Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dominik00

31.8.2021 18:33
Dominik00

XXX.XXX.96.41

Dobrý den,
tento týden jsem se byl podívat na 2 měsíce stará štěňátka s PP, vybral jsem si malou fenku. Byla od pohledu trochu drobnější, než ostatní.
Pán, který je má doma říkal, že po narození měla problém pít mléko od mámy, ale potom se to už spravilo.
Za pár dní jsem si pro ni měl jet, ale dnes pán volal, že začala zvracet, protože asi snědla kousek broskve. Teď nevím co mám dělat, jestli tyto problémy mohou souviset nebo obyčejně snědla něco, co neměla.
Její rodiče jsou oba zdraví, dokonce vyhrávají různé soutěže.

31.8.2021 18:44
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Je to malé plemeno (jork, čivava)?
To bych raději počkala, ať ještě trochu "dozraje".

31.8.2021 18:51
Gaia

XXX.XXX.61.65

Nechte ji ještě "dozrát" jak se píše výše, popř. o jaké plemeno jde? Jsou jí opravdu 2 měsíce? Je psychicky zralá na to aby opustila matku a sourozence?

Dominik00

31.8.2021 19:10
Dominik00

XXX.XXX.96.41

Jde o Flatcoated retrívra, je ji 9 týdnů a zdálo se, že je stejně čilá jako její sourozenci. Pán ale párkrát pronesl, že kdyby ji nikdo nechtěl, tak, že si by si ji nechal, že to je jeho miláček a celkově si docela obhajoval, abych si vybral jiného, sice to říkal s humorem, ale nevím jestli to také nemá nějakou souvislost.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

Dominik00 napsal(a):
Jde o Flatcoated retrívra, je ji 9 týdnů a zdálo se, že je stejně čilá jako její sourozenci. Pán ale párkrát pronesl, že kdyby ji nikdo nechtěl, tak, že si by si ji nechal, že to je jeho miláček a celkově si docela obhajoval, abych si vybral jiného, sice to říkal s humorem, ale nevím jestli to také nemá nějakou souvislost.

Vyberte jine stene pokud vam nabizi jine z vrhu. Dost mozna s ni nebude vse uplne cajk a pan nechce v budoucnu řešit problemy s vrácením penez, spatnou lecbou treba atd.

31.8.2021 19:56
kaučuk

XXX.XXX.230.118

Nikdy by člověk neměl podléhat při výběru jakéhokoli zvířete a tím spíše psa, jakési lítosti nad nejmenším zvířetem z vrhu. Když mám možnost si vybrat, beru pěkné, silné životaschopné štěně. I tak je možnost, že bude nemocné, ale vybírat si dobrovolně slabé zvíře, to je prostě chyba.

31.8.2021 20:09
janaa

XXX.XXX.0.11

kaučuk napsal(a):
Nikdy by člověk neměl podléhat při výběru jakéhokoli zvířete a tím spíše psa, jakési lítosti nad nejmenším zvířetem z vrhu. Když mám možnost si vybrat, beru pěkné, silné životaschopné štěně. I tak je možnost, že bude nemocné, ale vybírat si dobrovolně slabé zvíře, to je prostě chyba.

Já nečtu nic o slabém zvířeti,ale malém. To,že je štěně nejmenší z vrhu,neznamená vůbec nic

Pro zadavatele - a štěně zvracelo jednou,opakovaně? Chovatel vás kontaktoval,že chce odběr odložit nebo proč? Pokud máte pochybnosti,vezměte si jiné štěně z vrhu,případně si štěně najděte jinde. Pokud vám chovatel sedí a vše je jinak v pořádku,tak to vezměte tak,že je chovatel zodpovědný a prostě vás informuje. Btw z kouska broskve zvracet štěně nebude

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2021 20:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Btw z kouska broskve zvracet štěně nebude
A pecka?
Počkala bych, až se zvracení vyřeší, vyléčí, přestane. Když bych na té fence trvala.

31.8.2021 21:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.4

Není možné, že Vás chovatel jen oblbuje, protože si chce fenku nechat?
Co je na té nejmenší tak super, že ji "chcete" oba?
Nabídl jinou fenku?

31.8.2021 21:34
Agnes1

XXX.XXX.247.194

janaa napsal(a):
Já nečtu nic o slabém zvířeti,ale malém. To,že je štěně nejmenší z vrhu,neznamená vůbec nic

Pro zadavatele - a štěně zvracelo jednou,opakovaně? Chovatel vás kontaktoval,že chce odběr odložit nebo proč? Pokud máte pochybnosti,vezměte si jiné štěně z vrhu,případně si štěně najděte jinde. Pokud vám chovatel sedí a vše je jinak v pořádku,tak to vezměte tak,že je chovatel zodpovědný a prostě vás informuje. Btw z kouska broskve zvracet štěně nebude

Od začátku nejmenší z vrhu. V devíti měsících 31 kil a urostlá krasavice

31.8.2021 22:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
Od začátku nejmenší z vrhu. V devíti měsících 31 kil a urostlá krasavice

Přesně tak, moje fena byla největší z vrhu. Bylo pro mě překvapením, že chovatelka, od které měl můj chovatel matku štěňat a která chtěla od něj také fenku, si při právu prvního výběru zvolila nejmenší a nejdrobnější štěně z vrhu. Při odběru byla její fenka od mojí s bídou poloviční. Jaké bylo moje překvapení, když v roce na svodu byly obě feny naprosto stejne, co se týče velikosti. Obě další fenky o kus zaostávaly.

1.9.2021 11:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Mám taky ve vrhu jednu nejmenší fenku, která je zrovna moje oblíbená. Ale rozhodně se nedá mluvit o tom, že by měla být slabá, to fakt ne.

Jinak když jsem si brala svojí fenu, tak mi chovatelka v den odběru volala, jestli nechceme pár dní počkat, protože má fena průjem. Že to nebude nejspíš nic infekčního, protože ostatní štěnda a dospěláci jsou v pohodě, ale že asi na zahradě něco špatného olízla nebo snědla. Já jsem se tak těšila, že jsme pro ni jeli ještě ten den, s tím ,že jsme od chovatelky dostali léky na průjem, do druhého dne to bylo ok. Ona to myslela dobře, aby nám nepředávala štěndo s průjmem, že by ho doléčila. Brala jsem to naopak jako zodpovědný přístup, poděkovala jsem za informaci a dohodly jsme se, že si štěně vezmu ten den i tak.

A co vám chovatel řekl krom toho, že fena zvrací? Chtěl počkat s odběrem?

1.9.2021 12:50
kaučuk

XXX.XXX.230.118

Nemám tolik zkušeností, aby se dalo říct, že na první dobrou poznám od sebe drobné štěně a slabé. Nicméně i chovatel uváděl, že ze začátko mělo špatný sací reflex a teď zvrací.. Osobně sázím na jistotu a zkrátka mi z pohledu takřka laika vychází líp si vybrat z několika štěňat to, které je na první pohled standartně velké, ne menší než ostatní. Je to jen můj názor, nejsem zkušený chovatel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík