Dobrý večer, taková technická...
Lze anebo je nutné v očkovacím průkazu zapsat změnu majitele? Pinčová tam má stále původní majitelku - je z útulku, ale není nalezenec.
Zařizuju teď kvůli závodům průkazy psů bez pp, je třeba jako přílohu zaslat kopii stránky z očkováku s potvrzeným čipem - a pinčová tam má jinou majitelku než žádající, čili mě.
Kolonka na změnu majitele tam není, musela bych to napsat mimo řádek a původní majitelku škrtnout - to nevím, jestli můžu. Nebo je to jedno?
Terven
napsal(a):
Dobrý večer, taková technická...
Lze anebo je nutné v očkovacím průkazu zapsat změnu majitele? Pinčová tam má stále původní majitelku - je z útulku, ale není nalezenec.
Zařizuju teď kvůli závodům průkazy psů bez pp, je třeba jako přílohu zaslat kopii stránky z očkováku s potvrzeným čipem - a pinčová tam má jinou majitelku než žádající, čili mě.
Kolonka na změnu majitele tam není, musela bych to napsat mimo řádek a původní majitelku škrtnout - to nevím, jestli můžu. Nebo je to jedno?
Tak do očkováku napište změnu majitele vzadu do kolonky "jiné záznamy" a k žádance o výkonnostní průkaz můžete své majitelství doložit kopií registrace na Mestském úřadu nebo v registru čipu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak do očkováku napište změnu majitele vzadu do kolonky "jiné záznamy" a k žádance o výkonnostní průkaz můžete své majitelství doložit kopií registrace na Mestském úřadu nebo v registru čipu.
Díky...koneckonců bych jim mohla zavolat a zeptat sem jak to chtějí.
Pinčový průkaz tak úplně nespěchá, letos závody nehrozí, myslela jsem jenom, že když už jsem v tom, zařídím jim to oběma najednou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem do očkováku změnu majitele zapsala. Ale já mám teda psy s PP a ten modrý petpas a když ho přikládám na zkouškách nebo na výstavě, tak zapsaná tam prostě být musím. Vlepila jsem tam jednoduše další list, konzultovala jsem to s jinými chovateli a veterinářem a ti mi to takhle poradili, zatím s tím nikde nebyl problém. Čipy jsou všechny registrované na mě. Ale u mě to asi bude jinak kvůli tomu, že mám papíráky a ve všech PP jsem jako majitel zapsaná já.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Já jsem do očkováku změnu majitele zapsala. Ale já mám teda psy s PP a ten modrý petpas a když ho přikládám na zkouškách nebo na výstavě, tak zapsaná tam prostě být musím. Vlepila jsem tam jednoduše další list, konzultovala jsem to s jinými chovateli a veterinářem a ti mi to takhle poradili, zatím s tím nikde nebyl problém. Čipy jsou všechny registrované na mě. Ale u mě to asi bude jinak kvůli tomu, že mám papíráky a ve všech PP jsem jako majitel zapsaná já.
V průkazu, kterej má pinčová, není na změnu majitele chlíveček a nemá tam ani kolonku Jiné záznamy, jak doporučuje Inspektor. Leda bych to napsala do alergických reakcí
Matně si vybavuju, že v útulku nám řekli, ať se tam dopíšem, ale já mám trochu zábrany tam škrtat a přepisovat - to by pak mohl každej.
Jinak samozřejmě máme papír z úřadu o zapsání do evidence psů a tam je číslo čipu i současnej majitel.
Ve Vikiny očkováku je celá jedna stránka věnovaná majitelům, takže ta tam má chlívky na další dva potenciální majitele
Jinak teda - přikládám dvě fota pro pobavení, že veterinář ne vždy rovná se znalec psích plemen
U pinčový no comment, u Vikinky prý chovatelka hlásila, že to jsou kříženci, ale vetka prohlásila, že vypadají jako shih tzu a tak je zapsala...resp. zapsala je viz foto. Ale můžu bej ráda, že tam nemá shit zu, žejo