Prosím o radu, plemeno vhodné pro mě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

N_k...

1.11.2021 17:15
N_k...

XXX.XXX.232.140

Dobrý den,

Prosím o radu.
Nevím jaké plemeno psa se hodí k mému životnímu stylu.
Nějaký popis🙂
Hledám pejska vhodného do rodiny s dětmi(už jsou starší)
Pejska by jsem brala alespoň na
1-2h procházky a nějaký běh a tréning alespoň 25 min.
Pejsek by byl na zahradě měl by úžasnou boudu (vím že to zní dost krutě ,ale někteří pejsci jsou radši venku)
To je asi vše nebo po případě info dopíšu😊

Chtěla jsem vidět i názory ostatních.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2021 17:18

Si jdu k tomu udělat popcorn, dá si někdo taky?

1.11.2021 17:32
domi.t

XXX.XXX.113.44

Toto je vždy tak trochu "hľadať ihlu v kope sena" .

Len dobre mienená rada-skúste čo najviac informácií napísať hneď. Keď už Vám diskutujúci májú radiť a hľadať vhodné plemeno,je prinajmenšom fér poskytnúť čo najviac indícií.
Malý? Stredný? Veľký? Obrovský? Srsť? Kŕmenie? Pomoc od rodiny? Stráženie počas dovoleniek? Financie? Typ plemena? Spoločenské? Pracovné? Poľovné? Pastevec?

N_k...

1.11.2021 17:43
N_k...

XXX.XXX.232.140

A ještě zkušenosti se psi nemám

1.11.2021 17:43

má být teda do rodiny, nebo hlídací/pracovní a jinak sám na zahradě?

obojí se totiž úplně neslučuje.

N_k...

1.11.2021 18:01
N_k...

XXX.XXX.232.140

Střední plemeno, hlídat nemusí , ale pokud bude nevadí, srst krátká až střední,pejsek bude společník
kolem sebe mám dost lidí kteří mají psa a tak když si nebudu vědět rady tak pomohou😊 snad vše
(Máme na zahradě kočky tak aby byl tolerantní ke zvířatům)

1.11.2021 18:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

N_k... napsal(a):
Střední plemeno, hlídat nemusí , ale pokud bude nevadí, srst krátká až střední,pejsek bude společník
kolem sebe mám dost lidí kteří mají psa a tak když si nebudu vědět rady tak pomohou😊 snad vše
(Máme na zahradě kočky tak aby byl tolerantní ke zvířatům)

Pejsek bude společník koček na zahradě 🤔

1.11.2021 18:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Český strakáč.

1.11.2021 22:00
Joohana

XXX.XXX.157.168

N_k... napsal(a):
Dobrý den,

Prosím o radu.
Nějaký popis🙂
Pejsek by byl na zahradě měl by úžasnou boudu (vím že to zní dost krutě ,ale někteří pejsci jsou radši venku)

Choďák by šel, pokud bude na zahradě spát a bude tam, když nebudete doma. Pokud budete doma, bude chtít být pořád s vámi, je to pes společník. Bude vyžadovat procházky a výcvik.

S kočkami většina vyjde, ale je to kus od kusu. Náš pes neměl zatím šanci s kočkou se v klidu seznámit, každá před ním utíká, takže kočky honí. Pokud máte kočky domácí, ochočené, které hned nezdrhnou a pomalu s nimi štěně seznámíte, mělo by to být lepší. Někdo ale říká, že v domě jsou spolu pes a kočka v klidu, na zahradě pes kočku honí.

1.11.2021 22:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Si jdu k tomu udělat popcorn, dá si někdo taky?

Další díl telenovely

2.11.2021 07:55

k tomuto :

"S kočkami většina vyjde, ale je to kus od kusu. Náš pes neměl zatím šanci s kočkou se v klidu seznámit, každá před ním utíká, takže kočky honí. Pokud máte kočky domácí, ochočené, které hned nezdrhnou a pomalu s nimi štěně seznámíte, mělo by to být lepší. Někdo ale říká, že v domě jsou spolu pes a kočka v klidu, na zahradě pes kočku honí."

nechci po kočkách, aby neprchaly, ale zařídím, aby je pes nehonil!
ani doma, ani na zahradě
nikdy

2.11.2021 09:05
assil

XXX.XXX.121.3

k tomuto :

"S kočkami většina vyjde, ale je to kus od kusu. Náš pes neměl zatím šanci s kočkou se v klidu seznámit, každá před ním utíká, takže kočky honí. Pokud máte kočky domácí, ochočené, které hned nezdrhnou a pomalu s nimi štěně seznámíte, mělo by to být lepší. Někdo ale říká, že v domě jsou spolu pes a kočka v klidu, na zahradě pes kočku honí."

ani doma, ani na zahradě
nikdy

Jakože tedy nepustím psa samotného na zahradu? To by se mému psovi asi značně nelíbilo.

2.11.2021 09:10

assil napsal(a):
Jakože tedy nepustím psa samotného na zahradu? To by se mému psovi asi značně nelíbilo.

pokud mám ambice zvířata spolu sžít, tak ne
kočkám se to také nelíbí

2.11.2021 09:23
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

assil napsal(a):

Nepustit psa?
Proč ne.
Vysvětlíte mu, že se kočky nehoní.
Jde to naučit i starého, zkušeného zabijáka koček.
A to až tak, že se mají nakonec rádi.
Když někdo moudře pustí štěně mezi kočky,
aby si pohrálo a prohnalo je, není to dobrý
nápad. Tak se přátelství a respekt
nevybuduje.
Kočka umí dobře mířit, do oka se trefí přesně.

2.11.2021 09:42
Joohana

XXX.XXX.157.168

k tomuto :

ani doma, ani na zahradě
nikdy

Nikdy jsem mu nedovolila kočky honit, je na stopovačce. Ale štěká na ně a honil by je, kdybych vodítko pustila. Holt utíkající kočka je oříšek.

Podotýkám, že žádná z koček vyskytujících se v okolí není naše, on kočku v klidu nikdy neviděl. Vyštěkává toulavé kočky, které nám lezou na zahradu. Osobně si myslím, že kdyby se některá nechala očuchat (pes na vodítku samozřejmě), byl by ok.

2.11.2021 09:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

N_k... napsal(a):
Dobrý den,

Prosím o radu.
Nějaký popis🙂

Já se zeptám - neberte to jaký rýpání, ale jako otázku někoho, kdo se psy žije už dlooouho a vždy je má těsně po boku - tedy jsou opravdu součástí rodiny, celého dění, žijí s námi předtím v bytě, nyní v domě (stejně jako kočka) - proč chcete pesana, když ho budete mít čistě jen na zahradě (aspoň to tak na mě působí) a nepotřebujete ani aby hlídal? Budete s ním na dvě hodiny na procházkách a nějaký ten tréning... jako jo, to je fajn, ale víte ten pes hrozně, opravdu hrozně ocení, že je zároveň i součástí všeho dění. Když ho máte za zadelí, vaříte spolu, věšíte, žehlíte prádlo, uklízíte - vznikají naprosto odlišné vztahy, než kdy je pes čistě zahradní. Zahrada je fajn v tom, že pesan si může kdykoliv vyběhnout ven, může pozorovat cvrkot, ale pokud si on sám může vybrat, tak povětšinou ocení to, že se může šmrdolit uprostřed rodiny. Snad jen ti pastevci -a taky ne všichni - ocení, že si venku lehnou na vyvýšený místo a mají situaci pod kontrolou, ale to můžou i v tý posteli.
Dám vám příklad přímo od nás - brali jsme si před lety fenu kotcáka od myslivce - trošku magorský stvoření a věřte mi, že kdyby bývala byla zůstala kotcákem, a nežila s námi v těsném kontaktu doma, tak by se nikdy nesrovnala do té podoby, v jaké je dnes, nevznikl by - sice lopotně, ale vztah, na kterém můžeme stavět následně poslušnost.

2.11.2021 09:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Český strakáč.

To jako fakt??

2.11.2021 09:50
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Já se zeptám - neberte to jaký rýpání, ale jako otázku někoho, kdo se psy žije už dlooouho a vždy je má těsně po boku - tedy jsou opravdu součástí rodiny, celého dění, žijí s námi předtím v bytě, nyní v domě (stejně jako kočka) - proč chcete pesana, když ho budete mít čistě jen na zahradě (aspoň to tak na mě působí) a nepotřebujete ani aby hlídal? Budete s ním na dvě hodiny na procházkách a nějaký ten tréning... jako jo, to je fajn, ale víte ten pes hrozně, opravdu hrozně ocení, že je zároveň i součástí všeho dění. Když ho máte za zadelí, vaříte spolu, věšíte, žehlíte prádlo, uklízíte - vznikají naprosto odlišné vztahy, než kdy je pes čistě zahradní. Zahrada je fajn v tom, že pesan si může kdykoliv vyběhnout ven, může pozorovat cvrkot, ale pokud si on sám může vybrat, tak povětšinou ocení to, že se může šmrdolit uprostřed rodiny. Snad jen ti pastevci -a taky ne všichni - ocení, že si venku lehnou na vyvýšený místo a mají situaci pod kontrolou, ale to můžou i v tý posteli.
Dám vám příklad přímo od nás - brali jsme si před lety fenu kotcáka od myslivce - trošku magorský stvoření a věřte mi, že kdyby bývala byla zůstala kotcákem, a nežila s námi v těsném kontaktu doma, tak by se nikdy nesrovnala do té podoby, v jaké je dnes, nevznikl by - sice lopotně, ale vztah, na kterém můžeme stavět následně poslušnost.

mám 4 jezevčíky, jeden přišel v 6ti letech už nechtěnej majitelem - do tý doby v kotci, druhá nalezenec z hnojiště na Slovensku. Oba se naučili na postel raketovou rychlostí. Mám barák se zahradou, nechtěnej pes mě pronásleduje i na záchod, Slovenská lidožravka je radši venku, ale na noc se taky zakutá pod deku a přesně jak píšete, věší se mnou prádlo, mění kola, uklízí kytky, rejpou záhonky.... a je to super, miluju je

2.11.2021 10:32
assil

XXX.XXX.121.3

pokud mám ambice zvířata spolu sžít, tak ne
kočkám se to také nelíbí

Takových psů, který jsou s kočkama sžitý, doma žerou z jedný misky a válej se společně v pelechu a venku v přítomnosti člověka totéž, ale jak jsou sami, kočku proženou, takových je. A to nemluvím o zabijácích koček, spíš ty v modu běží to, běžím za tím.

2.11.2021 10:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
mám 4 jezevčíky, jeden přišel v 6ti letech už nechtěnej majitelem - do tý doby v kotci, druhá nalezenec z hnojiště na Slovensku. Oba se naučili na postel raketovou rychlostí. Mám barák se zahradou, nechtěnej pes mě pronásleduje i na záchod, Slovenská lidožravka je radši venku, ale na noc se taky zakutá pod deku a přesně jak píšete, věší se mnou prádlo, mění kola, uklízí kytky, rejpou záhonky.... a je to super, miluju je

No ano,o tom ten vztah se psem je, že jsme prostě všichni pohromadě a když už se mi náhodou pletou moc, tak jdou prostě na místo a já si s nima můžu povídat, jen tak mimochodem, když jdu kolem je drbnout po šišce a když si sednem ke kafi, tak se nám ty hajtry jedny ohaří nasáčkujou na klín jak dvě čibaby. Pes je prostě zvíře smečkové a když je mimo smečku tak ten vztah není takový a u některých jedinců si troufnu říct, že se pak majitel diví, že on ten pes tu smečku nepotřebuje a jede si svoje. To bylo právě u nás - flekatá nepotřebovala nikoho a vtáhnout ji do hry, tak to byla tvrdá makačka. Kdyby byla venku, tak stopro nejsme tam, kde jsme dneska.

2.11.2021 10:43
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
No ano,o tom ten vztah se psem je, že jsme prostě všichni pohromadě a když už se mi náhodou pletou moc, tak jdou prostě na místo a já si s nima můžu povídat, jen tak mimochodem, když jdu kolem je drbnout po šišce a když si sednem ke kafi, tak se nám ty hajtry jedny ohaří nasáčkujou na klín jak dvě čibaby. Pes je prostě zvíře smečkové a když je mimo smečku tak ten vztah není takový a u některých jedinců si troufnu říct, že se pak majitel diví, že on ten pes tu smečku nepotřebuje a jede si svoje. To bylo právě u nás - flekatá nepotřebovala nikoho a vtáhnout ji do hry, tak to byla tvrdá makačka. Kdyby byla venku, tak stopro nejsme tam, kde jsme dneska.

no a já je prostě pořád potřebuju ňuňat a hladit, oni teda chtěj taky a v noci přikrejvat v zimě když se odkopou, jsem ujetá ale mě to neva

2.11.2021 11:30

assil napsal(a):
Takových psů, který jsou s kočkama sžitý, doma žerou z jedný misky a válej se společně v pelechu a venku v přítomnosti člověka totéž, ale jak jsou sami, kočku proženou, takových je. A to nemluvím o zabijácích koček, spíš ty v modu běží to, běžím za tím.

assil, tohle je v prvé řadě o výběru plemene
a o tom je toto téma

a pak to je o přístupu a práci člověka

2.11.2021 12:57
Mí

XXX.XXX.70.16

Střední knírač, chodský pes, špic, německý ovčák.

2.11.2021 13:00

N_k... napsal(a):
Dobrý den,

Prosím o radu.
Nějaký popis🙂

Kolik času denně byste s ním trávili? Jenom ty 1-2 hodinové procházky + trénink? A jinak bude pes sám na zahradě?

2.11.2021 13:18
aluska

XXX.XXX.197.205

assil, tohle je v prvé řadě o výběru plemene
a o tom je toto téma

a pak to je o přístupu a práci člověka

moji jezevčíci vyrůstali s kočkou. Štěňata přišla k dospělé kočce. Kočka se dožila 22 let, takže s ní vyrůstaly 4 jezevčice od mala a slovenská lidožravka přišla asi 5ti letá. Až 6ti letý pes nechtěný už majitelem byl problém, zřejmě ho myslivec na kočky učil, co si budem povídat. Naštěstí kóča už byla v tý době 20ti letá a jenom spala a poslední 2 roky dospala zavřená přes den v ložnici, aby na ní pes nemoh.

2.11.2021 13:28

takové fotky vždycky potěší
a 22 let, smekám
evidentně jí ta smečka loveckých urpuťáků ( ) šla maximálně k duhu

2.11.2021 13:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
moji jezevčíci vyrůstali s kočkou. Štěňata přišla k dospělé kočce. Kočka se dožila 22 let, takže s ní vyrůstaly 4 jezevčice od mala a slovenská lidožravka přišla asi 5ti letá. Až 6ti letý pes nechtěný už majitelem byl problém, zřejmě ho myslivec na kočky učil, co si budem povídat. Naštěstí kóča už byla v tý době 20ti letá a jenom spala a poslední 2 roky dospala zavřená přes den v ložnici, aby na ní pes nemoh.

Ach, ta třetí fotka... ta je ňuňůů .... takový andílci dva..... to by jeden i věřil, že jsou to hodný stvoření, co nelítaj bytem, neporážej židle....

2.11.2021 13:40
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Ach, ta třetí fotka... ta je ňuňůů .... takový andílci dva..... to by jeden i věřil, že jsou to hodný stvoření, co nelítaj bytem, neporážej židle....

mám ještě lepší

2.11.2021 13:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
mám ještě lepší

ta druháááá!!!
Já nejsem schopná je takhle vyfotit. Jsem ale ráda, že Flekatá, která po kočkách šla je s ním parťák. Náš pardál se zase umí modlit!! A taky loví ohaře.

a už mlčim, ať to tady neplevelíme. Kdyby se náhodou zadavatelka vrátila.

N_k...

2.11.2021 16:17
N_k...

XXX.XXX.232.140

Kolik času denně byste s ním trávili? Jenom ty 1-2 hodinové procházky + trénink? A jinak bude pes sám na zahradě?

Ne pejskovi bych se věnovala víc jen že by měl takovou zátěž kolem 1-2 h

2.11.2021 17:38

Já mám s venkovními psy jeden zásadní problém....a teď mám na mysli plemena, která by měla pobyt venku zvládnout nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, v poho, ty ostatní neberu v potaz vůbec.

Když člověk přiveze malé psí mimi, tak sice jsou štěněcí experti, kteří to asi venku sami dají na první dobrou, ale hodně štěňat je opravdové miminko a to i tací venkovní borci jako jsou pastevci včele s těmi nej tvrďáky s kavkazany v čele, kde si myslím, že šoupnout psa rovnou ven, je akt hraničící s psychickým týráním......a hodně lidí dává venkovního psa ven, když štěně tzv. dozraje, přestane se držet máminy sukně, začne být samostatnější.

Tak jen jestli zadavatelka počítá s tím, že na úžasnou boudu na zahradě se může štěně tak max krajcvajc, že bude chtít být se svojí lidskou smečkou a ne samotinké opuštěné.

Jinak za mě z těch středních "venkovních" pro začítečníka asi choďák.

A myslet na to, že každý den nesvítí slunce, že jsou i dny, kdy fučí a prší a třeba celej tejden, že je počasí, že by psa nevyhnal a že si neumím pžedstavit, že bych v takovém počasí trávila se psem delší dobu venku....ono i nějaké dlouhé prochajdy v takovém počasí není teda, alespoň za mě nic moc.
A potom pes přestává být společníkem, protože je sám, v boudě a rodina uvnitř v teplíčku. Jako ještě mi to nerve srdce pokud jsou pejsové dva. Nebo, když třeba bydlí někde, kde lidi tráví hodně času venku...mají zvířectvo o které je nutné se postarat za každého počasí......nebo páník je kutil, tak si zaleze do dílničky a pes je tam třeba s ním......ale jinak??

