Pes vyje a štěká od doby, kdy se druhý páníček dostal do nemocnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2021 14:18
Nika1212

XXX.XXX.169.175

Dobrý den,

bohužel se partner dostal dlouhodobě do nemocnice a máme společně dva psy. Jeden z nich začal od té doby, když je doma sám hrozně štěkat a výt. Bohužel bydlíme v paneláku a sousedi si začali už trochu stěžovat. No a já momentálně řeším co s tím.
Samozřejmě se je snažím nechávat doma samotné co nejméně, ale bohužel občas je prostě musím doma nechat. Dnes jsem je poprvé monitorovala přes kameru a mám možnost na ně přes kameru i mluvit ale moc to nepomáhá spíš mi přijde, že když na ně začnu mluvit je to ještě horší. Samozřejmě, že než odejdu snažím se je unavit a dáme si procházku a ještě jim tam vymýšlím čmuchací hry kdy po bytě poschovávám ňamky a hledají je. Hraček mají k dizpozici víc než dost a dočetla jsem se, že na psi má levandule zklidňující účinky tak teď pravidelně provoňuji byt pomocí difuzéru a levandulového oleje.
No zatím to moc nepomáhá tak 2 až 2,5 hod tam zvládnou být hodný pak jeden začne se štěkáním a to lehce dráždí i toho druhého a občas se k němu přidá. Nechávám jim k dizpozici i věci s našema pachama.
Jsem už trochu zoufalá nechci narušovat dobré sousedké vztahy a rušit sousedy tento problém se začal objevovat až v posledních týdnech, kdy je právě přítel v nemocnici, před tím se to nedělo a to zůstavali doma sami mnohem více než teď.
Nějaké rady co ještě udělat, aby se tohle chování odstranilo?
Momentálně můžu i s pejskama za ním do nemocnice na návštěvu, ale taky je tam nemohu vzít pokaždé a nevím jestli to třeba nedělá ještě horší.
Ani nevím jestli to lze klasifikovat jako separační úzkost a postupovat podle nějakých návodů pro tenhle problém.
Prosím poraďte.

24.9.2021 14:53
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Hledám (marně - moc to neumím)
vyjádření odborníka přes zdraví o neškodnosti.
Ne prodejce ani výrobce těch vůní.
Ti to chválí a doporučují.
Osobně to nesnáším.
Psa bych tím neotravovala.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2021 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.175

rapotacka11 napsal(a):
Osobně to nesnáším.

Ste sjetá??

24.9.2021 16:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

rapotacka11 napsal(a):
Osobně to nesnáším.

Souhlasím. Z voňavých tyčinek, stromečků v autě a dalších "vůní" se mi dělá doslova zle na zvracení.
Chudáci psi.

24.9.2021 17:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):
Souhlasím. Z voňavých tyčinek, stromečků v autě a dalších "vůní" se mi dělá doslova zle na zvracení.
Chudáci psi.

Není stromeček a stromeček, stejně jako olejíček a olejíček
Čisté ,přírodní oleje jako aromaterapie jsou výborná věc. Voní jemne a kapka v difuzérů úžasný .. jsou vhodné i napodpurné léčení různých neduhů a prevence
Psům bych to ,ale nepouštěla... Myslím, že s tímhle problémem to nepomůže.

Pejskovi se stýská po pánovi ,no :-(

Co promluvit se sousedy, vysvětlit jim situaci? Vím, že je to pro ně obtěžující ,ale není to situace stálá a trvalá.
Jak dlouho bude partner v nemocnici ,netusíte ?

Nevím, kdy pejskové jsou sami, ale někdo v době vaší nepřítomnosti by nemohl zaskočit ? Nebo vzít je do práce ? Zkrátit si práci, home Office a když vydrží ty dvě hodiny snažila bych se je tam nenechávat pár dní déle a postupně natahovat čas samoty.

Přeji brzké uzdravení a snad někdo více zkuseny poradí 👍

24.9.2021 19:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Chudáci psi? Proto, že je v bytě aromadifuzér s přírodním olejem? To už je trochu přehnaný, ne? .

Mám doma difuzér taky, používám ho fakt hoodně, kupuju teda výhradě přírodní olejíčky. A opravdu na tom nevidím nic špatného . Jo a ještě k tomu jsem ujetá na svíčky, s těma už to tak růžový nebude, ale stejně si nemyslím, že je pes chudák proto, že si doma zapálím svíčku .

24.9.2021 20:09
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
Chudáci psi.

Rozhodně nemůžete srovnávat esenciální oleje, což jsou 100% přírodní produkty, s umělými vůněmi typu stromeček do auta.
I u těch esenciálních olejů je nutno zjistit, zda jsou vhodné pro psa a zjistit individuální snášenlivost - tj. jestli to psu nevadí.
Aromaterapie fakt není o umělých vůních, o kterých píšete.
Myslím si, že zrovna levandule je pro psy OK, samozřejmě v odpovídající koncentraci. Takže povzdech "chudáci psi" jste si mohla odpustit.
Edit - jo, koukám, že Marcela mě předběhla

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2021 20:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

"I u těch esenciálních olejů je nutno zjistit, zda jsou vhodné pro psa a zjistit individuální snášenlivost - tj. jestli to psu nevadí."

a o to jde a domnívám se, že o to šlo i rapotacce
některé jsou přímo nebezpečné

24.9.2021 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"I u těch esenciálních olejů je nutno zjistit, zda jsou vhodné pro psa a zjistit individuální snášenlivost - tj. jestli to psu nevadí."

a o to jde a domnívám se, že o to šlo i rapotacce
některé jsou přímo nebezpečné

Obávám se, že rapotačce o to nešlo - byl to její obvyklý výkřik do tmy.
Zjistit, že levandule je pro psy OK, je otázka chvilky - evidentně to zadavatelka zjišťovala, podle toho, co píše.

24.9.2021 20:22
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ok každý to máme jinak.
Já na tyto smrady mám fakt alergii a při představě o kolik je čich psa lepší než člověka.............být já pes zadavatelky tak po příchodu z práce najde poblitý byt.
Zrovna levandule fakt smrdí dost. I samotná rostlina venku.

24.9.2021 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
Ok každý to máme jinak.
Já na tyto smrady mám fakt alergii a při představě o kolik je čich psa lepší než člověka.............být já pes zadavatelky tak po příchodu z práce najde poblitý byt.
Zrovna levandule fakt smrdí dost. I samotná rostlina venku.

Tak...je spousta lidí, včetně mě, kterým levandule voní, takže byste možná mohla ubrat na kadenci a nevydávat svůj osobní názor za fakt a nenazývat vůně, které má někdo jiný v oblibě, smradem.
Levanduli do aromalampy používám relativně často - kupodivu psi na to nijak nereagují, ačkoli mají možnost jít si lehnout do jiné místnosti.

24.9.2021 20:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Terven napsal(a):
Tak...je spousta lidí, včetně mě, kterým levandule voní, takže byste možná mohla ubrat na kadenci a nevydávat svůj osobní názor za fakt a nenazývat vůně, které má někdo jiný v oblibě, smradem.
Levanduli do aromalampy používám relativně často - kupodivu psi na to nijak nereagují, ačkoli mají možnost jít si lehnout do jiné místnosti.

Já teda používám různé "vůně" (myšleno jakože ne jen levanduli) a ještě se mi nestalo, že by něco z toho vadilo psům.

Stejně tak jako jim nevadí vonné svíčky (jo u těch vím, že jsou zdraví škodlivé, ale prostě je mám ráda), a to mají vždycky možnost jít do ložnice, kde nepoužívám nic z toho. Ale nejdou. A není to jen proto, že by chtěli být semnou, to oni si občas samy odejdou lehnout do postele, ale nijak to nezávisí na tom, co zrovna mám v difuzéru, nebo jakou svíčku pálím.

A co třeba úplně zbožňují, tak to je vyprané voňavé prádlo. Aviváž teda skoro nepoužívám, málokdy, ale když už ji použiju, tak to psi mají nejraději. To se pak rochní třeba v dekách a vyloženě je jim to příjemné.

25.9.2021 11:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

marcelaamax napsal(a):
Chudáci psi? Proto, že je v bytě aromadifuzér s přírodním olejem? To už je trochu přehnaný, ne? .

Mám doma difuzér taky, používám ho fakt hoodně, kupuju teda výhradě přírodní olejíčky. A opravdu na tom nevidím nic špatného . Jo a ještě k tomu jsem ujetá na svíčky, s těma už to tak růžový nebude, ale stejně si nemyslím, že je pes chudák proto, že si doma zapálím svíčku .

Marcel i svíčky se dají koupit, které jsou ok. Stejně tak, jako máte oleje , ale asi jen ty čisté,bez vůně.

Já tedy svítím podzim /zima svíčky ,solná lampa,difuzér každý večer, pro nás úžasné. Myslím naopak ,že přítmí a lehká vůně z difuzérů je pro večerní sklidneni a relax úplně top .

Gaelle u nás by jste pošla :-) milujeme levanduli máme každý na spaní pytlíček se sušenou levandulí, v kuchyni mám v květináči a sušenou po bytě ...

25.9.2021 11:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ale zadavatelce jsme moc ještě neporadili 🙄

Přidejte reakci

Přidat smajlík