Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2021 21:52
Kalkulátor

XXX.XXX.248.119

Hezký večer,
mám otázku, která mi už delší dobu nedá spát. Sousedé mají osmiletého bígla, bohužel jsou hodně "na peníze" a tak pejskovi kupují granule jen ze supermarketu (Bodie, Orlando, Chappi, Bellasan - značky hodně střídají). Pes je tlustý a co si všímám, má hodně odpadu. Bohužel jakákoliv snaha o dialog, rady a nabídka pomoci vedla jen k problémům (nenechají si to vysvětlit, jsou spokojení, že pes žere a nestojí je to moc peněz). Nechci tady řešit jejich chování, na to mám svůj názor, ale zajímalo by mě hlavně, jaká případná zdravotní rizika by pejskovi mohla hrozit (ať můžu zkusit argumentovat). Děkuji za tipy :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2021 08:57

Kalkulátor napsal(a):
Hezký večer,
mám otázku, která mi už delší dobu nedá spát. Sousedé mají osmiletého bígla, bohužel jsou hodně "na peníze" a tak pejskovi kupují granule jen ze supermarketu (Bodie, Orlando, Chappi, Bellasan - značky hodně střídají). Pes je tlustý a co si všímám, má hodně odpadu. Bohužel jakákoliv snaha o dialog, rady a nabídka pomoci vedla jen k problémům (nenechají si to vysvětlit, jsou spokojení, že pes žere a nestojí je to moc peněz). Nechci tady řešit jejich chování, na to mám svůj názor, ale zajímalo by mě hlavně, jaká případná zdravotní rizika by pejskovi mohla hrozit (ať můžu zkusit argumentovat). Děkuji za tipy :-)

Tlustý pes = potíže s pohybovým aparátem, ztučnění jater, ztučnění srdce, cukrovka II. typu..., v každém případě veterinární výdaje a zkrácení délky života.

23.10.2021 09:13
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Kalkulátor napsal(a):
Hezký večer,

A nebylo by lepsi nechat krmeni a mozne zdravotni problemy na majitelich psa a jeho veterinari?

23.10.2021 10:23

Já si myslím, že větší problémy může mít pejsek z toho, že je tlustý, než z toho, že je krmen marketovými granclemi.
Znám pár bíglů a nevím jestli je to plemenný znak, ale jsou dost na žrádlo a pokud jim majitelé nechají v množství tzv. volnou ruku tzn. třeba nonstop nasypanou a doplňovanou misku, pokud si pes ještě přes den ledacos vyžebrá....kdo by těm prosícím očíčkům odolal a k tomu ještě nemá pes adekvátní množství pohybu, tak je z bígla nakonec váleček.
Myslím, že je to něco podobného jako u labíků...těch tlustých taky potkávám dost.
Jsou prostě psi, kterým se ta strava musí hlídat, protože pokud to bude na nich, tak se budou přežírat.

Je chválihodné, že vám osud ejska není lhostejný, ale vybodněte se na to. Myslím, že i kdybyste přemluvila majitele na nějaké kvalitní granule, tak je možné, že by pes vypadal stejně, museli by toho změnit podstatně víc než jen druh granulí....no a ta obezita obecně riziko pro pohybový aparát, srdíčko a já nevím co ještě...no vlastně stejné jako u lidí.

23.10.2021 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Akorát je zajímavé, že marketovky a tlustý pes jdou nějak tak ruku v ruce. Jestli je to tím, že je to jen obilí, nebo tím, že jsou levné, tak se usype mnohem víc, než by dali drahých...?
Asi bych jim řekla, ať mu dávají raděj zbytky od oběda, jestli normálně vaří a granule jen, když náhodou není co mu dát.

23.10.2021 10:53

pokud jsou majitelé na peníze, dá se to někdy zaargumentovat tím, že ty lepší granule mají mnohem menší doporučenou denní dávku, takže nakonec cena krmení za den může vycházet lépe, ale takovým lidem je to potřeba spočítat a pak stejně může vyhrát pohodlnost toho, že při nákupu v marketu přihodí i žrádlo pro psa a nemusí nic extra řešit.

jinak jako sousedka.... nevyžádané rady jsou většinou odmítané prostě protože jsou nevyžádané.

Přidejte reakci

Přidat smajlík