Začínající haravka vyjíždí po ostatních psech - před tím vše bez problému

Sibiřský husky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2021 20:16
Anoušek183

XXX.XXX.82.222

Zdravím, prosila bych o radu a zkušenost.

Máme fenku 8 měsíců, 3 srpna začala hrát a pomalu ji to končí, počítám s tím že může narůstat agrese a že se hárání prodlouží.

Před tím byla a je dost socializovaná, chodili jsme na cvičák jako do posud, od doby co jí máme se stýkat s dosti psy I fenami.

Vystartovala na fenky se kterými si posledně vyděla cca před 14 dni a trvalo ji třeba 30min než se to trošku uklidnilo byla s nimi za dobře žádná špatná zkušenost nikdo ji nepokusal nic. Samozřejmě že má I svůj klid , nenutím ji pořád procházky a seznamování, jen mne hodně překvapilo toto chování které bych u ní rozhodně nečekala a v takové míře.
Ptám se , zda to po hárání přestane a jestli to při dalším bude lepší a nebo stejné ? Chápu to že jsou ostatní zvědaví a musí ji očichat a ji to vadí ale jen me toto chování zarazilo.

Potom jsem se ještě dočetla že sibiřské feny jako je malamut a husky háráji pouze jednou ročně, jestli je tomu tak a nebo ne ?

Děkuji za všechny ODPOVĚDI

30.8.2021 20:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

Normální, mi to dělaly všechny feny. Háravky mají stavy občas až nepochopitelné, třeba přestanou poslouchat, vymýšlet blbostí a pod. Po hárání se to srovná, ale příště to začne nanovo. Věk to trochu ztlumí, ale teď myslím věk opravdu až k stáří psa.
Primitivní plemena hárání většinou jednou ročně, zrovna tak velká plemena, nebo mají delší interval. Moje fena 40 kg má interval 8 až 9 měsíců.

30.8.2021 21:27
Anoušek183

XXX.XXX.82.222

juhaj napsal(a):
Normální, mi to dělaly všechny feny. Háravky mají stavy občas až nepochopitelné, třeba přestanou poslouchat, vymýšlet blbostí a pod. Po hárání se to srovná, ale příště to začne nanovo. Věk to trochu ztlumí, ale teď myslím věk opravdu až k stáří psa.
Primitivní plemena hárání většinou jednou ročně, zrovna tak velká plemena, nebo mají delší interval. Moje fena 40 kg má interval 8 až 9 měsíců.

To ona ne , je poslušná, u nohy jde bez vodítka všechno v pohodě, uvidíme čas ukáže. Děkujeme

30.8.2021 21:45
juhaj

XXX.XXX.164.121

Anoušek183 napsal(a):
To ona ne , je poslušná, u nohy jde bez vodítka všechno v pohodě, uvidíme čas ukáže. Děkujeme

To moje taky, psů si nevšímá, konflikty neshledává, základní zkoušky má. Ale holt jak se blíží její dny, tak se nálada začíná měnit. S tím nic neuděláme. Jen dávat víc pozor 😉

30.8.2021 22:29
lenocka

XXX.XXX.39.211

Moje začala být protivná na konci druhého hárání. Asi týden po tom, co byla doba ke krytí. Chudák její nejlepší kamarád vůbec nechápal, místo hry dostával ošklivě za uši. Trvalo to téměř 2 měsíce. Vydržte, snad bude zas dobře.

neverend

30.8.2021 23:37
neverend

XXX.XXX.213.247

I ženy mají takové dny a je lepší se jim klidit z cesty.😄

31.8.2021 10:57
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

neverend napsal(a):
I ženy mají takové dny a je lepší se jim klidit z cesty.😄

Jo! Přesně tak!

31.8.2021 10:58
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Anoušek183 napsal(a):
Zdravím, prosila bych o radu a zkušenost.

Máme fenku 8 měsíců, 3 srpna začala hrát a pomalu ji to končí, počítám s tím že může narůstat agrese a že se hárání prodlouží.

Před tím byla a je dost socializovaná, chodili jsme na cvičák jako do posud, od doby co jí máme se stýkat s dosti psy I fenami.

Vystartovala na fenky se kterými si posledně vyděla cca před 14 dni a trvalo ji třeba 30min než se to trošku uklidnilo byla s nimi za dobře žádná špatná zkušenost nikdo ji nepokusal nic. Samozřejmě že má I svůj klid , nenutím ji pořád procházky a seznamování, jen mne hodně překvapilo toto chování které bych u ní rozhodně nečekala a v takové míře.
Ptám se , zda to po hárání přestane a jestli to při dalším bude lepší a nebo stejné ? Chápu to že jsou ostatní zvědaví a musí ji očichat a ji to vadí ale jen me toto chování zarazilo.

Potom jsem se ještě dočetla že sibiřské feny jako je malamut a husky háráji pouze jednou ročně, jestli je tomu tak a nebo ne ?

Děkuji za všechny ODPOVĚDI

Je to úplně normální, cloumaj s ní hormony. Netrestala bych ji, ale přeci jen usměrnila, že nemusí bejt taková hysterka. Jinak haskounky hárají normálně 2x do roka.

31.8.2021 11:05
Anoušek183

XXX.XXX.82.222

Huskyjanina napsal(a):
Je to úplně normální, cloumaj s ní hormony. Netrestala bych ji, ale přeci jen usměrnila, že nemusí bejt taková hysterka. Jinak haskounky hárají normálně 2x do roka.

Netrestáme ,právě že ji usměrňujeme a schválně to nevyhledavame pouze když je to nutne ,víme že za to nemůže, prostě je to ženská no 😃jak tady bylo řečeno děkuji 😄

31.8.2021 20:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Já nemám ani velké, ani primitivní plemeno a hárá jednou za 10 měsíců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík