Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kadlha

3.11.2021 21:52
Kadlha

XXX.XXX.39.36

Dobrý večer ,
chtěla bych se zeptat dnes jsem nechala vykastrovat našeho pejska (5let ) veterinář mu ránu nezašil, že se to teď tak dělá... 🤔 Což mě trochu šokovalo ... a nedal mu ani ochranný límec...
Řekl mi, že mu mám dát dětské pleny, tím jsem neuspěla pes je do 5 minut roztrhal i když jsem vymyšlela vše možné ...
A pořád si ránu líže... Žádné léky nám veterinář nedal...
Pes se třepe a má teplý čumáček, pije a venčit se byl jen jednou :/ tak se ptám jestli je to klasický postup?
Děkuji za odpověďi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2021 21:57

Za mě není, zavolejte na jinou kliniku a límec mu kupte sama.

3.11.2021 22:11

Určitě ho to nenechte lízat!
A také doporučuji návštěvu jiné veteriny, myslím, že by měl být krytý ATB.

3.11.2021 23:19
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

Nas pes mel teda po kastraci jak limec, tak prasky na bolest. Antibiotiky si nejsem jista, bud mel injekcne, nebo par dni prasky, ale minimalne injekcne mel.
Zasita rana je normalni. Jen bacha, muze se to jeste dodatecne zalit krvi a udelat se velky hematom.

4.11.2021 02:12
fikovnice

XXX.XXX.133.44

Kadlha napsal(a):
Dobrý večer ,
chtěla bych se zeptat dnes jsem nechala vykastrovat našeho pejska (5let ) veterinář mu ránu nezašil, že se to teď tak dělá... 🤔 Což mě trochu šokovalo ... a nedal mu ani ochranný límec...
Řekl mi, že mu mám dát dětské pleny, tím jsem neuspěla pes je do 5 minut roztrhal i když jsem vymyšlela vše možné ...
Pes se třepe a má teplý čumáček, pije a venčit se byl jen jednou :/ tak se ptám jestli je to klasický postup?
Děkuji za odpověďi.

Proč mu máte dávat pleny???
Jako k zamezení lízání rány...?!? O tom jsem v životě neslyšela a nedivím se, že je pes roztrhal.
Buď límec, jak píšou holky, anebo za mě - máte-li tu možnost, hlídejte jej pár dní Vy sama, ať si ránu nelíže. On přece jen límec je pro mnoho psů (a koček) dosti stresující prostředek.

4.11.2021 03:37

límec je imho nutnost.

hlídání... to by člověk nesměl ze psa spustit oči.

4.11.2021 08:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
límec je imho nutnost.

hlídání... to by člověk nesměl ze psa spustit oči.

To potvrzuju. Protože každý pes je jiný. Jednu fenu jsem mohla po kastraci nechávat bez límce, protože rány se ani nedotkla, zatímco druhá si ji byla schopna vylízat, i když člověk seděl vedle ní a polevil trochu v ostražitosti.

4.11.2021 08:38
janaa

XXX.XXX.38.156

Takže suma sumárum-na otevřenou ránu jste mu měli plesknout dětskou plenu,aby to hezky začalo hnít? tomu snad ani nevěřím. Jestli je to pravda a jestli si to pořád líže,tak rána už bude nejen větší,ale infikovaná. Jiná veterina,hned,jediné řešení

4.11.2021 11:41
assil

XXX.XXX.121.3

A nemusí být průšvih jen s ránou. Můj pes týden po kastraci v noci rozlámal límec a do rána se tak oblizoval vedle rány, že si vyrobil zánět kůže, který jsme pak léčili měsíc.

4.11.2021 11:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kadlha napsal(a):
Dobrý večer ,
Děkuji za odpověďi.

nezašil ránu po kastraci? jsem nějak mimo dění, nebo já nevím psa jsem měla kastrovaného jen jednou, ze zdravotních důvodů, ale přeci.........to se musí zašít, ne?? nebo je to nějak "zasvorkovaný" nebo co?

4.11.2021 11:56

Kastrace otevřenou metodou se dělá u koní, nevím, zda ještě jinde. Ale u psů jsem takovou možnost nenašla, teď jsem se na metody dívala.

4.11.2021 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kastrace otevřenou metodou se dělá u koní, nevím, zda ještě jinde. Ale u psů jsem takovou možnost nenašla, teď jsem se na metody dívala.

U kocourů. A límec se jim nedává. Ale netroufnu si srovnávat, zkušenost u psa nemám. Worka by si vylízal ránu až na páteř...jak ho znám

4.11.2021 12:03
fikovnice

XXX.XXX.132.1

...také u kocourů.

4.11.2021 12:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No fuj ale.......... vždyť se tam může dostat infekce ne? není to nějaký divný??

4.11.2021 12:46

Samozřejmě to riziko tam je. Proto se samozřejmě takový zákrok provází příslušnou dávkou antibiotik (my píchali atb do koně ještě tři dny po uzavřené kastraci). Nicméně u koní je řekněme to riziko trochu menší (než u koček, řekla bych), protože kůň si ránu nejspíš neinfikuje častým olizováním, také má ránu slušně daleko nad terénem, to už by muselo být, aby se mu tam dostala nečistota. Taky není otevřená metoda zcela doporučovaná i kvůli jiným průvodním nepříjemnostem, které mohou vzniknout.

U koček jsem nevěděla, Kocoura kastrovali celkem najisto se zašitím, ale je to kočka bytová a límec jsme neměli (upřímně mě límec ani nenapadl). Prášky domů jsme taky nedostali, co pamatuju.

4.11.2021 12:51
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Píchnou injekci proti bolesti, na první noc to většinou stačí
a pak už je líp.
Na kocoura jsem nic nedávala, na kočky "košilku"
a nebo to šití natřeli-nastříkali hliníkem (?).
Krásně to krylo a vydrželo.

4.11.2021 13:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Samozřejmě to riziko tam je. Proto se samozřejmě takový zákrok provází příslušnou dávkou antibiotik (my píchali atb do koně ještě tři dny po uzavřené kastraci). Nicméně u koní je řekněme to riziko trochu menší (než u koček, řekla bych), protože kůň si ránu nejspíš neinfikuje častým olizováním, také má ránu slušně daleko nad terénem, to už by muselo být, aby se mu tam dostala nečistota. Taky není otevřená metoda zcela doporučovaná i kvůli jiným průvodním nepříjemnostem, které mohou vzniknout.

U koček jsem nevěděla, Kocoura kastrovali celkem najisto se zašitím, ale je to kočka bytová a límec jsme neměli (upřímně mě límec ani nenapadl). Prášky domů jsme taky nedostali, co pamatuju.

já nevim, mi to přijde takový..........nevim, no...brrr. A když si kůň lehne? Tak i tak je ta rána mimo dosah?

4.11.2021 13:25
fikovnice

XXX.XXX.132.1

lesnížínka napsal(a):
U kocourů. A límec se jim nedává. Ale netroufnu si srovnávat, zkušenost u psa nemám. Worka by si vylízal ránu až na páteř...jak ho znám

Jé, my psaly skoro současně...
Moji kluci také neměli límec. Ale mám pocit, že nejstaršímu se rána nějak blbě hojila - delší dobu.

4.11.2021 13:27
fikovnice

XXX.XXX.132.1

A můžu vědět, kdy a cca kde Vám kocoura kastrovali? Mám také byťáky, už je to celkem dost let zpátky a ránu nechali otevřenou.

4.11.2021 13:52
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
já nevim, mi to přijde takový..........nevim, no...brrr. A když si kůň lehne? Tak i tak je ta rána mimo dosah?

Nevím jak u koně, ale u psa je to miniranka na jeden steh, to si kolikrát člověk vyrobí nožem na ruce větší a ani se to nešije.

4.11.2021 13:59
aluska

XXX.XXX.197.205

assil napsal(a):
Nevím jak u koně, ale u psa je to miniranka na jeden steh, to si kolikrát člověk vyrobí nožem na ruce větší a ani se to nešije.

můj kůň byl před 15ti lety kastrován otevřenou metodou, teď mu táhne na 18tý rok

4.11.2021 14:07

Zrzavci napsal(a):

Tak ona ta rána je uplně přesně mezi jeho stehnama. To by bylo jako kdybyste chtěla udělat rozštěp To místo se do kontaktu s podkladem nedostane. Psi mají vystrčíno dozadu, páč jsou evolučně závislí na rychlém běhání, zatímco býložravci se pohybují většinou krok-sun-krok, tak jim to tak nepřekáží. Býložravci toho taky na rozdíl od psů moc nenasedí. Vlastně ani nenaleží...

4.11.2021 14:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
A můžu vědět, kdy a cca kde Vám kocoura kastrovali? Mám také byťáky, už je to celkem dost let zpátky a ránu nechali otevřenou.

Já ti taky odpovím: Leonek skoro před 13rokama, Viktěnka letos v lednu - oba nešití. Bez problémů, kdyby nebyli sťatí narkozou, ani by jsme nepoznali, že něco mají(teda nemají )

4.11.2021 14:42

Tak ona ta rána je uplně přesně mezi jeho stehnama. To by bylo jako kdybyste chtěla udělat rozštěp To místo se do kontaktu s podkladem nedostane. Psi mají vystrčíno dozadu, páč jsou evolučně závislí na rychlém běhání, zatímco býložravci se pohybují většinou krok-sun-krok, tak jim to tak nepřekáží. Býložravci toho taky na rozdíl od psů moc nenasedí. Vlastně ani nenaleží...

Přežvýkavci ano.

4.11.2021 15:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

pardon, představila jsem si koně, jak dělá rozštěp pomoooc, mám to pěkně animovaný
Děkuji za vysvětlení.

4.11.2021 15:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):

no jáá si to prostě takhle neumím představit, prostě rána ´v prázdným pytlíku pro ně nejni nějak přípustná, uuuž jen to, že se to musí udělat, tak když už, tak jako pěkně nějak.

4.11.2021 15:19

Přežvýkavci ano.

jo no jo, to je fakt, já jak jsem zatížená na ty monogastry....

4.11.2021 15:22
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
no jáá si to prostě takhle neumím představit, prostě rána ´v prázdným pytlíku pro ně nejni nějak přípustná, uuuž jen to, že se to musí udělat, tak když už, tak jako pěkně nějak.

To se neřeže do pytlíku, ale před ním.

4.11.2021 15:45
Zrzavci

XXX.XXX.51.15

assil napsal(a):
To se neřeže do pytlíku, ale před ním.

to je fucík je ro hroznýý

Přidejte reakci

Přidat smajlík