Border kolie s PP (s rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
30000 KčMě jde spíš o to že na stránkách BCCCZ jsem nenašla že by to bylo povinné, ale v propozici přímo té konkrétní bonitace to napsané je, takže si tím nejsem tak jistá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Genetický profil je povinný od 1.1.2021.
Viz https://www.bcccz.cz/?r=chov&s=bonitace
Jahzeel
napsal(a):
Ještě bych měla otázku ohledně zasílání vzorků do laboratoře,kdo už s tím má nějaké zkušenosti. Může krev odebírat jakýkoliv veterinář? A vzorky člověk do laborky posílá sám? Popř. jaká laborka je na nejlepší ( jestli na tom tedy nějak moc záleží). Zvažovala jsem Genomii nebo Tilii.
Genomii doporučuji 👍
Vzorky by měl do labinyposlat vet, protože pak bysi majitel psa mohl pislat vzoky libovolného psa misto toho, kterýmu vet kontroloval identitu.
Jahzeel
napsal(a):
Ještě bych měla otázku ohledně zasílání vzorků do laboratoře,kdo už s tím má nějaké zkušenosti. Může krev odebírat jakýkoliv veterinář? A vzorky člověk do laborky posílá sám? Popř. jaká laborka je na nejlepší ( jestli na tom tedy nějak moc záleží). Zvažovala jsem Genomii nebo Tilii.
Gen. profil u BOC je povinný před bonitací od letošního roku a ohledně k odběru - vícekrát mám zkušenost s Genomií - objednáte požadované vyšetření (např. CEA TNS a jiné (u BOC máte nabídku různých zvýhodněných balíčků) + přihodíte ten povinný genetický profil), oni vám pošlou veškeré instrukce na email. Tam bude uvedeno, že odběr může provést jakýkoliv veterinář, do předepsané zkumavky (lze objednat v Genomii, ale není třeba, tyto zkumavky mají vet běžně), na vaší vet. odeberou krev po identifikaci psa, vet uvede svou identifikaci a krev vám dá, protože společně s ní posíláte toto orazítkované lejstro, pošlete si tedy už sama.