Změna majitele chovného psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2021 14:00
malilenka

XXX.XXX.245.223

Moc vás prosím,
přemýšlím, že bych si pořídila chovného pejska (trošku podle komunikace si myslím, že se nyní pejsek moc dobře nemá, ani není očkovaný, dnes se na něj pojedu podívat).
Bývalá majitelka, která pejska uchovnila, psa darovala synovi. Mají darovací smlouvu. Teď se budou stěhovat a psa si nemohou vzít. Tak pro něj nyní shání nový domov. Já jsem si řekla, že bych se ho ujala.
Jen přemýšlím, když je chovný a je 3letý a já mám v plánu s ním dál pracovat (zkoušky a ještě nějaké výstavy) a do budoucna, kdyby mě třeba někdo oslovil ohledně krytí. Co si mám vše nechat od stávajících majitelů podepsat, aby s tím dál nebyl problém?
Jak mám postupovat. Samozřejmost beru kupní smlouvu.
Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2021 14:09

Moc dotazu nerozumím. Pokud budete mít v pořádku kupní smlouvu, majetková práva ke psu přejdou na vás a víc nemusíte řešit.

4.10.2021 14:17
malilenka

XXX.XXX.245.223

Děkuji, raději jsem se zeptala. Úplně nevím, jestli se dal budou majitele o něj zajímat. Tak abych od nich měla vše v pořádku.

4.10.2021 14:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc dotazu nerozumím. Pokud budete mít v pořádku kupní smlouvu, majetková práva ke psu přejdou na vás a víc nemusíte řešit.

přepsání v PP ne? (se ptám, jako lajka)

4.10.2021 14:24
malilenka

XXX.XXX.245.223

Ano určitě chci přepsat majitele v PP, u toho mám postupovat jak?

4.10.2021 14:27

“Každá změna ve vlastnictví chovného jedince musí být majitelem zaznamenána v průkazu původu a do 15 dnů oznámena chovatelskému klubu a plemenné knize a doložena aktuální kopií originálu průkazu původu s vyznačenou změnou.”

Zdroj: https://www.cmku.cz/data/dokumenty/13-zapisni-rad-cmku-platny-od-1.4.2021.pdf

4.10.2021 14:42
malilenka

XXX.XXX.245.223

Moc děkuji.

4.10.2021 14:46

Zrzavci napsal(a):
přepsání v PP ne? (se ptám, jako lajka)

PP není dokladem o majiteli zvířete. Proto jsem psala, že nerozumím, na co přesně se zadavatelka ptá.

4.10.2021 14:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
PP není dokladem o majiteli zvířete. Proto jsem psala, že nerozumím, na co přesně se zadavatelka ptá.

Nu mně tam zase právě přišlo důležitý zdůraznit - vzhledem k tomu krytí to PP, když o smlouvě mluví zadavatelka jasně. Někdo tu tuhle něco řešil - už si nepamatuju co, a v jakých souvislostech a bylo to taky nějak o tom smlouva vs. PP. Tak proto jsem to zmiňovala. Protože smlouvu mít bude, ale kdyby to bylo v papírech, tak jak to pak s krytím apod bude, člověk může přehlídnout nechtě nějaký detail.

4.10.2021 14:53

přepsat majitele v PP - a nahlásit na klub a na plemennou knihu. Změnit majitele v očkovacím průkazu nebo pasu. Nechat si se zbonitovaným psem předat PP, očkovák (nebo pas) i knihu krytí, záznamy o zkouškách a bonitaci... pokud to mají. A zaregistrovat na sebe číslo čipu - pokud je pes hlášený v nějaké databázi - tak jako změnu... aby se i tam vyměnila jména a kontakty a nebyl tam pes dvakrát...
Hodně štěstí s novým kámošem

4.10.2021 15:02
malilenka

XXX.XXX.245.223

Moc děkuji. Kdoví jestli je čipovaný. Určitě hned s ním chci jít k veterináři, očkovat, odčervit a nechat ho zkontrolovat. Už se na něj moc těšíme, ale právě papírově nechci nic zanedbat.

4.10.2021 17:08

Kdoví jestli je čipovaný

jestli to neni NO, tak cipovany bude

4.10.2021 18:29
mouse

XXX.XXX.187.76

Tak tříletej papírák určitě čipovanej bude.

4.10.2021 18:43
janaa

XXX.XXX.41.11

mouse napsal(a):
Tak tříletej papírák určitě čipovanej bude.

Pardon,moje dvouapůlletá papírová čuba čipovaná není

4.10.2021 19:28
aluska

XXX.XXX.168.15

janaa napsal(a):
Pardon,moje dvouapůlletá papírová čuba čipovaná není

pokud je chovnej, tak musí mít čip

4.10.2021 19:40
janaa

XXX.XXX.41.11

aluska napsal(a):
pokud je chovnej, tak musí mít čip

Nemusí. Musí mít čip nebo tetování

4.10.2021 19:42
aluska

XXX.XXX.168.15

janaa napsal(a):
Nemusí. Musí mít čip nebo tetování

současná štěňata musí mít čip a nemusí mít tetování, starší chovní jedinci museli být dočipovaní

4.10.2021 19:44
Agnes1

XXX.XXX.80.37

Od 1. ledna 2020 je povinné očkování psa proti vzteklině platné pouze v případě, že je pes označený mikročipem.

Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena. Mikročipem nemusí být označeni psi, kteří mají jasně čitelné tetování provedené před 3. 7. 2011.

Za psa bez označení hrozí správní řízení s uložením až 50tisícové pokuty.

https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/povinne-oznacovani-psu/

4.10.2021 19:50
janaa

XXX.XXX.41.11

aluska napsal(a):
současná štěňata musí mít čip a nemusí mít tetování, starší chovní jedinci museli být dočipovaní

Ano,ale pod čipem nejsou vedeni na plemence,tam jsou vedeni pod označením,které jim bylo vystaveno v době vystavení PP,takže tetování,pokud byli tetovaní. Takže ano,čip musí tříletý pes mít,ale bez ohledu na papíry nebo chovnost,to s tím nemá nic společného (tedypokud ho majitelé nechali dočipovat,když není údajně ani očkovaný,tam bych předpokládala,že pokud nemá čip od chovatele,nebude mít čip ani teď)

4.10.2021 19:54
janaa

XXX.XXX.41.11

Agnes1 napsal(a):
Od 1. ledna 2020 je povinné očkování psa proti vzteklině platné pouze v případě, že je pes označený mikročipem.

Štěňata musí být označena mikročipem nejpozději do tří měsíců věku. Pokud přecházejí k novému majiteli dříve než ve třech měsících věku, musí v moment přechodu být již označena. Mikročipem nemusí být označeni psi, kteří mají jasně čitelné tetování provedené před 3. 7. 2011.

Za psa bez označení hrozí správní řízení s uložením až 50tisícové pokuty.

https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/povinne-oznacovani-psu/

Ale to přece nemá nic společného s chovností

4.10.2021 20:04
aluska

XXX.XXX.168.15

janaa napsal(a):
Ano,ale pod čipem nejsou vedeni na plemence,tam jsou vedeni pod označením,které jim bylo vystaveno v době vystavení PP,takže tetování,pokud byli tetovaní. Takže ano,čip musí tříletý pes mít,ale bez ohledu na papíry nebo chovnost,to s tím nemá nic společného (tedypokud ho majitelé nechali dočipovat,když není údajně ani očkovaný,tam bych předpokládala,že pokud nemá čip od chovatele,nebude mít čip ani teď)

čip se na plemenku musel dohlásit, posílala jsem scan PP s dopsaným číslem čipu u staršího chovného psa. Na klubovce už je pod číslem čipu kontrolovali.

4.10.2021 20:08
janaa

XXX.XXX.41.11

aluska napsal(a):
čip se na plemenku musel dohlásit, posílala jsem scan PP s dopsaným číslem čipu u staršího chovného psa. Na klubovce už je pod číslem čipu kontrolovali.

U mých chovných zvířat jsem nic nedohlašovala, na zkouškách i jinde kontrolovali vždy tetování,které mají zapsané v PP na přihlášky na výstavy i zkoušky píšu tetování. Takže bych to určitě nestavěla tak,že pokud je chovný,musí mít čip a mít ho ohlášený na plemence. Asi jak u kterého plemene

5.10.2021 08:23
Agnes1

XXX.XXX.91.2

janaa napsal(a):
U mých chovných zvířat jsem nic nedohlašovala, na zkouškách i jinde kontrolovali vždy tetování,které mají zapsané v PP na přihlášky na výstavy i zkoušky píšu tetování. Takže bych to určitě nestavěla tak,že pokud je chovný,musí mít čip a mít ho ohlášený na plemence. Asi jak u kterého plemene

Pokud jdete na výstavu, bonitaci atd. Musíte mít platné očkovaní proti vzteklině. A to je platné, když má pes, fena čip. Jinak ne.

5.10.2021 08:47
Šarina

XXX.XXX.243.72

Agnes1 napsal(a):
Pokud jdete na výstavu, bonitaci atd. Musíte mít platné očkovaní proti vzteklině. A to je platné, když má pes, fena čip. Jinak ne.

Navíc na chovatelských akcích a na větších výstavách (nevím jak tady, ale v cizině ano) je pes před posuzováním podle čipu kontrolován. Takže je fajn si funkčnost čipu před odjezdem na akci zkontrolovat doma, jinak to může být jen pěkný výlet.

5.10.2021 09:27
janaa

XXX.XXX.41.11

Agnes1 napsal(a):

Ježiš,to je furt o koze a o voze. Já s tím souhlasím,ale píšu,že chovnost nerovná se čip, pes mohl být u chovatele tetovaný, a proto,aby byl uznán chovným,tedy dostal razítko, čip mít nemusel, a pokud tady mluvíme o tom,že pes není asi ani očkovaný,tak žádný čip od bývalého majitele mít nemusí

Přidejte reakci

Přidat smajlík