Neregistrovaný uživatel

2.11.2021 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.22

rapotacka11 napsal(a):
Nepustit psa?
Proč ne.
Vysvětlíte mu, že se kočky nehoní.
Jde to naučit i starého, zkušeného zabijáka koček.
A to až tak, že se mají nakonec rádi.
Když někdo moudře pustí štěně mezi kočky,
aby si pohrálo a prohnalo je, není to dobrý
nápad. Tak se přátelství a respekt
nevybuduje.
Kočka umí dobře mířit, do oka se trefí přesně.

Nasim psum se to vysvětlit dalo. Na domaci kocky. Jakykoli cizi zvire na pozemku bylo okamzite nemilosrdne likvidovano. Jezci, kocky i jeden vorech.

2.11.2021 21:02
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Zrzavci napsal(a):

Souhlasím, i pastevci se rádi stočí na gauč. Ale dnes vydržel jen asi 20 minut, na zahradě je moc práce.
Dostal za úkol hlídat paničku, tak to dodržuje opravdu poctivě.

2.11.2021 21:03

N_k... napsal(a):
Ne pejskovi bych se věnovala víc jen že by měl takovou zátěž kolem 1-2 h

Co přesně znamená - věnovala víc? 1-2 hodinové procházky není pro průměrného a zdravého psa žádná zátěž.

2.11.2021 21:14

Katka12345 napsal(a):
Souhlasím, i pastevci se rádi stočí na gauč. Ale dnes vydržel jen asi 20 minut, na zahradě je moc práce.

No tak já už teda posbírám svoje pastevecký holky a jdeme chrupat do postele, protože jak efektivněji strážit v noci paničku před bubákama, než když jsme na ní nalepené v postýlce

2.11.2021 21:16
Katka12345

XXX.XXX.32.40

No tak já už teda posbírám svoje pastevecký holky a jdeme chrupat do postele, protože jak efektivněji strážit v noci paničku před bubákama, než když jsme na ní nalepené v postýlce

U nás je přes noc moc práce. Srnky, lišky, ježci, sovy. Když si může vybrat, jde vždy pracovat ven. Holt chlap no.

3.11.2021 07:21
fikovnice

XXX.XXX.135.203

aluska napsal(a):

Týýý brďo, Vy jste měla 20letou čičinu??? A dožila se tedy 22 let? To teda koukám a Náš první chalupový kocour si nás našel už jako dospělý a odešel někam umřít, když mu bylo 18 let...a brala jsem jej jako rekordmana.

3.11.2021 07:22
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Zrzavci napsal(a):
ta druháááá!!!
Já nejsem schopná je takhle vyfotit. Jsem ale ráda, že Flekatá, která po kočkách šla je s ním parťák. Náš pardál se zase umí modlit!! A taky loví ohaře.

No to je the end!
Vy máte pobožnou kočku? Ona se modlí, ne?

3.11.2021 07:23
fikovnice

XXX.XXX.135.203

fikovnice napsal(a):
No to je the end!
Vy máte pobožnou kočku? Ona se modlí, ne?

Jo, až teď čtu, že je fakt věřící...
Jak často se takto modlívá, vždy před spánkem? Nebo i vícekrát denně?

3.11.2021 08:22

Zrzavci napsal(a):
ta druháááá!!!

Ježiš, ta třetí fotka je fakt úžasná

3.11.2021 09:00
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):
Týýý brďo, Vy jste měla 20letou čičinu??? A dožila se tedy 22 let? To teda koukám a Náš první chalupový kocour si nás našel už jako dospělý a odešel někam umřít, když mu bylo 18 let...a brala jsem jej jako rekordmana.

jj, kluk jí našel asi jako půl roční kotě na ulici. Já kočku nechtěla, ale Máca byla kočkopes, tak zůstala. Prodělala hnilobu tlamky a jazyka, měla jsem na ní alergii, kluk se pak odstěhoval a Máca zůstala. Když bychom vycházeli z toho, že při nálezu jí mohlo být půl roku, tak u mě byla 22 let a 3 měsíce. Konec byl rychlý, ledviny. Teď v listopadu to budou 2 roky, neskutečně mi chybí

3.11.2021 12:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Katka12345 napsal(a):

No to teda! Samým úsilím se mu chuderovi zaklaply víka a vytuhnul

3.11.2021 12:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Jo, až teď čtu, že je fakt věřící...
Jak často se takto modlívá, vždy před spánkem? Nebo i vícekrát denně?

Ne, musí se modlit za trest, když něco provede, takže asi 300x denně si dá zdrávas a 500x denně otčenáš

3.11.2021 12:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ježiš, ta třetí fotka je fakt úžasná

No a to já jsem až posléze zjistila, co jsem to vlastně vyfotila. Von žere ohaře od konce!

Přidejte reakci

Přidat smajlík