Laura.j.

XXX.XXX.7.206
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je lepší pořídit si československého vlčáka nebo haskyho?
Byl by celoročně venku. A chci, aby byl vhodný k dětem a chtěla bych s ním dělat agility, ale nevím, které plemeno je vhodnější?
Předem děkuji za odpověď ☺️
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když to plemeno ani napsat neumím?

k dětem na na agility jsou obě plemena zcela nevhodná.
husky je užitečný jedině k sáňovému sportu a podobným srandám
čsv není dobrý k ničemu. ten experiment se nepovedl.
napsal(a):
Přesně, souhlas
Ten výběr plemen, na agility, k dětem....je ale totálně mimo

No o Huskym nic nevím, ale ohledně ČSV z vlastní zkušenosti nikdy více. Je potřeba pevné ruky a hodně zkušeností. A s dětmi moc nepočítat. Zkrátka není to "normální" plemeno, je tam dost toho vlka. A to využití je taky takový na nic. Jo najdou se čévéčka záchranáři apod. Ale to je výjimka. Na vaše plánované aktivity se zajisté najde lepší výběr plemen. 😉

Laura.j.
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je lepší pořídit si československého vlčáka nebo haskyho?
Byl by celoročně venku. A chci, aby byl vhodný k dětem a chtěla bych s ním dělat agility, ale nevím, které plemeno je vhodnější?
Promiňte, ale načetla a pozjišťovala jste si něco o těchto plemenech? Ani jedno není vhodné.

Tak já myslím husky...nejlépe asi fenka...k dětem proč ne, samozřejmě je nutno počítat s tím, že musím zajistit dostatečné vyžití psa a to hlavně pohyb a nejlépe v tahu.Ale neslučuje se to s tím agility.Navíc je nutno počítat s tím, že třeba nebude moci nikdy chodit na volno. Možná by se našly i vyjímky, které by to bavilo, ale jsem k tomu teda skeptické. Čévéčko mi teda na agility taky nepřijde vhodné, navíc si myslím, že na to je potřeba zkušeností a vzhledem k výběru plemen a požadavkům na psa, takovému člověku za mě rozhodně nee.
Co začít s něčím jednodušším plácnu.... třeba choďákem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.124
Do vasich podminek možná tak bšo. Když oželite agility.
Laura.j.
napsal(a):
Dobrý den,
Máte recht.
Jeden je lepší než druhý.
Laura.j.
napsal(a):
Dobrý den,
Husky, ideální pes k dětem. Pokud budete chtít dělat agility jen rekreačně, to by taky šlo. Ale husky potřebuje víc pohybu, než jen párkrát proběhnou na agility. Můžete mu nabídnout víc pohybu?

Ani jedno vámi vybrané plemeno. Husky sice k dětem OK, ale ne na agility. Dost pravděpodobně ho nebudete moci pouštět vůbec na volno. Každopádně jeho výchova, vás bude stát mnohem víc úsilí, než výchova plemen vhodnějšich jak k dětem, tak na agility. Už to padla dvě plemena - chodský pes, BŠO. Mrkněte na ně.

A ještě mě napadá špic...
napsal(a):
Jako dlouholetý majitelky haskounů se mě vždy tak trochu dotkne, když lidi, kteří znají plemeno jen z doslechu o něm mluví s despektem, aniž by vůbec věděli, jaký to plemeno doopravdy je.
Tady kamarádka s husky záchranářkou
https://www.facebook.com/bartakovasar/posts/4663023417062669
A tady husky na agility
https://www.youtube.com/watch?v=UcWpANE32u0&t=2s
Pokud je velkým lákadlem vlkošedá barva, tak by v pohodě fungoval belgický ovčák tervueren v kouzelné gris formě (foto z netu)
Huskyjanina
napsal(a):
Jako dlouholetý majitelky haskounů se mě vždy tak trochu dotkne, když lidi, kteří znají plemeno jen z doslechu o něm mluví s despektem, aniž by vůbec věděli, jaký to plemeno doopravdy je.
Já žádný despekt nevidím.
Samozřejmě se v každém plemeni vyskytují jedinci, kteří se svými vlohami vymykají. Ale na to, že zrovna já budu mít tu výjimku, bych nesázela.
Pokud zadavatelka chce získávat vavříny na agility, není husky obecně vhodným plemenem. A zvláště takto líbivé plemeno a zadavatelka teenagerka, to vypadá spíš jak recept na katastrofu.

Huskyjanina
napsal(a):
Teda já považuju haskouny za úžasné, i když pro mě-můj režim a styl života naprosto nevhodné. Takže si tímto sypu popel na hlavu a omlouvám se.
Ale upřímně to agility mě teda taky překvapilo, už výše jsem psala, že agility nee.
Na druhou stranu, když se zamyslím a zavzpomínám na feňuli mojí tety, tak vlastně ani nevím proč, při správné motivaci a kdyby jí to bavilo. Ve své podstatě základní povely ovládala standardně jako "normální" pes a spolupracovala ochotně a s vidinou odměny ještě ochotněji. Defakto akorát v přírodě se nepouštěla na volno.
Prostě takový hodný, milující zlatíčko s permanentně dobrou náladou.
Jen se zeptám, protože moje osobní zkušenost je pouze s jednou haskounkou a to není žádný reprezentativní vzorek.....takže mě napadá otázka. Je husky vhodný na agility tak nějak obecně a nebo je to spíše výjímka?
Jde mi spíš o to, kdyby si zadavatelka SH pořídila, tak jakou má šanci, že podobná činnost bude psa bavit a že to s ním půjde.
Huskyjanina
napsal(a):
Ale jako majitelka haskounů si přece nemůžete myslet, že je to super plemeno pro děti a na agility? Nevím jak vaše, ale naše husky kamarádka děti nijak zvlášť nemiluje, není mazlící a hlavně nebude dělat, co po ní bude dítě chtít. Jasně, agility zaskákal i samík, ale to byly jen naše sranda akce, ani nevím, jestli bych to měla nazývat agility, když mezi překážkama třikrát odběhnul něco přeznačkovat
Váš přístup a práce se psy, se přece nedá srovnat s tím, co husky nabídne rodina s dětma, ten pes se bude nudit!
Ale jako majitelka haskounů si přece nemůžete myslet, že je to super plemeno pro děti a na agility? Nevím jak vaše, ale naše husky kamarádka děti nijak zvlášť nemiluje, není mazlící
A proč by husky neměl být vhodný k dětem? Já si myslím, že tohle je hlavně o jedinci a ne o plemenu jako takovém. Nemyslím si, že se dá o nějakém plemenu obecně říct, že není vhodné k dětem, a už vůbec si to nemyslím u huskouna.
http://www.janahuskies.com/informace/
Jinak jako pořídit si huskyho primárně na agility mi přijde taky jako blbost. Ale kdo ví, jak to bylo myšlené. Mě taky jedni zájemci o štěně psali, že chtějí psa na agility. Ale ve výsledku tím bylo myšleno to, že mají kousek od baráku cvičák s překážkami a chtějí tam s ním prostě blbnout, nechtějí se tomu věnovat na nějaký vyšší úrovni.

Není to rasismus. Když je jasné, že si o tom ani nic nepřečetli, tak jim nebudu psa doporučovat. Žádného.

ale no tak. nebudeme si snad namlouvat, že husky je pes pro každého
asi tak stejně jako Nora je výborný zvíře mazlící medvěd skvělý k dětem, ale kavkazana do každé rodiny bych taky nikomu neradila
napsal(a):
ale no tak. nebudeme si snad namlouvat, že husky je pes pro každého
asi tak stejně jako Nora je výborný zvíře mazlící medvěd skvělý k dětem, ale kavkazana do každé rodiny bych taky nikomu neradila
Husky má ve standardu naprostou neagresivitu vůči lidem, což z něj dělá výbornýho společníka. Z mých zkušeností a zkušeností několik desítek majitelů haskounů je husky víc, jak vhodný k dětem. No a agility. Psala jsem, že pokud chce psa na rekreační agility, tak klidně. Husky nemá problém s poslušností, jako takovou. U něj je problém při odvolání od zvěře a i to se dá zvládnout.
lesnížínka
napsal(a):
Ale jako majitelka haskounů si přece nemůžete myslet, že je to super plemeno pro děti a na agility? Nevím jak vaše, ale naše husky kamarádka děti nijak zvlášť nemiluje, není mazlící a hlavně nebude dělat, co po ní bude dítě chtít. Jasně, agility zaskákal i samík, ale to byly jen naše sranda akce, ani nevím, jestli bych to měla nazývat agility, když mezi překážkama třikrát odběhnul něco přeznačkovat
Váš přístup a práce se psy, se přece nedá srovnat s tím, co husky nabídne rodina s dětma, ten pes se bude nudit!
Ale my jsme taky rodina s dětma
napsal(a):
Teda já považuju haskouny za úžasné, i když pro mě-můj režim a styl života naprosto nevhodné. Takže si tímto sypu popel na hlavu a omlouvám se.
Ale upřímně to agility mě teda taky překvapilo, už výše jsem psala, že agility nee.
Na druhou stranu, když se zamyslím a zavzpomínám na feňuli mojí tety, tak vlastně ani nevím proč, při správné motivaci a kdyby jí to bavilo. Ve své podstatě základní povely ovládala standardně jako "normální" pes a spolupracovala ochotně a s vidinou odměny ještě ochotněji. Defakto akorát v přírodě se nepouštěla na volno.
Prostě takový hodný, milující zlatíčko s permanentně dobrou náladou.
Jen se zeptám, protože moje osobní zkušenost je pouze s jednou haskounkou a to není žádný reprezentativní vzorek.....takže mě napadá otázka. Je husky vhodný na agility tak nějak obecně a nebo je to spíše výjímka?
Jde mi spíš o to, kdyby si zadavatelka SH pořídila, tak jakou má šanci, že podobná činnost bude psa bavit a že to s ním půjde.
Znám dost haskounů, co rekreačně dělají agility. Husky jsou dost žraví, takže při správný motivaci jsou schopní se učit skoro cokoliv :)
Tady husky a obedience
https://www.facebook.com/juraj.dzeger/videos/2793268174128805
Tady závodní pes od Romana Habáska a tanec se psem
https://www.youtube.com/watch?v=NRzAUQTS6vM

Huskyjanina
napsal(a):
Ale my jsme taky rodina s dětma
Teda moje zkušenost...ty děti potvrzuji. A to čuba mojí tety s dětma trvale nežila.
Nás děti, co jsme jezdily na část prázdnin na chalupu a přes rok jsme se s ní viděly tak max 1-2x a žádnej problém naopak vždycky projevovala ohromnou radost, když jsme přijely a nejen k dětem i k dospělým...mazlinda největší.
Vždycky jsem tohle plemeno měla zafixováno jako přátelské minimálně k rodině a přátelům a neagresivní k cizím....asi můžou být i vyjímky, ale myslím, že obecně je to pes s velmi příjemnou společenskou povahou.
Edit:
nicméně bych se vrátila na začátek....nejsem si jistá, jestli toto plemeno je to pravé ořechové, co si zadavatelka představuje a teď nemyslím vzhled.
lesnížínka
napsal(a):
Husky je určitě vhodný k dětem. Podívejte se na letní tábory, které pořádá Jana Henychová. Děti s ní jezdí i na klubovky a pomáhají se smečkou. Znám dost rodin, kde mají husky a nezaznamenala jsem jediný problém, kde by řešili nějaké potíže v soužití husky a dítě.
Varaxi
napsal(a):
Já žádný despekt nevidím.
Samozřejmě se v každém plemeni vyskytují jedinci, kteří se svými vlohami vymykají. Ale na to, že zrovna já budu mít tu výjimku, bych nesázela.
Pokud zadavatelka chce získávat vavříny na agility, není husky obecně vhodným plemenem. A zvláště takto líbivé plemeno a zadavatelka teenagerka, to vypadá spíš jak recept na katastrofu.
Já jsem tam trošku despekt taky cítila, ale to je fuk.
Spíš mě zaujalo, jak víte, že majitelka je teenagerka...já jí tipuju o fous víc, když píše o dětech.
Ale možná myslí do budoucna, což by bylo významné plus
Terven
napsal(a):
Já jsem tam trošku despekt taky cítila, ale to je fuk.
Spíš mě zaujalo, jak víte, že majitelka je teenagerka...já jí tipuju o fous víc, když píše o dětech.
Ale možná myslí do budoucna, což by bylo významné plus
Já to nevím, já tipuju - jako všichni tady.
Podle toho, jak píše a co píše, tipuju, že zadavatelka sama je mladá teenagerka, dítě. Proto chce psa k dětem, tj. k sobě.
Dospělá soudná svéprávná osoba by nejspíš neuvažovala o ČSV a nejspíš by neuvažovala o plemenech výlučně na základě vzhledu bez ohledu na jejich další charakteristiku. Ale třeba jsem optimista. Můžu se mýlit.
Já prostě znám ve svém okolí dva malamuty, kteří byli koupení nadšenými děvčaty a moc dobře to nedopadlo.

si zcela upřímně myslím, že čsv by si měl pořizovat člověk, který chce čsv, plemeno zná, ví do čeho jde
a stejně tak SH
a když se dopracují k agility, tak budou dělat agility, proč ne
Skoro nikdo kdo si poprvé pořizuje hasky neví do čeho jde. Hasky mě provází životem od roku 1992. Řekla bych že je to styl života, než jen, ,, máme psa,, .. Pak se stane že to co je pro mě normální pro nehasky lidi je nemyslitelné.
Hasky potřebuje běhat v zápřahu, s kolem, kolobezkou. Nedá se pustit na volno. Zabíjí kočky, slepice, srny, ovce kozy prostě vše co považuje za kořist. ( kvůli tomu jsem si už třetí generaci hasky neporidila).
Dětem neublíží, ale zkombinovat dvou, tříleté dítě co skoro nic neujde s potřebou hltani kilometrů je náročné. Zažila jsem to, ale dalo se to.
V té době jsem ale žila jen tím, postarat se o děti, o psy a o domácnost. Nic jiného se tam skoro nevešlo, myslím jako jiné matky co si dodelaly školu, chodily cvičit atd...
galina
napsal(a):
Skoro nikdo kdo si poprvé pořizuje hasky neví do čeho jde. Hasky mě provází životem od roku 1992. Řekla bych že je to styl života, než jen, ,, máme psa,, .. Pak se stane že to co je pro mě normální pro nehasky lidi je nemyslitelné.
Hasky potřebuje běhat v zápřahu, s kolem, kolobezkou. Nedá se pustit na volno. Zabíjí kočky, slepice, srny, ovce kozy prostě vše co považuje za kořist. ( kvůli tomu jsem si už třetí generaci hasky neporidila).
Dětem neublíží, ale zkombinovat dvou, tříleté dítě co skoro nic neujde s potřebou hltani kilometrů je náročné. Zažila jsem to, ale dalo se to.
V té době jsem ale žila jen tím, postarat se o děti, o psy a o domácnost. Nic jiného se tam skoro nevešlo, myslím jako jiné matky co si dodelaly školu, chodily cvičit atd...
Tak, přesně a hezky jste to rozebrala. Pořídit si seveřana, je prostě životní styl. U většiny naprostá změna života a nevím, kolik matek s malýma dětma by do toho šlo, dobrovolně
galina
napsal(a):
Šari, pochvala
z dotazu mám ale pocit , že dotyčná nebude ten případ...

Huskyjanina
napsal(a):
Znám dost haskounů, co rekreačně dělají agility. Husky jsou dost žraví, takže při správný motivaci jsou schopní se učit skoro cokoliv :)
Tady husky a obedience
https://www.facebook.com/juraj.dzeger/videos/2793268174128805
Jeden ze synů mého psa je agiliťák jak ze žurnálu. A není sám, nicméně po otci to fakt nemá. Další synátor běhá dog racing, opět není sám. Bahno, voda. To by do nich člověk neřekl. Ale je to jen takové nasměrování pudů + trochu vlohy. Coursing a dostihy jsou lov a vražda, to tatínek dá v jakémkoliv počasí. Krutý mráz, př. provazy vody z nebe. Panický záchvat dostane až v autě, když zjistí, že je durch.

Huskyjanina
napsal(a):
Já zastávám názor, že v rekreační podobě a jen tak pro radost se dá dělat jakýkoliv sport a s jakýmkoliv psem. Ale pokud to chci dělat vrcholově, tak si k tomu pořídim plemeno k tomu určený.
To ano. Jen s některým plemenem to jde líp=snáz. A jedná se o to, že když to nepůjde, jak pes skončí?

Huskyjanina
napsal(a):
Já zastávám názor, že v rekreační podobě a jen tak pro radost se dá dělat jakýkoliv sport a s jakýmkoliv psem. Ale pokud to chci dělat vrcholově, tak si k tomu pořídim plemeno k tomu určený.
Kdepak, nedá. Pastevec nebude šaškovat na agility, ani nebude šťastný z tance se psem, ani nebude nadšeně hltat kilometry při canicrossu. A i ti huskyové, kteří běhají agility, budou jen výjimkou.

janaa
napsal(a):
Ten pohled
je už to strašně stará fotka. na výcvikovém táboře, úplně poslední den byl agility závod. mám plný kapsy párků od snídaně a povídám jí, že část dostane po každé skokové překážce a velikou hromadu, když to přejde celé.
s tímhle výrazem přelezla první tři skočky, pak byl tunel do U, vběhla do tunelu - to bylo jediný, co měla ráda - za východem z tunelu byla další skočka, jak to uviděla, tak zaplula zpátky do tunelu, v tom ohybu si lehla a vylezla teprve až jsem jí slíbila, že budou párky hned a že jdeme z place pryč.
napsal(a):
je už to strašně stará fotka. na výcvikovém táboře, úplně poslední den byl agility závod. mám plný kapsy párků od snídaně a povídám jí, že část dostane po každé skokové překážce a velikou hromadu, když to přejde celé.
s tímhle výrazem přelezla první tři skočky, pak byl tunel do U, vběhla do tunelu - to bylo jediný, co měla ráda - za východem z tunelu byla další skočka, jak to uviděla, tak zaplula zpátky do tunelu, v tom ohybu si lehla a vylezla teprve až jsem jí slíbila, že budou párky hned a že jdeme z place pryč.
Tak nějak to bylo na agility s náma
napsal(a):
To je dokonalá historka, úplně to vidím chudák,takový strašný věci se na ní chystaly
napsal(a):
Kdepak, nedá. Pastevec nebude šaškovat na agility, ani nebude šťastný z tance se psem, ani nebude nadšeně hltat kilometry při canicrossu. A i ti huskyové, kteří běhají agility, budou jen výjimkou.
"a jen tak pro radost" znamená, že když to toho psa nebaví, tak se to s ním nedělá

Huskyjanina
napsal(a):
"a jen tak pro radost" znamená, že když to toho psa nebaví, tak se to s ním nedělá
ano
a to znamená, že se nedá dělat jakýkoliv sport s jakýmkoliv psem, jen tak pro radost....

Huskyjanina
napsal(a):
A když to nebude bavit borderku a kavkaze jo? Ale dál už se k tomu vašemu slovíčkaření zatáhnout nedám
Kavkaze jo - takového kavkaze bych chtěla vidět. Znáte nějakého, který dělá agility?

napsal(a):
Kavkaze jo - takového kavkaze bych chtěla vidět. Znáte nějakého, který dělá agility?
To by musely být překážky a tunel jak pro koně.

Huskyjanina
napsal(a):
A když to nebude bavit borderku a kavkaze jo? Ale dál už se k tomu vašemu slovíčkaření zatáhnout nedám
1) se bavíme o plemenech, jo....?
takže až bude vesele agilitit cca 70% KAO, tak to začnu brát v úvahu
2) slovíčkaření je o různých slovech význam neměnících či pro věc nepodstatných. Ne, když mění význam, a o to se, i jinde, jedná

napsal(a):
To by musely být překážky a tunel jak pro koně.
https://www.youtube.com/watch?v=gIVlUJBV4PQ

napsal(a):
Ale nevypadá, že by ho to nějak moc bavilo. Spíš chce udělat radost paničce.

napsal(a):
Ale nevypadá, že by ho to nějak moc bavilo. Spíš chce udělat radost paničce.
ale udělá to je to náhodou pecka. oni mají takovou specifickou rychlost. něco jako Nora když dělá obraty u nohy, stejně soustředěný pohled "vidíš, jak to dělám"? a jeden obrat trvá miniutu.

napsal(a):
ale udělá to je to náhodou pecka. oni mají takovou specifickou rychlost. něco jako Nora když dělá obraty u nohy, stejně soustředěný pohled "vidíš, jak to dělám"? a jeden obrat trvá miniutu.
Jj, specifickou rychlost. Vypadá to, že jim na správném provedení hodně záleží. :-)

napsal(a):
Šikovný... ale jen výjimka potvrzující pravidlo...

napsal(a):
Šikovný... ale jen výjimka potvrzující pravidlo...
Jen skoda, ze o to agility vubec neslo

napsal(a):
Jen skoda, ze o to agility vubec neslo
Nerozumím... o co tedy šlo?

napsal(a):
Nerozumím... o co tedy šlo?
kavkazak -mel byt priklad toho absurdniho - prave protoze je na agi je skoro nemyslitelny.

napsal(a):
kavkazak -mel byt priklad toho absurdniho - prave protoze je na agi je skoro nemyslitelny.
No to ano. Proto jsem psala, že je to výjimka potvrzující pravidlo.
S naší kavkazankou, když byla mladá (do cca 2,5 - 3 let), si podobně hrála neteř (v domácích zahradních podmínkách s improvizovanými překážkami). Kavkazanku to bavilo jen někdy, a když se jí nechtělo, tak s ní nehla, i když jí nabízela lákavé pamlsky.

napsal(a):
Jj, specifickou rychlost. Vypadá to, že jim na správném provedení hodně záleží. :-)
Kdysi jsem zkoušela "agility" s kníračem. Jemu to nedělalo potíž, ale já jsem to neuběhala. Takovéto
"agility" by mi úplně vyhovovalo :-))

napsal(a):
Kdysi jsem zkoušela "agility" s kníračem. Jemu to nedělalo potíž, ale já jsem to neuběhala. Takovéto
"agility" by mi úplně vyhovovalo :-))
.to jsme na tom stejně motýla by to bavilo, vyřadil by se, ale já to nedam..
napsal(a):
.to jsme na tom stejně motýla by to bavilo, vyřadil by se, ale já to nedam..
Já bych to i dala, ale.... to vedení jaksi u mě pokulhává, takže mám sice psy, co jsou Spídy Gonzáles, ale je jim to prt platný, díky mýmu vedení je to v rychlosti nakonec to stejný, jak u toho broučka pasteveckýho . Motám se jak hajz*l při povodni a nepostupuju. Já vůbec nechápu, jak to lid agilitní zvládne - prostě si jen projde trasu, naukazuje si to a .....jede. Já končím za druhou skočkou, pokud vedle stojí tunel :D
Mimochodem moc se mi právě líbí, jak to ten brouček pasteveckej dělá pro pánčičku, svědčí to o tom vztahu a ten je na jakýkoliv společný činnosti stejně nejdůležitější.
O. T. balu hele svítící vesnička , můžete rozšířit územní plán tý Vaší :-)
https://www.marianne.cz/marianne-bydleni/poradna/na-tyto-domecky-potrebujete-jen-pomucky-na-peceni-modelovaci-hmotu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=621211&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=lNd3xX7QG6Q-202110140618&dop_id=13899320
až já budu bydlet normálně, tak si tu vesničku upeču!

To chce naučit psa povely na dálku. Aby s ním nemusel člověk běhat :-) Takové to "překážka ode mě" "překážka ke mně" "tunel" "oběhni" atd.
Prostě "Rexi, teď doběhneš k zadnímu vchodu do obchodu, pokud nebude otevřený, tak skočíš dovnitř oknem. Pomalu se vplížíš do obchodu, schováš se, počkáš, až lump bude nabíjet, a pak mu chytíš ruku se zbraní."
napsal(a):
To chce naučit psa povely na dálku. Aby s ním nemusel člověk běhat :-) Takové to "překážka ode mě" "překážka ke mně" "tunel" "oběhni" atd.
Prostě "Rexi, teď doběhneš k zadnímu vchodu do obchodu, pokud nebude otevřený, tak skočíš dovnitř oknem. Pomalu se vplížíš do obchodu, schováš se, počkáš, až lump bude nabíjet, a pak mu chytíš ruku se zbraní."
ne... zatkneš no.
Nicméně obdivuju, když je pes na agi ovladatelný na dálku, to se mi líbí hodně.

To je pravda, a přečteš mu k tomu práva :-D

Zrzavci
napsal(a):
Já bych to i dala, ale.... to vedení jaksi u mě pokulhává, takže mám sice psy, co jsou Spídy Gonzáles, ale je jim to prt platný, díky mýmu vedení je to v rychlosti nakonec to stejný, jak u toho broučka pasteveckýho . Motám se jak hajz*l při povodni a nepostupuju. Já vůbec nechápu, jak to lid agilitní zvládne - prostě si jen projde trasu, naukazuje si to a .....jede. Já končím za druhou skočkou, pokud vedle stojí tunel :D
Mimochodem moc se mi právě líbí, jak to ten brouček pasteveckej dělá pro pánčičku, svědčí to o tom vztahu a ten je na jakýkoliv společný činnosti stejně nejdůležitější.
O. T. balu hele svítící vesnička , můžete rozšířit územní plán tý Vaší :-)
https://www.marianne.cz/marianne-bydleni/poradna/na-tyto-domecky-potrebujete-jen-pomucky-na-peceni-modelovaci-hmotu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=621211&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=lNd3xX7QG6Q-202110140618&dop_id=13899320
až já budu bydlet normálně, tak si tu vesničku upeču!
..ja si to jednou zkusila a jak jsem jako vyběhnula ztratila jsem orientaci a bylo..
napsal(a):
..ja si to jednou zkusila a jak jsem jako vyběhnula ztratila jsem orientaci a bylo..
no přesně, já ani nemusím vyběhnout a už jsem ....v .....tam :D Já dokážu tak asi čtyři věci na dráze a musí to být v lajně, nebo obloučku. Na chalupě mám překážky, tunel a pochopitelně stromy na obíhačku, kladina už se mi rozpadla. Ale to je fakt maximum. Umím psa naučit běžet napřed na dvě překážky a tunel. Musí to být ovšem fakt v tý přímce, nebo oblouku. Víc nezvládnu. A to ještě jen s inteligentem typu Rumouše. S Taliprdovou jsem dokázala jen ty dvě překážky, který stejně to kopyto cestou spíš prorazí než přeskočí, protože prostě ona nedokáže přeskočit ani výšku pro čibabu.

Zrzavci
napsal(a):
no přesně, já ani nemusím vyběhnout a už jsem ....v .....tam :D Já dokážu tak asi čtyři věci na dráze a musí to být v lajně, nebo obloučku. Na chalupě mám překážky, tunel a pochopitelně stromy na obíhačku, kladina už se mi rozpadla. Ale to je fakt maximum. Umím psa naučit běžet napřed na dvě překážky a tunel. Musí to být ovšem fakt v tý přímce, nebo oblouku. Víc nezvládnu. A to ještě jen s inteligentem typu Rumouše. S Taliprdovou jsem dokázala jen ty dvě překážky, který stejně to kopyto cestou spíš prorazí než přeskočí, protože prostě ona nedokáže přeskočit ani výšku pro čibabu.
....škoda že se nám v tomto tak trochu retarfovanym neposkytne asistent, který by nás tou drahou hezky prováděl.. jenom ještě co s tím během....
napsal(a):
....škoda že se nám v tomto tak trochu retarfovanym neposkytne asistent, který by nás tou drahou hezky prováděl.. jenom ještě co s tím během....
Jako já nechci být nějak todlencto, nápad je to vskutku objevnej, ale obávám se že s asistentem by to - min. v mým případku - dopadlo ještě hůř, protože by mi tam překážel
Nicméně je to škoda, vím, že Rumíčka to bavilo, když jsme chodili do agi školičky a baví ho to v našem domácím podání i nadále. Snažím se teda aspoň o to takové to domácí žvýkání
Tali to baví taky, ale bohužel ve svý mozkový nedostatečnosti je to na ní moc. Skončily jsme u hop-hop-tunééél

Zrzavci
napsal(a):
Jako já nechci být nějak todlencto, nápad je to vskutku objevnej, ale obávám se že s asistentem by to - min. v mým případku - dopadlo ještě hůř, protože by mi tam překážel
Nicméně je to škoda, vím, že Rumíčka to bavilo, když jsme chodili do agi školičky a baví ho to v našem domácím podání i nadále. Snažím se teda aspoň o to takové to domácí žvýkání
Tali to baví taky, ale bohužel ve svý mozkový nedostatečnosti je to na ní moc. Skončily jsme u hop-hop-tunééél
....ja toho našeho motýla také lituji, že prinatrefil na takové poleno jako jsem já...vlastně jednou nám to hezky šlo, ale to bylo na kočičí akci, kde se překážky I s tunelem daly do kruhu, ja stala uprostřed a jenom jsem mu ukazovala kam teď a kam potom, to bylo moc povedené..
napsal(a):
....ja toho našeho motýla také lituji, že prinatrefil na takové poleno jako jsem já...vlastně jednou nám to hezky šlo, ale to bylo na kočičí akci, kde se překážky I s tunelem daly do kruhu, ja stala uprostřed a jenom jsem mu ukazovala kam teď a kam potom, to bylo moc povedené..
NO A MÁME TO!! Ty jo ale fakt - to je geniální nápad!!
Mimochodem to teda musí být umění dělat agi s kočičákem! Já zatím dokázala jen to, že na "povel" vyskočí na něco - venku momentálně na položenej kovovej barel/sud, kterej nechali na louce prasácky koňáci, který ta měli dočasnou pastvu.

Já vůbec nechápu, jak to lid agilitní zvládne - prostě si jen projde trasu, naukazuje si to a .....jede.
To je taky nad míru mého chápání a obávám se i schopností. Možná tak nějakým pomalým tempem, kde bych měla čas přemýšlet, možná v parkúru, který bych dělala dokola třeba měsíc, ale takhle bez průpravy??

Zrzavci
napsal(a):
NO A MÁME TO!! Ty jo ale fakt - to je geniální nápad!!
Mimochodem to teda musí být umění dělat agi s kočičákem! Já zatím dokázala jen to, že na "povel" vyskočí na něco - venku momentálně na položenej kovovej barel/sud, kterej nechali na louce prasácky koňáci, který ta měli dočasnou pastvu.
..no s našima to ani zkoušet nebudu
napsal(a):
Já vůbec nechápu, jak to lid agilitní zvládne - prostě si jen projde trasu, naukazuje si to a .....jede.
To je taky nad míru mého chápání a obávám se i schopností. Možná tak nějakým pomalým tempem, kde bych měla čas přemýšlet, možná v parkúru, který bych dělala dokola třeba měsíc, ale takhle bez průpravy??
Jo,možná po to měsíci by to šlo a to bych ještě nesměla mít špatnej den a projíždět si to celej ten měsíc furt dokola, furt dokola, jak když se člověk učí psát na stroji.
napsal(a):
..no s našima to ani zkoušet nebudu
Mousese to poměrně baví a já se zlobím na sebe, že nemám momentálně tolik času a taky pochopitelně kočičích znalostí. Ale potěšil mě právě tuhle, když jsme si jen tak pro zábavu klikali s ohaříkama a on se přihrnul, že taky.

Můj kočičák umí klasiku - sedni, lehni, ke mně, packy na kolena, vyskoč sem, "počkej si, až ti to do tý misky dám, nebudeš mi sem strkat rypák". Jo a ještě "do pokoje nesmíš".

moje kočky neumí nic.
teda Máša se naučila, že do plamenů krbových kamen nelze koukat tak, že se pacičkama opře o dvířka.
napsal(a):
moje kočky neumí nic.
teda Máša se naučila, že do plamenů krbových kamen nelze koukat tak, že se pacičkama opře o dvířka.
to je ale pro život podstatná dovednost
Zahlídla jsem tu nedávno, že jste řešila jak naučit kočenky, že na stůl ne - zadařilo se nakonec?
napsal(a):
Můj kočičák umí klasiku - sedni, lehni, ke mně, packy na kolena, vyskoč sem, "počkej si, až ti to do tý misky dám, nebudeš mi sem strkat rypák". Jo a ještě "do pokoje nesmíš".
no ty jo my máme zatím jen to sedni, přivolání, usednutí u misky s jídlem a Di ven! -jakože tam kde je, to má opustit.

Zrzavci
napsal(a):
to je ale pro život podstatná dovednost
Zahlídla jsem tu nedávno, že jste řešila jak naučit kočenky, že na stůl ne - zadařilo se nakonec?
Ne. Nikam jsme se neposunuli. Na moje signály reagují max přivíráním očí v případě Macíka, Máša na to zcela kašle. Macík někdy i sám po upozornění seskočí. Mášu je prostě potřeba ručně sundat. Znovu a znovu a znovu.

Potřebuju zjistit, jak rozpálit stůl na teplotu krbových dvířek.

napsal(a):
Příliš drsná metoda
napsal(a):
Ešivá von by strejda Tilda od Rammštajnů neporadil?
https://youtu.be/ctMGuixT9Qw?t=197

V květnu se ho zeptám a přetlumočím Bodlince
Pokud to tedy do května počká.
napsal(a):
Ne. Nikam jsme se neposunuli. Na moje signály reagují max přivíráním očí v případě Macíka, Máša na to zcela kašle. Macík někdy i sám po upozornění seskočí. Mášu je prostě potřeba ručně sundat. Znovu a znovu a znovu.
Tak ony ty holčičky očividně si víc trvají na svým. Já jsem hrozná mrcha na tohle, to bych ji asi po stý už jako jen nesundavala. Já to mám jako takový nepodmíněný reflexi v tomhle. protože na stůl a linku nenene.Jsem ochotná dělat dveřníka, nechat se vokusovat, honit se kolem včelína, ale na stůl a linku nikoho nepustím.

Ale bude.
Teda pokud budu vzata já, neb to vypadá, že chlapská síla v rodině si lupeny nárokuje velmi vehementně

Zrzavci
napsal(a):
no ty jo my máme zatím jen to sedni, přivolání, usednutí u misky s jídlem a Di ven! -jakože tam kde je, to má opustit.
Když já nemám psa. A chtěla jsem mít Tak holt mými požadavky trpí kočka aspoň má občas zábavu, je totiž pouze bytová (sídliště).
Co se týče linky, řeším tak, že na lince nikdá nebylo nic zajímacího, pro co by se vyplatilo tam šplhat. A pakliže by se kočka našla na lince, tak následuje postupné zvyšování stresorů, jejichž pořadí kočka už velmi dobře zná, a na kteroužto škálu velice dobře reaguje
napsal(a):
Ale bude.
Teda pokud budu vzata já, neb to vypadá, že chlapská síla v rodině si lupeny nárokuje velmi vehementně
Jak jako nárokuje? Kde je gentlemanství? A však jsou koncíky dva, nepodařilo se sehnat aspoň na ten druhej?
My pak ještě razíme do Germánska.
napsal(a):
Když já nemám psa. A chtěla jsem mít Tak holt mými požadavky trpí kočka aspoň má občas zábavu, je totiž pouze bytová (sídliště).
Co se týče linky, řeším tak, že na lince nikdá nebylo nic zajímacího, pro co by se vyplatilo tam šplhat. A pakliže by se kočka našla na lince, tak následuje postupné zvyšování stresorů, jejichž pořadí kočka už velmi dobře zná, a na kteroužto škálu velice dobře reaguje
Náhodou ale já si myslím, že kočka dokáže psa docela dobře zastoupit. Je to jen jiný. A teda nedá se s ní na tom sídlišti chodit na procházky. Nedala by se naučit na kšírky a brát ji ven jinam?
tak následuje postupné zvyšování stresorů, jejichž pořadí kočka už velmi dobře zná, a na kteroužto škálu velice dobře reaguje
Můj nejúčinnější stressor je můj hlas

Zrzavci
napsal(a):
Jak jako nárokuje? Kde je gentlemanství? A však jsou koncíky dva, nepodařilo se sehnat aspoň na ten druhej?
My pak ještě razíme do Germánska.
Nárokuje a velmi razantně. Gentlemanství bylo v tomto ohledu označeno za sprosté slovo a zažehnutnou pochodní chlapáctví ve stylu Tila spáleno na popel. Prej budou džentlmeni v čemkoliv jiným, ale toto že bude jejich pánská jízda.
Na druhý jsem tehdy nesháněla, spokojena s tím, že jsem ukořistila lupence na první.
napsal(a):
Nárokuje a velmi razantně. Gentlemanství bylo v tomto ohledu označeno za sprosté slovo a zažehnutnou pochodní chlapáctví ve stylu Tila spáleno na popel. Prej budou džentlmeni v čemkoliv jiným, ale toto že bude jejich pánská jízda.
Na druhý jsem tehdy nesháněla, spokojena s tím, že jsem ukořistila lupence na první.
No ale tak jako tohle je podraz, do první lajny nevzít!!!

Zrzavci
napsal(a):
Tak ony ty holčičky očividně si víc trvají na svým. Já jsem hrozná mrcha na tohle, to bych ji asi po stý už jako jen nesundavala. Já to mám jako takový nepodmíněný reflexi v tomhle. protože na stůl a linku nenene.Jsem ochotná dělat dveřníka, nechat se vokusovat, honit se kolem včelína, ale na stůl a linku nikoho nepustím.
je to úplně všechno jedno. sundavám za kůži na hřbetě a zahazuju a je to fakt jen pro můj dobrý pocit.

napsal(a):
vždycky se vyplatí na ten stůl lézt, co kdyby tam totiž něco zajímavého bylo, třeba i teoreticky. nebo tam třeba v minulosti něco bylo. nebo tam třeba něco je, ale to musí být hlídaný ostřížím pohledem
že tam nic není ale vlastně nijak ničemu nepomáhá, i když to teda neškodí.
jsou jak mravenci, člověk nemůže nechat nic. ani drobečky na talíři, natož třeba celej chleba.

Zrzavci
napsal(a):
No a pak - zkusit to s tím klikrem? by nešlo?
jako na povel aspoň seskočit?
jo aby tam skákaly o to víc, aby byla příležitost seskočit?

ale ba ne, jednu užitečnou věc umí. Kočky pojďte zavřít. Mám pro ně vyhrazený pokoj. Takže když se s nimi nedá něco dělat, tak jdou.

Jo, na kšírky by se kočičák asi naučil (jednou otestováno, když byl uvázaný na dosah kapačky, aby si to nevytrh). I jsem o tom už přemýšlela.
Ale on je takovej bojan, když není ve svým prostředí (třeba když ho pustím po domě na chodbu). A venku je hodně ruchů. Musela bych začínat nácvikem u koní, ke koním ho dovléct třeba v batohu (vlečte se s osmikilovou kočkou, aby se mohla proběhnout po trávě, vy ji přísně dozorovali, u koní kulový udělali, a pak se s ní vlekli zase domů).
Psa nemám, protože jsem líná chodit venčit (nedejbože na nějaké ty procházky "aby se unavil", to by mě švihlo). Sice mám občas cuky, že bych s Kocourem vyrazila, ale zase takovou touhu po tom venčení nemám :-) Kocour je doma spoko a občasný výlet přes chodbu na balkon je pro něj vzrůša až až :-) No a já se venčím dostatečně u koní
Já taky kočku stresuju v první inštanci hlasem. Zpravidla pak už ničím jiným nemusím

napsal(a):
Rexe nic učit nemusíte, ten to proběhne sám, je to pravda! není to seriál. Je to skutečná postava. Podle skutečné události. Rex je hrdina. Nedělejte si z něj legraci!
napsal(a):
Jo, na kšírky by se kočičák asi naučil (jednou otestováno, když byl uvázaný na dosah kapačky, aby si to nevytrh). I jsem o tom už přemýšlela.
Ale on je takovej bojan, když není ve svým prostředí (třeba když ho pustím po domě na chodbu). A venku je hodně ruchů. Musela bych začínat nácvikem u koní, ke koním ho dovléct třeba v batohu (vlečte se s osmikilovou kočkou, aby se mohla proběhnout po trávě, vy ji přísně dozorovali, u koní kulový udělali, a pak se s ní vlekli zase domů).
Psa nemám, protože jsem líná chodit venčit (nedejbože na nějaké ty procházky "aby se unavil", to by mě švihlo). Sice mám občas cuky, že bych s Kocourem vyrazila, ale zase takovou touhu po tom venčení nemám :-) Kocour je doma spoko a občasný výlet přes chodbu na balkon je pro něj vzrůša až až :-) No a já se venčím dostatečně u koní
Já taky kočku stresuju v první inštanci hlasem. Zpravidla pak už ničím jiným nemusím
Jo tak jooo, pokud sám nemá potřebu, tak proč ho někam tahat, když to pro něj není přínos.
Já se zase ráda courám venku - pravda nemám toho koňa (ty mám za domem cizí a je mi jich občas, vzhledem k halabala venkovnímu ustájen líto) , ale prochajdy by mi právě s kočenkou hodně chyběly, tak jsem ráda, že se to s čoklidama tak pěkně doplňuje.
Jojo, on už se naučil že některá moje tónina je lepší vnímat. Ale nesmí přijít hladovej, to mu to občas trvá, než se správně rozhodne :D