Dobrý den,
prosím o zkušenosti s parazitem giardie.
Fenka 12 let, měla zažívací potíže, zvracela šťávy po ránu, je na veterinární dietě kvůli játrům...
Začala jsem jí vařit maso s rýží, pak Hills konzerva i/d...krátce jsem dávala Famosan a Omeprazol dávám 3. den na noc...
Mezitím asi dva dny řidší stolice, s hlenem, trošku krve. Fenka jinak chuť k jídlu, veselá, v pohodě. Navádím ji postupně na granule Hills jaterní dieta, ale zdá se, že jakmile zařadím granule, více v noci mlaská jakoby se jí tvořily šťávy ve větší míře.
V srpnu jí selhávala játra, vše se vrátilo do normy, krevní testy ok.
Nechala jsem teď udělat parazit. vyšetření a je pozitivní na Giardie. Předpokládám, že ty můžou způsobovat nejen průjem, ale i to zvracení apod.? Ale spíš potřebuji poradit, co dál...
Chci se vyhnout samozřejmě chemickým věcem kvůli zátěži jater. Dávám probiotika od veta, čistič střev od CD Vet.
Nemáte někdo další zkušenosti?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

za zvracení vám giardie opravdu nemůžou.
léčit giardie je možné i u takovéhohle psa.
spíš bych se vykašlala na tu hillsku, pokud jí nesedí.
Opravdu? Aha, já se dočetla, že mohou i za nadýmání, nechutenství či zvracení...zvracela pouze žluté šťávy po ránu, pak už nic...dobře...každopádně předtím měla granule Trovet Hepatic...proto jsem si říkala, že jí asi nesedí, tak jsem začla dávat Hills l/d...mám obavu, že na veterině budou logicky cpát jen chemické věci, které zatíží játra...takže jsou u veta i preparáty, které ta játra tak nezatěžují? Děkuji.
dawerts
napsal(a):
Jj, vím...jenže ona jí 4x denně malé porce...poslední třeba ve 20:00 a stejně to nehrálo moc roli...pomohl Famosan a Omeprazol, dávala jsem pár dní s ohledem na špatná játra...zatím po ránu nezvrací, ale v noci slyším, jak mlaská, polyká.
Ale ve 20h není tak pozdě. Naši psi celý život večeřeli kolem půlnoci, takže mám na pozdní večeři trochu jiný pohled Teď, když starý pes usne, už bych tak pozde do něj nic nedostala, takže večeří kolem 20-21h. O půlnoci ho jde muž jen zkontrolovat, nahnat domů kočky, tak to dostane jen pár Frolíků na mlsku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K té jaterní dietě - na mě to působí tak, že jí Hills asi nesedí (a nedivím se, je to kukuřice s trochou sóji, to není pořádné jídlo). Psala jste už v minulém vlákně, že po těch veterinárních (jaterních) dietách zvrací. Jak to fungovalo, když jste jí vařila?
Přidávám link na starší “jaterní” vlákno, kde jsme tu stravu hodně rozebírali. Nenechte se odradit názvem, řešily se tam i granule.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3782730/jaterni-dieta-a-psik-na-barfu-vite-poradit
Zvracela po ránu, ale to měla Trovet Hepatic...nevím, jestli to spojovat s těmi granulemi...změnila jsem tedy značku na Hills...při vaření to bylo v pořádku...nicméně to je spíš krátkodobé řešení, neumím si představit sestavit jí jídelníček s ohledem na všechny její neduhy (dilatační kardiomyopatie, játra nemocná, s ohledem na ledviny, hypotyreoza...), co je dobré na játra, není tolik dobré na ledviny apod., nedokázala bych to sestavit a dopřát jí vše potřebné bohužel...při jaterních granulích se výsledky vrátily do normy, takže mám dost obavu se jich nedržet a experimentovat...na vlákno kouknu, děkuji.
Mělo tam být ve 22h...já se právě dočetla, že to může být tímto...takže jsem pár dní zkoušela krmit ve 22-23 (běžně jí právě poslední jídlo okolo té osmé večerní), ale neviděla jsem rozdíl, i tak zvracela ráno, chtěla se krmit trávou atd...ono zase není úplně reálné krmit kolem půlnoci, má dávky rozdělené na 4 a v zadku hodiny, takže když přijde její čas, je to marné :-) A rozdělit to na 5 dávek, tak v té misce už skoro nic nemá a taky se podle toho tváří a chová :-D