Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Klaruška_123
XXX.XXX.71.124
Dobrý den,
u našeho pejska (s PP) jsme objevili takovéto 3 rány (viz fotky). Má je na dvou zadních packách a nenapadá nás, čím by to mohlo být. Nekulhá, jen si packy často olizuje. Vyplachovali jsme betadinem a jednou namazali indulonou. Schováváme packu doma do ponožky, ale stejně si ji za chvíli sundá a nelze ho uhlídat 24 hodin denně. Do obvazu dávat nechceme, ať ranka může volně dýchat.
1. Nevíte, z čeho to mohlo vzniknout?
2. Jak urychlit léčbu?
3. Jestli s tím jít raději k veterináři?
Děkuji moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Klaruška_123
napsal(a):
Dobrý den,
u našeho pejska (s PP) jsme objevili takovéto 3 rány (viz fotky). Má je na dvou zadních packách a nenapadá nás, čím by to mohlo být. Nekulhá, jen si packy často olizuje. Vyplachovali jsme betadinem a jednou namazali indulonou. Schováváme packu doma do ponožky, ale stejně si ji za chvíli sundá a nelze ho uhlídat 24 hodin denně. Do obvazu dávat nechceme, ať ranka může volně dýchat.
1. Nevíte, z čeho to mohlo vzniknout?
2. Jak urychlit léčbu?
3. Jestli s tím jít raději k veterináři?
Děkuji moc.
3. je správně. Už to tady bylo - z nenápadné ranky se vyvinul karcinom. V lepším případě amputace prstu nebo celé "packy", v horším úhyn psa.
To vypadá, že si to něčím pořezal. Já bych s tím nejspíš na tu veterinu zašla. Můj pes si rozřízl blanku mezi polštářky u rybníka a hojilo se to hrozně dlouho, a to tedy určitě neměl tak rozsáhlé.
Klaruška_123
XXX.XXX.71.124
napsal(a):
To vypadá, že si to něčím pořezal. Já bych s tím nejspíš na tu veterinu zašla. Můj pes si rozřízl blanku mezi polštářky u rybníka a hojilo se to hrozně dlouho, a to tedy určitě neměl tak rozsáhlé.
Vyčetla jsem, že tlapky se hojí právě dlouho. I 3 týdny. :( Tohle nedokáže uspíšit asi ani veterinář.
Klaruška_123
napsal(a):
Vyčetla jsem, že tlapky se hojí právě dlouho. I 3 týdny. :( Tohle nedokáže uspíšit asi ani veterinář.
Tak mohl by mu tam něco napíchat, třeba atb. Ale to možná nechcete...
K veterináři bych šla, ať vše pořádně prohlédne. Jinak se mi osvědčil Alaptid, i vet mi potvrdil, že pokud to není hnisavá rána, ve které něco vězí, tak je dobrý na hojení.
Mně to naopak nepřijde řízlé. Je to skoro meziprstí nebo alespoň ty části polštářků, které nejsou úplně "došlapové". A tak tipuji nějakou plíseň. A tu bych asi bez veta nijak nezkoušela mastičkovat.
Klaruška_123
XXX.XXX.71.124
Moc jste mě nepotěšili, ale všem moc děkuji za názory.
Možná to vypadá opravdu na kvasinkovou infekci.
Uvidíme, snad se mu to rychle zahojí.
rozlízaný
Ty jo, slušně jste to zdramatizovaly a paničku asi vyděsily k smrti. S rankama na packách na veterinu? I s puchýřem jdete k doktorovi, s odraným kolenem na ATB? Má to na víc místech, takže žádný karcinom to nebude, plíseň nespadne na psa zčistajasna a neotevře mu rány na nohách. Ten pes vypadá(tedy jeho nohy) že doteď zem neviděly, možná chodí jen po trávě a jedno chození po kamenech ho takto ,,zničilo". Jednou dvakrát denně přelít naředěnou betadinou a zabránit rozlízávání(ošetřování)
Zdravé packy psa nosí a jsou základ. Takové ranky musí být pro psa nekomfortní a bolavé. Asi budu za hysterickou, ale raději nechám psovi pořádně prohlédnout odřené polštářky s tím, že se dozvím, že to nic není, než něco zanedbat.
Imho, dost podobné odřeniny měl Fidouš, když lítal venku se svou oblíbenou fenkou a vzali to párkrát tryskem, přes plochu, kde bylo větší, než malé množství štěrku, od té doby na to dávám bacha.
lesnížínka
napsal(a):
Ty jo, slušně jste to zdramatizovaly a paničku asi vyděsily k smrti. S rankama na packách na veterinu? I s puchýřem jdete k doktorovi, s odraným kolenem na ATB? Má to na víc místech, takže žádný karcinom to nebude, plíseň nespadne na psa zčistajasna a neotevře mu rány na nohách. Ten pes vypadá(tedy jeho nohy) že doteď zem neviděly, možná chodí jen po trávě a jedno chození po kamenech ho takto ,,zničilo". Jednou dvakrát denně přelít naředěnou betadinou a zabránit rozlízávání(ošetřování)
Ne, nikdo tady nic nezdramatizoval a paničku neděsil k smrti, jen jsme napsaly, že by to chtělo, aby to viděl veterinář. Právě proto, co přesně píše Mejvis - zdravé packy jsou pro psa základ a bolí-li nožka je to nekomfortní a citlivé. Zvlášť teď v deštivém počasí.A na obou tlapkách.
Ale tak proč to nenechat, aby se do toho dostal nějakej "bordel", že jo. A zadělám si tak na větší problém, že jo. A pak u toho veta budu mnohem víckrát a mnohem dýl a nechám tam mnohem víc peněz, že jo. Než kdybych to podchytila v základu, že jo. Proč ne, každýho věc.
No, já teda nevím, ale my z fotky tady houby poznáme. Mně se to zdálo rozřízlý, ostatní viděli úplně něco jinýho. Já už z toho důvodu, jak jsem psala výš, že jsme u psa rozříznutou blánu mezi prsty léčili doma více než měsíc, k tomu veterináři zašla aspoň proto, aby určil diagnózu. Léčit packu způsobem pokus omyl mně teda přijde dost nešťastné. Ten pes má nohy jen jedny.
napsal(a):
No, já teda nevím, ale my z fotky tady houby poznáme. Mně se to zdálo rozřízlý, ostatní viděli úplně něco jinýho. Já už z toho důvodu, jak jsem psala výš, že jsme u psa rozříznutou blánu mezi prsty léčili doma více než měsíc, k tomu veterináři zašla aspoň proto, aby určil diagnózu. Léčit packu způsobem pokus omyl mně teda přijde dost nešťastné. Ten pes má nohy jen jedny.
Já jsem s rozřízlou packou na veterině byla. Měl středový polštář rozřízlý na dva - sklem. Rada, pomoc: to se nešije, to musíte nechat, ono to sroste. Na ven jsem dávala botku.
Pro všechny: a jak zabrání veterinář tomu, aby mu tam něco venku nelezlo apod. Dá mu nohy do sádry? Ano, sedrané apod. tlapky bolí. Mám psa od mushera, tak to vím. Když jsme byli koukat na Worku, polovina psů nemohla vůbec chodit. Odpověď byla: byli jsme s vozíkem 30km, mají sedrané tlapky, za pár dní budou OK. Jako...byla jsem v šoku, ale zase nebudu dramatizovat každou bolístku na tlapce...stane se.
lesnížínka
napsal(a):
Já jsem s rozřízlou packou na veterině byla. Měl středový polštář rozřízlý na dva - sklem. Rada, pomoc: to se nešije, to musíte nechat, ono to sroste. Na ven jsem dávala botku.
Pro všechny: a jak zabrání veterinář tomu, aby mu tam něco venku nelezlo apod. Dá mu nohy do sádry? Ano, sedrané apod. tlapky bolí. Mám psa od mushera, tak to vím. Když jsme byli koukat na Worku, polovina psů nemohla vůbec chodit. Odpověď byla: byli jsme s vozíkem 30km, mají sedrané tlapky, za pár dní budou OK. Jako...byla jsem v šoku, ale zase nebudu dramatizovat každou bolístku na tlapce...stane se.
..to nějak nechápu, ja myslela, že ho máš od mimi a ze jsi s ním pouze chodila přírodou....
Na ven jsem dávala botku.
Pro všechny: a jak zabrání veterinář tomu, aby mu tam něco venku nelezlo apod.
Mám dojem, že jste si odpověděla sama..? Prostě naordinuje krytí. Dřív nebyly botky, tak se to dalo na doma do ponožky, naven se přes to přetáhl igelit a/nebo se to omotalo voděodolnou páskou.
To mě teda nenapadlo, stejně jako lesnížínku, že někdo nechá odřeniny rozlízané takhle holé, tam vrazím smotanou gázu mezi prsty, objedu dokola a dám botu, ne. Dokud se neukáže žlutá koule a případný vetřelec nevyleze, veterinář se koukne a pošle mě domů. Ale zadávitel ať jde. Aspoň třikrát.
napsal(a):
..to nějak nechápu, ja myslela, že ho máš od mimi a ze jsi s ním pouze chodila přírodou....
Co nechápeš mám ho od mimi. Jednou jsme byli koukat na matku, taťku a ostatní psy ještě, než se Worka narodil a druhá návštěva ho muž vyzvedával. No a když jsme tam byli, byli psi takhle dodělaní Néé Worušek, ten byl ještě na houbách
lesnížínka
napsal(a):
Co nechápeš mám ho od mimi. Jednou jsme byli koukat na matku, taťku a ostatní psy ještě, než se Worka narodil a druhá návštěva ho muž vyzvedával. No a když jsme tam byli, byli psi takhle dodělaní Néé Worušek, ten byl ještě na houbách
...teď jsem to znovu přečetla s brýlemi a už to vidím, ja už jsem fakt slepá, omlouvam se.....
lesnížínka
napsal(a):
Nemáš proč probůh víš kolikrát já něco blbě přečetla a pak tu tlápala blbiny?!? Ano, brýle už jsou pro nás holt nutné