Výstava 3.10.2021 v Brně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2021 17:21

Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat, jestli se někdo z vás chystá na výstavu, která se uskuteční 3.10.2021 v Brně na výstavišti. Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte v kolik výstava začíná, nikde to nemůžu najít?
Děkuji.

29.9.2021 17:37
Caty

XXX.XXX.253.206

29.9.2021 17:50

nevíte - běží nějaké online přenosy ze světovky??

29.9.2021 18:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Našla jsem na FB toto, ale chce to po mě peníze.
https://us47.xyz/world-dog-show/?fbclid=IwAR1kRZtujNhqRqO3Sj1bgahg_D5F5fZZvR83FN-JDCGdPNaxRAxp2r8a4Yg

Určitě to bude tady, dnes je tam Brněnka:
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=261956869152818&notif_id=1632921644482430&notif_t=live_video

moc děkuji - nejsem na FB a na stránkách výstavy jsem to nenašla. Občas ráda kouknu, co (nejen u dog) je nového

29.9.2021 18:07

https://www.wds2021.cz/data/novinky/20-plan-posuzovani-30.9.2021-3.10.2021-wds.pdf?fbclid=IwAR2bhj5mYB7qyHrqid-4ut13lsL4OVBAgDGLMuEwFldp2sWVce5Um15FYBw

Moc děkuji.

29.9.2021 21:54

moc děkuji - nejsem na FB a na stránkách výstavy jsem to nenašla. Občas ráda kouknu, co (nejen u dog) je nového

Dneska soutezila žlutá doga o nejlepšího veterána výstavy. Osmiletá fena, nádherný pohyb i kondice. Nakonec zvítězil australský ovčák, ale ta fena se mi fakt líbila

29.9.2021 23:25
Evv

XXX.XXX.108.153

A nejde vám i bez přihlášení přenos na FB přímo od ČMKU? To je zdarma a určitě bezproblémové.
Odkaz: https://www.facebook.com/692032327532726/videos/604688700558421/

30.9.2021 06:10

Evv napsal(a):
A nejde vám i bez přihlášení přenos na FB přímo od ČMKU? To je zdarma a určitě bezproblémové.

jde - včera večer jsem na kus koukala - jen ty veterány jsem neviděla...

30.9.2021 07:52

jde - včera večer jsem na kus koukala - jen ty veterány jsem neviděla...

Taky nemám FB a taky jsem se na kus koukala. Fakt nádhera! Krásná zvířata! Přiznám se, že jak jsem stará, ještě jsem žádnou neviděla...encyklopedie psů v ladném pohybu🐕🐩🐕‍🦺🦮...3.10. se zase podívám 🙂 🐾

30.9.2021 11:31

Taky nemám FB a taky jsem se na kus koukala. Fakt nádhera! Krásná zvířata! Přiznám se, že jak jsem stará, ještě jsem žádnou neviděla...encyklopedie psů v ladném pohybu🐕🐩🐕‍🦺🦮...3.10. se zase podívám 🙂 🐾

nemusíte čekat do neděle - každý den se posuzuje - světovka je vícedenní

30.9.2021 11:39

Vystavujete někdo na světovce?
Nebo se jdete podívat? My asi v sobotu...

30.9.2021 11:58
Joohana

XXX.XXX.69.35

Vystavujete někdo na světovce?
Nebo se jdete podívat? My asi v sobotu...

My se asi půjdeme podívat se psem, socializace...

30.9.2021 12:07

Evv napsal(a):

Napsalo mi to, že se musím přihlásit !

30.9.2021 12:34

nemusíte čekat do neděle - každý den se posuzuje - světovka je vícedenní

Aha 🙂 Děkuji Vám 🌷

30.9.2021 12:37

Napsalo mi to, že se musím přihlásit !

Mě to normálně pustilo na mobilu....už koukám 🐾 mám aspoň zábavu...jsem momentálně v PN

30.9.2021 13:11

včera na závěr Brněnky moderátorka říkala, že závěrečné přehlídky světovky budou vždy od 15 hodin - na webu cmku je dole odkaz na jejich FB a i když já nemám FB, tak mě to tam pustí... s tím, že to píše, že přímý přenos začne v 15...

Tady je dneska překrásný den s úžasnou viditelností... a proto jsem učila první blok od sedmi, teď další a ještě budu mít dálkaře... vrrrr dneska má psisko smůlu - půjde jen na krátkou za barák...

1.10.2021 12:46
Evv

XXX.XXX.26.186

Já jsem byla včera a pojedu i v neděli a myslím že je to zajímávé a stojí za to se podívat. Ta úroveň je trochu jinde než klasická česká mezinarodka a když je blízko tak určitě je fajn výlet.

1.10.2021 19:26
Agnes1

XXX.XXX.4.5

Dívala jsem se a je to moc pěkné. V poslední soutěži tedy , dle mne , vyhrál poněkud tlustý labrador. Nelíbil se mi vůbec. Ani jeho předvedení.
A zítra budou hovawarti. 😍

1.10.2021 20:11
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
Dívala jsem se a je to moc pěkné. V poslední soutěži tedy , dle mne , vyhrál poněkud tlustý labrador. Nelíbil se mi vůbec. Ani jeho předvedení.
A zítra budou hovawarti. 😍

Manžel mi říkal, když ukázka běžela v TN, proč jsi se neprihlásila, mohla jsi být v televizi 😂! Mi bychom byli tak za exoty, obří hovina v akci.

1.10.2021 21:20
Agnes1

XXX.XXX.4.5

Máme tam zástupce, známé. Hoviků je pŕes 50. 👌👏 Doufám, že se dostanou do finále a uvidím je on-line.
Tedy, ono to, popravdě, není nejlevnější, zúčastnit se.

2.10.2021 14:54

Tak jsem byla... před chvílí jsem se vrátila.
V pavilonu "V" byl vzduch na padnutí, mezi kruhy sice bylo dost místa, ale téměř celou plochu obsadili vystavovatelé se svými křesílky, klecemi, stoly, dekami. Někteří si osadili plochu opravdu velkorysou. Mezi tím se proplétali návštěvníci a ostatní vystavovatelé...
Psi nádherní, pastva pro oko. Mrkly jsme s mamkou na posuzování kavkazanů, pyrenejců, španělských mastinů, hovawartů, černých ruských teriérů, jedním okem na boxery a knírače. Víc jsme nedaly. Posuzování má větší spád, protože se nepíšou posudky. Ale posudky vystavovatelům chybí.

2.10.2021 15:04

Tak jsem byla... před chvílí jsem se vrátila.
V pavilonu "V" byl vzduch na padnutí, mezi kruhy sice bylo dost místa, ale téměř celou plochu obsadili vystavovatelé se svými křesílky, klecemi, stoly, dekami. Někteří si osadili plochu opravdu velkorysou. Mezi tím se proplétali návštěvníci a ostatní vystavovatelé...
Psi nádherní, pastva pro oko. Mrkly jsme s mamkou na posuzování kavkazanů, pyrenejců, španělských mastinů, hovawartů, černých ruských teriérů, jedním okem na boxery a knírače. Víc jsme nedaly. Posuzování má větší spád, protože se nepíšou posudky. Ale posudky vystavovatelům chybí.

na doguše jste nekoukly ?? Nechtělo se mi táhnout NIghta na celý den do Brna (máme to z ruky), ale trochu mě to mrzí. Ne vystavovat (takový krasavec není a ve věku pár měsíců před veteránem by to stejně nemělo cenu), ale podívat se na "konkurenci". Naposled jsme v Brně byli očumovat na evropské výstavě - protože posuzoval jeho chovatel a my mu jeli ukázat, jak se jeho černému štěnítku daří.

2.10.2021 17:10

na doguše jste nekoukly ?? Nechtělo se mi táhnout NIghta na celý den do Brna (máme to z ruky), ale trochu mě to mrzí. Ne vystavovat (takový krasavec není a ve věku pár měsíců před veteránem by to stejně nemělo cenu), ale podívat se na "konkurenci". Naposled jsme v Brně byli očumovat na evropské výstavě - protože posuzoval jeho chovatel a my mu jeli ukázat, jak se jeho černému štěnítku daří.

Bohužel na posuzování ne. Ale pár dog jsme potkaly. Krásné exempláře. Dvě žluté, jednu žíhanou a pár modrých. Jména nevím.
Na webu světovky budou výsledky a lze tam stáhnout i katalog pro každý den.

2.10.2021 17:13

Bohužel na posuzování ne. Ale pár dog jsme potkaly. Krásné exempláře. Dvě žluté, jednu žíhanou a pár modrých. Jména nevím.
Na webu světovky budou výsledky a lze tam stáhnout i katalog pro každý den.

já vím - na výsledky trefím. Hodně se svět dogařů obměnil - ale stále se snažím udržet "v obraze"

2.10.2021 18:46

Mám dojem, že jsem mezi juniory zahlídla krásnou "černobílou". A nějaké modré byly i ve veteránech-nejlepších.
Za to pepřáci kníráči - dost bída. Ještě malí byli pěkní - ve všech barevných rázech.....
A pak mi přišlo zvláštní posuzovat v dorostu malá i obří plemena spolu ( o nejhezčího juniora a dorostence výstavy ). Malá plemena ( kníráček, vipet, pinčové ) to byli hotoví psi. Za to obříkům se ještě málem pletly nohy.
Ale určitě tomu pořadatel a rozhodčí rozumí líp. Jinak mi přišlo posuzování a vybírání vítězů dost na úrovni-světové.

2.10.2021 18:57
Šarina

XXX.XXX.243.72

Mám dojem, že jsem mezi juniory zahlídla krásnou "černobílou". A nějaké modré byly i ve veteránech-nejlepších.
Za to pepřáci kníráči - dost bída. Ještě malí byli pěkní - ve všech barevných rázech.....
A pak mi přišlo zvláštní posuzovat v dorostu malá i obří plemena spolu ( o nejhezčího juniora a dorostence výstavy ). Malá plemena ( kníráček, vipet, pinčové ) to byli hotoví psi. Za to obříkům se ještě málem pletly nohy.
Ale určitě tomu pořadatel a rozhodčí rozumí líp. Jinak mi přišlo posuzování a vybírání vítězů dost na úrovni-světové.

Soutěže o BOG i BIS jsou vždycky jenom "po povrchu". Nejen na světovce. To je čistě jenom show, o předváděných psech to neříká vůbec nic. Tak bych to neřešila.
(A to mám doma jak BOGa, tak BISe).

2.10.2021 19:05

Šarina napsal(a):
Soutěže o BOG i BIS jsou vždycky jenom "po povrchu". Nejen na světovce. To je čistě jenom show, o předváděných psech to neříká vůbec nic. Tak bych to neřešila.
(A to mám doma jak BOGa, tak BISe).

Jak neřešila, když jsem tomu věnovala odpoledne 2 hodiny ? :-))
Mám pocit, že tam nastupovali vítězové plemene, plemen. A pepřák tam nebyl pěkný ani jeden. Ale možná to motám.

2.10.2021 19:15

já u toho žehlila... Větší rozdíl, než u štěňat a dorostu je u veteránů... Ve druhé skupině proti sobě "soupeří" dogy i trpasličí pinčové či malí knírači... Osmiletá doga je opravdu stará, osmiletý malý pes je v nejlepších letech a v pohybu i výrazu je to znát.
Dog tam bylo zhruba dvěstě. Podobné počty ale bývají i na klubovce - ta naše je v Evropě hodně populární a jezdí na ni i hodně cizinců.

Rozhodčí se snaží - nemají prostoje, běží to rychle. Závěrečné soutěže jsou jen pro potěchu oka - neboť tam už opravdu jsou hezcí a typičtí představitelé plemene skoro všichni. A holt nakonec rozhoduje subjektivní pohled rozhodčího a ne vždy se trefí do našeho vkusu.

2.10.2021 19:19

Mě se nejvíc líbil kavkazák ( ve veteránech ? ), jak pomocníkovi rozhodčího vysvětloval, ať tak blízko k pánečkovi neleze :-))

2.10.2021 19:36
Šarina

XXX.XXX.243.72

Jak neřešila, když jsem tomu věnovala odpoledne 2 hodiny ? :-))
Mám pocit, že tam nastupovali vítězové plemene, plemen. A pepřák tam nebyl pěkný ani jeden. Ale možná to motám.

Jasně, že jsou tam.... ehm.... nejlepší... představitelé plemene.
(Za předpokladu, že to jsou Cimrmanovy boty:))))

Ale i u soutěží v plemenech jde "jenom" o subjektivní soutěž krásy. Kdo se vyzná, ví, co všechno vstupuje do hledisek posuzování. A teď si vemte, že někdo ve finálkách vybírá už z těchto takto přebraných. Třeba - jupííí - zrovna na světovce. :)))

O čem to je?
Myslím, že odpovědný, zkušený chovatel výstavy využívá hlavně proto, aby zajímavé psy viděl naživo. Bez ohledu na to, co zrovna na té které výstavě vyhrají (nebo ne). Jenom proto má asi cenu se případně účastnit.

Asi jsem fakt okoralá ;)))))))

2.10.2021 20:23

No a pak ještě někdo vytvoří soutěžní dvojici ( pepřáků ). Jeden je skoro bílý a druhý vypadá jak zaprášený černý - ale to už je asi jen o tom, kdo se cítí.

( Nedají se zpetně najít videa z posuzování v kruzích? )

2.10.2021 20:41
Agnes1

XXX.XXX.29.211

Vystavovatelka, která nakonec v nejvyšší párové soutěži vyhrála s dvěma plavými hovawarty 🥰🙏🏻, zajistila on-line vysílání na face Hovawart z.s. Celé dopolední hovawarty! Bylo to skvostné! A odpolední finále juch 😍

2.10.2021 21:07
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
Vystavovatelka, která nakonec v nejvyšší párové soutěži vyhrála s dvěma plavými hovawarty 🥰🙏🏻, zajistila on-line vysílání na face Hovawart z.s. Celé dopolední hovawarty! Bylo to skvostné! A odpolední finále juch 😍

Dívala jsem se. Tatika máme V1 CAC a holka přerostla 😳

3.10.2021 06:33
Ouško4

XXX.XXX.88.137

Byli jsme středa, čtvrtek, pátek. Byl to neuvěřitelný zážitek.
Trošku se probírám "ze snu".
Ještě chvilku bude trvat, než všechny ty emoce a zážitky vstřebám ❤️
Obě moje fólie byly naprosto úžasné. Podruhé na výstavě. A hned světovka. Poprvé v hale, poprvé mezi tolika lidmi, psy...pes v podstatě vytaženej z traktoru na statku, kdy se ráno před výstavou jen narychlo oprášil od hnoje.
Moje mladší fólie se stala vítězem v kategorii štěňátek, a získala titul World Promise 2021.
Starší fólie vždy za Excellent a pokaždé "na bedně". ❤️
Atmosféra úžasná, psi nádherní, adrenalin, emoce, závěrečná radost až k slzám.... ....a ve stánkách jsem utratila tolik peněz, že to ani nemůžu nikde říkat. 😂

3.10.2021 08:11

Ouško4 napsal(a):
Obě moje fólie byly naprosto úžasné. Podruhé na výstavě. A hned světovka. Poprvé v hale, poprvé mezi tolika lidmi, psy...pes v podstatě vytaženej z traktoru na statku, kdy se ráno před výstavou jen narychlo oprášil od hnoje.
Moje mladší fólie se stala vítězem v kategorii štěňátek, a získala titul World Promise 2021.
Atmosféra úžasná, psi nádherní, adrenalin, emoce, závěrečná radost až k slzám.... ....a ve stánkách jsem utratila tolik peněz, že to ani nemůžu nikde říkat. 😂

Ouško4, velká obrovská gratulace🌷🏆🥇sluší Vám to moc!...emoce, ano, to teda mne úplně pohlcuje, když vidím ta krásná psiska a nadšené majitele, tu atmosféru..stačí mi sledovat Brněnku i jen na webu nebo Vašich fotkách a už slzím dojetím, jak stará bába....a to mi do ní ještě pár let chybí 😉

3.10.2021 08:22
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Jdete se dnes ještě někdo podívat? Případně tam někdo vystavujete? 😇

3.10.2021 08:36

to Ouško: Moje hvězdy moc gratulují Vašim hvězdám

3.10.2021 08:44
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Děkujeme moc všem ❤️

Mám fakt zážitek na celý život.
Kdo jste nebyli, běžte se ještě podívat, stojí to za to! 🥰

3.10.2021 09:17

Ouško4 napsal(a):

..velká prevelika gratulace, moc vám to tam vsem sluší.....

3.10.2021 11:05
neluše

XXX.XXX.173.70

Včera jsem byla kouknout hlavně na dogy. V hale "V" bylo opravdu hodně dusno a narváno, oproti tomu v "G" bylo fajn, dalo se postavit i přímo ke kruhu. Dogy byly samozřejmě ve "V" 😁 Byla tam i jedna šedá holka, škoda že jich to nezkusilo víc.
Podívaná to byla moc pěkná.

3.10.2021 12:24

neluše napsal(a):
Včera jsem byla kouknout hlavně na dogy. V hale "V" bylo opravdu hodně dusno a narváno, oproti tomu v "G" bylo fajn, dalo se postavit i přímo ke kruhu. Dogy byly samozřejmě ve "V" 😁 Byla tam i jedna šedá holka, škoda že jich to nezkusilo víc.
Podívaná to byla moc pěkná.

zkusit - nezkusit... zrovna u pana předsedy klubu to dost nemá cenu. Pamatuji časy, kdy děkoval chovatelům, kteří utrácí štěňata nestandardních barev a nenechávají je zapsat jako nestandardy. Když se nakonec změnil německý standard, tak (a na stránkách klubu to lze najít) zdůrazňuje, že hárlekýn má být bílý s lakově lesklými černými skvrnami. A že tygr nemůže být na výstavě nikdy výborný (a vlastně ani velmi dobrý)... i když holt tedy do chovu může...

Night má v rodokmenu úžasnou maminu Tariqu d´Iskandar ( http://www.iskandardogue.com/pagetariqa.html ) - fenu šedého tygra, která se stala "pokusnou" fenou v chovu. Odchovala neskutečné množství štěňat po různých otcích - dala život několika šampionům, všechny její "děti" byly velmi úspěšné a krásné. Šedí tygři (na rozdíl od porcelánových, žlutých... a jiných tygrů) se rodit budou - jejich zbarvení nelze chovem vyeliminovat. Prostě geneticky tam jsou. Je smutné, že se jejich barevný ráz nedaří prosadit plnohodnotně. Přitom jejich potomci jsou opět dogy černé, hárlekýnské i šedotygří - stejně jako u "normálních" hárlekýnů.

Koukla jsem na výsledky, chyběla mi tam řada známých jmen... Šedá tygřice si myslím byla Nirvana del Castello delle Rocche. Italové (stejně jako Francouzi) se snaží tygry "zrovnoprávnit" a nebojí se je vystavovat i na nich chovat. Závidím vám zážitek. Ale Nighta už nechci tahat na celodenní výlety do civilizace, pokud to není nutné... v lese mu je líp (a nám taky )

3.10.2021 12:35

když to tak po sobě čtu - tak je tu pokrok. Pan rozhodčí šedé tygřici zadal velmi dobrou

3.10.2021 13:33
Agnes1

XXX.XXX.13.2

juhaj napsal(a):

Ale to se přece ještě neví.🥰

3.10.2021 18:06

Kdo by neměl FB, může sledovat finále na youtube, za chvilku začne BIS. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=ADyuV-PT_LM

3.10.2021 18:09
neluše

XXX.XXX.173.70

když to tak po sobě čtu - tak je tu pokrok. Pan rozhodčí šedé tygřici zadal velmi dobrou

Ano, pan rozhodčí je poněkud stará škola, na stránkách jsem jeho vyjádření také četla. Ta VD mě od něj tedy překvapila, protože zrovna tahle fenka nebyla moc povedená. Přední nohy měly sbíhavý postoj, byla hodně narezlá a oba lokty měla jeden velký mozol. I když nevím co všechno se vejde do známky VD. Na živo byl ten postoj hodně vidět.

S mojí šeďulkou jsem z tohoto důvodu moc výstavy neobjížděla, i když mě potěšil pan Čelakovský, dal jí sice VD, ale byla před harle fenkou 😊

3.10.2021 19:06
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Souhlasím s těmi juniory. Teď v BIS juniorech byl krásný bernardyn, ale takový mimino ještě😄 oproti třeba čivavě.

12.10.2021 09:12

Četli jste?
https://www.facebook.com/anna.saxlova/posts/4513794891989630

Údajně tam snad takových případů bylo víc.

12.10.2021 09:25

Četli jste?
https://www.facebook.com/anna.saxlova/posts/4513794891989630

Údajně tam snad takových případů bylo víc.

Nemůžu, nejsem na bůchu.

12.10.2021 09:28

jj. jede to celym psim svetem.
a existuje i vyjadreni rozhodci v mediich, ze ona udelovala ceny za " nejlepsi vztah mezi panem a psem" na tehle vystave
ale ja uz se asi nedivim nicemu

jen jsem zvedava, jak tohle dopadne -jestli to zase fci smete ze stolu?
nic jineho ji stejne asi nezbyva -jinym rozhodnutim by sla sama proti sobe.

12.10.2021 09:28

Nemůžu, nejsem na bůchu.

Vyhrál pes, který vůbec nevypadá jako SAO. Rusové podali protest.
Přikládám fotku.

12.10.2021 09:35

a existuje i vyjadreni rozhodci v mediich, ze ona udelovala ceny za " nejlepsi vztah mezi panem a psem" na tehle vystave

Jako co si budeme povídat, je to dost často o tom, kdo se s kým zná. Ale budiž, to spíš překousnu, než to, že dané plemeno posuzuje člověk, který ho vůbec nezná. Často třeba goldeny posuzuje majitel ohařů a tvrdí majiteli, že pes je tlustý, ačkoliv je to nesmysl. Přikládám fotku, je to teda z jiné výstavy, kde jsme získali V3. Že je fena tlustá, mi tvrdila rozhodčí na duoCacib v Brně.

12.10.2021 09:39

a pak člověka může jenom srá.štvát, že uchovnění je (mimo jiné, u některých plemen) založeno na výstavách

12.10.2021 10:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.209

No, ujelo to více rozhodčím (víc to raději komentovat nebudu)

12.10.2021 10:32

Mě překvapila plemena vítězů : bedlington, malamut a samojed. Taková netradiční.

12.10.2021 10:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.209

Mě překvapila plemena vítězů : bedlington, malamut a samojed. Taková netradiční.

Vždycky soutěže vyhrávají netradiční plemena a na ta tradiční se rozhodčí většinou ani nepodívají i kdyby byli sebelepší.

12.10.2021 12:40

Jako co si budeme povídat, je to dost často o tom, kdo se s kým zná. Ale budiž, to spíš překousnu, než to, že dané plemeno posuzuje člověk, který ho vůbec nezná. Často třeba goldeny posuzuje majitel ohařů a tvrdí majiteli, že pes je tlustý, ačkoliv je to nesmysl. Přikládám fotku, je to teda z jiné výstavy, kde jsme získali V3. Že je fena tlustá, mi tvrdila rozhodčí na duoCacib v Brně.

Mi na mezinarodce v červnu vytkl posuzovatel že jsou psi v letní srsti. Plus se mu nezdálo, že tibetan je vůči cizím rezervovaný (nebyl agresivní jen si ho neduverive prohlížel).

Mě někteří posuzovatele přijdou že jsou úplně mimo v rámci plemene, někteří dávají tituly jen na základě už udělených titulu a jiní zase preferuji barvu přestože je tam výrazně lepší pes v pohybu a stavbě, ale "špatné" barvy (u nás je preferovana černá s pálením, na Zlaté psy se pořád dívají jako by byli prasivi).

Světová se mi líbila, u Tibetu byl posuzovatel prima, opravdu vyhráli nejlepší psi jak ve stavbě tak v pohybu. BOB fena byla v mezitride, a opravdu krásnější Tibetu jsem nikdy neviděla.

14.10.2021 10:47
Agnes1

XXX.XXX.18.234

juhaj napsal(a):

Juhaj držíme pěsti i tlapky na úspěšnost bonitace. ❤️🐾🐾👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík