Uživatel s deaktivovaným účtem

Vážně nemůžete dohledat? Nebo se vám jen nechce? Nebo myslíte, že amstaf je spešl a má unikátní systém krmení?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/kategorie/krmeni?hledat=krmen%C3%AD%20%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9Bte
A strejda gůgl vyplivne milion odkazů...
A pokud se vám vyhledávat nechce, tak vás jistě nasměruje chovatel. Jak co do druhu, tak četnosti krmení i velikosti dávky.

Také se divím, že se v době internetu nedá dohledat, jak krmit štěně
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=krmen%C3%AD+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9Bte

V tomto případě doporučuji pořízení odložit alespoň do chvíle, než se naučíte trochu více číst. (Zařaďte i čtení o staffordech.)

No tak vážení i lenochům poradíme
Štěňátko se krmí 5x denně nejlépe, co nejpestřejší stravou....ale nejsem naivní, pokud se zde ptá zadavatel kolikrát krmit štěně a kolik, tak nevěřím, že by studoval stravu ala barf a že to bude spíš o granulích.
Jak bylo psáno, na granulích jsou tabulky, které lze brát ale pouze jako orientační, ne jako dogma a o stravě doporučuju poradit se s chovatelem.
A ještě taková technická...budu si pořizovat štěně amstafa...tak do doporučuju pohledat těch informací mnohem víc než jen krmení jako např. co je to za plemeno, jaké má specifika, jestli budu mít tolik času a energie ho nejen vychovat, ale věnovat se mu tak, jak pejsek potřebuje. Popřemýšlet, proč toto plemono chci a co s ním budu dělat.
Trochu mě totiž otázka na stravu resp. kolikrát denně krmit štěně...děsí. Většina lidí, když se rozhodne pro nějaké plemeno, tak minimálně v době než přijde štěňátko do rodiny, tak má nastudováno vše, protože nedělá nic jiného než že se na příchod psího mimina připravuje a těší se a je to téma číslo jedna a předtím nedělá nic jinýho než že neustále hledá informace o vybraném plemeni.....nebo jen já jsem divná a nikdo jinej to neřeší??

napsal(a):
No tak vážení i lenochům poradíme
Štěňátko se krmí 5x denně nejlépe, co nejpestřejší stravou....ale nejsem naivní, pokud se zde ptá zadavatel kolikrát krmit štěně a kolik, tak nevěřím, že by studoval stravu ala barf a že to bude spíš o granulích.
Jak bylo psáno, na granulích jsou tabulky, které lze brát ale pouze jako orientační, ne jako dogma a o stravě doporučuju poradit se s chovatelem.
A ještě taková technická...budu si pořizovat štěně amstafa...tak do doporučuju pohledat těch informací mnohem víc než jen krmení jako např. co je to za plemeno, jaké má specifika, jestli budu mít tolik času a energie ho nejen vychovat, ale věnovat se mu tak, jak pejsek potřebuje. Popřemýšlet, proč toto plemono chci a co s ním budu dělat.
Trochu mě totiž otázka na stravu resp. kolikrát denně krmit štěně...děsí. Většina lidí, když se rozhodne pro nějaké plemeno, tak minimálně v době než přijde štěňátko do rodiny, tak má nastudováno vše, protože nedělá nic jiného než že se na příchod psího mimina připravuje a těší se a je to téma číslo jedna a předtím nedělá nic jinýho než že neustále hledá informace o vybraném plemeni.....nebo jen já jsem divná a nikdo jinej to neřeší??
"no tak vážení" a také jste ten poslední odstavec přidala :D

napsal(a):
"no tak vážení" a také jste ten poslední odstavec přidala :D
No ten se nedal nepřidat, nicméně odpověď na dotaz je v prvním odstavci

Dominik199842
napsal(a):
Dekuji všem za “různé” odpovědi.
Přesně z tohoto důvodu ŽE SI BUDU (mám v plánu pořídit stěně) se zde ptám co a jak ohledně krmení abych něco nezanedbal.
Je mi jasné ze si ohledně toho musím spousty nastudovat, vše připravit atd…
S granulemi moc neporadím, ale pokud se rozhodnete pro krmení masem (barf), resp. pro nekrmení granulemi, tak doporučuju http://www.manwe.eu/ jsou tam i příklady jídelníčků. Myslím, že pro začátečníka je to na rozjezd jednoduše a pěkně popsáno.
Dominik199842
napsal(a):
Dekuji všem za “různé” odpovědi.
Přesně z tohoto důvodu ŽE SI BUDU (mám v plánu pořídit stěně) se zde ptám co a jak ohledně krmení abych něco nezanedbal.
Je mi jasné ze si ohledně toho musím spousty nastudovat, vše připravit atd…
tak ke krmení
https://rockyhostranky.estranky.cz/clanky/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_.html
pak tedy
http://www.manwe.eu/index.php/krmeni-tat
a neméně důležitý způsob výchovy a komunikace
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
v zájmu vašeho budoucího spokojeného psíka s chutí do studia

lilymax
napsal(a):
??? Fakt nechápu, co mi tímhle chcete říct.
že prefabrikát není přirozená strava šelmy psovité
si myslim že chce říci lupus........
napsal(a):
že prefabrikát není přirozená strava šelmy psovité
si myslim že chce říci lupus........
To je sice hezké, ale fakt nepotřebuji poslouchat poznámky, že bych měla psa krmit masem. Přišla jsem poradit zadavateli a jako jedna z mála jsem mu řekla normální odpověď. Ne každý má tu možnost krmit masem. Sarkastické poznámky si může lupus nechat od cesty, díky

lilymax
napsal(a):
To je sice hezké, ale fakt nepotřebuji poslouchat poznámky, že bych měla psa krmit masem. Přišla jsem poradit zadavateli a jako jedna z mála jsem mu řekla normální odpověď. Ne každý má tu možnost krmit masem. Sarkastické poznámky si může lupus nechat od cesty, díky
..a můžu se zeptat proč ne, opravdu by mně to zajímalo, vždyť lednice s mrazákem je běžně v každé domácnosti a je možná dovazka masa pro psy až domů...
lilymax
napsal(a):
Milá slečno/paní - jste na diskuzi, tudíž s Vámi (a ani se mnou) , nemusí každý souhlasit. Že Vy sama rvete do psů už od štěňat chem. srágory je bohužel jen Vaše volba, ale ne těch psů. Pokud žijete v normální domácnosti tj., že máte ledničku a mrazák, tak je problém jen ve Vaší vůli dělat něco jinak a lépe.
Klidně si přečtěte odkazy pro zadavatele.

lilymax
napsal(a):
Ne každý má tu možnost krmit masem.
No mě je tak nějak srdečně jedno čím si kdo krmí....dokonce jsem momentálně ta, co má doma nonstop nasypanou misku granulí, abych si nedělala hlavu, když moje pyrenejská nežravka nesní večeři (maso), tak že bude mít hlaďánek. Spotřebu mám 4 kila granulí měsíčně na dvě pastevecký psice, takže opravdu nula nula prd v porovnání s cca 45 kilo masa na měsíc.
A řeknu jediné...kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody a prosím pojďme nazývat věci pravými jmény, jsou jen dvě základní kategorie lidí, co krmí granulemi...jedni, protože je to pohodlné, jak logisticky, tak na skladování a následné nasypání do psí misky a pak další, co podlehli, jako kdysi já, reklamní masírce, že jedině granule jsou ta vyvážená a nej strava pro psa a bojí se, že při krmení masem by to vyvážené nebylo. A obzvlášť pokud vlastní štěně velkého plemene, tak aby při krmení masem (samozřejmě nejen masem) nenadělali v období překotného růstu víc škody než užitku.
Ale tohle není diskuze granule vs maso.....

napsal(a):
Ne každý má tu možnost krmit masem.
No mě je tak nějak srdečně jedno čím si kdo krmí....dokonce jsem momentálně ta, co má doma nonstop nasypanou misku granulí, abych si nedělala hlavu, když moje pyrenejská nežravka nesní večeři (maso), tak že bude mít hlaďánek. Spotřebu mám 4 kila granulí měsíčně na dvě pastevecký psice, takže opravdu nula nula prd v porovnání s cca 45 kilo masa na měsíc.
A řeknu jediné...kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody a prosím pojďme nazývat věci pravými jmény, jsou jen dvě základní kategorie lidí, co krmí granulemi...jedni, protože je to pohodlné, jak logisticky, tak na skladování a následné nasypání do psí misky a pak další, co podlehli, jako kdysi já, reklamní masírce, že jedině granule jsou ta vyvážená a nej strava pro psa a bojí se, že při krmení masem by to vyvážené nebylo. A obzvlášť pokud vlastní štěně velkého plemene, tak aby při krmení masem (samozřejmě nejen masem) nenadělali v období překotného růstu víc škody než užitku.
Ale tohle není diskuze granule vs maso.....
A škoda, že to nemá pokračování