Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Heha

26.10.2021 18:49
Heha

XXX.XXX.70.212

Dobrý den,
mám 6ti měsíční fenku a přišla jsem se poradit ohledně skákání mladých psů. Nedávno jsem na FB četla, že pes do jednoho roka by vůbec neměl skákat ani chodit ze schodů. Pak jsem ale potkala paní na psím hřišti, co chtěla po 7mi měsíčním psovi aby přeskočil asi 1m vysokou přkážku.Já tu mojí nosím ze schodů už od te doby co ji mame, ale setkala jsem se i s názorem, že to je blbost a mám jí nechat jít. Je to boc a momentálně má 11kg, takže se to nošení dá vydržet. Co si o tom myslíte?

26.10.2021 18:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Heha napsal(a):
Dobrý den,
mám 6ti měsíční fenku a přišla jsem se poradit ohledně skákání mladých psů. Nedávno jsem na FB četla, že pes do jednoho roka by vůbec neměl skákat ani chodit ze schodů. Pak jsem ale potkala paní na psím hřišti, co chtěla po 7mi měsíčním psovi aby přeskočil asi 1m vysokou přkážku.Já tu mojí nosím ze schodů už od te doby co ji mame, ale setkala jsem se i s názorem, že to je blbost a mám jí nechat jít. Je to boc a momentálně má 11kg, takže se to nošení dá vydržet. Co si o tom myslíte?

Nošení půlroční bocky že schodů je nesmysl. Štěně by nemělo že schodů lítat, ale pokud nebydlíte v 5.patře bez výtahu nebo nelita po schodech nahoru-dolu, a štěně na vodítku v klidu schody sejde, tak se mu nic nestane.
Skákat překážky by nemělo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2021 19:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já teda cíleně štěně resp. mladého psa nenechávám skákat....na druhou stranu, když mi štěně lítá na volno v terénu a nebo po zahradě, tak tomu nezabráním...a vlastně ani doma, tak max se ty skoky můžu snažit minimalizovat.
Co se týče schodů, tak samozřejmě je určitě lepší když štěně po schodech nechodí...ale zase, odrostlejší štěňata mi doma po schodech prostě chodí, i když se snažím nosit, co to dá. Ale třeba teď mám fenu 7 měsíců, má cca 35 kilo a tu už teda nenosím. A prostě doufám, že se to na ní nepodepíše......zatím všichni předchozí psi ok.
Ono je to s těma schodama asi jednodušší, když člověk bydlí v bytě, ale v baráku, kde mám schody všude, to není logisticky tak jednoduché.

Takže nejlepší je určo neskákat a nechodit po schodech, ale když štěně někde poskočí a nebo sejde a vyjde schody, tak bych se z toho asi nehroutila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík