Rfigala

XXX.XXX.37.6
Zdravim,
mohli byste mi pomoci s určením co jsme si to vlastně dotáhli domu? Je to mazlik, neagresivni, rychle se ucici gaucak 🤣
Dekuji moc.
Pes vi
napsal(a):
Je to mazlik, neagresivni, rychle se ucici gaucak 🤣
A je to krásnej mazlík - taky tam vidím JRT - na té poslední fotce úplně hodně a kdyby se třebas potkala máma JRT s českým strakatým....... ? Každopádně je super a nejdůležitější je, že se rád a ochotně učí, tak ať vám to spolu šlape.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně připadá, že je tam trošku český horský, trošku bordera, trošku australský ovčák, trošku jrt a kdovíco ještě.

impact
napsal(a):
Hm, tak to mě jako JRT nepřipadá vůbec. 😅
Podle mě je to typický vesnický voříšek, který má nějaká konkrétní plemena nejdřív někde v osmé až desáté generaci pozpátku. A dost možná ani to ne.
No, podle popisované povahy to tak vypadá.
Mám v zaměstnání kolegu, který si pořídil z útulku křížence JRT a bígla, šílená kombinace. Při prvním společným venčení jsem si říkala, že to rodina asi dlouho nevydrží. Ale hodně se mu věnovali, chodili kamsi na cvičení a teď po půlroce jsem teda fakt koukala, pes se drží v blízkosti pánečka a na píšťalku při přivolání reaguje naprosto suprově.

Arbora
napsal(a):
Ja som nedávno niečo podobné ulovila v lese a keď sa našiel majiteľ a chválila som, že sympatický kríženec, tvárili sa dosť urazene, že je to český horský pes a idú z výstavy.
Nebyl to český strakatý? Český horský pes je velký.

tipuji něco kolem australáka, nějaké té kolie, výška, očička, hlava, kožich, vše
https://1url.cz/AKjjo

Teda ten kožich něco srazilo, asi sušička.. labrouš vesnický a australák, sázím na to poslední pečené kuřecí křídlo.

napsal(a):
tipuji něco kolem australáka, nějaké té kolie, výška, očička, hlava, kožich, vše
https://1url.cz/AKjjo
Australáka bych taky viděla - na jedné fotce čučí přesně jako moje psice, i bordera, jen ty vyšší nohy....A na jedné fotce má uši jako terier.
U kříženců vycházím z nejpočetnějších plemen, co lítají po enku. Vbordera, AUO a jakoterieři.

napsal(a):
Australáka bych taky viděla - na jedné fotce čučí přesně jako moje psice, i bordera, jen ty vyšší nohy....A na jedné fotce má uši jako terier.
U kříženců vycházím z nejpočetnějších plemen, co lítají po enku. Vbordera, AUO a jakoterieři.
Teriér, ano, ten zkrátil ten kožich atd., takto vypadá rat teriér - krysí, kterýžto tu asi fakt nepoletuje, ale je to tím, že u nás se mu říká voříšek vesnický :-)

Já vidím vořecha několikáté generace. Tedy křížence kříženců.
napsal(a):
Já vidím vořecha několikáté generace. Tedy křížence kříženců.
Po zkušenostech - jestli je pes kříženec F1 nebo vořech několikáté generace, to naprosto nejde odhadnout, pokud jste neviděla rodiče.
Jeden příklad za všechny - viděla jsem nedávno dvě feny - polosestry. Matka byla zlatý retrívr a otec pokaždé jiný, v jednom případě též plemeno, nikoli vořech.
Stopro byste o nich řekla, že to jsou vořeši několikáté generace - jedna byla drobnější, černá dlouhosrstá, druhá trochu fousatá...
Dlouhosrsťáci jako je GR, AUO, BOC apod. prostě plodí křížence vořechovitého vzhledu
Pokud tam teda není nějaký výrazný znak jiného plemene, třeba placatej čumák apod.

Terven
napsal(a):
Po zkušenostech - jestli je pes kříženec F1 nebo vořech několikáté generace, to naprosto nejde odhadnout, pokud jste neviděla rodiče.
Jeden příklad za všechny - viděla jsem nedávno dvě feny - polosestry. Matka byla zlatý retrívr a otec pokaždé jiný, v jednom případě též plemeno, nikoli vořech.
Stopro byste o nich řekla, že to jsou vořeši několikáté generace - jedna byla drobnější, černá dlouhosrstá, druhá trochu fousatá...
Dlouhosrsťáci jako je GR, AUO, BOC apod. prostě plodí křížence vořechovitého vzhledu
Pokud tam teda není nějaký výrazný znak jiného plemene, třeba placatej čumák apod.
Prostě vořech, u kterého nelze určit výchozí plemena... A každý může tvrdit, že matka je šampionka...
napsal(a):
Prostě vořech, u kterého nelze určit výchozí plemena... A každý může tvrdit, že matka je šampionka...
Vždyť jo...ale myslím, že většina lidí nestojí o vydávání matky za šampionku. Ani nerozporujou, že jejich pes je směska.
Jen jsou prostě zvědaví, co všechno se na jejich psu mohlo podílet. A soudě podle počtu příspěvků, které tyhle diskuze mají, to ostatní asi i baví

Terven
napsal(a):
Vždyť jo...ale myslím, že většina lidí nestojí o vydávání matky za šampionku. Ani nerozporujou, že jejich pes je směska.
Jen jsou prostě zvědaví, co všechno se na jejich psu mohlo podílet. A soudě podle počtu příspěvků, které tyhle diskuze mají, to ostatní asi i baví
Ale jo, na zabití času dobrý... nikomu to neberu.

Ale jo, na zabití času dobrý... nikomu to neberu.
Terven
napsal(a):
Jj, toto potvrzuji. Také jsme svého času tipovali jednak co z Flokyho jako štěněte vyroste a také čemu to bude podobné... No, a ono téměř ničemu! Klasický vestaj !

Terven
napsal(a):
,Ano a zastanu se zadavatelky, co je na tom špatného, zeptat se tady co tak asi mi přibližně vyroste z psíka, kterého jsme si pořídili. Však oni ví, že je to voříšek, no a co. Když tady čtu některé odpovědi a nejen na tomto vlákně, tak mi je z toho trochu smutno. Taky máme v rodině fenku voříška z útulku a je boží. A zadavatelko, váš pejsa je moc hezký a dál bych to už neřešila.

Terven
napsal(a):
No jo, no...vy zas máte potřebu do každé takové diskuze vstoupit, abyste řekla zadavateli, že má vořecha a pokud chtěl plemeno, měl si koupit psa s PP.
Každej holt ten čas zabíjíme nějak
Milá Terven, píšu, stejně jako vy a ostatní diskutující, svůj názor. Mně připadá zbytečné, pokud se rozhodnu pro vořecha, křížence, rozvíjet teorie, čeho jakých plemen, může být potomkem. Buď je mi to jedno a proto jsem si pořídila vořecha, nebo mi to jedno není, a potom jsem si měla pořídit určité plemeno. A ano, s PP. Původ, "skladbu", vořecha se stejně rozkrýt nepodaří, většinou v psovi vidí každý něco jiného, zpravidla to nebo ta plemena, která chce vidět. Je to dobré fakt jen na zabití času.

napsal(a):
,Ano a zastanu se zadavatelky, co je na tom špatného, zeptat se tady co tak asi mi přibližně vyroste z psíka, kterého jsme si pořídili. Však oni ví, že je to voříšek, no a co. Když tady čtu některé odpovědi a nejen na tomto vlákně, tak mi je z toho trochu smutno. Taky máme v rodině fenku voříška z útulku a je boží. A zadavatelko, váš pejsa je moc hezký a dál bych to už neřešila.
A ještě pro zadavatelku, ten stahovací řetízkový obojek, proč má? Je nutný? Pryč s ním
Rfigala

XXX.XXX.37.6
Nejsem zadavatelka ale zadavatel, pes (alik) uz vic nevyroste pac ma odhadem asi tri roky a stahovak ma proto ze to jsou fotky z utulku kde jsme si ho vyzvedli... A co jsem hledal ja tak nejvic se podoba na toho rat teriera 🤣 ale cert vi no
napsal(a):
Milá Terven, píšu, stejně jako vy a ostatní diskutující, svůj názor. Mně připadá zbytečné, pokud se rozhodnu pro vořecha, křížence, rozvíjet teorie, čeho jakých plemen, může být potomkem. Buď je mi to jedno a proto jsem si pořídila vořecha, nebo mi to jedno není, a potom jsem si měla pořídit určité plemeno. A ano, s PP. Původ, "skladbu", vořecha se stejně rozkrýt nepodaří, většinou v psovi vidí každý něco jiného, zpravidla to nebo ta plemena, která chce vidět. Je to dobré fakt jen na zabití času.
Pro vás zabití času, pro někoho milá zábava pro potěchu ducha. Nemyslím si, že všechno, co dělají lidé pro radost, musí mít nějaký hlubší smysl. Nota bene - diskutování na internetových fórech vůbec žádný smysl nemá, je to typický příklad neužitečně stráveného času - a přesto jsme tady, vy i já
Asi je pro vás těžké pochopit, že někdo má vořecha, chtěl vořecha a přesto je zvědavý, která plemena by pes mohl mít v původu. A přestože existujou vořeši vořechovatí, je celkem dost kříženců, u kterých ti předci patrní jsou a i se tady na nich diskutující shodují.
Jsou lidi, kteří se v psích plemenech naprosto nevyznají, zkušený pejskař koukne a vidí.
Kamarádka s kdysi vzala z útulku štěně a vyrostl jí z něho irský pšeničný teriér.
Já mám taky pejska z útulku- kdybych byla znalostí plemen nepolíbená, schválně bych ho dala na přetřes do diskuze a možná by mi někdo napsal, že je v něm něco z pinče

Terven
napsal(a):
Pro vás zabití času, pro někoho milá zábava pro potěchu ducha. Nemyslím si, že všechno, co dělají lidé pro radost, musí mít nějaký hlubší smysl. Nota bene - diskutování na internetových fórech vůbec žádný smysl nemá, je to typický příklad neužitečně stráveného času - a přesto jsme tady, vy i já
Asi je pro vás těžké pochopit, že někdo má vořecha, chtěl vořecha a přesto je zvědavý, která plemena by pes mohl mít v původu. A přestože existujou vořeši vořechovatí, je celkem dost kříženců, u kterých ti předci patrní jsou a i se tady na nich diskutující shodují.
Jsou lidi, kteří se v psích plemenech naprosto nevyznají, zkušený pejskař koukne a vidí.
Kamarádka s kdysi vzala z útulku štěně a vyrostl jí z něho irský pšeničný teriér.
Já mám taky pejska z útulku- kdybych byla znalostí plemen nepolíbená, schválně bych ho dala na přetřes do diskuze a možná by mi někdo napsal, že je v něm něco z pinče
Žasnu, jak moc vás ten můj prvotní výrok štve.

Holky nehádejte se, všechny jsme tu proto, abychom nemusely dělat něco užitečnějšího !!! A těch blábolovatých diskuzí tady je.....a vy takhle.
A nic to nemění na tom, že zadavatelův pes je krásný !

Já v tom vidím všechno a nic. Takový Karl von Banhof. Ale kdyby takhle vypadalo nějaké plemeno vč. popsaného chování, tak se asi neztratí. Každopádně hezky vypadající pes přirozeně čtvercového rámce bez deformit alias plemenné znaky.
napsal(a):
Já v tom vidím všechno a nic. Takový Karl von Banhof. Ale kdyby takhle vypadalo nějaké plemeno vč. popsaného chování, tak se asi neztratí. Každopádně hezky vypadající pes přirozeně čtvercového rámce bez deformit alias plemenné znaky.
Jj, za mě značka ideál. Myslím, že o takový plemeno by byl zájem

Terven
napsal(a):
Přesně. Skladný, chytrý, učenlivý, nekonfliktní. To jsou většinou kritéria, která zájemci zadávají, když chtějí rodinného psa.
Terven
napsal(a):
Mně se také moc líbí . Trošičku mi připomíná Pegy (co si ji občas půjčuji na vyvenčení) - foto jsem vkládala tuším do diskuze "Jak se vysmutnit", ale ta už je taky předlouhá - chvíli jsem hledala a pak jsem to vzdala. No a původní fotky jsou právě v tom noťasu, co jej mám nefunkční, jak mi jej rozbili moji kočičí miláčci (viz vedlejší diskuze) .
Jo a Pegy je taky směsice bůhvíčeho, ale vidím v ní přece jen kousíček JRT a pak něco bígloidního.
Rfigala
napsal(a):
Zdravim,
mohli byste mi pomoci s určením co jsme si to vlastně dotáhli domu? Je to mazlik, neagresivni, rychle se ucici gaucak 🤣
Dekuji moc.
Tak se znovu dívám na ty fotky zakladatele (opravdu máte moc hezkého pesana ) a možná tam teď trošičičku vidím i BOCku. Je jasné, že je to fakt hádání z křišťálové koule a BOCka se tam nemusela vůbec ani mihnout, ale tak zadavatel si asi přeje vědět, co v jeho psíkovi lidé vidí .
Moje předchozí fena byla (údajně) kříženec dalmatina a irského setra. Foto mám v ikoně. Dalmatin tam byl určitě, matku jsem viděla... Tvrdila jsem, že je to dalmátský setr. Opakovaně mi lidi v parku říkali, jo, přesně tohle plemeno jsme měli dřív. A co bylo vtipné, potkala jsem v Praze několik psů, kteří vypadali naprosto totožně, sourozenci to nebyli, měla jen jednoho bráchu a ten vypadal jinak, o dost větší a hlavně čistě bílý. Kamarádi mi posílali fotky, prý co dělám na barandově, že můj pes je tam uvázaný u Alberta, příště zase zpráva z hospody v Bubenči, že moje psice je tam s nějakým chlapem... Je to zajímavé, jak se kříženci mohou navzájem podobat, i když původ museli mít rozmanitý.
Rfigala

XXX.XXX.37.6
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.66
pupanec
napsal(a):
Taky mám křížence dalmatina,ale kdo by ho v tom hledal,že??
Krasnej. Ten druhej rodic je neco fousateho nebo knirateho?