Jaterní dieta - granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2021 12:58
dawerts

XXX.XXX.109.154

Dobrý den,
poprosím o zkušenosti. Mám 12letou fenku, před měsícem jí selhávala játra, dostala kvůli artroze injekci kortikosteroidů do kolene, druhý den nechtěla jíst granule, tak jsem ji vezla k vetovi pro jistotu.
Z krve zjištěny vyšší hodnoty jaterní, bilirubin...na utz jater "cosi" (prý buď degenerativní, nádor...bez biopsie nezjistíme přesně)...dostávala 5 dní kapačky, hodnoty klesly, 2 dny po kapačkách mrtvička lehká, dostává Karsivan (jinak bere Piramil, Forthyron a na játru Epato1500)...po 14 dnech další odběry a veškeré jaterní i biochem. hodnoty v normě (včetně žluč. kyselin).
Týden nato začala po ránu požírat trávu a vyzvracela žluté/oranžové šťávy, pak celý den v pohodě. Po té jaterní příhodě dostala granule Trovet hepatic, to její ranní zvracení bylo tak co 2-3 dny a pouze to ráno.
Včera ráno opět, tak jsem zkusila dát jí večer ještě půl konzervy Hills I/D, aby neměla dlouho přes noc hladový žaludek (+ vet doporučil probiotika Purina). V noci bohužel vyblila opět trochu té konzervy, trávy a šťávy žaludeční - jen trochu a zas usnula.
Ráno opět žrala trávu a trochu si ublinkla, jinak je v pohodě, žravá, průjem nemá.
Nechám žaludek odpočnout a dám jen rýži. Uvažuji nad změnou značky granulí, tak mě zajímá, jakou máte s tímto zkušenost? Jinak samozřejmě dostává denní dávku ve 4porcích, ještě dávám sylimarin, Alavis Sanicell, nevím, jestli zkusit tu rýži atd. a pak postupně opět Trovet, nebo pak hned zkusit jinou značku.
Bojím se, že to způsobují ta játra nemocná, nicméně tohle začalo týden po odběrech, na kterých bylo vše v normě, takže si nemyslím, že by se to během týdne tak zhoršilo, ale červík hlodá...
A ještě druhá věc, začali jsme chodit na fyzioterapii a je nám doporučena na zadní kyčle magnetoterapie, kdy je ale kontraindikací nádor (nevíme, co má na těch játrech), paní z fyzia sice říkala, že je to od jater daleko ty kyčle, ale že to mám zkonzultovat s vetem, který řekl, že by v tom neviděl problém (ale to oni někteří nevidí, protože psa seniora už je vlastně zbytečné "řešit" mám někdy bohužel pocit)...
Nějaká vaše zkušenost, názor?
Děkuji moc předem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík