Dobrý den,
nemáte někdo vyzkoušeny kostičky od Graf Barf? Včera jsem uviděla pohozený letáček na veterině, a zaujalo mě to jako alternativa na cestování.
Nemáte někdo zkušenost? Takhle nafocené to vypadá pěkně, ale nejsem schopná z toho poznat, jestli v reálu je to shit, nebo ne.
Doteď kluci žrali sušené Bohemia Pet Food, a ne úplně vždycky se mi to setkalo s nadšením 😂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vypadá to na konzervu a někdo z ní nadělal kostičky.
Kupuji podobné věci od Wallitzer, jsou suché, tady u toho nevím povrch - je to zvrchu suché, nebo se to matlá? Pokud nepoužili žádnou pomocnou chemii, tak to drží pohromadě lojem a olejem, kosti... jako když se dělá sulc? Kostka 2,5 x 2,5 cm.
Mražené? Takže počkám, až se to rozteče...
Má to stejně vody jako konzerva,
ale píší 2-3 % tělesné hm. psa. To se mi nezdá. Můj pes má velkou spotřebu proteinu, tohle má 13 % ... divné. Aby se pes najedl, bude muset sníst tak dvojnásobek, ne? Kdo to zaplatí? :-) Pokud to není suché, tak na cesty těžko.. no já nevim.
https://www.graf-barf.de/shop/komplettmenues/rind/84/vollwertmenue-pastete-rind
napsal(a):
Vypadá to na konzervu a někdo z ní nadělal kostičky.
Kupuji podobné věci od Wallitzer, jsou suché, tady u toho nevím povrch - je to zvrchu suché, nebo se to matlá? Pokud nepoužili žádnou pomocnou chemii, tak to drží pohromadě lojem a olejem, kosti... jako když se dělá sulc? Kostka 2,5 x 2,5 cm.
Mražené? Takže počkám, až se to rozteče...
Má to stejně vody jako konzerva,
ale píší 2-3 % tělesné hm. psa. To se mi nezdá. Můj pes má velkou spotřebu proteinu, tohle má 13 % ... divné. Aby se pes najedl, bude muset sníst tak dvojnásobek, ne? Kdo to zaplatí? :-) Pokud to není suché, tak na cesty těžko.. no já nevim.
https://www.graf-barf.de/shop/komplettmenues/rind/84/vollwertmenue-pastete-rind
Konzerva by to být neměla, měly by to být kostičky jednotlivých surovin, ale vyzkoušeno nemám :)
Edit: teď koukám na odkaz, což je zase úplně jiný produkt a tam už to je všechno smíchané, jak píšete

Asi je to fakt mražené. To je škoda. Puma: vypadá to na slisování, zmražení a řezání, míchají asi házením kostek do balíčku:
https://www.graf-barf.de/unsere-produkte-und-wir/produktion/
Už jsem to právě taky potkala, když jsem objednávala maso a líbí se mi, že jsou to kostky a je s tím pak jednodušší manipulace i právě míchání různých částí.. že nemusím dát rozmrazit tři kilový balíky, abych si mixla, plácnu, třeba dršťky, svalovinu a trochu jater. Ale skrz tu cenu jsem do toho právě zatím nešla, protože mi to přišlo fakt hodně přestřelené. My to s tou sekyrou už nějak zvládáme na to, abych si za trochu pohodlí připlácela tak moc.
Jinak teda uvádí toto:
Maso je mraženo šokem při extrémně nízkých teplotách -48 °C v destičkách,následně je rozřezáno na kostičky.
Díky tomuto způsobu mražení je zachována čerstvost surovin.
Kostky se skládají ze svaloviny,kostí-chrupavek a drobů.
Kostičky nejsou z mletého masa.Všechny složky jsou v kvalitě pro lidskou spotřebu.
Snadno odeberete množství,které potřebujete.

Ouško4
napsal(a):
Dobrý den,
nemáte někdo vyzkoušeny kostičky od Graf Barf? Včera jsem uviděla pohozený letáček na veterině, a zaujalo mě to jako alternativa na cestování.
Nemáte někdo zkušenost? Takhle nafocené to vypadá pěkně, ale nejsem schopná z toho poznat, jestli v reálu je to shit, nebo ne.
Doteď kluci žrali sušené Bohemia Pet Food, a ne úplně vždycky se mi to setkalo s nadšením 😂
Naše alternativa cestování je teď absolutní jistota - paštika. Ledabyle vykostěné kuře 2 h v papiňáku, s kostmi a trochou vývaru rozmixované na hladkou kašičku. U nás bez tučných kůží, někdy i se srdíčky. Do malých zavařovaček. Kydnout do přílohy od bohemky a zalít. Používám trochu do sušené přílohy k masu i doma, tancuje kvůli tomu čardáš a misku chodí vylizovat ještě půl h potom. Dřív tam občas zbyla kostička celeru apod.