Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Artas
XXX.XXX.146.149
Zdravím, máme malej problém. Když našeho Lokiho necháme na chodbě s pelíškem že jdeme spát, tak pořád kňučí a pak začne štěkat. Bít ho nechceme. Nemáte někdo nějakou radu? Díky
Je štěně přiměřeně unavené, vyběhané, vyčurané? Není hladové, má misku s vodou k dispozici?
Nejspíš nechce být samotné. Zkuste počkat, až usne, a pak běžte spát. Nebo vezměte štěně s sebou do ložnice. Jak štěně poporoste, nejspíš se samo odstěhuje z přetopené ložnice na chladnější chodbu.
Předpokládám teda, že máte štěně. Pokud máte dospělého psa, začal to dělat z ničeho nic? Nemá bolesti? Nehárá v okolí fena?
Artas
XXX.XXX.146.149
Ano, je to skoro tříměsíční štěně.. vždy než jdeme spát, tak ho vyvencime, misku s jídlem i vodou má po ruce. Dokonce tam má i na případ nouze podložku ( jinak je zvyklý konat potřebu venku ) jen mi přijde že prostě chce spát s náma
Artas
napsal(a):
Zdravím, máme malej problém. Když našeho Lokiho necháme na chodbě s pelíškem že jdeme spát, tak pořád kňučí a pak začne štěkat. Bít ho nechceme. Nemáte někdo nějakou radu? Díky
Bít ho nechceme - to je od vás ale laskavý, že ho nechcete bít.
Ach bože, jak vás tohle vůbec může napadnout?? V souvislosti s malinký štěńátkem, který by v přírodě spalo spolu pohromadě se svou smečkou??? Že tuhle možnost vůbec zmíníte? Bil či bila byste malé nemluvně či batole jen proto, že v postýlce večer pláče? Proč jste si, před pořízením novýho člena domácnosti nezjistil/a o čem život se psem je? Co všechno Vás čeká, co budete muset, učit, jak vychovávat, jak se štěně chová, co život se psem v průběhu jeho života přináší? jak chcete řešit následnou výchovu psa v dobrýho společníka, když jste v háji už hned na začátku?
Artas
XXX.XXX.146.149
Takhle ,, my ho nebijeme. Jen nevím jak tenhle jedinej problémek řešit. A šel jsem zde pro radu
Artas
napsal(a):
Takhle ,, my ho nebijeme. Jen nevím jak tenhle jedinej problémek řešit. A šel jsem zde pro radu
Jo, to je mi jasný, však to i píšete - bít ho nechceme, ale přesto - jak vás to může i jen napadnout, že by tohle mohlo být řešením celé situace?
Musíte štěně na samostatné spaní zvyknout prostě. Musíte tam zpočátku zkrátka s ním spát. Pokud ho nechcete u sebe v ložnici, v posteli - což já chápu, taky s námi naši psi postel nesdílí, přesto, že gauče jsou povolený - ale prostě poté, co jsme si je vždy přinesli domů, spali jsme zpočátku s nimi u jejich "boudičky", kde měli/mají pelíšek v předsíni. A to i v případě, že jsme si přinesli štěně a doma už pes byl. Protože - já jsem ten, na koho se štěně má navázat, já mu mám dát zázemí, podporu, ochranu a pomoc. A on to všechno v ten moment potřebuje. Místo toho, abyste mu byli oporou, tak ho prdnete za dveře, do osamocení. To není dobrý start. Pes - štěně, je živý tvor se svými potřebami. V rámci toho, abyste spolu strávili spokojený život, se prosím teď honem zanořte do kvalitní literatury a zjistětě si aspoň dodatečně, co musíte, co nesmíte a co vás čeká.
Pokud si pořizujete auto, tak si taky asi zjistíte potřebné informace. A to jde o kus plechu.
Tříměsíční štěně je miminko. Má nárok na to, aby brečelo, když je samo.
Vemte je s sebou do ložnice. Nemusíte do postele, stačí k posteli a štěněti spustit do pelíšku ruku nebo k němu tiše promlouvat.
Nebo naopak Vy za štěnětem, viz Zrzavci.
Jestliže nelze, zkuste počkat, až usne, a až pak odejděte.
Nebo to prostě vydržte. Zaveďte rituál, po kterém prostě odejdete spát (např. dejte štěněti nějaký pamlsek nebo bezpečnou žvýkací hračku), a už se za štěnětem nevracejte. Je to o nervy, ale jinak než pravidelným opakováním si bude zvykat ještě hůř.
Štěně by mělo být přiměřeně unavené; čilé a aktivní štěně spát prostě nebude.
Artas
XXX.XXX.146.149
Díky ,, ze začátku to bylo dobré.. si tam s ním zkusím lehnout, ale nesmím tam usnout .. jinak budu rozlámanej 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem
Artas
napsal(a):
Díky ,, ze začátku to bylo dobré.. si tam s ním zkusím lehnout, ale nesmím tam usnout .. jinak budu rozlámanej 🙂
Já spala se štěnětem na chodbě 3 měsíce....bohužel nechtělo spát v posteli, jinak mám štěňata v posteli. Tam bohužel nebyla jiná možnost jako například jen uspat a pak odejít, protože já štěně, pokud se v noci vzbudí, tak vynáším na venčení a vzhledem k tomu, že ložnici mám v patře, tak bych ho neslyšela.
Defakto celá chodba byla improvizovaná postel a jak krásně se mi tam s těma mýma holkama spalo, na noťasu jsem si pustila film a nebo normálně TV vysílání a co mi chybělo ke štěstí?? Nic. Naopak lepší spaní, než přitulená ke svým psům neznám. Akorát to všem doma přišlo docela vtipný, máme docela velkej barák a já spím s čoklama na zemi na chodbě a v baráku 3 ložnice volné