Výběr lékárničky pro psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2021 23:19
Annaa

XXX.XXX.224.136

Zdravím, rozhoduji se nad dvěmi lékárničkami pro psa. Obě jsou dle mého názoru kvalitní, případně pár dalších potřeb dokoupím ( Enterozoogel atd. ). Nechci tedy prosím slyšet, že byste vybrali jinou lékárničku pro psa. Domlouvala jsem se také s veterinárním lékařem a obě dvě lékárničky pro psa jsou kvalitní.
1) Psí lékárnička Trail Dog.
2) Løype DOG FIRST AID KIT.
Přiložím přílohu.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2021 05:21

takový chujoviny existují a prodávají se?

nebo jste skrytá reklama?

takový věci neuznávám, nejlepší "lékárnička" je krabička dle vlastního výběru a uvnitř náplň dle vlastního výběru.

14.9.2021 05:55
impact

XXX.XXX.8.187

Ty jo, na co se psovi dává trojcípý šátek?

14.9.2021 06:31

podle navodu na tlamu, aby nepokousal
taky me to zaujalo

14.9.2021 06:55
Annaa

XXX.XXX.224.136

Děkuji, každopádně se zeptám, co v těchto lékárničkách chybí? Několik věcí dokoupím, každopádně obsahují dle mého názoru naprostý základ.

14.9.2021 07:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Plno z toho základu najdete i v obyčejný autolékárničce, kterou máte na cestách s sebou nebo i random mezi věcma, co naházíte do tašky s sebou pro jistotu, kdyby náhodou... Nerozumím tomu, proč by někdo měl kupovat ještě extra psí lékárničku, když k nejběžnějšímu ošetření ty věci s sebou stejně často má a k nějakému speciálnímu ošetření věci v lékárničce stejně nenajdete.

14.9.2021 09:29

Dyť to není lékárnička, ale hromada ubrousků a "zavazadlo" navíc.
Ale je tam bonus - návod k ošetření psa v angličtině :D
Jmenuje se to DOG, takže normální lékarničkou psa neošetřím, musím mít tu pro psy. Tu, co má samé desinfekční ubrousky a jednu pinzetu.
A takhle náhodou.. vyrobila to aspoň firma, která se zdravotním materiálem zabývá, nebo to je "co jsme našli na tržnici, to tam dáme a pěkný nápis a pejskaři se po..". Přebalená lékárnička, co stála 69.
Od 900kč výš. Pecka.
A v té druhé za 1300 jsou dvě botičky - ty nejlevnější Trixie šmejd ponožky, co existují.
Koupila bych to tak za 3 4 stovky, vědět, že je to nějaká spolehlivá firma a nebýt tam takové nesmysly. Tak jako obvaz, co má být sterilní, si nekoupím na tom trhu..

A nevadí Vám, že za lihový polštářek Vás pes zabije? Zkuste si nalít líh i jen do odřeniny, skončíte v Bohnicích. A čím jsou napuštěné ty ostatní čínské nejlevnější pampers ubrousky? Jako že budu na zraněného psa patlat takové nesmysly?
Peroxid na zvracení.. a kde je normální psí desinfekce, která nepálí? Co to je v té hnědé lahvičce?
Jako fakt dobrý obchodní tah a vtip, jinak nic.
Co čím chci na psovi ošetřovat něčím jiným než pinzetou, náplastí, obvazem, desinfekcí a nasadit botu?

Potřebuji tak akorát dost vody a svou lékárničku, tam je betadine i coban, tekutý obvaz, pro psa třeba rychlou energii, botičku (tu má pejskař doma), něco jako Smectu, powerbanku, telefon a
tak dvě tři čísla na nejbližší terénní veterináře.

14.9.2021 09:42
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

To je hezký.
Ale hezčí je, jak se zadavatelka vemlouvá do přízně:
Nechci tedy prosím slyšet, že ... !

14.9.2021 09:46

Antihistaminika.. to je věc, co se kupuje v lékárně (nechám si napsat u vet, obvodního ..) a ne na trhu. Jednou jsem v nouzi do psa nalila Fenistil, někdo případně napíše, že jsem úplně blbá, že to psovi není ok, dodnes to nevím, ale pes mi přestal otékat před očima a dokonce začal dýchat vcelku normálně.. sebrala jsem to v naštěstí otevřené lékárně naproti.. tak rychle jsem příbalák ještě nikdy nepřečetla :-) no a má to tmavou lahev (světlo neproleze) a sklu věřím pořád víc než plastu kdo ví odkud.
A teď si představím, že koupím lékárničku po sebe a další pro psa a budu kontrolovat dva obsahy tašek, jestli něčemu neskončila trvanlivost..

14.9.2021 09:46

rapotacka11 napsal(a):
To je hezký.
Ale hezčí je, jak se zadavatelka vemlouvá do přízně:
Nechci tedy prosím slyšet, že ... !

to jsem přeskočila a teď lituji svých písmenek!
:-)

14.9.2021 09:53

Teď si čtu vybavení a spousta věcí je zbytečných...píšťalka, náplasti...píšťalky mám 3 lovecké, pro mě teda naprosto zbytečná věc. Náplasti s polštářkem na psích chlupech nikdy držet nebudou. Na to mám vyrobený po domácku návleky ze starých ponožek. Pinzetu mám, nůžek několik s různým špičkama, protože mám psy, kteří se musejí stříhat. Manuál nepotřebuju, za ty roky si každý pejskař poradí. A rozesmálo mně: obsahuje seznam léků, které jsou volně prodejné, a které si můžete do lékárničky doplnit. Takže si zaplatím za seznam.
Zbytečně vyhozených cca 1300.

14.9.2021 16:25
Annaa

XXX.XXX.224.136

Dobře. A jaký máte názor na tuto? https://www.tarvose.com/p/211/psi-lekarnicka-tarvose-cerna

14.9.2021 16:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Annaa napsal(a):
Dobře. A jaký máte názor na tuto? https://www.tarvose.com/p/211/psi-lekarnicka-tarvose-cerna

že je to předražená hovadina... To pouzdro je asi ruční práce, tak ok, asi nebude za stovku. Ale za skoro dvanáct stovek toto:

papírová páska
elastická bandáž
injekční stříkačka
pinzeta
pinzeta na klíště
kvalitní kovové nůžky
2 x dezinfekční ubrousek
šátek trojcípý
2 x polštářek sterilní

???????

To jako někdo může myslet vážně? Navíc zase to samé - tyhle věci stejně má každý už doma. Proč to kupovat za tuhle cenu jen proto, že tam někdo napsal, že je to pro psa?

edit: beru zpět ten výčet, všimla jsem si, že tam jsou i přípravky přímo pro psy rozepsané níže... I tak... Pořád mi jako lepší verze vychází si jen dokoupit ty potřebné psí věci.

14.9.2021 16:40
Andrýsek3

XXX.XXX.63.151

To je blbost, pardon. Za ty prachy. 😃
Na cesty tahám "lékárničku" pro lidi i psy dohromady. Prostě beru klasické věci potřebné pro ošetření pro lidi a doplnim pár psími věcmi. Třeba dezinfekci beru betadinu, radši než jinou, protože tu mám vyzkoušenou na psovi, přidám botičku, enterozoo gel, jeho prášky a jedu. Proč kupovat zvláštní obvazy, nůžky, pinzety atd. pro psa, když to samé bere člověk i pro sebe.

14.9.2021 16:44
Andrýsek3

XXX.XXX.63.151

Atheira napsal(a):
že je to předražená hovadina... To pouzdro je asi ruční práce, tak ok, asi nebude za stovku. Ale za skoro dvanáct stovek toto:

papírová páska
elastická bandáž
injekční stříkačka
pinzeta
pinzeta na klíště
kvalitní kovové nůžky
2 x dezinfekční ubrousek
šátek trojcípý
2 x polštářek sterilní

???????

To jako někdo může myslet vážně? Navíc zase to samé - tyhle věci stejně má každý už doma. Proč to kupovat za tuhle cenu jen proto, že tam někdo napsal, že je to pro psa?

edit: beru zpět ten výčet, všimla jsem si, že tam jsou i přípravky přímo pro psy rozepsané níže... I tak... Pořád mi jako lepší verze vychází si jen dokoupit ty potřebné psí věci.

Jsi to nedočetla, ještě tam jsou bachovky, enterozoo gel a jíl. 😜

Edit: jaj tak ty jsi to editovala 😄

14.9.2021 16:53

...ja tedy nevím ale v životě jsem natáhla na výlet lékárničku pro sebe natož pro psa....jediný, že v batůžku léta nosím pinzetu na klíšťata, to je tak všechno.....

14.9.2021 17:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Andrýsek3 napsal(a):
To je blbost, pardon. Za ty prachy. 😃
Na cesty tahám "lékárničku" pro lidi i psy dohromady. Prostě beru klasické věci potřebné pro ošetření pro lidi a doplnim pár psími věcmi. Třeba dezinfekci beru betadinu, radši než jinou, protože tu mám vyzkoušenou na psovi, přidám botičku, enterozoo gel, jeho prášky a jedu. Proč kupovat zvláštní obvazy, nůžky, pinzety atd. pro psa, když to samé bere člověk i pro sebe.

Já jsem teda asi žabař. Botičky nevedu. Kdybych potřebovala něčím zakrýt packu, tak si musím vystačit s obvazem.

Stejně se s větší jistotou vždycky stane přesně to, na co vybavená nejsi... Před pár lety takhle sestře vcuclo bahno botu. A už ji nikdy nikdo neviděl.
Tak šla v jedný botě a igelitce...

14.9.2021 17:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...ja tedy nevím ale v životě jsem natáhla na výlet lékárničku pro sebe natož pro psa....jediný, že v batůžku léta nosím pinzetu na klíšťata, to je tak všechno.....

Já teda nosím něco na rány a náplast, obvaz a stahovací obinadlo, malý nůžky, ale jako děsnej ubožák teda s ostrou špičkou. Speciálně pro psa tahám spíš jenom enterozoo, jinak mám všechno víceméně společný.

14.9.2021 17:38

Atheira napsal(a):
Já teda nosím něco na rány a náplast, obvaz a stahovací obinadlo, malý nůžky, ale jako děsnej ubožák teda s ostrou špičkou. Speciálně pro psa tahám spíš jenom enterozoo, jinak mám všechno víceméně společný.

....ja si říkám, že když to budu mít u sebe, tak nějaký ten průšvih urcitě privolam.....

14.9.2021 18:48
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Atheira napsal(a):
Já jsem teda asi žabař. Botičky nevedu. Kdybych potřebovala něčím zakrýt packu, tak si musím vystačit s obvazem.

Stejně se s větší jistotou vždycky stane přesně to, na co vybavená nejsi... Před pár lety takhle sestře vcuclo bahno botu. A už ji nikdy nikdo neviděl.
Tak šla v jedný botě a igelitce...

Já doteď taky neměla, ale před trekem po Beskydech jsem raději pořídila. Psa neunesu, takže i kdyby si blbec udělal nějakou blbost, tak by prostě musel do civilizace x kilometrů došlapat. Koupila jsem ty nejlevnější od trixie a beru jako takovou aspoň malou útěchu, že jsem udělala, co jsem mohla.

14.9.2021 18:49
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

....ja si říkám, že když to budu mít u sebe, tak nějaký ten průšvih urcitě privolam.....

Beru na treky. Na výlety a vycházky nic - hlavně mobil.

14.9.2021 18:59

Andrýsek3 napsal(a):
Beru na treky. Na výlety a vycházky nic - hlavně mobil.

..tak ten ja taky....

14.9.2021 19:37

Annaa napsal(a):

Že je to předražené a rozumný člověk (což je tady drtivá většina přispívajících) nekoupí. Fakt na mě vaše příspěvky působí jako reklama. Ale tady nezafunguje.

14.9.2021 22:09
Mousinka

XXX.XXX.133.225

teď jsem řešila stejný problém na dovolenou. nakonec jsem k normální autolekarnicce doplnila pinzetu na klíšťata, betadin roztok a mast, peroxid a stříkačku, léky na alergii, fenistil kapky a hotovou smektu. Botičky máme ve výbavě standartne...

14.9.2021 23:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Stejně, nikdy nic. V tašce jsem vždycky měla náplast na paty, ta se často šikla mě Lékárny jsou v dnešní době na každém rohu - kdyby bylo třeba, taktéž veteriny. Když si pes v jezeře na výletě hnusně rozříznul o sklo packu, vrazila jsem na to papírový kapesník a natáhnula svou ponožku. Krvácelo to jako kráva, volala jsem na veterinu, dozvěděla se, že se to nešije a mám to vydezinfikovat a čekat, až se to zastaví samo. Jediné, co jsem potřebovala bylo, aby muž pro nás autem přijel, protože jak na to šlapal, tak to teklo moc. Bylo třeba nechat to v klidu, ale Worka v cizím prostředí nezalehnul, nehodil se do klidu.

14.9.2021 23:53
elisak

XXX.XXX.194.232

Trošku se se nacpu s OT. Snad nevadí, ale řešili se tu botky a náplasti.
Pes začíná navzdory dost mizerné prognóze celkem hezky ťapkat i venku. Ale není a nějakou dobu to nebude úplně bez chybiček, kdy si šlápne na vrchní část packy a občas se opře i o karp. Jde o přední nohu a prostě tu packu nedotočí až na polštářky. Takže bych potřebovala tu vrchní část packy něčím ochránit, aby si jí neodřel.
Dneska jsem to řešila i s paní na rahábkách a botička není dobrý nápad, chce to polštářky nechat volné.
Takže připadá v úvahu jen nějaká náplast na vršek packy, která by se nemusela stahovat, jen nalepit na packu seshora, když má prstíky dál od sebe, aby nijak neomezovala roztažení packy při došlapu. A zatím jsem nenarazila na nic vyhovujícího, zkoušela jsem jich několik, ale vše se celkem rychle odlepilo.
Takže máte něco osvědčenýho, co na chlupech drží, i když to není ovázané celé dokola a zároveň to nevytrhá všechny chlupy? Ideálně aby se to dalo jen trhat a nepotřebovala jsem nůžky. Budu mu to tam lepit minimálně 2x denně.

15.9.2021 05:39

na chlupech nedrží vůbec nic.

15.9.2021 06:42

nosit na trávu (nebo jiné měkké místo) a rehabilitovat a rehabilitovat. Jediné, co by mohlo trošku pomoci je měkká dětská úzká ponožka, s vystřiženou dírou pro polštářky.

15.9.2021 07:42

lesnížínka napsal(a):
Stejně, nikdy nic. V tašce jsem vždycky měla náplast na paty, ta se často šikla mě Lékárny jsou v dnešní době na každém rohu - kdyby bylo třeba, taktéž veteriny. Když si pes v jezeře na výletě hnusně rozříznul o sklo packu, vrazila jsem na to papírový kapesník a natáhnula svou ponožku. Krvácelo to jako kráva, volala jsem na veterinu, dozvěděla se, že se to nešije a mám to vydezinfikovat a čekat, až se to zastaví samo. Jediné, co jsem potřebovala bylo, aby muž pro nás autem přijel, protože jak na to šlapal, tak to teklo moc. Bylo třeba nechat to v klidu, ale Worka v cizím prostředí nezalehnul, nehodil se do klidu.

..tak ja ani ty náplasti....

15.9.2021 14:47
elisak

XXX.XXX.194.232

nosit na trávu (nebo jiné měkké místo) a rehabilitovat a rehabilitovat. Jediné, co by mohlo trošku pomoci je měkká dětská úzká ponožka, s vystřiženou dírou pro polštářky.

On normálně chodí s ortézkou, takže klasický venčení problém není, jen musí být vhodný terén. Ale právě v rámci cvičení, když jde hezky v klidu (to je teda u mladýho basenji celkem problém), ortézku sundám a kousek (max pár set metrů) jde bez. Nejlíp mu to jde právě na rovným tvrdým povrchu, takže asfalt, ale zařazujem i jiný povrchy.
Ponožka nepůjde použít, jednak toho má mít na pacce co nejmíň, protože by mu mohla vadit při pohybu packy a taky potřebuju na tu packu vidět. Zatím používám tejpovací pásku, většinou až ve chvíli, kdy vypadá, že se začíná odírat, ale moc dlouho mu to na pacce nevydrží.

12.10.2021 15:29
kocourek007

XXX.XXX.209.34

EnteroZOO doporučuji kudy chodím. Pomohl mému psovi při otravě, takže rozhodně nesmí v lékárničce chybět.. Jinak asi nesmysl kupovat lékárničku rozdílnou pro lidi a psy..

13.10.2021 10:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

elisak napsal(a):
Trošku se se nacpu s OT. Snad nevadí, ale řešili se tu botky a náplasti.
Pes začíná navzdory dost mizerné prognóze celkem hezky ťapkat i venku. Ale není a nějakou dobu to nebude úplně bez chybiček, kdy si šlápne na vrchní část packy a občas se opře i o karp. Jde o přední nohu a prostě tu packu nedotočí až na polštářky. Takže bych potřebovala tu vrchní část packy něčím ochránit, aby si jí neodřel.
Dneska jsem to řešila i s paní na rahábkách a botička není dobrý nápad, chce to polštářky nechat volné.
Takže připadá v úvahu jen nějaká náplast na vršek packy, která by se nemusela stahovat, jen nalepit na packu seshora, když má prstíky dál od sebe, aby nijak neomezovala roztažení packy při došlapu. A zatím jsem nenarazila na nic vyhovujícího, zkoušela jsem jich několik, ale vše se celkem rychle odlepilo.
Takže máte něco osvědčenýho, co na chlupech drží, i když to není ovázané celé dokola a zároveň to nevytrhá všechny chlupy? Ideálně aby se to dalo jen trhat a nepotřebovala jsem nůžky. Budu mu to tam lepit minimálně 2x denně.

Jen myšlenka - jestli by se nedalo využít část toho, co jsem teď používala já na fixační ovaz přední tlapky:
na obvaz jsem dala pytlík,
na to pevnou fusku, která držela, nesklouzávala
a celý to pak dala do (nesmějte se :-) ) pytlíku od vzorků granulí (takový ty jak se znovu uzavřou, něco jako je třeba Geloren) , je to pevný a odolný, neprodřelo se to,
neprovlhlo to.
Přilepeno kolem dokola jednodenní páskou a tu pak jako obvaz přetáhnout i přes tu fusku a pak zpátky na ten fusak z pytliku od granclí. Drželo to, fakt supr, nesklouzávalo to.
Nevím přesně jestli to chápu dobře, ale - kdyby se z tohodle mýho systému odstřihnul ten spodek, co po něm pes šlapal, zůstalo by vám chránítko na ten vršek.
Blbý?

13.10.2021 15:20

Mám takový trochu OT dotaz. Jak dlouho mohu mít enterozoo gel v lednici? Vadí něčemu, že je ta tuba načatá? Pesan měl průjem, tak jsem chvíli dávala, ale dost mi ho zbylo a nechtěla jsem jej nechávat v pokojové teplotě, tak otevřená tuba putovala do lednice. Jediné, co jsem vyčetla přímo na něm, tak instrukci, že nemrazit.

13.10.2021 15:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mám takový trochu OT dotaz. Jak dlouho mohu mít enterozoo gel v lednici? Vadí něčemu, že je ta tuba načatá? Pesan měl průjem, tak jsem chvíli dávala, ale dost mi ho zbylo a nechtěla jsem jej nechávat v pokojové teplotě, tak otevřená tuba putovala do lednice. Jediné, co jsem vyčetla přímo na něm, tak instrukci, že nemrazit.

Na tohle jsem se pokoušela ptát i přímo jich a odpověď žádná. Taky mi chybí info o skladování - kde, za jakých podmínek, jak dlouho...

13.10.2021 15:52

Je to to same jako enzeros gel pro lidi a tam uz to uvadi.
A jdou koupit pytlicky jednorazove

13.10.2021 23:15
Pes vi

XXX.XXX.3.202

...v báglu do lesů nosím také "vybrakované prošlé autolékárničky" (obvaz, náplast, stahovák, i ty rukavice - pro jistotu...) + k tomu tedy mám multifunkční udělák (nůžky, pinzeta, nůž, otvírák atd...) + dezifekci.
Krom toho - po pár zkušenostech - i náhradní vodítko a obojek.

Ale faktem je, že to všechno mi bylo úplně k ničemu (ok - krom "pinzety" na uděláku), když pes šlápl během túry na včelu...

Taková blbost.
Krom vytažení pigára tam nebylo nic, jak pomoci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík