a to se právě bojím,že by si to mohla opakovaně odrbat,páč čuba je blázen a na věk se zatím neohlíží (zaplaťpánbůh za to )

27.8.2021 12:09
janaa

XXX.XXX.0.11

Marcel,ty od nonstopu jsou krátké a ta od Manmatu zase teplá,no....
Díky za tip,kouknu na to. Naposled jí jizva zarostla,až když začala línat. Ale to bylo třicet stehů ve třech vrstvách do hloubky

27.8.2021 14:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ještě jsem narazila na tohle

https://www.mujarmyshop.cz/vesta-pro-psa-neopren-english-oak/1621398440-1153485

Aha, koukám, že největší mají M, to bude asi malé, tak zas nic

27.8.2021 15:11
janaa

XXX.XXX.0.11

marcelaamax napsal(a):
Ještě jsem narazila na tohle

https://www.mujarmyshop.cz/vesta-pro-psa-neopren-english-oak/1621398440-1153485

Aha, koukám, že největší mají M, to bude asi malé, tak zas nic

jj,na tu jsem taky koukala,ale ve velkých velikostech jsem jí nenašla. Oni mají i v Decathlonu,alejejich xl jen na lehkýho křepeláka nebo špringra

27.8.2021 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a tohle?

https://eshop.mystique-dummy.cz/dokken-s-neoprenova-vesta-pro-psy-je-velmi-uzitecna-pro-praci-se-psem-v-chladnejsich-podminkach-nebo-ve-vode-idealni-do-extremnich-podminek-p43364/

Možná to nebude splňovat tu podmínku "ne moc teplá na x hodin aktivního hýbání".

27.8.2021 20:29
janaa

XXX.XXX.0.11

Vypadá super, je otázka,jestli v tom nebude psovi v teplotách nad nulou moc horko. Každopádně si jí nechám v záloze,kdyby ta hurtta neseděla. Určitě by byla super na kachny

2.9.2021 10:23
janaa

XXX.XXX.0.11

Tak vesta od Hurtty dorazila, dnes vyzkoušena a paráda

2.9.2021 10:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tak vesta od Hurtty dorazila, dnes vyzkoušena a paráda

a já si zrovna včera říkala, jak to nakonec dopadlo. Tak supr, že to sedí.

2.9.2021 10:28
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
a já si zrovna včera říkala, jak to nakonec dopadlo. Tak supr, že to sedí.

Malinko je v některých partiích volnější,ale ne tak,aby to vadilo

2.9.2021 10:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Malinko je v některých partiích volnější,ale ne tak,aby to vadilo

tak ono to takhle - pokud to není šitý na míru - asi málokdy sedne dokonale. Hlavní je, že má chráněnou tu jizvu a jak se jí v tom pohybuje.

2.9.2021 10:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Hurtta nezklame, já na Hurttu nedám dopustit...jak my se psama říkáme, milujeme Finy
My máme poměrně dost vybavenej šatník, jelikož pinčová je zmrzlá a Vikina nemá moc podsadu.
Když porovnám Hurttu s jinejma značkama, je to nebe a dudy, je o několik tříd výš. Na těch oblečcích zbožňuju vychytaný detaily...přiznám se, že různý promakaný vychytávky jsem na nich nacházela ještě asi měsíc po koupi, když už je feny nosily

2.9.2021 10:58
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
tak ono to takhle - pokud to není šitý na míru - asi málokdy sedne dokonale. Hlavní je, že má chráněnou tu jizvu a jak se jí v tom pohybuje.

Jj,to je výhoda toho neoprenu,že to nebude nikde tlačit nebo odírat. Na prasata mají holky vestu na míru

2.9.2021 10:59
janaa

XXX.XXX.0.11

Terven napsal(a):
Hurtta nezklame, já na Hurttu nedám dopustit...jak my se psama říkáme, milujeme Finy
My máme poměrně dost vybavenej šatník, jelikož pinčová je zmrzlá a Vikina nemá moc podsadu.
Když porovnám Hurttu s jinejma značkama, je to nebe a dudy, je o několik tříd výš. Na těch oblečcích zbožňuju vychytaný detaily...přiznám se, že různý promakaný vychytávky jsem na nich nacházela ještě asi měsíc po koupi, když už je feny nosily

Tak já jsem skoro nepolíbená, jen skřetíci teda mají zateplený vesty na zimu,už to byl výkon,jim něco koupit

2.9.2021 11:12
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Tak já jsem skoro nepolíbená, jen skřetíci teda mají zateplený vesty na zimu,už to byl výkon,jim něco koupit

S pinčovou je to těžký, je šíleně zmrzlá. Asi je to pochopitelný u psa, kterej v tropických vedrech, kdy všichni ostatní jsou rádi, že žijou, spí zavrtanej pod peřinou
Předchozí majitelé ji v zimě zřejmě jen vypustili vyčůrat a hned domů. Pamatuju se na její zděšenej výraz, když zjistila, že po čůrání ještě někam půjdeme.
Teď už vycházky miluje, užívá si je, ale třeba současný ranní teploty už jsou na ni málo, je zježená,hrbí se, má ty záda citlivý.
Takže se ve mě perou tendence ji nerozmazlovat a otužovat anebo prostě oblíkat podle její potřeby, hlavně, ať se cítí komfortně. Ale spíš oblíkám.

2.9.2021 11:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Asi je to pochopitelný u psa, kterej v tropických vedrech, kdy všichni ostatní jsou rádi, že žijou, spí zavrtanej pod peřinou

Tak tohle je u nás naprostej standard , celé léto spím pod péřovou duchnou a psi taky. Když nějaký letní večer sedíme na terase, tak psy přikrývám, protože už se choulí a vím, že to přikrytí mají rádi . Stejně tak třeba teď k večeru si zalezou ke mě pod deku. Až začneme topit, tak se přesunou ke krbu . ¨

Ale u nás je to spíš o takové pohodlnosti? Jsou prostě zvyklí se někam zavrtat a je jim to příjemné. Když nemají k dispozici žádnou deku, tak se stočí do klubíčka a tváří se děsně ublíženě . Ale venku takový problém nemáme, tak teď vůbec, to je pro ně ideální počasí. Loňskou zimu na sobě měl pes vestu párkrát v autě na tréninku, kde po tréninku čeká a nehýbe se, jinak vůbec. Fena teda jo, ale to kvůli těm opařeným zádům.

2.9.2021 11:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
S pinčovou je to těžký, je šíleně zmrzlá. Asi je to pochopitelný u psa, kterej v tropických vedrech, kdy všichni ostatní jsou rádi, že žijou, spí zavrtanej pod peřinou
Předchozí majitelé ji v zimě zřejmě jen vypustili vyčůrat a hned domů. Pamatuju se na její zděšenej výraz, když zjistila, že po čůrání ještě někam půjdeme.
Teď už vycházky miluje, užívá si je, ale třeba současný ranní teploty už jsou na ni málo, je zježená,hrbí se, má ty záda citlivý.
Takže se ve mě perou tendence ji nerozmazlovat a otužovat anebo prostě oblíkat podle její potřeby, hlavně, ať se cítí komfortně. Ale spíš oblíkám.

Nenene, tohle není o rozmazlování. Já taky ohaře neoblíkám, ale stará Bubinka byla můj první pes, co dostal svůj kabátek. Jednak starej pesan má jinou termoregulaci, druhak ona z toho útulku byla tak šíleně zmrzlá - dlouhodobě -že byla schopná se fakt smažit - jak na zahradě, kde se v poledne vypleskla na rozpálený oblázky, tak uvnitř, kde se cpala bez nadsázky pod kamna. A když člověk chce, aby si pes vycházku užíval a ne aby ji protrpěl jako zlo, tak tu garderobu pořídí a čoklid pak může rejdit jak életrická myša, místo toho, aby se klepal jak moje zuby při hororu.

2.9.2021 11:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

je to děs, když člověk neví a má pořídit

2.9.2021 11:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jj,to je výhoda toho neoprenu,že to nebude nikde tlačit nebo odírat. Na prasata mají holky vestu na míru

Já se zeptám-už jsem chtěla kolikrát. Labroš nepatří do tý velikosti, kdy už pes na prasata nesmí? Já tak nějak z dávna mám, že je to velikostně omezený.

2.9.2021 11:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Taky jsme měli Hurttu. Bohužel jen jednu zimu ......Nepromokavá, pes v teple, snadné nasazování, otvor na kšíry a spoustu dalších vychytávek. Top značka za mne.

2.9.2021 12:03
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Asi je to pochopitelný u psa, kterej v tropických vedrech, kdy všichni ostatní jsou rádi, že žijou, spí zavrtanej pod peřinou

Tak tohle je u nás naprostej standard , celé léto spím pod péřovou duchnou a psi taky. Když nějaký letní večer sedíme na terase, tak psy přikrývám, protože už se choulí a vím, že to přikrytí mají rádi . Stejně tak třeba teď k večeru si zalezou ke mě pod deku. Až začneme topit, tak se přesunou ke krbu . ¨

Ale u nás je to spíš o takové pohodlnosti? Jsou prostě zvyklí se někam zavrtat a je jim to příjemné. Když nemají k dispozici žádnou deku, tak se stočí do klubíčka a tváří se děsně ublíženě . Ale venku takový problém nemáme, tak teď vůbec, to je pro ně ideální počasí. Loňskou zimu na sobě měl pes vestu párkrát v autě na tréninku, kde po tréninku čeká a nehýbe se, jinak vůbec. Fena teda jo, ale to kvůli těm opařeným zádům.

Venku to bude tím, že bullové mají na sobě víc hmoty
A jo...i v pinčí skupině na fb jsou lidi, co tvrdí, že pokud má pinč pohyb, nepotřebuje oblíkat, ale to budou zřejmě psi, kteří jsou zvyklí od štěněte. Anebo ti majitelé třes psa neřeší a berou to tak, že to patří k plemeni - to už jsem taky slyšela. Vždyť je to přece ratlík, ti se klepou pořád...tak na to já odpovídám, že zajímavý, že v létě nebo v bytě se neklepe.

2.9.2021 12:06
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
Já se zeptám-už jsem chtěla kolikrát. Labroš nepatří do tý velikosti, kdy už pes na prasata nesmí? Já tak nějak z dávna mám, že je to velikostně omezený.

Jak kterej ono to není podle plemene,ale výšky,je to do 55 cm. Zrovna Baruška je přerostlá ostatní čuby se do toho vlezou. Ale hlavně, takovýty hony ve sdruženích, jde se prostě do revíru, a i když se třeba primárně jde na drobnou,tak na prasata dneska člověk může narazit všude. Takže tam holky dostávají vesty, tahle a její dcera mají na míru ochranný,protože jsou vysoce kontaktní. Ty,co vím,že do přímého kontaktu nejdou,ale samozřejmě může se stát, mají vesty z Decathlonu

2.9.2021 12:07
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
je to děs, když člověk neví a má pořídit

No děsný a ještě ty buldočci a mopsi jsou takový nestandardní s těma svejma hrudníkama,takže to není jen tak. Jinak buldočka je taky vysokozmrzlík

2.9.2021 12:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jak kterej ono to není podle plemene,ale výšky,je to do 55 cm. Zrovna Baruška je přerostlá ostatní čuby se do toho vlezou. Ale hlavně, takovýty hony ve sdruženích, jde se prostě do revíru, a i když se třeba primárně jde na drobnou,tak na prasata dneska člověk může narazit všude. Takže tam holky dostávají vesty, tahle a její dcera mají na míru ochranný,protože jsou vysoce kontaktní. Ty,co vím,že do přímého kontaktu nejdou,ale samozřejmě může se stát, mají vesty z Decathlonu

Díky, já právě vím, že to bylo či je podle velikosti, tak jsem si říkala, že ten labík už je za. Ale tak jak to popisujete, tak to dává logiku.

Nicméně pro mě je to zvláštní představa, že jde takhle labík do prasete. Mám ho jako vlídné aportýrovací stvoření a ne kňourobijce, kterej jde hlava nehlava a počkej, tumáš! . Vlastně kdysi mě u nich zaskočilo to nadšení pro lov koček. Prostě k labíkovi mi to nejde. Což neznamená, že to co? Nejde

2.9.2021 12:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
No děsný a ještě ty buldočci a mopsi jsou takový nestandardní s těma svejma hrudníkama,takže to není jen tak. Jinak buldočka je taky vysokozmrzlík

to je fakt, mohutnej a malej péf to nemá jednoduchý. Jasně, když je pes zmrzlík, tak proč mu vycházky nezpříjemnit. Já jdu do vrtule jen u takových těch kabelkových, co je oblíkají pomalu i v tropických vedrech. Tuhle malej špic, zima nikde a ........ chudák pes.

2.9.2021 12:18
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
Díky, já právě vím, že to bylo či je podle velikosti, tak jsem si říkala, že ten labík už je za. Ale tak jak to popisujete, tak to dává logiku.

Nicméně pro mě je to zvláštní představa, že jde takhle labík do prasete. Mám ho jako vlídné aportýrovací stvoření a ne kňourobijce, kterej jde hlava nehlava a počkej, tumáš! . Vlastně kdysi mě u nich zaskočilo to nadšení pro lov koček. Prostě k labíkovi mi to nejde. Což neznamená, že to co? Nejde

Já mám trochu nestandardní labradorky Ne,fakt je,že mám doma dvě "linie",kočky loví všechny, na škodnou jsou ostrý taky vššchny,ale jedna je mírnější, ty třeba prase budou stavět a zaštěkávat, ale nepůjdou do něho (u jedný dcery tedy nevím,to ještě nemám ověřený), druhá je daleko ostřejší a větší lovci, Baruška,což je tahle,je vyhlášená tím,že opravdu a doslova na prasatech jezdí,její dcera je to samé,ale je opatrnější,co dostala na budku, no a vnučka,to se uvidí,ale ten předpoklad tam je taky,no. Samozřejmě je to i o tom, že se učí od sebe

2.9.2021 12:19
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
to je fakt, mohutnej a malej péf to nemá jednoduchý. Jasně, když je pes zmrzlík, tak proč mu vycházky nezpříjemnit. Já jdu do vrtule jen u takových těch kabelkových, co je oblíkají pomalu i v tropických vedrech. Tuhle malej špic, zima nikde a ........ chudák pes.

Hele,já si vůbec nedovedu představit,jak mohla buldočka přežít na řetězu u boudy.Taky má z toho podlomený zdraví,ale na tu už je zima teď (když se nehýbe)

2.9.2021 12:24
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):

Myslím, že na široký hrudníky má právě Hurtta něco spešl

2.9.2021 12:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

druhak ona z toho útulku byla tak šíleně zmrzlá - dlouhodobě -že byla schopná se fakt smažit - jak na zahradě, kde se v poledne vypleskla na rozpálený oblázky, tak uvnitř, kde se cpala bez nadsázky pod kamna

Tenhle popis taky sedí na mého psa, v útulku nikdy nebyl, od mala je doma v posteli . Ale miluje teplo. Už jsem to tu řešila, že v létě se vyvalí na rozpálenou zámkovku a smaží se, fena se aspoň občas zvedne a jde nachvíli do bazénku nebo do stínu, pes ne, toho kolikrát ženu já. U krbu to samé, vydrží tam ležet hodiny.

Jako pokud by se mi pes venku klepal (jakýkoli) tak nebudu řešit ostatní a prostě ho obléknu.

2.9.2021 12:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Já mám trochu nestandardní labradorky Ne,fakt je,že mám doma dvě "linie",kočky loví všechny, na škodnou jsou ostrý taky vššchny,ale jedna je mírnější, ty třeba prase budou stavět a zaštěkávat, ale nepůjdou do něho (u jedný dcery tedy nevím,to ještě nemám ověřený), druhá je daleko ostřejší a větší lovci, Baruška,což je tahle,je vyhlášená tím,že opravdu a doslova na prasatech jezdí,její dcera je to samé,ale je opatrnější,co dostala na budku, no a vnučka,to se uvidí,ale ten předpoklad tam je taky,no. Samozřejmě je to i o tom, že se učí od sebe

já si teď vzpomněla, kdo to tady kdysi psal, že jagoš má v hlavě opičku, která tříská do činelů a křičí bumbumprasaaatáááá! A teroš jde skočí a jede na praseti? :D :D Tehdy mě to úplně zničilo ta představa :D . Takže takhle vona to má Baruška? Vy jste jí neřekli, že má být vlídnou labradoří něžnou slečnou, která s grácií donese střelenýho bažanta, podá nemohoucímu kapesník a ne že půjde vraždit prase? (je mi jasný, že toho bažanta přinese a kapesník taky podá, to prase je taková jagonadstavba )

2.9.2021 12:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Hele,já si vůbec nedovedu představit,jak mohla buldočka přežít na řetězu u boudy.Taky má z toho podlomený zdraví,ale na tu už je zima teď (když se nehýbe)

no ty krááso!! chudinka malá, pumprdle chrochtavý. My lidi jsme takový ale šmejdstvo! no může se mi pak někdo divit, když mi blafne oheň u některých příspěvků?
Ono ráno už je teď pěkná zima - aspoń teda u nás, tuším, že vy taky nejste ve městě, takže tam máte taky chladno. No ale...musí to být pro ni tak moc hezký, mít svoje opravdový doma. :-)

2.9.2021 12:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
druhak ona z toho útulku byla tak šíleně zmrzlá - dlouhodobě -že byla schopná se fakt smažit - jak na zahradě, kde se v poledne vypleskla na rozpálený oblázky, tak uvnitř, kde se cpala bez nadsázky pod kamna

Tenhle popis taky sedí na mého psa, v útulku nikdy nebyl, od mala je doma v posteli . Ale miluje teplo. Už jsem to tu řešila, že v létě se vyvalí na rozpálenou zámkovku a smaží se, fena se aspoň občas zvedne a jde nachvíli do bazénku nebo do stínu, pes ne, toho kolikrát ženu já. U krbu to samé, vydrží tam ležet hodiny.

Jako pokud by se mi pes venku klepal (jakýkoli) tak nebudu řešit ostatní a prostě ho obléknu.

Ona se takhle extrémně nahřívala jen ten první rok, pak už to bylo lepší a nebyla toho tepla tak nedojedená, abych to tak opsala. Ale ten první rok jsem o ni měla fakt strach, že se upeče jak kachna. Ona byla odchycená o Vánocích v zimě na ulici, předtím to byl evidentně pes bytovej (asi u starýho člověka nějakýho, neuměla nic, podle mě nechtěný dědictví), takže pak do ní ta zima nalezla jak v tý ulici, tak posléze rok v kotci útulku.
Náš první pes dlouhovlasatý černý stvoření si takhle způsobil úpal. Byla jsem tehdy mladá, rozhodně mě nenapadlo, že pes sám jako nepozná, že toho opalování v jeho případě bylo už dost.

2.9.2021 12:36
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
já si teď vzpomněla, kdo to tady kdysi psal, že jagoš má v hlavě opičku, která tříská do činelů a křičí bumbumprasaaatáááá! A teroš jde skočí a jede na praseti? :D :D Tehdy mě to úplně zničilo ta představa :D . Takže takhle vona to má Baruška? Vy jste jí neřekli, že má být vlídnou labradoří něžnou slečnou, která s grácií donese střelenýho bažanta, podá nemohoucímu kapesník a ne že půjde vraždit prase? (je mi jasný, že toho bažanta přinese a kapesník taky podá, to prase je taková jagonadstavba )

Hele,tak zrovna Bára s naším skorojagem ještě žila ale ona je hříčka přírody, přišla ke mě skoro v roce s nálepkou nezvladatelná z Prahy od vily s bazénem, kde nechtěla dělat trpaslíka. Poprvé se měla jít na prasátko podívat den po naháňce a bylo to - je tam někde střelený sele a bude zhaslý. A byla to bachna, samozřejmě jen postřelená a Baruška jí šla zabít vlohy neutlučeš

2.9.2021 12:39
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
no ty krááso!! chudinka malá, pumprdle chrochtavý. My lidi jsme takový ale šmejdstvo! no může se mi pak někdo divit, když mi blafne oheň u některých příspěvků?
Ono ráno už je teď pěkná zima - aspoń teda u nás, tuším, že vy taky nejste ve městě, takže tam máte taky chladno. No ale...musí to být pro ni tak moc hezký, mít svoje opravdový doma. :-)

Bohužel podle rtg prodělala a přechodila minimálně jednou zápal plic, kromě srdíčka v hajzlu má i srůsty na plicích krom jinýho teda....
Pro ní je to hezký,ale mě z ní jebe, bo je to zabiják, občas se snaží zavraždit i Kevina, je to sbírka diagnoz, psychicky vyšinutá a k tomu šíleně ječí a vydává zvuky,co zní jak kakofonie mučenýho nemluvněte,kočky a paviana ale milujeme jí i tak,blbečka

2.9.2021 12:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Hele,tak zrovna Bára s naším skorojagem ještě žila ale ona je hříčka přírody, přišla ke mě skoro v roce s nálepkou nezvladatelná z Prahy od vily s bazénem, kde nechtěla dělat trpaslíka. Poprvé se měla jít na prasátko podívat den po naháňce a bylo to - je tam někde střelený sele a bude zhaslý. A byla to bachna, samozřejmě jen postřelená a Baruška jí šla zabít vlohy neutlučeš

Tak to má za sebou Barbucha značný kariérní posun od trpaslíka k jagoušovi. ....

Já mám ale někdy pocit, že ty feny kolikrát jdou do věcí tak nějak víc po hlavě, než psi.Soudě tedy podle vzorků, který jsem měla k dispozici já.

2.9.2021 12:45
janaa

XXX.XXX.0.11

Zrzavci napsal(a):
Tak to má za sebou Barbucha značný kariérní posun od trpaslíka k jagoušovi. ....

Já mám ale někdy pocit, že ty feny kolikrát jdou do věcí tak nějak víc po hlavě, než psi.Soudě tedy podle vzorků, který jsem měla k dispozici já.

Jj,Barbucha si to vydupala sranda je,že na ní už člověk poznal,že někde budou prasata,ještě než začala hlásit. Normálně mává ocasem ze strany na stranu,jak začala dělat vrtuli,bylo jasno

No,ještě když je jich víc,tak to je fakt komando bez špetky rozumu.

13.11.2021 17:15
libuko

XXX.XXX.47.2

janaa napsal(a):

Janaa- muzu poprosit o radu? Zacinam chodit s fletikem na hony a mame tu docela dost prasat. Ve svem prispevku zminujete vesty z decathlonu. Jsou k necemu, pokud by se stalo? Vubec to nekazu odhadnout...A pokud ano, typ na velikost flet, pes. Samozrejme zmerim 🙂

13.11.2021 21:08
janaa

XXX.XXX.0.170

libuko napsal(a):
Janaa- muzu poprosit o radu? Zacinam chodit s fletikem na hony a mame tu docela dost prasat. Ve svem prispevku zminujete vesty z decathlonu. Jsou k necemu, pokud by se stalo? Vubec to nekazu odhadnout...A pokud ano, typ na velikost flet, pes. Samozrejme zmerim 🙂

Z Decathlonu za A-jen pro nekontaktního psa "pro jistotu", psa,co by si šel kousnout,to neochrání. A za B - ta největší z Decathlonu je pro mojí nejmenší labinu,co má jen 25kg. Takže leda byste měli drobnější fenku flata,na psa to určitě bude malé a na větší fenu taky. Kamarádka má ty největší na německou křepelačku. Leda zajet zkusit,do Decathlonu psi můžou,taky jsem jí tam zkoušela. Pokud by se na prasata chodilo často nebo byl pes kontaktní,chce to jednoznačně vestu kevlarovou šitou na míru

13.11.2021 21:18
libuko

XXX.XXX.47.2

janaa napsal(a):
Z Decathlonu za A-jen pro nekontaktního psa "pro jistotu", psa,co by si šel kousnout,to neochrání. A za B - ta největší z Decathlonu je pro mojí nejmenší labinu,co má jen 25kg. Takže leda byste měli drobnější fenku flata,na psa to určitě bude malé a na větší fenu taky. Kamarádka má ty největší na německou křepelačku. Leda zajet zkusit,do Decathlonu psi můžou,taky jsem jí tam zkoušela. Pokud by se na prasata chodilo často nebo byl pes kontaktní,chce to jednoznačně vestu kevlarovou šitou na míru

Díky za info. Jsem si téměř jistá, že kontaktní nebude (nemáme vyzkoušeno), ale právě pro svůj klid uvažuji, že něco pořídím. Ale zase na těch našich pár honů ročně do toho nechci investovat půlku výplaty. Nemáte tip na někoho, kdo šije nějakou "hobby" verzi, v rozumném poměru cena-výkon?

13.11.2021 22:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

do toho nechci investovat půlku výplaty.

lepší do vesty, než do veteriny za rozpáranýho psa

13.11.2021 22:17
libuko

XXX.XXX.47.2

lupus4 napsal(a):
do toho nechci investovat půlku výplaty.

lepší do vesty, než do veteriny za rozpáranýho psa

jako jasne...máte pravdu. Ale taky jezdím fábií, přestože existují "bezpečnější" auta.

14.11.2021 06:17
janaa

XXX.XXX.0.170

Tak zkuste sjet a vyzkoušet tu největší v tom decathlonu, třeba by byla, labici mají širší hrudník. Jinak fakt žádná hobby neexistuje, jen jsou vesty s jednou nebo dvěma vrstvami kevlaru a posíleny

14.11.2021 07:39

libuko napsal(a):
jako jasne...máte pravdu. Ale taky jezdím fábií, přestože existují "bezpečnější" auta.

No jo, ale to je vaše volba, jestli si v ní natlučete nos. Já bych na svém psu nešetřila.

14.11.2021 08:11
libuko

XXX.XXX.47.2

janaa napsal(a):
Tak zkuste sjet a vyzkoušet tu největší v tom decathlonu, třeba by byla, labici mají širší hrudník. Jinak fakt žádná hobby neexistuje, jen jsou vesty s jednou nebo dvěma vrstvami kevlaru a posíleny

Jj, sjedu. Jeste jsem narazila na material Condura. Ale rozdil condura-kevlar, pro to moje vyuziti je asi dostacujici oboji, ne?

14.11.2021 08:21
libuko

XXX.XXX.47.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo, ale to je vaše volba, jestli si v ní natlučete nos. Já bych na svém psu nešetřila.

Ono to neni tak jednoduche a jednoznacne....o.k.poridim kvalitni vestu na telo, kdyz bude mit smulu, dostane ho na krku nebo na nohach. Poridim poradne kryti celeho tela, pes nebude tak mrstny a bude to spatne.
A v te fabii vozim psa taky, ale to uz je na jinou debatu 🙂.

Přidejte reakci

Přidat smajlík