Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2021 09:11
galina

XXX.XXX.168.56

Podělte se, jak to máte vy ostatní s vencenim v dešti. Mám 6 měsíců 2 štěňata středního plemene. A 3 staré (14, 5 ) roku hasky. Ty byly zamlada schopné,, týden ležet a týden běžet".
Psi mají přístup do domu a na zahradu.
V běžném režimu mají dvě procházky celkem 6 až 8 km. Štěňata na volno (mají perfektní přivolání). Za měsíc cca 200 km.
No a mně se do toho deště fakt nechtělo. Dneska už je to druhý den bez vycházky, začínám mít špatné svědomí.
Jak venčíte vy ostatní?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2021 09:20

Tak já včera už i v tom dešti musela jít, nedá se nic dělat. To bych s nimi doma potom nevydržela a skákali by mně po hlavě.

8.10.2021 09:25
galina

XXX.XXX.168.56

U nás se zabavili pořádáním psích zápasů, zatím.

8.10.2021 09:35

s HW jsme déšť nijak neřešili a chodili ven

pyreneják coby mlaďoch chodil, vyfasoval i pláštěnku, posléze dospěl ke stavu prší = stav hibernace, takže nic

8.10.2021 10:55
Joohana

XXX.XXX.75.133

Chodíme denně, déšť nedéšť, venčení 3x denně plus procházka cca 6km

8.10.2021 11:41
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Taky jsem chodila. Jednou jsem si pořídila psa, tak jsem se podle toho chovala. Déšť odpovědnosti prostě nemůže být na překážku.

8.10.2021 11:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Taky jsem chodila. Jednou jsem si pořídila psa, tak jsem se podle toho chovala. Déšť odpovědnosti prostě nemůže být na překážku.

Já jsem taky chodila - a chodím, ale k mýmu překvapení - od tý doby co je dům a zahrada, tak ohař, ač v Prahé déšť neřešil, odmítá nyní v lijáku jít byť jen pod vořech v rohu zahrady . Když je přeperu a jde se tak jako pak v pohodě, ale mají-li si vybrat ... a to fakt nejsou princezny, venku jsme byli a jsme za každýho počasí, ale překvapili. Resp. Zrzaveček. Flekatá je germánská dámička obecně, ta pravda i v Prahé tu vodu shora moc nemusela a tady to vytunila tak, že ji musim ven vystrkovat odhrabovadlem na sníh (koště nestačí, to přepere )

8.10.2021 12:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zahradu máme, ale musíme v každém počasí, řídí si to Worka a já budu ráda za to, když půjde, i kdyby trakaře padaly. S tím, že na stará kolena jsme pořídili pláštěnku, aby nepromoknul.

8.10.2021 12:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.69

Taky chodíme i v dešti se všema 2x denně na prochajdu (+pracující maji treninky) a 2x jen vyhození ze dveří na čůrání.

8.10.2021 13:09

S mladým zdravým psem chodím často a pravidelně. U stárnoucího mamuta s velkou zahradou klidně jeden den dlouhou procházku zruším. A pokud je hodně hnusně - jdeme další den do lesa třeba jen na dvacetiminutovku (pak autem k lesu a od lesa jedeme součtem dýl...). Nebo obejdeme blízké sídliště. Ale nějak to nehrotím - mám zjištěno, že se kondice rozhodně za proflákané dva dny neztratí... a pokud se chce důchodce válet - tak ho dva dny válet nechám...

8.10.2021 19:17

V dešti nechodíme, psice usoudily, že za každého počasí se ven nutně nemusí a když už je vykopu ze dveří, aby se šly alespoň vyčůrat, tak je následně stejně najdu, jak leží u baráku pod střechou. Prej se radči budou mordovat doma v obýváku.

Jako kdybych na tom asi trvala, tak samozřejmě půjdou, ale vzhledem k tomu, že na prochajdě v dešti netrvají psice, tak se v dešti necouráme.......

8.10.2021 20:26
arosek

XXX.XXX.60.11

U nas je to takove tezko popsatelne.

Goldeni jdou za kazdeho pocasi, at uz na zahradu, nebo na prochazku ven. Idealne v tom klidne lezet, a kdyz uz jsme v tom lese, tak vymest kazdou louzi, pac nikdy neprsi tak moc, aby to stacilo.

Kavoska je specificka - vystrci rypak ze dveri, zjisti ze chcije a hodi zpatecku na postel. Dobrovolne ven ani bidlem. Fascinuje je velikost jejiho mocaku ... Ale kdyz zjisti ze se jde ven jako behat, je u vratek prvni a vymete kazde krovi, dest nedest :)

8.10.2021 20:53
lenocka

XXX.XXX.35.173

Fakt závidím všem, kteří mají psy, kteří nechtějí v dešti ven. Opravdu! Ty naše potvory o něm snad nikdy neví

Jinak k původnímu tématu: cíleně jim občas dám den až dva bez procházky jen na zahradě. Aby mi případně nevyskočily z kůže, až někdy budu nemocná.

8.10.2021 21:02

Já jsem vůbec ráda, že mi štěně v dešti začalo chodit čůrat normálně ven....dřív zjistila, že prší a přilítla z venku a vyčůrala se na chodbě. Přeci nebude čůrat na mokrou trávu.

Na druhou stranu...zcela vyjímečně...mají někdy holky "lítací" právě v dešti.

A myslím, že je taky rozdíl plemene od plemene. Moje holky, přestože jsou ještě ve fázi pubertačka a štěně, se dokážou skoro celej den válet, spát.

Já jsem fakt ráda, že to deštivo moc nemusej, vzhledem k tomu, že primárně bydlí doma, tak s durch zmoklou medvědicí to fakt není na to, aby se pak šla svalit na gauč a nebo si zalezla do postele.

8.10.2021 21:22
elisak

XXX.XXX.194.232

Když prší, tak ani nevim, že mám psy. Jsou zalezlí tváří se, že neexistujou a chrní. Ven je musim vyvléct skoro násilím, tam rychle vykonají co potřebujou a šupajdí zpátky. Ale basenjíků, který by měli rádi vodu je minimum.
Posledně se přihnal hroznej liják zničeho nic, tak hledám venku na zahradě Efíka. Našla jsem ho za barákem, jak se zoufale krčil pod kouskem střechy. Na zavolání se na mě jen kouknul a tvrdil, že nikam nejde a počká tam kde je, než to přejde. Nakonec si to přece jen rozmyslel, tryskem oběhnul barák a zoufale škrabal na dveře, ať je koukam otevřit, že chudák hrozně zmokne...

8.10.2021 22:32

Kolegyně elisaka hlásí stejný plemenný znak. Kdyby to můj pes dokázal, tak mi při deštivém počasí vymaže paměť a vloží informaci - žádného psa nemám.

9.10.2021 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Varaxi napsal(a):

Tak u nás to nijak nesouvisí s odpovědností, ale v dešti prostě na procházky nechodíme. Ne proto, že bych byla z cukru a nešla bych já, ale jednoduše proto ,že moji psi déšť nesnáší a ven prostě nechtějí. Když prší tak dělají, že neexistují a nemají potřebu se jít ani vyvenčit - v tom jsem teda striktní a venčit se jde, ale na procházku je netahám. A zkoušela jsem to, tváří se utýraně, sklopené uši, hlavu dolů, a šourají se....

Něco jiného je trénink v dešti nebo závody, tam to neřeší.

Takže pokud máme domluvený nějaký trénink, tak prostě jedeme i když prší, ale pokud nic domluveného nemáme, tak na obyč procházku nejdeme. Místo toho doma třeba čucháme, cvičíme, děláme blbosti...

9.10.2021 10:50
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Tak pokud pes na nějakou štreku nechce jít, asi bych ho násilím netahala. Den to doma vydrží. Ale pak není problém přímo ten déšť, spíš to, že pes jít prostě nechce.
Stejně tak zdravotní stav, který se v dešti zhorší, apod.
Ale samotný déšť, kvůli kterému nechce jít majitel, ale psům nevadí? Prostě bych šla.
Déšť na rozdíl od vichřic a bouřek je bezpečný, a proto sám o sobě nemůže být důvodem toho, že se psem nepůjdu na procházku. Samozřejmě nepůjdu tam, kde v případě vytrvalých dešťů hrozí sesuvy půdy nebo vyvrácení stromů. A nepůjdu běhat po lesích v dešti s virózou, seženu někoho, kdo je ochoten se psem jít.
Ale déšť sám o sobě prostě není důvodem, abych nešla se psy ven, ať se mi chce, nebo nechce.

11.10.2021 10:52
Zoia

XXX.XXX.194.83

Já mám flaty, teď teda momentálně jenom jednoho, a chodíme ven za každého počasí. Já jsem si kdysi dala závazek, že i když bude zahrada, bude denně jedna větší procházka, i kdyby trakaře padaly.
Flati teda chtějí ven za každého počasí, i Terk, i když mu už bylo 13 a chodil špatně, tak na tu větší procházku vždycky chtěl. Vlkodavka, když vyloženě lilo, tak se moc netvářila, ale když už jsme vyrazili, tak byla v pohodě.

Pro naše psy jsou větší problém velký vedra než nějakej déšť nebo plískanice, když je ke 30, tak na tu velkou procházku chodíme buď brzy ráno, nebo naopak pozdě večer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík