Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lenka.marec

10.9.2021 11:20
Lenka.marec

XXX.XXX.36.168

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na přirozené zklidnění feny po hárání. Jedná se o jezevčíka, 2 roky, teď má cca 3 týdny po 3. hárání. Do této doby byla hodně živá, hravá, trochu éro, ale moc hodná. Teď pořád polehává, už za mnou všude nechodí, tolik si nehraje...
Příznaky falešné březosti jinak nemá. Je to můj první pejsek, tak moc nevím, co se děje. V mém přístupu ani v životním stylu se nic nezměnilo.
Je možný, že prostě přes noc dospěla?

10.9.2021 12:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A jako ta změna se konala ze dne na den? To mi moc normální nepřijde. Zkontrolovala bych fenu, zda nemá zánět dělohy. A nebo to můžou být ještě "dozvuky" hárání, některé feny jsou v době hárání skleslé, smutné, utrápené - ale pokud to začalo 3 týdny po hárání a ze dne na den, tak by mi to přišlo divné.

Jinak mě fena v cca ve 2,5 letech taky dospěla, je od té doby o trošku rozumnější, ale přišlo to tak nějak postupně a ne přes noc. Ale to na ní bylo vidět spíš v určitých situacích, temperament se jí nezměnil, hravá zůstala pořád.

Lenka.marec

10.9.2021 12:25
Lenka.marec

XXX.XXX.36.168

Ze dne na den úplně ne, to měla být trochu nadsázka. Změna přišla během cca týdne. Vyšetřit dělohu zkusím, děkuji.

10.9.2021 12:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No, ono i tak. Každá fena je jiná, je třeba běžné, že se ze dne na den u některých fen změní přístup k ostatním fenám, to jo. Ale když by po hárání byla fena jakkoli divná, polehávala, nehrála si, tak mě by jako první asi napadl právě ten zánět dělohy a pro jistotu bych zašla na veterinu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2021 13:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

zánět dělohy je strašák - a je fajn ho vyloučit. Ale klidně to může být i k falešce. Prostě se budoucí matka (byť jen falešná) začíná chovat opatrně a klidně... tak, jak jí příroda velí. Bacha - pak se může jinak chovat i k jiným fenkám, štěňatům a koneckonců i psům.

Lenka.marec

10.9.2021 13:27
Lenka.marec

XXX.XXX.36.168

Moc děkuji za reakce i trasy. Beru si je k srdci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík