Dobrý den,
poprosím o zkušenosti. Mám 12letou fenku, před měsícem jí selhávala játra, dostala kvůli artroze injekci kortikosteroidů do kolene, druhý den nechtěla jíst granule, tak jsem ji vezla k vetovi pro jistotu.
Z krve zjištěny vyšší hodnoty jaterní, bilirubin...na utz jater "cosi" (prý buď degenerativní, nádor...bez biopsie nezjistíme přesně)...dostávala 5 dní kapačky, hodnoty klesly, 2 dny po kapačkách mrtvička lehká, dostává Karsivan (jinak bere Piramil, Forthyron a na játru Epato1500)...po 14 dnech další odběry a veškeré jaterní i biochem. hodnoty v normě (včetně žluč. kyselin).
Týden nato začala po ránu požírat trávu a vyzvracela žluté/oranžové šťávy, pak celý den v pohodě. Po té jaterní příhodě dostala granule Trovet hepatic, to její ranní zvracení bylo tak co 2-3 dny a pouze to ráno.
Včera ráno opět, tak jsem zkusila dát jí večer ještě půl konzervy Hills I/D, aby neměla dlouho přes noc hladový žaludek (+ vet doporučil probiotika Purina). V noci bohužel vyblila opět trochu té konzervy, trávy a šťávy žaludeční - jen trochu a zas usnula.
Ráno opět žrala trávu a trochu si ublinkla, jinak je v pohodě, žravá, průjem nemá.
Nechám žaludek odpočnout a dám jen rýži. Uvažuji nad změnou značky granulí, tak mě zajímá, jakou máte s tímto zkušenost? Jinak samozřejmě dostává denní dávku ve 4porcích, ještě dávám sylimarin, Alavis Sanicell, nevím, jestli zkusit tu rýži atd. a pak postupně opět Trovet, nebo pak hned zkusit jinou značku.
Bojím se, že to způsobují ta játra nemocná, nicméně tohle začalo týden po odběrech, na kterých bylo vše v normě, takže si nemyslím, že by se to během týdne tak zhoršilo, ale červík hlodá...
A ještě druhá věc, začali jsme chodit na fyzioterapii a je nám doporučena na zadní kyčle magnetoterapie, kdy je ale kontraindikací nádor (nevíme, co má na těch játrech), paní z fyzia sice říkala, že je to od jater daleko ty kyčle, ale že to mám zkonzultovat s vetem, který řekl, že by v tom neviděl problém (ale to oni někteří nevidí, protože psa seniora už je vlastně zbytečné "řešit" mám někdy bohužel pocit)...
Nějaká vaše zkušenost, názor?
Děkuji moc předem.