Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Re

2.11.2021 16:21
Re

XXX.XXX.254.206

Dobrý den, mám 15kg fenku křížence.
Po uklouznutí začala kulhat na zadní nohu a celkově je taková unavenější. Jinak žere a pije normálně. Venku také běhá lépe a oproti včerejšku se kulhání hodně zmírnilo. V pátek jedeme na ortopedii kdebjí chci nechat udělat kompletní vyšetření.
Lékař zatím doporučil klidový režim a 200mg 2x denně paracetamolu. Všude se píše,že paracetamol je ale pro zvířata toxický. Jaké zkušenosti s ním máte vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2021 16:25

Je toxický, nedávejte!
Na bolest atd. se dává rimadyl. Prodá vet, stojí to málo, dali nám ho po kusech, ne celé balení.

2.11.2021 16:43
Nezzie

XXX.XXX.68.61

Změňte veterináře!!!
Paracetamol určitě psovi nepatří!!
Buď výše zmíněný Rimadyl či jiné léky pro zvířata od bolesti jako Meloxidolor apod.

2.11.2021 19:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak kdyby měl pes nějaký jiný problém, než ten, co popisujete, klidně bych tabletu(vyjímečně) paralenu dala. Na tohle nechápu, proč paralen? Asi proto, že ho na rozdíl od toho rimadylu máte doma?

Re

2.11.2021 19:30
Re

XXX.XXX.254.206

Nevím proč zrovna paracetamol. Jak píšu, doporučil mi to doktor. Ptala jsem se ho,zda mám fenku vzít zatím k jinému vetovi pro léky či injekci než dojde k ortopedickemu vysetreni a řekl mi tohle. Nechci ji uskodit jeste vic,v patek ji budou delat rentgen pravdepodobne v sedaci,tak jestli to neni kvuli narkoze? Vazne netusim...

2.11.2021 21:13

Re napsal(a):
Nevím proč zrovna paracetamol. Jak píšu, doporučil mi to doktor. Ptala jsem se ho,zda mám fenku vzít zatím k jinému vetovi pro léky či injekci než dojde k ortopedickemu vysetreni a řekl mi tohle. Nechci ji uskodit jeste vic,v patek ji budou delat rentgen pravdepodobne v sedaci,tak jestli to neni kvuli narkoze? Vazne netusim...

Já se v tom ztrácím. Doktor vám doporučil paracetamol a vy se ho současně ptáte, jestli máte vzít fenku k jinému vetovi? V pátek budou dělat RTG v sedaci, tak proč se zmiňujete o narkóze? A co není kvůli narkóze?

3.11.2021 08:26

A ten doktor, co vám doporučil ten paralen, je veterinář??

3.11.2021 08:44
fikovnice

XXX.XXX.135.203

lesnížínka napsal(a):
Tak kdyby měl pes nějaký jiný problém, než ten, co popisujete, klidně bych tabletu(vyjímečně) paralenu dala. Na tohle nechápu, proč paralen? Asi proto, že ho na rozdíl od toho rimadylu máte doma?

Proč a čemu se divíš? Paracetamol zažívá nový boom, jeho analgetický potenciál je velký. Nic to ale nemění na faktu, že psovi bych jej opravdu nedala. Navíc 15kg pes a dávat á 200mg - to snad ne!

3.11.2021 08:46
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já se v tom ztrácím. Doktor vám doporučil paracetamol a vy se ho současně ptáte, jestli máte vzít fenku k jinému vetovi? V pátek budou dělat RTG v sedaci, tak proč se zmiňujete o narkóze? A co není kvůli narkóze?

Tak asi paní nerozlišuje sedaci od narkózy, to bych jí nevyčítala...

Re

3.11.2021 10:27
Re

XXX.XXX.254.206

Ano,paracetamol mi doporucil primo veterinar/ortoped.... zduraznoval,ze se rozhodne nesmi jednat o ibalgin ci jinou nahrazku... Myslite,ze mam tedy zajet k jinemu vetovi? Fenka neni nijak bolestiva na dotyk. Toto je jediny ortoped v kraji,dostala jsem na nej doporuceni od pani,ktera se venuje fyzioterapii pro psy. Rozhodne jsem tedy paracetamol nenasadila,to se nebojte. A ano,omlouvam se,nerozlisila jsem narkozu od sedace

3.11.2021 11:01

V tom případě bych tedy rozhodně hledala jiného veta a ortopeda...

3.11.2021 11:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.1.37

Re napsal(a):
Ano,paracetamol mi doporucil primo veterinar/ortoped.... zduraznoval,ze se rozhodne nesmi jednat o ibalgin ci jinou nahrazku... Myslite,ze mam tedy zajet k jinemu vetovi? Fenka neni nijak bolestiva na dotyk. Toto je jediny ortoped v kraji,dostala jsem na nej doporuceni od pani,ktera se venuje fyzioterapii pro psy. Rozhodne jsem tedy paracetamol nenasadila,to se nebojte. A ano,omlouvam se,nerozlisila jsem narkozu od sedace

Není ten vet z Krchleb?

Re

3.11.2021 11:30
Re

XXX.XXX.254.206

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Není ten vet z Krchleb?

Z Litomeric

Přidejte reakci

Přidat smajlík