Nela123

XXX.XXX.147.225
Dobrý den,
mám otázku. 30.6 se nám narodilo 6 štěňátek, maminka jako prvorodicka ve 2 letec se vzorně starala, akorát ji celkem brzy došlo mléko,tak jsme štěňátka učili na potravu.
Matka už k nim nechtěla moc chodit, jenom občas.
Dnes jsem ji ke štěňátkum na chvíli pustila a přišla jsem a nejmenší štěně bylo zakousmuté...
Vypadalo to jako kdyby bylo na půl Strašně mě to vyděsilo, jsem z toho hodně špatná.
Nevíte proč to mohla udělat?
Kdyby bylo nemocné, tak by to udělala hned po porodu, ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměla jste vůbec odcházet, to byla chyba, bohužel
Aktuálně odchováváme 52. vrh. Vždycky ale velmi pečlivě hlídáme fenu,především prvních 14 - 21 dnů. Během té doby se fena projeví, jaká je matka. Jestli je pečlivá, hysterická, laxní, tak to prostě je a je to tak většinou po celý život. Vždycky - i když je vrh početný a mléka málo, přikrmujeme štěňata za přítomnosti feny, je toho součástí, nikdy ji od štěňat neoddělujeme, jen na krátké venčení. Takže i když jste štěňata začali krmit, měla zůstat po celou dobu s matkou, i když bylo mléka málo, štěňata mohla sát a upevňovat pouto s matkou vzájemně. Těžko dovodit, co se stalo a proč to udělala. Prostě něco je někde špatně. Jen vy musíte vědět, jak se fena celkově chová, jakou má povahu, jak reaguje na stresové situace, jestli ji něco rozrušilo. Na tuto otázku vám nikdo neodpoví.
Respektuji a plně souhlasím s názorem - na feně nechovat. Genetika je věc složitá, o vlivech prostředí nemluvě. Určitě nechcete, aby se situace opakovala nebo nebo aby potomci byli stejně "nenormální". Solidní chovatel se vždycky snaží svůj chov zvelebovat a rozvíjet, a i když je někdy těžké rozhodnutí, musí ho udělat. To ve vašem případě bude vyřazení feny z chovu. Držím palce, aby jste se z toho psychicky zmátořila, myslím, že taková zkušenost by zamávala s každým.
V tuto chvíli fenu ke štěňatům nepouštět.
Jo zapomněla jsem napsat 52. vrh hladkosrstých forxterierů.

Já teda nevím, ale mně není vůbec jasný, jak jsou ta štěňata stará "30.6 se nám narodilo 6 štěňátek"

Zrzavci
napsal(a):
To je stará diskuze.
Jo, teď už to vidím, zase mě zmátlo to, že to někdo po letech vytáhnul. A od chovatele jsem to nečekala.