Štěkání psa při příchodu domů

Coton de Tuléar
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2021 15:40
Mulinka18

XXX.XXX.113.181

Dobrý den, prosím o radu, jak odnaučit naší fenku, aby štěkala na ostatní při příchodu domů.
Štěká ve všech možných situací - když zazvoníme, když odemykáme a i když vím dopředu, že někdo přichází a pootevřu dveře. Jakmile někdo vejde nebo zazvoní, začne. Fenka poslouchá, zkoušeli jsme jí dát povel místo nebo do kenelky před příchodem dotyčné osoby, po příchodu - krásně vydrží, ale i tak štěká z místa.
Zkoušela jsem jí dát nějaký jiný povel sedni, zabavit ji, ignorovat štěkání, ale stále štěká. Nevadilo by, kdyby si štěkla párkrát, ale ona vydrží štěkat poměrně dlouho a intenzivně.
Nevím jak na to, abychom štěkání naopak neposilovali. Přivítáme se s ní vždy až se uklidní, nikdy ne při štěkotu, ale ani to nepomáhá. Neotvíráme dveře když štěká, ale jak někdo vchází tak prostě začne.
Nevím v jakém chvíli bych ji třeba měla odměnit, když si úplně pokaždé zaštěká. Začíná teď i třeba štěkat někdy ráno, když jsme ještě v posteli a ona slyší, že dcera vstala. To si většinou třeba štěkne 2x a přestane sama bez napomínání, ale mám obavu, aby se to také nezhoršovalo.
Začíná štěkat i dost venku, dříve to nedělala. Je jí rok a měsíc.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2021 15:56

Jelikož se mi to tu nechce vypisovat, poradím vám podívat se do online poradny Evy Štemberový, jsou tam ke štěkání zajímavý postupy. Škoda, že jsem přišla o psa dřív, než jsem to mohla plně vyzkoušet - vypadalo to slibně a aspoň ty poslední 2 měsíce jeho života jsme měli bez vyvádění při příchodu návštěv, i když to ještě nebylo plně docvičeno.

6.10.2021 14:24

Už jsem to tady psala několikrát.....pes štěkal kdykoliv, když byl rozrušen...když nás vítal, když se šlo na procházku...
Dle rady odsud jsem ho naučila, aby si vzal něco do tlamy, takže místo "haf haf haf haf jdeme na procházku" to bylo "sakra, kde mám ten uzlík nebo kostičku".
Místo toho, aby kolem mě štěkal, tak přiběhl ke mně a hned otočka a hnal se najít něco, co vezme do tlamy.

Neříkám, že to funguje u každýho psa, ale možná by to za pokus stálo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík