Přeslička - forma podání pro psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2021 10:37
ainu

XXX.XXX.25.146

Zdravím vespolek,

hafanovi, který má granule - ledvinovou dietu + kontinuálně RX Renal Canine doplněk, chci přilepšovat mimo jiné i přesličkou. Na výběr je více možností - buď bezalkoholové kapky, kapsle od různých výrobců apod. Natě a sypké směsi, které by šly použít do barfu, bohužel z důvodu granulové diety nezvažuji.

Máte zkušenosti s některými doplňky/možnostmi, které je možné použít?
Děkuji za podělení se s informacemi.

23.10.2021 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dávám do BARFu, takže neporadím. Roste mi na zahradě.

9.11.2021 12:33
ainu

XXX.XXX.27.90

Zakoupen výtažek ve formě šťávy bez chemických konzervantů, podávám psovi formou dávkování do vody. Po určité době napíšu referenci. Zatím to konzumuje bez problémů.

https://www.ekomedica.cz/produkt/preslicka/#nazev

9.11.2021 18:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ainu napsal(a):
Zakoupen výtažek ve formě šťávy bez chemických konzervantů, podávám psovi formou dávkování do vody. Po určité době napíšu referenci. Zatím to konzumuje bez problémů.

https://www.ekomedica.cz/produkt/preslicka/#nazev

Je to prachsprostý(jiný výraz mě nenapadá) čajíček z přesličky. Ty voe, půl litru za tři stovky! Proč si nekoupíte sušenou v lékárně a prostě si to neuvaříte?

10.11.2021 02:47
lenocka

XXX.XXX.34.97

Používala jsem na doporučení vetky homeopatika. Ač jsem skeptik, fena prospívala, když došly, objevily se problémy. Takže asi fungují..

https://www.pilulka.cz/equisetum-hiemale-ch9-gra-4g

10.11.2021 08:10
ainu

XXX.XXX.1.199

lesnížínka napsal(a):
Je to prachsprostý(jiný výraz mě nenapadá) čajíček z přesličky. Ty voe, půl litru za tři stovky! Proč si nekoupíte sušenou v lékárně a prostě si to neuvaříte?

Byl to dárek, tak si nestěžuji a díky za tip, pro příště zkusím

ad další příspěvek: homeopatika za mne ne

10.11.2021 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ainu napsal(a):
Byl to dárek, tak si nestěžuji a díky za tip, pro příště zkusím

ad další příspěvek: homeopatika za mne ne

Reaguji vám na to homeo...proč ne? Stojí to stovku, takže tolik neutratíte ani, když to bude k ničemu. Já na homeopatikách držím psa při životě už rok. Mnohem déle, ale cca ten rok má stavy, kdy ho nima vyloženě zachraňuju. To jen pro zajímavost.

10.11.2021 11:08
lenocka

XXX.XXX.34.97

lesnížínka napsal(a):
Reaguji vám na to homeo...proč ne? Stojí to stovku, takže tolik neutratíte ani, když to bude k ničemu. Já na homeopatikách držím psa při životě už rok. Mnohem déle, ale cca ten rok má stavy, kdy ho nima vyloženě zachraňuju. To jen pro zajímavost.

Přesně: stojí to pár korun a nic se tím nezkazí.

Já jsem k homeo skeptik, nicméně stará fena měla díky nim podstatně zpříjemněné poslední 3 roky života. Jen pro zajímavost - jednou homeo došly a nebyly k sehnání. Vzhledem k mé skepsi k homeo jsem nad tím mávla rukou a neřešila…a fena do 3týdnů začala být bolavá “někde uvnitř”, veterina nic nenašla. Cca do 14dnů po opětovném nasazení homeo byla zase v pohodě. Zkusit to podruhý úmyslně jsem neměla koule, takže nepodloženo, ale moji skepsi k homeo to dost nalomilo.

Celé to zmiňuju proto, že šlo také o přesličku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2021 11:13

Přeslička (předpokládám, že se bavíme o přesličce rolní) ale přece není homeopatikum, je to bylina.

10.11.2021 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přeslička (předpokládám, že se bavíme o přesličce rolní) ale přece není homeopatikum, je to bylina.

A co si myslíte, že jsou homeopatika? Většina jsou byliny, jen jak tu ostatní rádi podotýkají, naředěné na nula nula nic.

10.11.2021 12:02

lesnížínka napsal(a):
A co si myslíte, že jsou homeopatika? Většina jsou byliny, jen jak tu ostatní rádi podotýkají, naředěné na nula nula nic.

No právě. Je trochu rozdíl, jestli jestli té byliny dám psovi hrst (nebo dvě čajové lžičky atp.), nebo necelou jednu molekulu, nemyslíte…?

10.11.2021 12:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No právě. Je trochu rozdíl, jestli jestli té byliny dám psovi hrst (nebo dvě čajové lžičky atp.), nebo necelou jednu molekulu, nemyslíte…?

A jak to víte? Jste nějaký molekulární vědec? Víte, kolik z té byliny musíte do sebe dostat, aby byla účinná? Co když stačí jen ta jedna molekula, aby něco v těle spustila? Já taky netvrdím, že je homeo všespásné, na sobě vyzkoušené na různé neduhy - na něco pomohlo, na něco ne. Jenže nejsem homeopat, takže to vybírám metodou pokus-omyl(ono je to tak i s těma bylinkama) třeba zabere až pátá, ale lidi nemají trpělivost to zkoušet, což i chápu, když řeší vážný problém, který chtějí vyřešit rychle...dejme tomu teď covid.
Worka má stavy, kdy začne být skleslý, má teplotu, těžce dýchá, nefungujou mu zadní nohy. Mám namíchanou směs...proti zánětu. Když mu to začnu dávat 3-4x denně, už večer je lepší, druhý den OK. Teď mu to týden dávám ještě 1x denně. Jak to ukončím, do měsíce se to 100% objeví znova. Vím, že jednou už homeo nezabere, ale zatím to funguje.

10.11.2021 12:42

Právě že u bylinek a spousty dalšího víme, kolik je potřeba k léčbě a usmrcení např.
Přeslička, jakož i další bylinky, do homeopatik, jak správně Odetta poznamenala, nepatří. Proč? Protože homeo znamená stejný, tedy léčíte tím stejným.
A on má ten pes nebo člověk nemoc s názvem přeslička?
Tedy v tomto je to celé založené na podvodu, a co mi přijde úsměvné až k pláči, oni sami popírají svou filozofii, kterou kdysi stejně postavili na omylu, když si spletli husu s kachnou.
Co pomáhá? Člověku víra a zvířeti ten chlast a cukr.
Přijde mi zvláštní, že nevím, co to obsahuje, a cpu tím třeba dítě nebo psa. 5 granulí obsahuje 0,2 g sacharózy a neurčité množství laktózy a ten zbytek nikdo neví. Celé balení jsou 4 g. Hele, zajímavý výrobek, divím se, že to SÚKL pustil do oběhu.

10.11.2021 15:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A proč by neměl Megíí? Homeopatika se u nás můžou prodávat jen jako doplněk stravy....tak jako tisíc jiných, co tady do sebe x lidí denně láduje. Tam vám to nevadí? Jaký chlast Megíí zvířeti? Je cukr a voda. A výtažek s bylin. A není tam náhodou jen chyba, či nepochopení překladu? Ledviny se odjakživa léčily přesličkou, tudíž homeo na ledviny je z přesličky, tedy z téhož. Vždyť vás nikdo nenutí, ani vašeho psa. Já bych si jen vyčítala, kdybych něco tak jednoduchého(a levného) nezkusila. A co si nebudu vyčítat, že jsem roky netahala psa po veterinách a necpala peníze do leckdy úplně tupých veterinářů.

10.11.2021 15:55

Stejné od ledvin je ledvina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík