Štěně žere úplně vše

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maky1234

7.9.2021 12:24
Maky1234

XXX.XXX.43.19

Zdravím,
4 měsíční fena žere venku doslova vše od hnoje, klacky, slimaky, okurky, hlínu, kořeny, menší kameny, listí, žaludy atd.
Jak ji to odnaucit? Samozřejmě má povel fuj naučný doma nebo na zahradě když má něco ne tak lakavého, hračky si nezere...
Byli sme na cvičáku, ani za pamlsek to nepusti a zhltne bez kousani atd. Nic nepomáhá a fena je rychlejší než vodítko takže chodí s nahubkem. Přejde to s věkem nebo ne?
Krmnou dávku má dvojnasobnou než tabulkove hodnoty. Hladová neni.
A umí základy stopování a tam jde i pracuje skvěle.

7.9.2021 13:04
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Mně se u pažravého štěněte osvědčilo, když jsem mu dávala jako pamlsky zvlášť voňavé (tj. smradlavé) kousky. Sušená střívka, játra, plíce, aromatický sýr apod.
A ano, věkem se to většinou zlepšuje.
S náhubkem děláte dobře. Tady je unce prevence lepší než libra léku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2021 13:08

Měla jsem u štěňat to samý a prostě jsem musela být rychlá a prckům to z tlamky pořád vybírat a vyměňovat za dobroty.

Maky1234

7.9.2021 13:17
Maky1234

XXX.XXX.218.37

Nevěděla jsem jestli není na tyhle smradlave věci ještě malá. Budu ji to dávat a ještě nějakou psi plastiku zkusím 👍

7.9.2021 13:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

No ale pak jsou taky psi, co si tu smradlavinu vezmou a sní a pak... Jo, dík, dobrý to máš, tak zase někdy, já si jdu támhle pro to hovno a támhle pro to taky. A pak můžete jenom brečet a ještě k tomu smrdíte jak sušený vnitřnosti.

7.9.2021 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
No ale pak jsou taky psi, co si tu smradlavinu vezmou a sní a pak... Jo, dík, dobrý to máš, tak zase někdy, já si jdu támhle pro to hovno a támhle pro to taky. A pak můžete jenom brečet a ještě k tomu smrdíte jak sušený vnitřnosti.

furt lepší, než když smrdíte jako to hovno

každopádně na Tali pohořelo veškerý moje umění naučit psy, aby nebufetili. Zlepšilo se to, to ano, ale spolehlivost tam nebyla a nikdá nebude.

7.9.2021 13:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):

furt lepší, než když smrdíte jako to hovno

každopádně na Tali pohořelo veškerý moje umění naučit psy, aby nebufetili. Zlepšilo se to, to ano, ale spolehlivost tam nebyla a nikdá nebude.

To se ale nevylučuje. Od hovna samozřejmě můžete smrdět taky. Třeba když nevíte, co to ten váš pes zase kde sebral a pokoušíte se mu to z huby vypáčit a až pozdě zjistíte, na co natrefil.

7.9.2021 13:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
To se ale nevylučuje. Od hovna samozřejmě můžete smrdět taky. Třeba když nevíte, co to ten váš pes zase kde sebral a pokoušíte se mu to z huby vypáčit a až pozdě zjistíte, na co natrefil.

Svatá pravda! Na tuhle variantu jsem zapomněla .

7.9.2021 13:44
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Svatá pravda! Na tuhle variantu jsem zapomněla .

Zrovna včera jsem smečku vyháněla od lidovce, kterýho našli na louce. Proč proboha musí ty lidi pořád někde sr....át, v lese, na louce. A pak jsem se to pokoušela z vysoký trávy klackem naházet do potoka....no bylo to docela mazlavý, tak se to moc nepovedlo

7.9.2021 13:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

aluska napsal(a):
Zrovna včera jsem smečku vyháněla od lidovce, kterýho našli na louce. Proč proboha musí ty lidi pořád někde sr....át, v lese, na louce. A pak jsem se to pokoušela z vysoký trávy klackem naházet do potoka....no bylo to docela mazlavý, tak se to moc nepovedlo

Tohle vyvést na cedulky a rozmístit různě po přírodě "proč proboha musí ti lidi pořád někde sr át"
a pak ještě dovětek - když už musíte, tak si to zahrabte, prasata.

Jinak já si prostě fakt myslím, že když to některý pes má v sobě, tak tohle dělat bude. I kdyby třeba jenom na tajno, když se panička nedívá nebo když si myslí, že se nedívá. A nebo pak vznikají takový ty honičky "dej to sem" "nedám a nedám" a nic kloudnýho z toho.

7.9.2021 13:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):

Já bych za to mlátila rákoskou přes holou rdel!! Bez prdonu teda, prasata hnusný. Labradorku Báru od Janaa na ně, ta je prej na prasata jak divá!
Co je proboha za problém to po sobě uklidit, zahrabat? proč musí být všude papírky podél cesty? A nejvíc tedy tam, kde se pohybujou byčiglistky! Aspoň já mám takovou zkušenost, pak jsou všude ty nerozložitelný sajrajty na utírání se a........... no prostě bych ty čuňata exemplárně řezala, tak! sem se rozhořčila zase, ale tohle mě tak štve! Ty lidi čuňácký snad přišli ze středověku, nebo co.

7.9.2021 13:54
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Já bych za to mlátila rákoskou přes holou rdel!! Bez prdonu teda, prasata hnusný. Labradorku Báru od Janaa na ně, ta je prej na prasata jak divá!
Co je proboha za problém to po sobě uklidit, zahrabat? proč musí být všude papírky podél cesty? A nejvíc tedy tam, kde se pohybujou byčiglistky! Aspoň já mám takovou zkušenost, pak jsou všude ty nerozložitelný sajrajty na utírání se a........... no prostě bych ty čuňata exemplárně řezala, tak! sem se rozhořčila zase, ale tohle mě tak štve! Ty lidi čuňácký snad přišli ze středověku, nebo co.

jo, přitom v lese fakt stačí patou udělat díru a pak to po sobě zahrabat.....

7.9.2021 14:24

aluska napsal(a):
jo, přitom v lese fakt stačí patou udělat díru a pak to po sobě zahrabat.....

jenže tam k tomu nesmí přihrabat ještě ten sajrajt vlhčenej...

7.9.2021 14:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jenže tam k tomu nesmí přihrabat ještě ten sajrajt vlhčenej...

a nebo pokaděný plenky, to je taky výborná věc matek turistek.

7.9.2021 15:06

Zrzavci napsal(a):
a nebo pokaděný plenky, to je taky výborná věc matek turistek.

No to mi nemluvte, tuhle jsme taky na jednu narazily , že to těm lidem není trapný

7.9.2021 15:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Není, jsou tupohlávci spotřební alá Emerika. Jooo, kdyby to byla plenka bavlněná, to by jí madam do pangejtu nemrskla, aby ušetřila, ale takhle? Ale lidi jsou opravdu dobytek. U nás ledva skončila taková ta uklízecí akce v přírodě, tak nějakej vypatlanec začal na jednom místě z auta vyhazovat pravidelně věci od mekáče. Protože to tam sama od sebe při procházkách uklízím, doutnala ve mě myšlenka, že si tam na něj v noci počkám a tu pracku mu urazim násadou vod lopaty. ale já se bojim těch prasat co tam opodál mají kópelku, takže nemám šanci.

7.9.2021 15:22
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrovna mi v sobotu líčila sousedka ob tři baráky, jak její přímá sousedka viděla v pátek ráno našeho obecního knihovníka, zároveň zastupitele a bývalého ředitele ZŠ, jak na kolečku veze k nám do lesa vyhodit keramické WC. Vylítla prej z baráku, naložila hajzlík na svoje kolečko a odvezla mu ho zpátky.........že si něco v lese zapoměl

7.9.2021 15:30

Lidi si furt stěžujou, jakej je všude bordel a že třeba v Německu to člověk nevidí, že tam maj čisto...a kdo asi u nás ten bordel dělá??
Těch odchozených plastových lahví, obalů od sušenek, ve městě vajgly, žvejkačky.... ....doprčic, to je takový problém to vyhodit do koše a v přírodě to prostě strčit do baťohu a vyhodit doma do popelnice....to by mě šlak trefil...o řidičích vyhazujících odpadky z okýnek...však to podél silnic vidíme....to ani nemluvím.

7.9.2021 15:43
Katka12345

XXX.XXX.24.227

S věkem se to trochu zlepší. Taky máme pažravce, chvilku člověk nehlídá a žere. Paradoxně spíš doma, jak je na procházce, tak minimálně. Má tak trojnásobek denní dávky jídla, co by měl. Od ovoce přímo z keřů, přes kočičí žrádlo, vybírání kočičích písků, přes svoje žrádlo, jídlo lidských rodičů až po koňský bobek. Zvládl už i klacek od nanuku.
Největší chuťovka byla cesta autem, kdy na venčící pauze nepozorovaně slupl i jedno lidské 💩... Smrdělo to v autě další hodinu, jak spokojeně funěl.

7.9.2021 15:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Naopak výhoda nežravých psů - nikdy mi nic podobného venku nežrali, dokonce i rohlík na zemi obešli jen s čichnutím, aniž bych jim něco říkala.

7.9.2021 19:52
Terven

XXX.XXX.160.10

lesnížínka napsal(a):
Naopak výhoda nežravých psů - nikdy mi nic podobného venku nežrali, dokonce i rohlík na zemi obešli jen s čichnutím, aniž bych jim něco říkala.

Tak já mám feny s poměrně dobrým vztahem k žrádlu , ale k rohlíku na zemi by snad ani nečichly, to není lákadlo.
Jinak, co se týče toho žraní hov.en - bavily jsme se o tom s kamarádkou, které to dělá pes - bígl senior po kastraci. A říkala mi to samé, co už jsem slyšela od jiných včetně mojí ségry, které to dělala goldenka - že někteří psi v podstatě nemají venku jinej zájem než detekci hnusů. Že to vypadá, že je to jedinej účel jejich procházek.
Je fakt, že teď čtu tu knížku o enrichmentu a píše se tam, že hledání potravy je psí přirozeností. Pes není výhradně lovec, živí se odjakživa i tím, co najde, ať už to upadne člověku nebo ze stromu, sežere bobky, případně si něco uloví...ale prostě, hledání něčeho k snědku v rámci procházky je přirozenej projev.
Asi fenám mimoděk tuhle potřebu naplňuju tím, že je nechávám hledat myši, občas provozujem různý čmuchohrátky s hledáním pamlsků, žerou lískový oříšky, společně jíme různý plody, když chci být rychleji doma, házím před sebe na cestu minipeletky a ony je honí.
Musím říct že pinčová zpočátku taky měla sklony k luxování humusů, teď už je to výrazně lepší.

8.9.2021 01:48

Jeden z mých psů je pazravy, že by sežral mrtvému z ucha. Bohužel ani s věkem to neprechazi, dokonce mi přijde že když ví že se to nesmí, o to větší má radost, když to slupne. Výměna za pamlsek se nám pak zvrhla v to, že se daný humus snažil spolknout co nejrychleji aby mel místo na ten pamlsek zejo
U nás se tedy stal košík povinnou procházkovou výbavou

11.9.2021 22:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lidi si furt stěžujou, jakej je všude bordel a že třeba v Německu to člověk nevidí, že tam maj čisto...a kdo asi u nás ten bordel dělá??
Těch odchozených plastových lahví, obalů od sušenek, ve městě vajgly, žvejkačky.... ....doprčic, to je takový problém to vyhodit do koše a v přírodě to prostě strčit do baťohu a vyhodit doma do popelnice....to by mě šlak trefil...o řidičích vyhazujících odpadky z okýnek...však to podél silnic vidíme....to ani nemluvím.

Ve městě hlavně mladí večer o víkendech chlastají na lavičkách třeba vodku nebo rum a colu nebo plechovková piva nebo energeťáky a já ráno jdu se psem a s gumovou rukavicí tyhle věci sbírám, hážu do košů hned vedle a potichu nadávám....jinak totiž přijde jinej mlaďas a tou odhozenou skleněnou lahví ještě třískne o chodník a my se psem, abychom létali nebo co...střepy jsou ve městech hodně po chodnících i v trávě, protože ty odhozený láhve ty frajeři, co sekají trávníky, před sekáním neseberou a pak jedou a rozbijou to sekačkou dementi 😤😈

Přidejte reakci

Přidat smajlík