Dobrej, potřebuji prosím vaše zkušenosti.
Moje fenka se hrozně drbe všude a vylizuje se nejvíce na stehnech zevnitř. Kolem kořene ocasu a a podél páteře má boláčky. Na vet. mi řekli, že dostala infekcí z kousnutí blechy.
Je pravda, že podsousedi měli tři psy totálně zablešené a neřeší to. Mojí fence vet. předepsal antibiotika, zelený šampon v inj. stříkačce, každý měsíc tabletu na odblesení.
Za týden má jít na operaci boulicky na mléčné žláze, ale nechce se mi do toho, když je bolavá z toho drbání. Nic nepomohlo.
Díky za každou radu a názor.
Vidtmanová Marta
napsal(a):
Dobrej, potřebuji prosím vaše zkušenosti.
Moje fenka se hrozně drbe všude a vylizuje se nejvíce na stehnech zevnitř. Kolem kořene ocasu a a podél páteře má boláčky. Na vet. mi řekli, že dostala infekcí z kousnutí blechy.
Je pravda, že podsousedi měli tři psy totálně zablešené a neřeší to. Mojí fence vet. předepsal antibiotika, zelený šampon v inj. stříkačce, každý měsíc tabletu na odblesení.
Za týden má jít na operaci boulicky na mléčné žláze, ale nechce se mi do toho, když je bolavá z toho drbání. Nic nepomohlo.
Díky za každou radu a názor.
Kolik jí je? A to se drbe až teď? Jak dlouho?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fena jde na operaci s akutním derma problémem bez jakýchkoliv testů? Možná byste měla zajít někam jinam.
napsal(a):
Fena jde na operaci s akutním derma problémem bez jakýchkoliv testů? Možná byste měla zajít někam jinam.
Brali ji krev podrobné vyšetření. Dermatoložka ji prohlédla, našla tu bouličku. Chodím na kliniku Zodiacus, tam ji operoval anal. žlázky, po měsíci ji vyoperovali dvě boule. Dali ji mi tam do pořádku, a teď zas tohle. Vylizuje se až do bolava. Zítra tam zavolám a domluvím se na odkladu. Ale to drbání bude na hodně dlouho, a tak se bojím, aby ta boulička nebyla zhoubná, aby se jí to nsrozlezli. Jsem bezradná

Jo, zkonzultujte na klinice možnost testů na alergie.

Vidtmanová Marta
napsal(a):
Proto tady žádám o radu. Když na mě budou tady lidé útočit, že dělám něco špatně, pejskovi to nepomůže. Vyloženě po kuřecím mase se mohla udrbat. Takže děkuji za ,,útok,,
A proč teda nezkusíte barf? To není jen kuřecí a jehněčí. Nikdo na vás neútočí, ale podivují se nad tím, že tolik let necháváte psa na granulích, když mu to očividně nesvědčí.

Vidtmanová Marta
napsal(a):
Proto tady žádám o radu. Když na mě budou tady lidé útočit, že dělám něco špatně, pejskovi to nepomůže. Vyloženě po kuřecím mase se mohla udrbat. Takže děkuji za ,,útok,,
Vidtmanová Marto, s takovýmto útočným přístupem na diskuzi své fence zcela jistě nepomůžeš.
Patrně největší pravděpodobnost, u takovýchto problémů, získává potravinová alergie.
Na to jsou ty testy (i když zatím každý vet, se kterým jsem to řešila, se na vypovídací hodnotu testů tvářil skepticky).
Druhou možností je převést fenu na syrové/vařené a nasadit eliminační dietu. To znamená jeden druh proteinů a jeden druh sacharidů. Nabízí se vepřové (poměrně velká škála druhů) + brambory/batáty/dýně. Vetka mi doporučila i vejce, že na to alergie nejsou.
Nebo granule ale veterinární dietu, která funguje (snad) tak, že ty proteiny v ní jsou "rozbité" a tělo psa je vlastně nepozná a nespustí alergickou reakci.
Ale to bych i předpokládala, že jste s vetem probíraly/i.
Nebylo by možná od věci nasadit probiotika, když nepomohou, alespoň neublíží...
I jablečný ocet (prý) kávovou lžičku denně.
Ona střeva jsou imunita
Ta třísla nemá začervenalá?

Rozbité proteiny hledejte event. pod heslem hydrolyzované proteiny/bílkoviny. Musí to být přímo ve složení, jinak to neplatí. Jsou to veterinární diety.
Fenka může být alergická na cokoli. Úplně cokoli. Třeba v tom jsou granule nevinně. Nebo jí to dělá příprava granulí a bylo by jí lépe na mase. Nebo na pečených granulích. Nebo to se stravou nemá nic společného.
Např. pokud je alergická na bleší kousnutí, máte prostě dvě možnosti: Zbavit ji blech jednou pro vždy (což nelze, když sousedi mají zablešené psy a neřeší), nebo se drbat prostě bude.
Alergie jsou svině. Už od května se s tím pereme s kavalírem, zatím žádný rozdíl. :/
napsal(a):
Vidtmanová Marto, s takovýmto útočným přístupem na diskuzi své fence zcela jistě nepomůžeš.
Patrně největší pravděpodobnost, u takovýchto problémů, získává potravinová alergie.
Na to jsou ty testy (i když zatím každý vet, se kterým jsem to řešila, se na vypovídací hodnotu testů tvářil skepticky).
Druhou možností je převést fenu na syrové/vařené a nasadit eliminační dietu. To znamená jeden druh proteinů a jeden druh sacharidů. Nabízí se vepřové (poměrně velká škála druhů) + brambory/batáty/dýně. Vetka mi doporučila i vejce, že na to alergie nejsou.
Nebo granule ale veterinární dietu, která funguje (snad) tak, že ty proteiny v ní jsou "rozbité" a tělo psa je vlastně nepozná a nespustí alergickou reakci.
Ale to bych i předpokládala, že jste s vetem probíraly/i.
Nebylo by možná od věci nasadit probiotika, když nepomohou, alespoň neublíží...
I jablečný ocet (prý) kávovou lžičku denně.
Ona střeva jsou imunita
Ta třísla nemá začervenalá?
S vet. jsem to probírala, řekla jsem ji jestli to nemůže být stravou, jestli by jsme TO nejdříve neměli řešit. Řekla mi, že až v poslední řadě. Proto jsem ji změnila na hypoalergenni. Tu stravu vařené, či syrové maso musím prokonzultovat s odborníkem. A ano, měla to červené, prý je to zánět, na to dostala antibiotika.
Zkusila bych nechat vzít stěr z kůže a poslat do laborky. U našeho prvního pesana to kdysi ukázalo na stafylokoka v kůži. nevím jak dlouho s tímhle bojujete. U nás to trvalo fakt roky- tehdy za komára veti dost často fungovali trošku jinak. Až MVDr. Herčík byl první, který pravil - nemůžu ho léčit, když nevím na co, že jo, takže šup do laborky na stěry a ukáže se co budeme řešit, zda alergie, nebo plísně, nebo něco jinýho.
Granule bych asi zkusila vysadit, abych měla pod kontrolou to, co pes jí. A nasadila, jak tu bylo řečeno - jednodruhovou dietu. To vepřové -pokud není fenka váleček - je dobrý nápad, to totiž není tak alergenní, jako to kuře a nebo překvapivě /pro mě teda/ hovězí. A k tomu bych dávala zatím třeba jen zeleninu. obojí asi možná , když je to granulář, nejdřív lehce ovařit a pak postupně přejít na syrovo.
Vidtmanová Marta
napsal(a):
S vet. jsem to probírala, řekla jsem ji jestli to nemůže být stravou, jestli by jsme TO nejdříve neměli řešit. Řekla mi, že až v poslední řadě. Proto jsem ji změnila na hypoalergenni. Tu stravu vařené, či syrové maso musím prokonzultovat s odborníkem. A ano, měla to červené, prý je to zánět, na to dostala antibiotika.
Jestli můžu - stravu -syrové, nemusíte konzultovat s odborníkem. Vezměte to logicky - v granulích je maso plus xy jiných začasto velmi umělých věcí. Vy to maso, co seženete, budete mít navíc rozhodně v lepší kvalitě, než co do těch granulí dávají. Takže budete mít lepší maso - bez různých přidávných věcí , mouček, rozemletin, dochutin, konzervantů, umělých vitaminů a stopových prvků. Budete prostě přesně vědět, co feňule v té misce má. V těch granclích to nikdy nevíte, nevidíte.

Nikdy jsem přechod na maso s žádným odborníkem nekonzultovala. Teď mě napadá....a kdo je v tomto případě odborník?
Zrzavci
napsal(a):
Zkusila bych nechat vzít stěr z kůže a poslat do laborky. U našeho prvního pesana to kdysi ukázalo na stafylokoka v kůži. nevím jak dlouho s tímhle bojujete. U nás to trvalo fakt roky- tehdy za komára veti dost často fungovali trošku jinak. Až MVDr. Herčík byl první, který pravil - nemůžu ho léčit, když nevím na co, že jo, takže šup do laborky na stěry a ukáže se co budeme řešit, zda alergie, nebo plísně, nebo něco jinýho.
Granule bych asi zkusila vysadit, abych měla pod kontrolou to, co pes jí. A nasadila, jak tu bylo řečeno - jednodruhovou dietu. To vepřové -pokud není fenka váleček - je dobrý nápad, to totiž není tak alergenní, jako to kuře a nebo překvapivě /pro mě teda/ hovězí. A k tomu bych dávala zatím třeba jen zeleninu. obojí asi možná , když je to granulář, nejdřív lehce ovařit a pak postupně přejít na syrovo.
Děkuji, pustím se do toho, zavolám na vet. a budu vyžadovat stěry kůže, a testy na alergie. A samozřejmě stravu. Děkuji

Zrzavci
napsal(a):
řekla bych, že odborníkem na psí žrádlo je v tomto případku pes.
No právě.
napsal(a):
No právě.
Jo, 99 psů ze sta by volilo flákotu, než sušený bobky králičí (prdon, ale granule tak opravdu vypadaj )
Včera jsem porcovala asi tunu masa a za zády mi z pelechu zněl zpěv muezzinů, co svolávaj k modlitbám, to se s králičíma bobkama nestane.

ta červená třísla by mohla znamenat kvasinky
pomáhá omývat jablečným octem s vodou
přečti si :
https://www.furnatura.com/cs/jak-bojovat-s-kvasinkami/

Zrzavci
napsal(a):
Jo, 99 psů ze sta by volilo flákotu, než sušený bobky králičí (prdon, ale granule tak opravdu vypadaj )
Včera jsem porcovala asi tunu masa a za zády mi z pelechu zněl zpěv muezzinů, co svolávaj k modlitbám, to se s králičíma bobkama nestane.
Jo, a to já vždycky říkám, že i v těch králičích bobcích bude možná víc živin, jak v granulích, když to psům venku tak moc voní.

Kvasinky žerou cukr. I proto bych granule zcela vyřadila a dala jen maso.
A také proto, že testy na alergie stojí pár tisíc a ukážou to, že jsou ne tak přesné jako domácí dieta a že vlastně Vyřazovací. Tzn. jak praví hmn_.
ATB a šampon řeší následky. Vy potřebujete řešit příčinu. Navíc ATB zabijí mikrofloru v nejdůležitější části imunity - střevě - a šampon zabije přátelské bakterie na kůži, což jsou naši obranáři, my je zahubíme, kůže je poškozená - otevřená - takže infekce hurá do psa a máme tu další ATB a kolotoč. Fuj, když vidím kolotoč, tak se mi dělá zle.
Na kůži můžete použít... hmm, tady nahoře použijte lupu a listujte skrz diskuzemi až k roku 2016.

lesnížínka
napsal(a):
Jsem koukala na ty Platinum a společný jmenovatel tam není kuře(kuřecí tuk) ale lososový olej. Tak bych asi vyřadila i vše kolem lososa.
No pozor.. jsem se na ně koukla.. to je normální směs nesmyslů jako v každých jiných granulích.. ne že olej, je tam padesát odstínů oleje, ale ony jsou tam ryby!
A jaké ryby? Co kde zbylo? Fuj, ani halíř bych za to nedala a drbajícímu se psovi tohle dát? Co tam mají co dělat kvasnice a milion dalších přísad? Tak schválně.. z čeho jsou pivovarské kvasnice..
Všecko pryč, dám králíka a za týden přidám dýni. Celá věda.
A starší pes, fena, št. žláza.
napsal(a):
No pozor.. jsem se na ně koukla.. to je normální směs nesmyslů jako v každých jiných granulích.. ne že olej, je tam padesát odstínů oleje, ale ony jsou tam ryby!
A jaké ryby? Co kde zbylo? Fuj, ani halíř bych za to nedala a drbajícímu se psovi tohle dát? Co tam mají co dělat kvasnice a milion dalších přísad? Tak schválně.. z čeho jsou pivovarské kvasnice..
Všecko pryč, dám králíka a za týden přidám dýni. Celá věda.
A starší pes, fena, št. žláza.
Co vám Megíí vadí na kvasnicích? Že kvasinky? No ona není kvasinka, jako kvasinka, tak jako není plíseň jako plíseň, či houba, jako houba. Jsou mezi nima i ty zdraví prospěšné, ale to vám psát asi nemusím Jako ano, od začátku si říkám, že jednoznačně jít do masa, jen jsem koukala na to složení, když paní podotkla, že alergie na kuře je.

lesnížínka
napsal(a):
Co vám Megíí vadí na kvasnicích? Že kvasinky? No ona není kvasinka, jako kvasinka, tak jako není plíseň jako plíseň, či houba, jako houba. Jsou mezi nima i ty zdraví prospěšné, ale to vám psát asi nemusím Jako ano, od začátku si říkám, že jednoznačně jít do masa, jen jsem koukala na to složení, když paní podotkla, že alergie na kuře je.
Kvasnice jsou z poloviny tvořeny proteinem. A my chceme monoproteinové granule.. které neexistují. Kdo už konečně zakáže psát na jídlo "hypoalergenní"?
Mikroflora na kůži a ve střevě je důležitá. Životně. Akorát se nesmí potvory přemnožit. A kvasinky (přemnožené) venku jsou projevem problému uvnitř.
napsal(a):
Kvasnice jsou z poloviny tvořeny proteinem. A my chceme monoproteinové granule.. které neexistují. Kdo už konečně zakáže psát na jídlo "hypoalergenní"?
Mikroflora na kůži a ve střevě je důležitá. Životně. Akorát se nesmí potvory přemnožit. A kvasinky (přemnožené) venku jsou projevem problému uvnitř.
Ale tak s tím monoprotejnem versus kvasnice, bych to zase tak neřešila, v tom si myslím problém nebude. Jinak jo, rozumíme si.
Jinak má ta fenka chudák všechno na prd. Nádor na mléčné žláze. Taky může být ještě jinde, když to přeženu, na játrech a proto ty kožní problémy. Nemyslím si, ale ta možnost tu je taky
napsal(a):
ta červená třísla by mohla znamenat kvasinky
pomáhá omývat jablečným octem s vodou
přečti si :
https://www.furnatura.com/cs/jak-bojovat-s-kvasinkami/
Koupila jsem ho, dostala jsem ho až v šestém obchodě a bylo vidět, že se jí ulevilo, držela jak beránek.. Ale budu to řešit dál

Neříkám, že je to nejlepší návod, ale
Psice se drbala urputně a pořád. Abychom se v noci vyspaly, musela spát v noční košili. Nejdříve jsem to dávala za vinu klošům, kterých tu byla šílená invaze. Přestaly jsme chodit do lesa, drbala se dál. Pak jsem odhadla, že to může být i změna granulí-samozřejmě, že na lepší, dražší, dietní.......
Veterinářka nám jako první pomoc píchla kortikoidy a drbání přestalo téměř okamžitě.
Následně užívala dva týdny Apoquel. Dietní granule jsme vyhodily, vrátily jsme se k osvědčenému jehněti s rýží. Zatím dobré.
Vinný ocet 1:1 Ježíš, nestraste mi. Kiki je po operaci, nádor to byl, ale ne zhoubný. Dnes mi volal veter. Bulila jsem štěstím. Už si moje šmrdlinka zažila dost. Během roku třetí operace, ztrácí zrak. Ale čiperná je, to jo. Snad ji pomůžou ty hypoalergenni granule, vet. mí říkal, abych neprechazela zatím na nic jiného, že už je přeci jenom ve věku. Ale říkám si, kdyby to bylo třeba, udělám to.
Vinný ocet 1:1 Ježíš, nestraste mi. Kiki je po operaci, nádor to byl, ale ne zhoubný. Dnes mi volal veter. Bulila jsem štěstím. Už si moje šmrdlinka zažila dost. Během roku třetí operace, ztrácí zrak. Ale čiperná je, to jo. Snad ji pomůžou ty hypoalergenni granule, vet. mí říkal, abych neprechazela zatím na nic jiného, že už je přeci jenom ve věku. Ale říkám si, kdyby to bylo třeba, udělám to.
Vet mi tvrdí, podle těch boláčků, že to je infekce z toho kousnutí od blech. Každý měsíc ji dává tabletu na odblešení. To taky asi není nejlepší. No, a teď když se se psama odstěhovali, tak tu po chodbě nechají běhat kočky, které se drbou v jednom kuse, taky blechy od těch psů. V listopadu se budu stěhovat já od těch dementů, kteří nejdou ani na vteřinu na odčervení a odblešení. Snad se taky dost vyřeší.

Vidtmanová Marta
napsal(a):
Vet mi tvrdí, podle těch boláčků, že to je infekce z toho kousnutí od blech. Každý měsíc ji dává tabletu na odblešení. To taky asi není nejlepší. No, a teď když se se psama odstěhovali, tak tu po chodbě nechají běhat kočky, které se drbou v jednom kuse, taky blechy od těch psů. V listopadu se budu stěhovat já od těch dementů, kteří nejdou ani na vteřinu na odčervení a odblešení. Snad se taky dost vyřeší.
Vet tvrdí... A pes (teda fena) ty blechy fyzicky má? Každý měsíc dává Bravecto?

bravecto neni jedina tableta na svete na blechy - jsou tablety i jen na mesic
Comfortis dává každý měsíc. Teď jsem ji ho nedala. Po chodbě v baráku běhají zablesene kočky, lidem je to jedno.Jo, zase jsem ji našla, stačí vylézt na chodbu. Už jsem s každým rozhadana, já ji věčně léčím, prachy lítají a oni nejdou ani k vet. V listopadu se budu stěhovat, tak se vše vyřeší. Je po operaci, zatím se vůbec nedtbe, jen se válí v trávě, svědí ji z té síťky záda, ale trochu zvednu a jemně kartáčkem, dělá ji to dobře.

Vidtmanová Marta
napsal(a):
Comfortis dává každý měsíc. Teď jsem ji ho nedala. Po chodbě v baráku běhají zablesene kočky, lidem je to jedno.Jo, zase jsem ji našla, stačí vylézt na chodbu. Už jsem s každým rozhadana, já ji věčně léčím, prachy lítají a oni nejdou ani k vet. V listopadu se budu stěhovat, tak se vše vyřeší. Je po operaci, zatím se vůbec nedtbe, jen se válí v trávě, svědí ji z té síťky záda, ale trochu zvednu a jemně kartáčkem, dělá ji to dobře.
Víte, že to nejsou lentilky, že jo? Dyť tohle nemá smysl, blechy jsou v prostředí, na kočkách, v nábytku, všude. Podle mě je účinek Comfortis tablety delší než měsíc, vy jste prostě v zablešené díře. Proč radši nedáte tabletu všem, nebo jim kupte spot-on, ne těm lidem, ale zvířatům, tak je větší šance, že zvířata to vychytají a ne že to bude vychytávat jeden pes za cenu.. každý měsíc takový sajrajt.
Tak snad se Vám dá holka brzy do kupy, akorát mně přijde divné to vylizování, když jste řešili akutní zánět na kůži. U nás, když bylo cokoliv kdy léčeno se psi na kůži, kam si pes dosáhl, tak šel jako první na řadu kornout kolem krku. Jakýkoliv veterinář, kterého jsme kdy měli, tak se smál heslu "pes se z toho vylíže", každý pes si záněty max. tak vylizováním zhoršuje, zanáší si tam další infekce či roznáší po těle dál.