Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2021 13:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

otázka napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-zverejnila-video-ze-zasahu-proti-psovi-ktery-pokousal-11leteho-chlapce-40376235#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=3n9edU3Wzk1-202110271042&dop_id=40376235&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Napadlo by vás, že se ten pes chystá zaútočit? Vždycky mi přišlo, že je to na psech celkem vidět, že tak nějak napřed varují, ale tohle..

Stačilo leknutí a rychlý pohyb chlapce, anebo jeho pouhá přítomnost - pokud pes hlídal firmu a celou jeho náplní života bylo, že se buzeruje na lidi za plotem, tak pak orve prvního, kdo mu přijde do cesty i bez zjevného důvodu.

27.10.2021 13:25
Caty

XXX.XXX.46.169

Mě naprosto fascinuje údiv lidí nad tím, že pes kouše..... Navíc plemeno vyšlechtěné k tomu, aby kousalo. Asi už jsem stará pro tento svět, ale co je na tom tak divného?

27.10.2021 13:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Není tam toho moc vidět, jen to, že kluk se snažil utéct a to psa nejspíš vyprovokovalo. Jak to, že si chodil po venku, kdž hlídal firmu? Druhá věc je, že CSV není pes na ostrahu objektů. U nás jednu firmu hlídá NO, můžou mít celý den bránu otevřenou a ten pes nevylezl ani, když jsem šla cca 20m kolem se psem...naštěstí, podotýkám Ne, nemá elektrický obojek, nebo ohradník. Je prostě vycvičený, že hlídá jen uvnitř. Lidi tam nechodí, zajíždějí jen kamiony, které pak hlídá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2021 13:28

No taky si myslim, že nej průšvih byl pes, co hlídá nějaký objekt. Takový pes, co se běžně nepohybuje v civilizaci. Pak se dle mého může být příčinou cokoliv....prostě kluk byl v blbý čas na blbém místě.

Já na tom videu přes auta úplně tu situaci nevidím...co já vím, kluk vyšel ze dveří s taškou, pes si k němu chtěl čuchnout, kluk začal máchat rukama, utíkat a bylo vymalováno.......
Je teda zvláštní, že pes se už před tím útokem evidentně pohyboval mezi lidmi a nikoho nenapadnul, až toho kluka......co my víme, třeba kolem plotu, kde ten pes hlídá chodí banda podobně starých kluků ze školy a psa provokujou a ten teda potom, když se dostane ven a vidí někoho podobného, tak si to jde vyřídit.
Po mojí ovčandě, když byla odrostlé štěndo házeli takoví cca desetiletí spratci přes plot hrušky...chvíli trvalo než jsme to zjistili a těm hajzlíkům to zatrhli, ale jak jsme venku potkali kluka v tomhle věku, tak dost dlouho reagovala štěkotem....

Tím nechci omlouvat, co se stalo.....doufám, že kluk bude v pořádku a že majitel ponese odpovědnost, minimálně nějaké finanční odškodné.

kjkj

27.10.2021 13:33
kjkj

XXX.XXX.231.236

Pes šel možná po tašce,to někteří dělají,vědí že se v ní nosí jídlo.A když ju kluk nechtěl dát chtěl si ji vybojovat.

27.10.2021 13:36

Jen se rozběhl cca tři kroky a pes skočil, ani nemusí být hlídací, to je prostě pes.
"Psa veterinář po dohodě s majitelem utratil" aha, pes vadnej a páníček:
"zjišťujeme, zda se muž nedopustil trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti"
no zjišťujte, nashle za tři roky s pokutou dvě kila
Není to spíš Rex?

27.10.2021 14:19
molok

XXX.XXX.160.41

Ten pes ještě předtím napadl pána, který volal policii, policie přijížděla právě v momentu, kdy napadl kluka. No prostě je to asi tak, že průměrný ČSV, když odněkud uteče, tak to může mít častěji jiné následky, jako když uteče průměrný labrador. Trochu se nám ty útoky ze strany ČSV množí, pamatujete minulý rok, jak zabil na Chrudimsku tu maminku 4 dětí na jejím vlastním pozemku, nebo jak jiný ukousl na Berounsku prso matce, která musela přestat kojit? Nemyslím si, že je to tak časté plemeno, aby mělo dělat tolik mediálních titulků. Něco je špatně. Asi se teď stává módnější po vší té oblíbenosti vlků ze Stmívání či Hry o trůny, což mu asi dost neprospívá. Moc o tomto plemeni nevím, ale z toho, co jsem načetl, potřebuje velmi citlivý, nenásilný a tolerantní přístup a spousty času a interakce se svou smečkou, asi bych ho rozhodně necpal do hlídání firemního objektu. A pak si tady přečtete v těchto samých, dnech, tady na Ifauně dotaz - mám štěňátko ČSV, nereaguje na pamlsky, nevíte jak se teda vychovává? Další budoucí titulek v novinách na spadnutí. Možná by chovatelské stanice měly začít trochu selektovat, kam ty psy dávají, je mi jich líto, je to krásné zvíře a mělo by být jen v těch nejlepších rukou.

terrrr

27.10.2021 14:33
terrrr

XXX.XXX.8.159

pocházím odtamtud a jednalo se o dalšího nezvládnutého ČSV. Už jednou někoho napadl, byly na majitele stížnosti, ale vždycky se to zametlo pod koberec. Jen mě teda zarazilo, že ho 5 ranami postřelili, a pak čekali na veta s utracením...

27.10.2021 14:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.99.169

molok napsal(a):
Ten pes ještě předtím napadl pána, který volal policii, policie přijížděla právě v momentu, kdy napadl kluka. No prostě je to asi tak, že průměrný ČSV, když odněkud uteče, tak to může mít častěji jiné následky, jako když uteče průměrný labrador. Trochu se nám ty útoky ze strany ČSV množí, pamatujete minulý rok, jak zabil na Chrudimsku tu maminku 4 dětí na jejím vlastním pozemku, nebo jak jiný ukousl na Berounsku prso matce, která musela přestat kojit? Nemyslím si, že je to tak časté plemeno, aby mělo dělat tolik mediálních titulků. Něco je špatně. Asi se teď stává módnější po vší té oblíbenosti vlků ze Stmívání či Hry o trůny, což mu asi dost neprospívá. Moc o tomto plemeni nevím, ale z toho, co jsem načetl, potřebuje velmi citlivý, nenásilný a tolerantní přístup a spousty času a interakce se svou smečkou, asi bych ho rozhodně necpal do hlídání firemního objektu. A pak si tady přečtete v těchto samých, dnech, tady na Ifauně dotaz - mám štěňátko ČSV, nereaguje na pamlsky, nevíte jak se teda vychovává? Další budoucí titulek v novinách na spadnutí. Možná by chovatelské stanice měly začít trochu selektovat, kam ty psy dávají, je mi jich líto, je to krásné zvíře a mělo by být jen v těch nejlepších rukou.

Njn, jenže pokud je motivací některých chovatelů ke krytí "potřebuju na novou střechu nebo auto" (střecha byl argument známých, co je chovají) a je jim úplně jedno, kterému blbcovi to prodají, tak to je potom těžké🙄

27.10.2021 14:43
Caty

XXX.XXX.46.169

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Njn, jenže pokud je motivací některých chovatelů ke krytí "potřebuju na novou střechu nebo auto" (střecha byl argument známých, co je chovají) a je jim úplně jedno, kterému blbcovi to prodají, tak to je potom těžké🙄

Tohle je síla a není to jen u ČSV...

27.10.2021 14:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.99.169

Caty napsal(a):
Tohle je síla a není to jen u ČSV...

Ne, není, akorát u některých plemen jsou z toho větší průšvihy (třeba i u nás).

Otázka

27.10.2021 15:32
Otázka

XXX.XXX.230.195

Já se vůbec nedivím že pes kouše, sama jsem zažila útok cizího velkého psa a máme doma psy, kteří by za určitých okolností lidí určitě napadli, jen mě prostě zaráží, že ten se pes zdánlivě nijak agresivně nechová. Spíš by mě zajímalo, jestli je to plemenem nebo výchovou. Naši psi se rozhodně napřed snaží vetřelce zahnat a rozhodně ne rovnou zabít a to máme pastevce, takže je to u nás spíš o výchově než o výcviku.

27.10.2021 15:39
assil

XXX.XXX.121.3

Otázka napsal(a):
Já se vůbec nedivím že pes kouše, sama jsem zažila útok cizího velkého psa a máme doma psy, kteří by za určitých okolností lidí určitě napadli, jen mě prostě zaráží, že ten se pes zdánlivě nijak agresivně nechová. Spíš by mě zajímalo, jestli je to plemenem nebo výchovou. Naši psi se rozhodně napřed snaží vetřelce zahnat a rozhodně ne rovnou zabít a to máme pastevce, takže je to u nás spíš o výchově než o výcviku.

No to je právě plemenem, pastevec měl vždycky za úkol vetřelce zahnat, čsvlk prostě loví, není to hlídací pes.

27.10.2021 15:47

"Naši psi se rozhodně napřed snaží vetřelce zahnat a rozhodně ne rovnou zabít a to máme pastevce, takže je to u nás spíš o výchově než o výcviku."

se přidám, tohle je o plemeni/pastevcích
o vrozené povaze

27.10.2021 16:05

Otázka napsal(a):

Naši psi se rozhodně napřed snaží vetřelce zahnat a rozhodně ne rovnou zabít a to máme pastevce, takže je to u nás spíš o výchově než o výcviku.

No tak nějak nevím, jestli u pastevců je způsob ochrany teritoria věcí výchovy, spíš bych řekla, že záleží na konkrétním pastevci-plemeni a na nátuře daného jedince a jak se následně zhostí své práce, tak to jsem si doteď myslela, že to je něco, do čeho si nedá úplně kecat......popř. se mladší pes učí od staršího.

Já osobně si myslím, že pes, který se ocitne mimo svoje teritorium a bez pána, tak že tam hodně záleží na povaze a možná plemenné příslušnosti daného jedince, možná to může být ovlivněno socializací a eventuelně tím, jak častou má pes zkušenost s civilizací.
Můj názor je, že třeba zmíněný pastevec, který se bude potulovat bez pána mimo svoje teritorium, je pro lidi méně nebepečný, než třeba ovčácký pes a čévéčko je ještě posunutý povahově někam jinam.

Ve své podstatě docela zírám, kolik psů napadne člověka a teď do toho nepočítám nějaké nehody doma svým vlastním psem......přijde mi, že kdyby utekl kterýkoliv z mých psů, co jsem měla, tak u některých jedinců by byli v ohrožení třeba psi, ale neumím si představit, že by na někoho hupsli...jakože na člověka, pokud by nebránili sami sebe.....přijde mi, že by k tomu neměli absolutně žádný důvod.
Vlastně obecně si neumím představit situaci, kdy by můj pes na někoho zaútočil mimo toho, že by bránil sebe a nebo mě.

otázka

27.10.2021 17:24
otázka

XXX.XXX.230.195

Máme středoasiaty a do určité míry si do toho dají kecat. V tom smyslu, že je odvolám, pokud dotyčný proti kterému se staví není agresivní. Ale to se vlastně ještě nikdy nestalo a nikomu bych to nedoporučovala. Člověk prostě ví, co má doma a musí se podle toho chovat, nejsou to čivavy s návštěvou bych je nenechala.

27.10.2021 18:25

Koukala jsem na reportáž ve zprávách na TV Nova......no teď to spíš vypadá, že pes byl chudák, buď zavřenej v kotci ...nevím jestli byl třeba vypouštěn na to hlídání, už pár problémů bylo, podhtabal se a myslím, že to ani nebylo tím, že by byl ze své podstaty agresivní, ale spíš ani nevěděl, která bije a choval se tak, jak se choval. Já nejsem odborník, ale řekla bych, že to spíš byl jedinec nejistý a prostě kousal a útočil na všechny.....

Normálně bych řekla, že je to prostě obrovská smůla...pes se podhrabe, nikdy předtím to neudělal, no tak majitel holt bude muset všem uhradit nějaké to bolestné, popř. to řešit s pojišťovnou, za blbost se platí a za psa je zodpovědný majitel. Všem poškozeným se omluvit a zajistit, aby se to vícekrát neopakovalo. Naštěstí ty zranění nejsou fatální. Ale myslím, že to není tento příklad.

Klukovi se asi ruka zahojí, ale mám strach, že ho to poznamená psychicky, že může mít strach ze psů.

Nerada to říkám, ale v tomhle případě je asi lepší, že pes už je v psím nebi....pro okolí i pro psa samotného.

27.10.2021 18:33

Kluk vyšel asi z krámu, měl třeba rohlíky, pes zavětřil-pozornost na kluka, ale kluk nastavil taky ruku- na obranu, jestli byl pes dotčen výcvikem na rukáv, tak neváhal...

27.10.2021 18:42
juhaj

XXX.XXX.164.121

Když oni lidi fakt nepremýšli a jejich přistup uz je skoro týrání. Vedle ve vsi mělo družstvo na hlídání labradora. Pořád v kotci, kdyby mu z kuchyně nenosili ženský žrádlo, byl by na marketovkách. Poustěl ho hlídač obcas v noci, nebo chlapi sem tam přes den. Presto pohodový pes, určitě by nic nenahlídal. Když se družstvo rušilo, nechal ho vedoucí zastřelit. Bylo mu asi 5 let. Já bych si ho vzala, nebyla jsem sama, ale ani se neobtěžoval to říct.
V městečku známá dělala u soukromníka, ten si zas pořídil k hlídání objektu RR. Po dvou letech firmu prodal a na psa se vykašlal. Že psa nikdo nekrmí zjistila známá náhodou po týdnu a prostě ho sebrala a odvezla si ho. Dožil se u ní krásných 14 let.
Tohle bude něco podobného. No co, koupí se jiný. Kluka i pána je mi líto, ale jediný viník je majitel psa.

Otázka

27.10.2021 19:13
Otázka

XXX.XXX.230.195

juhaj napsal(a):
Když oni lidi fakt nepremýšli a jejich přistup uz je skoro týrání. Vedle ve vsi mělo družstvo na hlídání labradora. Pořád v kotci, kdyby mu z kuchyně nenosili ženský žrádlo, byl by na marketovkách. Poustěl ho hlídač obcas v noci, nebo chlapi sem tam přes den. Presto pohodový pes, určitě by nic nenahlídal. Když se družstvo rušilo, nechal ho vedoucí zastřelit. Bylo mu asi 5 let. Já bych si ho vzala, nebyla jsem sama, ale ani se neobtěžoval to říct.
V městečku známá dělala u soukromníka, ten si zas pořídil k hlídání objektu RR. Po dvou letech firmu prodal a na psa se vykašlal. Že psa nikdo nekrmí zjistila známá náhodou po týdnu a prostě ho sebrala a odvezla si ho. Dožil se u ní krásných 14 let.
Tohle bude něco podobného. No co, koupí se jiný. Kluka i pána je mi líto, ale jediný viník je majitel psa.

Vzpomínám si na jednu babičku sousedů, odjela do lázní a po pár dnech začala domů psát dopisy o úžasném psíkovi, kterého chodí krmit s dalšími lázeňačkami přes plot, kde hlídá. Pak zavolala, ať pro ni přijedou, protože firma, které pes patřil skončila a psa odháněli noví majitelé kameny z pozemku, už nebyl žádoucí a ona ho zachránila jede s ní domů. Rodina pro ni jela, akorát se jich pak půlka musela vrátit vlakem, protože pes vyplnil pomalu celé auto sám. Byl to obří kříženec knírače asi s novofundlanďákem, neuvěřitelně laskavý a hodný pes, ale velikost rozhodně babička předem nezmínila. Člověk někdy k psovi přijde, ani neví jak.

27.10.2021 19:58
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Otázka napsal(a):
Vzpomínám si na jednu babičku sousedů, odjela do lázní a po pár dnech začala domů psát dopisy o úžasném psíkovi, kterého chodí krmit s dalšími lázeňačkami přes plot, kde hlídá. Pak zavolala, ať pro ni přijedou, protože firma, které pes patřil skončila a psa odháněli noví majitelé kameny z pozemku, už nebyl žádoucí a ona ho zachránila jede s ní domů. Rodina pro ni jela, akorát se jich pak půlka musela vrátit vlakem, protože pes vyplnil pomalu celé auto sám. Byl to obří kříženec knírače asi s novofundlanďákem, neuvěřitelně laskavý a hodný pes, ale velikost rozhodně babička předem nezmínila. Člověk někdy k psovi přijde, ani neví jak.

krásný příběh.................

27.10.2021 20:13
Moyda

XXX.XXX.147.89

Teď na nově v reportáži sousedé říkali že chudák pes neznal nic jiného než křik a bití. Ale pes to byl krásný.

27.10.2021 20:28

Moyda napsal(a):
Teď na nově v reportáži sousedé říkali že chudák pes neznal nic jiného než křik a bití. Ale pes to byl krásný.

No jestli je to pravda, tak je tomu psovi opravdu líp za duhovým mostem a pro lidi v okolí je to taky bezpečnější. Kdyby se mu do cesty připletlo třeba pětiletý dítě, tak to mohlo dopadnout podstatně hůř, to by to pak nemusela být ruka, ale obličej, ani nechci domyslet.

Já jsem jen zvědavá, jak se to dořeší. A pokud pes utíkal opakovaně, tak snad chlapovi i zakážou psy chovat, že snad další nešťastný štěně neskončí takhle, že snad další dítě nebude pokousané, kvůli takovému člověku.

27.10.2021 20:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jestli je to pravda, tak je tomu psovi opravdu líp za duhovým mostem a pro lidi v okolí je to taky bezpečnější. Kdyby se mu do cesty připletlo třeba pětiletý dítě, tak to mohlo dopadnout podstatně hůř, to by to pak nemusela být ruka, ale obličej, ani nechci domyslet.

Já jsem jen zvědavá, jak se to dořeší. A pokud pes utíkal opakovaně, tak snad chlapovi i zakážou psy chovat, že snad další nešťastný štěně neskončí takhle, že snad další dítě nebude pokousané, kvůli takovému člověku.

I kdyby zakázali - kdo to bude kontrolovat? Tady by pomohla spíš pořádná pokuta nebo soudní proces (ublížení na zdraví).

27.10.2021 20:53

I kdyby zakázali - kdo to bude kontrolovat? Tady by pomohla spíš pořádná pokuta nebo soudní proces (ublížení na zdraví).

No tak v pokutu doufám a doufám taky, že dojde i na nějaké odškodnění....ono to ublížení na zdraví, to stejně nebude na tvrdo, tak max podmínka a to je v tomto případě vlastně nic. Tak třeba to, že půjde o peníze, dotyčného odradí od pořízení dalšího psa.

Já si dokonce myslím, že dotyčný nemusí být v jádru zlý a špatný člověk, to řvaní a bití, to je jen možná důsledek nevýchovy, s ohledem na plemeno obecně ne úplně jednoduché. Navíc se psem se toho asi moc nedělalo, takže nevychovaný, nudící se pes, navíc čévéčko, se kterým si majitel defakto neví rady a tak to řeší křikem a fyzickými tresty.

V reportáži to vypadalo, že majitel není nejmladší....by mě zajímalo, co ho vedlo k takovému výběru plemene. I když teď už je to jedno.

27.10.2021 20:54
Adéla Vašůtová

XXX.XXX.70.103

Špatný výcvik ,agrese ,leknul se

je několik důvodu proč ho pokousal. Já si myslím že špatná výchova ,výcvik pro psa je důležitý .
Tak před 2 roky si nějací lidi pořídily fenku necvičily ji dobře a šlo to vidět , když jim utekla a já jela okolo na kole nebo běžela tak se zamnou rozběhla naštěstí sem mi ujela ,ale před pár týdnu jsem takové štěstí neměla , malá holka ji venčila a je jela okolo na kole fenka se ji vytrhla a běžela zamnou
jedna paní co tam byla tam mi řekla at zastavím , ale to pro fenku byla příležitost mě kousnout do pravá nohy, do žíly pod koleno. Pár týdnu to bolelo a podle mě se podobně stalo tomu chlapci.

Otázka

27.10.2021 21:16
Otázka

XXX.XXX.230.195

On ten majitel vypadal jako jednodušší a ne moc bohatý člověk. Zajímalo by mě, jak k psovi přišel, to nejsou laciní psi. Dřív by měl malýho voříška, co by tak maximálně otravoval. Tohle byla spíš strašná kombinace plemene a pána.

27.10.2021 22:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Otázka napsal(a):
On ten majitel vypadal jako jednodušší a ne moc bohatý člověk. Zajímalo by mě, jak k psovi přišel, to nejsou laciní psi. Dřív by měl malýho voříška, co by tak maximálně otravoval. Tohle byla spíš strašná kombinace plemene a pána.

Bezpapírák stojí pár šupů a často jde sehnat mladý/dospělý pes, kterého majitel nezvládl.

28.10.2021 07:58
Mí

XXX.XXX.236.110

Problematické plemeno, nebo spíš je možná lepší napsat složité plemeno a majitel pokazil co se dalo.Nevhodné plemeno v nevhodných rukou a průšvih je téměř jistý.Chudák kluk,bude mit trauma na dlouho.Jen mně udivuje to postřelení psa.To byl asi mizerný střelec, když musel psa ještě utrácet vet.Celé je to smutné....

Otázka

28.10.2021 08:17
Otázka

XXX.XXX.0.58

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Bezpapírák stojí pár šupů a často jde sehnat mladý/dospělý pes, kterého majitel nezvládl.

Je to zvláštní, že se zrovna tohle plemeno pořád tak drží. Muž se s ním setkal na vojně a říkal že s nimi byli problémy. Vlastně asi takový nevydařený pokus, ale moc nechápu, jak získal takovou popularitu. Vypadají krásně, ale mít ho doma, nějak si neumím představit na co. Na hlídání se nehodí, na mazlíčka rozhodně ne, k dětem ne, cvičit špatně atd. Tam musí být strašně malý okruh vhodných majitelů. Tam je jedině to, že vypadá krásně, chudák. Krásná plemena dopadají nejhůř.

28.10.2021 08:55

No třeba můj kolega má čévéčka jako srdcovku....když byl dítě, tak měli doma postupně dvě čuby, jeho táta psy cvičil a z jeho vyprávění naprosto v pohodě pes. Takže buď měli štěstí na nějakou povahu a nebo prostě při správném přístupu a práci s ním lze normálně fungovat.

28.10.2021 09:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No třeba můj kolega má čévéčka jako srdcovku....když byl dítě, tak měli doma postupně dvě čuby, jeho táta psy cvičil a z jeho vyprávění naprosto v pohodě pes. Takže buď měli štěstí na nějakou povahu a nebo prostě při správném přístupu a práci s ním lze normálně fungovat.

Ale ono s nimi jde normálně fungovat a žít i normální život, jen je potřeba se tomu přizpůsobit. Pokud je to pro někoho srdcovka, tak to jde tak nějak přirozeně,
ale když si je pořídí někdo, kdo chce "prostě psa" a není schopný/ochotný vzít v potaz jeho naturel, tak nastane problém.

To je to stejný, jako s pastevcem, maliňákem, chrtem..., kdo je empatický a schopný akceptovat jejich vlastnosti, ten z nich udělá fajn psy a nedá na ně dopustit.

1.11.2021 08:04

Otázka napsal(a):

Tak rodiče takto mají chatu a soused vedle nich si pořídil křížence labradora s něčím (osobně se domnívám, že s mamutem ). Soused je ignorant a totální de*ent, štěně od mala venku, žádný výcvik, jen co bylo trochu větší, začalo samozřejmě utíkat, kam se dalo. Jediné, čeho se mu vždy dostalo, když se vrátil ,byl obří výprask. Navyklo si běhat i k našim. Když byl psovi asi rok, zmínil se soused, že je pes nevychovaný, utíká a nehlídá, tak že ho nechá zastřelit. A tak naši jednoho krásného dne přicestovali domů z chaty s obřím nevychovaným hovádkem, kterému je teď 12let a neznám mazlivější a vděčnější zvíře. Dalo to teda trochu práce, než se naučil poslouchat, ale je to milouš. Jediný koho by roztrhal, je jeho původní majitel, kterého si moc dobře pamatuje.

2.11.2021 09:23

Tak rodiče takto mají chatu a soused vedle nich si pořídil křížence labradora s něčím (osobně se domnívám, že s mamutem ). Soused je ignorant a totální de*ent, štěně od mala venku, žádný výcvik, jen co bylo trochu větší, začalo samozřejmě utíkat, kam se dalo. Jediné, čeho se mu vždy dostalo, když se vrátil ,byl obří výprask. Navyklo si běhat i k našim. Když byl psovi asi rok, zmínil se soused, že je pes nevychovaný, utíká a nehlídá, tak že ho nechá zastřelit. A tak naši jednoho krásného dne přicestovali domů z chaty s obřím nevychovaným hovádkem, kterému je teď 12let a neznám mazlivější a vděčnější zvíře. Dalo to teda trochu práce, než se naučil poslouchat, ale je to milouš. Jediný koho by roztrhal, je jeho původní majitel, kterého si moc dobře pamatuje.

Šťastný krásný příběh 🌷🐶

2.11.2021 09:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Souhlasím s Vahine, jen by to mělo ešče ščastnější konec, kdyby někdo střelil toho původního majitele. Aspoň diabolky do zadele, aby jako si to příště rozmyslel, hovado jedno blbý.

3.11.2021 08:07

Zrzavci napsal(a):
Souhlasím s Vahine, jen by to mělo ešče ščastnější konec, kdyby někdo střelil toho původního majitele. Aspoň diabolky do zadele, aby jako si to příště rozmyslel, hovado jedno blbý.

Jsem téhož mínění. On to zas tak šťastný příběh není, tedy pro psa v zásadě ano, i když měl na hov*o štěňo období. Ale pán podobný způsob výchovy uplatňoval i na svého syna a když se mu logicky asi v 15letech začal vzpouzet, tak začal všude rozhlašovat, že ho dá do diagnosťáku, protože je nezvladatelný. Podotýkám, že co jsem jej viděla sporadicky, když byl malý, tak to bylo totálně zanedbané dítě. Nemluvilo, sociální návyky prakticky žádné, za všechno výprask... Takoví lidi jako ten pán by si neměli pořizovat nic živého, nikdy...

3.11.2021 09:38

Měl ten pán paní? Nebo ta mu utekla a "cikáně" mu nechala na krku? (cikánětem se rozumí zanedbaný potomek) Zamýšlím se nad tím, že takový člověk obludil nějakou takovou, že s ním byla schopná trávit evidentně nějaký čas... Ale když vidím občas ty zjevy v těch reality show, tak si říkám, že lidé jsou různé.

3.11.2021 09:50

Ano měl a stále má. Dokonce prý jednu dobu řešili, že by rádi ještě dceru, ale báli se, že to bude opět syn a paní (je v invalidním důchodu) na tom prý není zdravotně nejlépe, tak od toho upustili. Podle toho, co od rodičů slýchám, tak by to asi na nějakou tu reality show i vydalo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík