Veľkosť šteniatka z útulku v dospelosti

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2021 20:28
Pubgi

XXX.XXX.231.110

Ahojte:)
Nás maly Pubgi k nám prišiel z útulku v cca 4 mesiacoch a vážil cca 6kg, teraz má takmer pol roka a váži 10kg v kohútiku+-30 CM. Je to zlatíčko, stále si však lameme hlavy a tipujeme ako nám asi vyrastie:) nemáte nejaké tipy? Na chrbáte má aj takú zvláštnu šticu akoby protichodny pás ako má RR ale vidíme v ňom aj belgičana :D sme zvedaví na vaše názory.
Dakujem.

11.11.2021 20:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

To je akční figurka z Číny.

Určitě to vypadá jako všechno a nic zároveň a o moc větší už to nebude.

Ježiš pardon, to je tak vtipnej pes....
A to jsem si myslela, že jsem už viděla všechno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2021 21:07

No to je nádhernej pejsek! Doufám, že mu to zůstane!
Tipuju, že o moc víc nevyroste. Budeme rádi za foto, až bude za nějakou dobu dospělejší :)

11.11.2021 21:16
Pubgi

XXX.XXX.231.110

Ďakujem :) fotku rada pridám keď podrastie, sme aj my zvedaví čo z nášho utulkacika bude 😂

11.11.2021 21:24

V 6 m už je ten růst vlastně hotový, v kohoutku konečná, pak už může akorát tak mohutnět. Hrudník a tak. Pořád dává nahoru jen jedno ucho? Máme tady takovou kamarádku a všichni jsou z ní paf.

11.11.2021 21:27
Pubgi

XXX.XXX.231.110

Práveže má také obdobia že buď obe dole alebo jedno hore alebo aj týždeň obe hore :D my sme tiež zneho paf hlavne keď ma obe hore :D fíha to ozaj žeby ostal už takyto maličký? Lebo každý koho stretneme s iným psíkom aj veterinár sa pýta, že čo to je za ridgebacka :D

11.11.2021 21:34
Atheira

XXX.XXX.254.50

Ano, zůstane maličký. Zkuste si najít, jak vypadají štěňata velkých plemen v 6 měsících. Lidi se ptají na kdeco, to si zvyknete časem. Oni se takoví tváří jako odbornici, ale většinou ví fakt kulový.

11.11.2021 21:40
Pubgi

XXX.XXX.231.110

Ja som hľadala a aj videla naživo ako vyzerajú šteňatá veľkých psov.. je mi jasné, že nebude mať 50 kg :) len asi približne sme boli zvedaví aký bude veľký keď nás každý straší:) (doteraz sme mali dvoch utulkacov adoptovanych už v dospelom veku a mali okolo 25kg :) a inak to, že je pre Vás naš psik taky vtipny bolo dúfam myslené v dobrom 😉

11.11.2021 21:44
Atheira

XXX.XXX.254.50

Ne, vůbec ne... Chodím tu a urážím divnopsy. Miluju tu druhou fotku. Jak tam čumí, úplně ho vidím říkat "Já jsem ridgeback"

Vy jste neviděla, co mám doma, jinak byste se neptala.

edit: a strašit se nenechte, fakt to bude pinďa

11.11.2021 21:58

Pinďa v ideální velikosti, váha max. 13 kg. Prostě pes akorát. Skladný, unesete ho, nezašlápnete ho.

11.11.2021 22:07

A to já bych se toho nebála, v půl roce růst rozhodně hotový není. Klidně se vám může vytáhnout až k 40 až 45 cm v opravdové dospělosti a váhově 20-30 kg. Dejte vědět za rok či dva, jak roztomilouš povyrostl.
U pravých vořechů jsou tyhle tipovačky bezvadné, kinder vajíčko, nikdy nevíte, co v něm je.

11.11.2021 22:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A to já bych se toho nebála, v půl roce růst rozhodně hotový není. Klidně se vám může vytáhnout až k 40 až 45 cm v opravdové dospělosti a váhově 20-30 kg. Dejte vědět za rok či dva, jak roztomilouš povyrostl.
U pravých vořechů jsou tyhle tipovačky bezvadné, kinder vajíčko, nikdy nevíte, co v něm je.

To si nemyslím, štěňata větších plemen, která v základu dorůstají později, vypadají jinak bez ohledu na plemeno. Prostě v půl roce pořád štěně. Např. dobrman je v tomhle věku prcek, co pomalu plete nohama. Naopak tenhle vypadá skoro jako hotový pejsek.

12.11.2021 07:01

A mně se zdá, že jste špatně vážili. Hlavně na druhé fotce vypadá, že leží větší pes. Souhlasila bych s "plaka", 45 cm a 18-20 kg. Ideální velikost Krásný, střední pes sportovní postavy..

12.11.2021 07:32
impact

XXX.XXX.49.123

No já jsem teda z takových tipovaček doživotně vyléčená. Obzvláště u psů někde z osad.

Ti zrzci jsou kříženci jezevčíka - podle matky. V těch cca 4 měsících měli kolem čtyř pěti kilo a teď jsou z nich solidně narostlí kříženci ridgebacka. A ten černej s hnědým, ti k nám přijeli jako za groš kudly. Tvrdila jsem o nich, že to budou psi do kabelky - kříženci krysaříka. Schválně dávám foto s rukou, aby bylo vidět, jak byli malincí. No a než jsem se otočila, tak z jednoho je solidní kříženec bígla a ovčáka a z druhého nějaký labrovčák.

12.11.2021 08:22

impact napsal(a):
No já jsem teda z takových tipovaček doživotně vyléčená. Obzvláště u psů někde z osad.

Ti zrzci jsou kříženci jezevčíka - podle matky. V těch cca 4 měsících měli kolem čtyř pěti kilo a teď jsou z nich solidně narostlí kříženci ridgebacka. A ten černej s hnědým, ti k nám přijeli jako za groš kudly. Tvrdila jsem o nich, že to budou psi do kabelky - kříženci krysaříka. Schválně dávám foto s rukou, aby bylo vidět, jak byli malincí. No a než jsem se otočila, tak z jednoho je solidní kříženec bígla a ovčáka a z druhého nějaký labrovčák.

Ta druhá fotka je boží!

12.11.2021 09:04
marushka

XXX.XXX.41.2

Tím věkem jste si jistí? Připadá mi trochu mladší.. Zuby už má vyměněné? Pokud má v 6 měsících 10 kg tak v dospělosti maximálně 15, spíš méně.

12.11.2021 09:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě by čistě ze zvědavosti zajímalo toto od impact: Ti zrzci jsou kříženci jezevčíka - podle matky. V těch cca 4 měsících měli kolem čtyř pěti kilo a teď jsou z nich solidně narostlí kříženci ridgebacka.

Ti prcci ale určitě během dvou měsíců (od těch uvedených čtyř) nabrali víc než pouhá 2kg, ne? Tohle mi právě přijde trochu jako indikátor toho, že to bude ušatý skřítek. To, jakou rychlostí nabírá. Od čtyř měsíců do půl roku dvě kila navrch mi prostě neindikují v budoucnu psa většího než 15kg strop.

Na té poslední fotce vidím hodně velkou podobu s mojí fenou, když byla v tomhle věku. Přibližně od toho půl roku velikostně už nic moc nedala, byla co do výšky v podstatě hotová, ale byla o něco větší než pes tady. V dospělosti dala 15kg a ještě zmohutněla, ale kolem půl roku měla v kohoutku nějakých 43cm a jako úplně dospělá má 45cm. A na fotkách pro lidi, co ji v životě neviděli naživo, působí o dost větší. Moc bych se nenechala zmást tím, jak pes působí na fotce.

A fakt to nemyslím nijak zle vůči zadavatelce. Jen jsem měla pocit, že není úplně ok s tím, že by mohli mít malýho pejska a čeká na zázrak, který se vůbec nemusí stát a dost pravděpodobně bych čekala, že se ani nestane.

12.11.2021 10:52
impact

XXX.XXX.49.123

Atheira - Jak nabírali postupně netuším. Jednak jsem je nevážila, takže to beru odhadem. A druhak jsem líná hledat nějakou časovou posloupnost.

Chtěla jsem jen přidat svoji zkušenost, že zrovna u kříženců může být odhad velikosti v dospělosti výstřel úplně mimo. Co mám vypozorováno, tak hodně dělá i to, že jsou někde v osadách podvyživení, plní parazitů. Pak se daj dokupy, zbaví se všeho a dostanou pořádný žrádlo a jejich velikost všechno raketovou rychlostí dožene.

12.11.2021 19:52

Já myslím, že ještě trochu vyroste a hlavně zmohutní. Bígloid to tak taky měl, konečnou výšku dosáhl tak v 8-9 měsících, v roce vážil 13kg a teď ve 3 letech má 15,5kg

12.11.2021 20:18
Pubgi

XXX.XXX.231.110

Atheira napsal(a):
Mě by čistě ze zvědavosti zajímalo toto od impact: Ti zrzci jsou kříženci jezevčíka - podle matky. V těch cca 4 měsících měli kolem čtyř pěti kilo a teď jsou z nich solidně narostlí kříženci ridgebacka.

Ti prcci ale určitě během dvou měsíců (od těch uvedených čtyř) nabrali víc než pouhá 2kg, ne? Tohle mi právě přijde trochu jako indikátor toho, že to bude ušatý skřítek. To, jakou rychlostí nabírá. Od čtyř měsíců do půl roku dvě kila navrch mi prostě neindikují v budoucnu psa většího než 15kg strop.

Na té poslední fotce vidím hodně velkou podobu s mojí fenou, když byla v tomhle věku. Přibližně od toho půl roku velikostně už nic moc nedala, byla co do výšky v podstatě hotová, ale byla o něco větší než pes tady. V dospělosti dala 15kg a ještě zmohutněla, ale kolem půl roku měla v kohoutku nějakých 43cm a jako úplně dospělá má 45cm. A na fotkách pro lidi, co ji v životě neviděli naživo, působí o dost větší. Moc bych se nenechala zmást tím, jak pes působí na fotce.

A fakt to nemyslím nijak zle vůči zadavatelce. Jen jsem měla pocit, že není úplně ok s tím, že by mohli mít malýho pejska a čeká na zázrak, který se vůbec nemusí stát a dost pravděpodobně bych čekala, že se ani nestane.

Práveže nám vôbec nebude vadiť ak ostane malý:) je fajn ho kedykoľvek keď treba vziať na ruky, v autobuse na kolenách, nezvali mi malú dcérku a pekne sa zahrajú:) ale nevadilo by ani keby bol veľký :) nám je to v podstate jedno len sme zvedaví už dopredu :D

12.11.2021 20:19
Pubgi

XXX.XXX.231.110

impact napsal(a):

Nemáte fotku tých jazvečíko ridgebackov teraz :D?

12.11.2021 20:21
Pubgi

XXX.XXX.231.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A mně se zdá, že jste špatně vážili. Hlavně na druhé fotce vypadá, že leží větší pes. Souhlasila bych s "plaka", 45 cm a 18-20 kg. Ideální velikost Krásný, střední pes sportovní postavy..

Neviem vážený bol vždy na tej veľkej váhe u veterinára :) tak jedine že im zle vazi

12.11.2021 20:34
impact

XXX.XXX.49.123

Pubgi napsal(a):
Nemáte fotku tých jazvečíko ridgebackov teraz :D?

Ugo na sedačce, Uber v listí. Nejsem ale schopna říct, kterej je na té štěněcí fotce kterej.

Ještě mají sestru. Vypadá jako oni, jen má třetinový nožky.

12.11.2021 20:57
Pubgi

XXX.XXX.231.110

impact napsal(a):
Ugo na sedačce, Uber v listí. Nejsem ale schopna říct, kterej je na té štěněcí fotce kterej.

Ještě mají sestru. Vypadá jako oni, jen má třetinový nožky.

Ejha krásvci ❤️❤️❤️ takto presne nejak som tipovala že bude náš malý vyzerať tak uvidíme urco dám potom fotku keď bude mať rok-rok a pol :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík