Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PavlinaS

11.10.2021 09:44
PavlinaS

XXX.XXX.210.73

Zdravím,

chtěla bych vás požádat o jakékoliv tipy a rady ohledně mé čtyřměsíční fenky JRT.

Povely se postupně učíme a doma je umí perfektně, přivolání, sedni, lehni,k noze, pokud se mi něco nelíbí rozumí i důraznému ne. Jakmile ale jdeme na cvičák, moje fenka přestává absolutně reagovat, a to i na zavolání jména. Ostatní pejsci jsou pro ni zajímavější. Prvních deset minut dokáže hezky pracovat a přiběhne na zavolání, vnímá mě. Pak už je to horší a čím dál tím více poutá pozornost na jiné pejsky. Občas se i stane, že si ji zavolám, je rozhodnutá přijít a v poslední sekundě se rozmyslí a obloukem se mi vyhne. Zkoušeli jsme přivolání na dobroty (všechno možné od párečků, játrových sušenek i velké psí tyčinky - nic) i na její oblíbenou hračku, taky nic.
Rozhodně chápu, že je to štěňátko a bude to chtít velkou dávku trpělivosti, kor když je to JRT (doma máme už jednoho 8 letého, ale takový problém jako štěně neměl).

Na individuální lekci na cvičáku taky hezky pracovala, takže to vypadá, že bude mít "problém" s pejsky a nebude to jen jiným prostředím.
Zpočátku jak byla menší, měla strach ze psů, takže jsme ji socializovali a potkávali jsme se s různými pejsky. Teď to vypadá, že už strach nemá, ale možná jsme ji tím dali najevo, že si může kdykoliv hrát s jakýkoliv psem.

Proto bych se chtěla zeptat zkušenějších na nějaké tipy a rady, jak fenku zaujmout, aby bych zajímavější než pejsci kolem nás, abychom mohly na cvičáku lépe pracovat.

Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2021 09:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

deset minut cvičení je na štěně až až
pak nechat proběhnout, pohrát, uklidnit a dát si další lekci cvičení
tak to na štěněcích skupinkách bývá

(k tomu proběhnout pohrát.......budou štěňata/psi, u kterých by to bylo kontraproduktivní, ale to si musí každý psovod poznat sám)

hraní se psy bych jí dala jako odměnu, na povel (třeba krátká chůze u nohy, zastavit, kukukuk na psovoda a s povelem "hra" či co vypustit.....třeba)

PavlinaS

11.10.2021 10:10
PavlinaS

XXX.XXX.210.73

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
deset minut cvičení je na štěně až až
pak nechat proběhnout, pohrát, uklidnit a dát si další lekci cvičení
tak to na štěněcích skupinkách bývá

(k tomu proběhnout pohrát.......budou štěňata/psi, u kterých by to bylo kontraproduktivní, ale to si musí každý psovod poznat sám)

hraní se psy bych jí dala jako odměnu, na povel (třeba krátká chůze u nohy, zastavit, kukukuk na psovoda a s povelem "hra" či co vypustit.....třeba)

taky jsem si říkala, že bude těch deset minut hodně, ale právě mě zarazilo to, že na první lekci pracovala krásně i s jinými pejsky. Vydržela soustředěná cca 30 min (na tom cvičáku to tak máme uvolněné, že mezi povely je pak i hra, odpočinek a na samém konci jsou štěňátka na volno, aby si mezi sebou vyblbla.

Každopádně děkuji za tip, ten povel - hra může dost pomoci, i na tom cvičáku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík