Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2021 11:00
nikdonevi

XXX.XXX.107.215

Dobrý den,
chci se ujistit, popřípadě dostat rady, pokud se budete ochotni podělit o nápady na krmení psů přirozenou stravou. Krmím takto rok, nedá se tomu říct 100% barf, protože každý den tu misku nearanžuji jako v knize od Novosádové, ale krmím masem, občas i těmi zbytky (příloha od oběda, zbytek polévky....) a samozřejmě doplňky stravy.
1) kosti ve stravě, neustále dávám jen skelety, které střídám s kachní hlavou, mám boxera a mám strach jí dát něco většího, třeba žebra atd, jaké kosti skrmujete vy? Co byste mi doporučili krom těch skeletů a kachních hlav? Popřípadě čemu se radši úplně vyhnout?
2) doplňky dávám, kelpu, kvasnice, roboran pro psy, vit C, oleje střídám ostropestřec, rybí a lněný, přidávám hovězí kolagen. Tyto doplňky prakticky má už rok denně, není to špatně? Mám je nějak střídat? Ale s jakými?
Šla jsem s fenou na rozbor krve abych viděla, zda má ok minerály, ovšem tam mi veta řekl, že takový vápník nikdy nezjistím zda má v těle akorát, protože tělo si udržuje v krvi takovou hladinu aby fungovalo, tzn že ikdyž ho bude mít málo, bude si brát z kostí, zubů aby v krvi bylo ok a pak se mi pes "sesype" což mě vyděsilo.
denně má skelet, nějakou mletinu s vnitřnostmi a k tomu nějakou chrupavku (vepřové záušky) plus ty doplňky.
Je to tak v pořádku? Zeleninu q ovoce dávám jen občas na zahradě se přes sezónu obsluhuje sama,v zimě dělávám vývary s přílohou (vločky, kroupy atd).
Děkuji za odpovědi.

30.8.2021 12:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vepřová žebra jí klidně dejte, u nás se u řezníka dají koupit ,,špice", to jsou takové zbytky, konce žeber, kde jsou měkké kosti a hlavně chrupavky. Jinak si myslím, že s doplňky to nijak nemusíte přehánět, všechno potřebné má pes v tom mase.

30.8.2021 12:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Naaranžované to tam je, protože kniha. Ta musí nějak vypadat.

Žeber bych se nebála. Mám psa menšího než vy a normálně spráská hovězí i srnčí žebra. Nejběžněji ale taky dávám kuřecí skelety a kachní krky a běháky.

tzn že ikdyž ho bude mít málo, bude si brát z kostí, zubů aby v krvi bylo ok a pak se mi pes "sesype" což mě vyděsilo.

Nejsem veterinář, tak vám přihodím jen názor laika, ale myslím si, že když už tělo bere ze sebe, musí se to někde odrazit. Na drápech, zubech, prostě to někde na psovi musí být vidět. Je to podle mého řečené zbytečně strašidelně a pochybuju, že se takový stav bude týkat psa, který ty kosti pravidelně dostává.

30.8.2021 13:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Naaranžované to tam je, protože kniha. Ta musí nějak vypadat.

Žeber bych se nebála. Mám psa menšího než vy a normálně spráská hovězí i srnčí žebra. Nejběžněji ale taky dávám kuřecí skelety a kachní krky a běháky.

tzn že ikdyž ho bude mít málo, bude si brát z kostí, zubů aby v krvi bylo ok a pak se mi pes "sesype" což mě vyděsilo.

Nejsem veterinář, tak vám přihodím jen názor laika, ale myslím si, že když už tělo bere ze sebe, musí se to někde odrazit. Na drápech, zubech, prostě to někde na psovi musí být vidět. Je to podle mého řečené zbytečně strašidelně a pochybuju, že se takový stav bude týkat psa, který ty kosti pravidelně dostává.

Já se žeber bojím - vždyť je to štípací a ostrý?

Dávám skelety, kuřecí stehna, křídla, kuře celý - na tom je maso, těch žeber se prostě bojím. No a na okus velký hovězí, nebo vepřový kosti s klouby

30.8.2021 13:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):

Dávám skelety, kuřecí stehna, křídla, kuře celý - na tom je maso, těch žeber se prostě bojím. No a na okus velký hovězí, nebo vepřový kosti s klouby

Mně fena sežere i ty velký kosti s klouby. (proto jí je zas až tak často nedávám a když už, tak jen když mám čas to hlídat a když se mi něco nelíbí, tak to seberu) Prostě hlodá, hlodá až už tam nic není. Kouše to důkladně a dávám jí teda jen takové kosti, na kterých maso je. Holé bych nedala nic právě proto, že ona je v tomhle jak kyselina. Když už něco žere, tak to žere celý a nenechá z toho nic.

30.8.2021 13:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Mně fena sežere i ty velký kosti s klouby. (proto jí je zas až tak často nedávám a když už, tak jen když mám čas to hlídat a když se mi něco nelíbí, tak to seberu) Prostě hlodá, hlodá až už tam nic není. Kouše to důkladně a dávám jí teda jen takové kosti, na kterých maso je. Holé bych nedala nic právě proto, že ona je v tomhle jak kyselina. Když už něco žere, tak to žere celý a nenechá z toho nic.

No právě a mně na těch žebrech přijde, že maso není, teda aspoň ty co znám já :-)

30.8.2021 13:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
No právě a mně na těch žebrech přijde, že maso není, teda aspoň ty co znám já :-)

V masně kupuju hovězí žebra, do dvacky za kilo a tam je masa habaděj, rozhodně mnohonásobně víc než na žebrech z barfshopu, to už nekupuju, to byly v podstatě holé kosti. Srnčí kus žeber občas dostanu, když se poštěstí a tam je taky maso nechané záměrně, aby na tom pro tu Laru taky něco bylo...

30.8.2021 13:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
V masně kupuju hovězí žebra, do dvacky za kilo a tam je masa habaděj, rozhodně mnohonásobně víc než na žebrech z barfshopu, to už nekupuju, to byly v podstatě holé kosti. Srnčí kus žeber občas dostanu, když se poštěstí a tam je taky maso nechané záměrně, aby na tom pro tu Laru taky něco bylo...

Joj vy se máte! To by se mi taky líbilo mít takovýhle zásobování

30.8.2021 15:23
nikdonevi

XXX.XXX.107.215

Zrzavci napsal(a):

jo na okus kupuji takové ty velké hovězí kosti, někdy je to i s kopytem

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2021 15:30

nikdonevi napsal(a):
jo na okus kupuji takové ty velké hovězí kosti, někdy je to i s kopytem

Paznehtem.

30.8.2021 16:37
nikdonevi

XXX.XXX.107.215

takže myslíte, že tak jak krmím poslední rok je to dlouhodobě udržitelné? Říkám si, že přece jen psi, co jsou celý život na jedné značce granulí, mají prakticky úplně to samé nonstop.

30.8.2021 17:01

nevím - mně připadá, že máte každý den hodně různých doplňků. Ale já rozhodně nejsem vzorný krmič... takže možná je to tak správně

30.8.2021 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nevím - mně připadá, že máte každý den hodně různých doplňků. Ale já rozhodně nejsem vzorný krmič... takže možná je to tak správně

Taky jsem na doplňky lajdák - dávám jenom občas lososák a občas Dromy Balancer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík