Čůrání štěněte ve stoje

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vendypet

4.10.2021 01:12
Vendypet

XXX.XXX.35.133

Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s čůráním u 4m štěněte?
Měli jsme problém, kdy náhle byla apatická a bylo vidět, že jí není dobře. Vzala jsem jí hned na veterinu, kde zjistili, že má teplotu a pravděpodobně nastydla na močový měchýř. Dostala antibiotika.
Od té doby se mi zdá, že neudrží moč. Přes noc vydrží, ale přes den hodně pije a pak jde a učurává ve stoje nebo za chůze. Musíme ven každé dvě hodiny. Bohužel nemohu na veterinu, protože jsme doma s Covidem. :/
Myslíte, že to je jen, že nemá dostatečně silný svěrač a časem to odezní nebo je nějaký problém?
Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2021 05:47

může mít problém. třeba zánět přetrvává nebo je tam ektopický ureter nebo obojí.

není normální, aby štěně močilo při chůzi.

4.10.2021 08:32

Vendypet napsal(a):
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s čůráním u 4m štěněte?
Měli jsme problém, kdy náhle byla apatická a bylo vidět, že jí není dobře. Vzala jsem jí hned na veterinu, kde zjistili, že má teplotu a pravděpodobně nastydla na močový měchýř. Dostala antibiotika.
Od té doby se mi zdá, že neudrží moč. Přes noc vydrží, ale přes den hodně pije a pak jde a učurává ve stoje nebo za chůze. Musíme ven každé dvě hodiny. Bohužel nemohu na veterinu, protože jsme doma s Covidem. :/
Myslíte, že to je jen, že nemá dostatečně silný svěrač a časem to odezní nebo je nějaký problém?
Děkuji za odpovědi.

Ano, je to problém. Souhlas s bodlinkou.

Vendypet

4.10.2021 13:46
Vendypet

XXX.XXX.35.133

Vy mě děsíte. Stane se to tak jednou, dvakrát denně. Spíš mi přišlo, že se snaží vydržet a pak to prostě pustí nebo spíš upustí. Když dojdeme ven, normálně čapne a vyčurá zbytek. Štve mi, že nemůžu na tu veterinu.

4.10.2021 14:36

Vendypet napsal(a):
Vy mě děsíte. Stane se to tak jednou, dvakrát denně. Spíš mi přišlo, že se snaží vydržet a pak to prostě pustí nebo spíš upustí. Když dojdeme ven, normálně čapne a vyčurá zbytek. Štve mi, že nemůžu na tu veterinu.

Víte ono se stane, že se štěně počůrá tzv. za pochodu, prostě se zapomene při hře, ale za prvé je to opravdu zcela vyjímečně...mě se to stalo asi 2x u štěněte psa, co byl obecně takovej troubelínek a hlavně už ne u štěněte, kterému jsou 4 měsíce, takže já osobně bych prostě někoho požádala, aby mi to štěně na veterinu vzal.

5.10.2021 09:37

Pořád na tu veterinu můžete zavolat, zevrubně problém popsat (štěně natočit, na veterinu po domluvě poslat), a domluvit se na postupu, který nebude nutně vyžadovat vaši návštěvu.

Taky je možné štěně předat k návštěvě veteriny příbuzným, známým.

S potenciálním zánětem bych teda určitě na nic moc nečekala.

5.10.2021 09:42
janaa

XXX.XXX.41.11

Nepíšete,jak je to dlouho,co jste zánět doléčili. Může tam něco ještě přetrvávat, může tam být jiný problém. Určitě to chce konzultovat s vetem.
Jinak já mám jednu takovou expertku doma,ale tam je to tím,že nemá čas,od mala přičapne,začne čůrat, pak se jí zdá,že už čůrá dlouho a mohla by o něco přijít,tak popochází a čůrá u toho

5.10.2021 11:03

janaa napsal(a):
Nepíšete,jak je to dlouho,co jste zánět doléčili. Může tam něco ještě přetrvávat, může tam být jiný problém. Určitě to chce konzultovat s vetem.
Jinak já mám jednu takovou expertku doma,ale tam je to tím,že nemá čas,od mala přičapne,začne čůrat, pak se jí zdá,že už čůrá dlouho a mohla by o něco přijít,tak popochází a čůrá u toho

Jo tak to občas Jessina dělá taky..."nemá čas", čůrání trvá dlouho a Gina zrovna štěká u branky, tak honem honem, musím se jí taky podívat nebo se s druhou čubou honí, tak honem honem, ať už můžu letět za ní........ale to myslím není případ zadavatelky

Vendypet

5.10.2021 20:20
Vendypet

XXX.XXX.35.133

Děkuji za všechny odpovědi. Je to týden, co přestala brát antibiotika. Dnes se nám to třeba vůbec nestalo. Mám prozatím vařit urologický čaj, pokud bude problém přetrvávat, mám jí na veterinu poslat. Kolikrát mi přišlo, že začne pobíhat, jako "hledat místo" a pak něco upustí. Jako kdyby se jí najednou začalo strašně chtít a už to nevydržela, jen nedočapne k zemi. Jak jsem psala, vydrží celou noc a ráno normálně doběhne ven se vyčůrat. Snad se to zlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík