Dobrý den,
chci se ujistit, popřípadě dostat rady, pokud se budete ochotni podělit o nápady na krmení psů přirozenou stravou. Krmím takto rok, nedá se tomu říct 100% barf, protože každý den tu misku nearanžuji jako v knize od Novosádové, ale krmím masem, občas i těmi zbytky (příloha od oběda, zbytek polévky....) a samozřejmě doplňky stravy.
1) kosti ve stravě, neustále dávám jen skelety, které střídám s kachní hlavou, mám boxera a mám strach jí dát něco většího, třeba žebra atd, jaké kosti skrmujete vy? Co byste mi doporučili krom těch skeletů a kachních hlav? Popřípadě čemu se radši úplně vyhnout?
2) doplňky dávám, kelpu, kvasnice, roboran pro psy, vit C, oleje střídám ostropestřec, rybí a lněný, přidávám hovězí kolagen. Tyto doplňky prakticky má už rok denně, není to špatně? Mám je nějak střídat? Ale s jakými?
Šla jsem s fenou na rozbor krve abych viděla, zda má ok minerály, ovšem tam mi veta řekl, že takový vápník nikdy nezjistím zda má v těle akorát, protože tělo si udržuje v krvi takovou hladinu aby fungovalo, tzn že ikdyž ho bude mít málo, bude si brát z kostí, zubů aby v krvi bylo ok a pak se mi pes "sesype" což mě vyděsilo.
denně má skelet, nějakou mletinu s vnitřnostmi a k tomu nějakou chrupavku (vepřové záušky) plus ty doplňky.
Je to tak v pořádku? Zeleninu q ovoce dávám jen občas na zahradě se přes sezónu obsluhuje sama,v zimě dělávám vývary s přílohou (vločky, kroupy atd).
Děkuji za odpovědi.
Naaranžované to tam je, protože kniha. Ta musí nějak vypadat.
Žeber bych se nebála. Mám psa menšího než vy a normálně spráská hovězí i srnčí žebra. Nejběžněji ale taky dávám kuřecí skelety a kachní krky a běháky.
tzn že ikdyž ho bude mít málo, bude si brát z kostí, zubů aby v krvi bylo ok a pak se mi pes "sesype" což mě vyděsilo.
Nejsem veterinář, tak vám přihodím jen názor laika, ale myslím si, že když už tělo bere ze sebe, musí se to někde odrazit. Na drápech, zubech, prostě to někde na psovi musí být vidět. Je to podle mého řečené zbytečně strašidelně a pochybuju, že se takový stav bude týkat psa, který ty kosti pravidelně dostává.
Atheira
napsal(a):
Naaranžované to tam je, protože kniha. Ta musí nějak vypadat.
Žeber bych se nebála. Mám psa menšího než vy a normálně spráská hovězí i srnčí žebra. Nejběžněji ale taky dávám kuřecí skelety a kachní krky a běháky.
tzn že ikdyž ho bude mít málo, bude si brát z kostí, zubů aby v krvi bylo ok a pak se mi pes "sesype" což mě vyděsilo.
Nejsem veterinář, tak vám přihodím jen názor laika, ale myslím si, že když už tělo bere ze sebe, musí se to někde odrazit. Na drápech, zubech, prostě to někde na psovi musí být vidět. Je to podle mého řečené zbytečně strašidelně a pochybuju, že se takový stav bude týkat psa, který ty kosti pravidelně dostává.
Já se žeber bojím - vždyť je to štípací a ostrý?
Dávám skelety, kuřecí stehna, křídla, kuře celý - na tom je maso, těch žeber se prostě bojím. No a na okus velký hovězí, nebo vepřový kosti s klouby
Zrzavci
napsal(a):
Já se žeber bojím - vždyť je to štípací a ostrý?
Dávám skelety, kuřecí stehna, křídla, kuře celý - na tom je maso, těch žeber se prostě bojím. No a na okus velký hovězí, nebo vepřový kosti s klouby
Mně fena sežere i ty velký kosti s klouby. (proto jí je zas až tak často nedávám a když už, tak jen když mám čas to hlídat a když se mi něco nelíbí, tak to seberu) Prostě hlodá, hlodá až už tam nic není. Kouše to důkladně a dávám jí teda jen takové kosti, na kterých maso je. Holé bych nedala nic právě proto, že ona je v tomhle jak kyselina. Když už něco žere, tak to žere celý a nenechá z toho nic.
Atheira
napsal(a):
Mně fena sežere i ty velký kosti s klouby. (proto jí je zas až tak často nedávám a když už, tak jen když mám čas to hlídat a když se mi něco nelíbí, tak to seberu) Prostě hlodá, hlodá až už tam nic není. Kouše to důkladně a dávám jí teda jen takové kosti, na kterých maso je. Holé bych nedala nic právě proto, že ona je v tomhle jak kyselina. Když už něco žere, tak to žere celý a nenechá z toho nic.
No právě a mně na těch žebrech přijde, že maso není, teda aspoň ty co znám já :-)
Zrzavci
napsal(a):
No právě a mně na těch žebrech přijde, že maso není, teda aspoň ty co znám já :-)
V masně kupuju hovězí žebra, do dvacky za kilo a tam je masa habaděj, rozhodně mnohonásobně víc než na žebrech z barfshopu, to už nekupuju, to byly v podstatě holé kosti. Srnčí kus žeber občas dostanu, když se poštěstí a tam je taky maso nechané záměrně, aby na tom pro tu Laru taky něco bylo...
Atheira
napsal(a):
V masně kupuju hovězí žebra, do dvacky za kilo a tam je masa habaděj, rozhodně mnohonásobně víc než na žebrech z barfshopu, to už nekupuju, to byly v podstatě holé kosti. Srnčí kus žeber občas dostanu, když se poštěstí a tam je taky maso nechané záměrně, aby na tom pro tu Laru taky něco bylo...
Joj vy se máte! To by se mi taky líbilo mít takovýhle zásobování
Zrzavci
napsal(a):
Já se žeber bojím - vždyť je to štípací a ostrý?
Dávám skelety, kuřecí stehna, křídla, kuře celý - na tom je maso, těch žeber se prostě bojím. No a na okus velký hovězí, nebo vepřový kosti s klouby
jo na okus kupuji takové ty velké hovězí kosti, někdy je to i s kopytem
Uživatel s deaktivovaným účtem

nikdonevi
napsal(a):
jo na okus kupuji takové ty velké hovězí kosti, někdy je to i s kopytem
Paznehtem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nevím - mně připadá, že máte každý den hodně různých doplňků. Ale já rozhodně nejsem vzorný krmič... takže možná je to tak správně