Knírač malý pepř a sůl s PP

Prodám Knírače malého - Malá CHS nabízí do milující rodiny štěňátka s výbor...
Dohodou
Dobrý den, prosím o radu.
Máme rodinný dům s velkou zahradou kde jsou tři starší psy klidne povahy.
Chtěla bych dovnitř do bytu pejska, který nemá problém s dětmi (7 a 4) a ostatnimi zvířaty (kralik).
Pes by neměl být agresivní, hystericky, nervózní, ne příliš splaseny a aktivní
Naopak by měl být ucenlivy, mazlivý, hravý, kterého by na procházce zvladnul i 7 lety syn
Prostě rodinný parťák kterého můžete vzít bez problémů s sebou na dovcu
Nemohu se rozhodnout mezi malým kniracem a Shih-tzu. U knirace se bojím štěkání ale zas mi přijde jako lepší parťák při děti.
Předem moc děkuji za rady.
Vaše kritéria jednoznačně splňuje shih tzu.
Není agresivní ani nervózní, splašený už vůbec ne. S učenlivostí, mazlivostí a hravostí by neměl být problém.
Zvládne i delší procházky, nesnáší ale horko, takže na dovču radši ne k moři.
Je to ale trochu svéhlavé plemeno s vlastním názorem.
Malý knírač je o dost větší akčňák, sedmiletému děcku bych ho rozhodně nesvěřila. Co se týče štěkání, určitě je hlučnější než shih tzu. Pokud ho řádně nezaměstnáte, nervozitu ani hysterii nelze vyloučit a bezpečí králíka nelze zaručit, neboť byl šlechtěn k hubení krys a hlodavců.
Pokud vám nevadí placatější čumáčky (což asi nevadí, pokud zvažujete shih tzu), koukněte na brabantíka nebo grifonka. Vaše požadavky by splňovali asi ještě líp než shih tzu. A odpadla by péče o srst.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Papajja
napsal(a):
Když grifonek je tak ošklivý až je roztomilý, ale vadí mi linani obzvlášt u krátkosrsteho pejska. Ještě zvažuji biewer teriéra. Klasického yorkshira bych nebrala ale biewer vypadá že bude povahou lepší
A co bišon, př. bolonka? Ty má u nás pár rodin cíleně kvůli malým dětem a všeobecná spokojenost. Venčí je v pohodě právě ty jejich děti. Když se to pohlídá, tak ani nemají tak moc v háji zdraví. A ve vedrech nekolabují.
S bisonkem bohuzel nemam dobrou zkusenost, vim ze je to pes od psa, ale my meli smulu na opravdu nervozniho psa, pokud jste mu nevenovala 100% casu byl mrzuty a pri jakemkoli stredu se klepal jak ratlik
Chtela bych proto zkusit vyrovnanejsi plemeno. Budu se o nej samozrejme starat hlavne ja, ale deti v jeho zivote budou hrat velkou roli. Obcas se clovek s vyberem unahli a tentokrat to nechci podcenit. Mame venku dva psy, oba krizence, jsou zlati, ale vubec neodpovidaji povaze rasy ktera se u nich projevila hlavne vzhledem, takze krizenec je pro me proste risk pokud uz mam deti....
Papajja
napsal(a):
S bisonkem bohuzel nemam dobrou zkusenost, vim ze je to pes od psa, ale my meli smulu na opravdu nervozniho psa, pokud jste mu nevenovala 100% casu byl mrzuty a pri jakemkoli stredu se klepal jak ratlik
Chtela bych proto zkusit vyrovnanejsi plemeno. Budu se o nej samozrejme starat hlavne ja, ale deti v jeho zivote budou hrat velkou roli. Obcas se clovek s vyberem unahli a tentokrat to nechci podcenit. Mame venku dva psy, oba krizence, jsou zlati, ale vubec neodpovidaji povaze rasy ktera se u nich projevila hlavne vzhledem, takze krizenec je pro me proste risk pokud uz mam deti....
Když si pohlídáte chovku a pojedete se podívat minimálně na matku, tak to asi nebude problém. Máme tady uřvaného souseda, ale ten je bez PP a evidentně ne úplně standard. Bolonek kolem mě prošlo asi 10 a všechny v pohodě. Teď máme vedle 2, venčí je primárně malá holčička 8 let a ještě nikdy jsem je neslyšela ani zaštěkat. Vlastně žádnou, kromě psa kolegyně na RD, ale ten si štěknul vždycky jen jednou při vítání.
Papajja
napsal(a):
Má tu prosím někdo zkušenost s biewer teriér nebo rovnou porovnání s Shih-tzu?
Nikdy bych neřekla že mě zaujme pes typu York ale na biewera slyším hodně chvály
Biewer se hodně množil (bez PP i s PP - ne FCI, pozor) a povaha se neřešila. U nás v ulici 2 vyklepané holky po operaci obou kolen cca v roce věku, bojí se lidí i psů. Obecně všechny škály povah. Od bojácných labilů přes normální po labily prskací. Prostě si musíte najít chovku a být s nimi v intenzivním kontaktu. Jinak je to pořád teriér jako klasický jork, s tím musíte počítat.
Papajja
napsal(a):
Má tu prosím někdo zkušenost s biewer teriér nebo rovnou porovnání s Shih-tzu?
Nikdy bych neřekla že mě zaujme pes typu York ale na biewera slyším hodně chvály
Rozdíl bych řekla, že hlavně v temperamentu - ač se to nezdá, biewer je teriér, takže větší nároky na pohyb a zaměstnání, sklony k hyperreaktivitě.
Shih tzu je klidnější plemeno s menšími nároky na pohyb i zaměstnání.
Jak píše Ollie, povahy u biewerů jsou trochu loterie - u nás taky lítá hyperaktivní labilka po operaci kolen.
Terven
napsal(a):
Rozdíl bych řekla, že hlavně v temperamentu - ač se to nezdá, biewer je teriér, takže větší nároky na pohyb a zaměstnání, sklony k hyperreaktivitě.
Jak píše Ollie, povahy u biewerů jsou trochu loterie - u nás taky lítá hyperaktivní labilka po operaci kolen.
Jo, kolena jsou u nich špatná. Sousedka biewra (bez PP) má. Naštěstí bydlí v přízemí, takže schody zvládá, ale poskakuje legračně.
Mimochodem, grifonek snad nelíná, ne? Kamarádi mají fenku a je skvělá, mazlík, bezproblémová, zvládne celodenní výlet i celodenní lenošení. Že vypadá jako opička, je ovšem pravda.
kolegyně si koupila biewra (s německým PP) - teď už je půlroční a mile mě překvapil. Kupovala se slevou "přerostlýka" z velikostně nevyrovnaného vrhu - s předpokladem překročení výšky. Což se stalo - ale ona chtěla většího, relativně nerozbitného a o chov jí rozhodně nejde. Je to veselé, nebojácné, poslušné, zbytečně neuštěkané, pěkně rovně rostoucí zvířátko. Povedl se.
Terven
napsal(a):
A co třeba tibetský španěl? Ten mi připomíná Shih-tzu, jen to línani bude asi rozdil
Papajja
napsal(a):
A co třeba tibetský španěl? Ten mi připomíná Shih-tzu, jen to línani bude asi rozdil
Sestra má tibeta, fenku, první pes do pražského bytu, dcery tehdy 11 a 13 let ( feně je nyní 8 let), za mě pes ideál, bez nějaké výchovy, naprosto ovladatelná, klidná, jen, pozor, při té velikosti ostrý hlídač, některá jí nesympatická návštěva jí měla na nohavicích. Chlupy, nikdy nemluvila, ale moje osobní zkušenost, krátkosrstý pes je na úklid daleko horší než dlouhosrstý.
Papajja
napsal(a):
To bych řekla, že je ještě lepší volba, pokud uvažujete o psech v tomto typu. Mně se ten pejsek na pohled líbí víc, nemá tak sražený čumák, povaha by vám taky zřejmě vyhovovala...ale samozřejmě líná.
Svého času jsem o něm uvažovala, ale došla jsem k názoru že to není pes pro mě - kdesi v popisu povahy na stránkách jedné chovky bylo výstižně napsáno cosi o typické orientální nezávislosti
To je podobný rys jako má shih tzu, já už jednu takovou poloorientální tvrdou palici doma mám, navíc potencovanou jezevčíkem, děkuju pěkně
Miluju vtěrky typu pinč.
.. pudl, papillon....
Terven
napsal(a):
Pokud zadavatelka uvažuje o plemenech jako je tibetský španěl a shih tzu, tak bostonek je pravý opak, je to jako nebe a dudy.
Připomíná sice buldočka, ale je to temperamentní teriér.
Znám sice jen dva, ale že by nějak oplývali temperamentem nemůžu říct.S jinými teriéry je srovnávat nejde.
Papajja
napsal(a):
O papillonovi jsem uvažovala ale odradilo mě linani
..no nevím, mám ho doma a líná minimálně....
Nejméně chlupů mají naháči. :-))
Papajja
napsal(a):
To jste snad prvni od koho to slysim, co jsem procitala ruzne diskuze a clanky, vsude zmiňovali plno chlupů
Pokud máte alergické dítě, je úplně jedno, kolik chlupů z toho psa spadne na zem. Podstatné je, že ty chlupy má, pokud mu tedy opravdu vadí srst, což tak obvykle nebývá.
Terven
napsal(a):
Ona bohužel málokdy ta alergie je přímo na srst. A pokud přecejen, je úplně jedno, jestli ty chlupy jsou na psu nebo na podlaze, bohužel.
Ona nesnese klasicky jemny prach, treba po žehlení, to se pak může ukychat, takze kdyby mely byt na gauci atd jemne chlupy obavam se ze by to špatně snášela. Radeji se tomu chci vyhnout nez se pak psa zbytečně zbavovat
Papajja
napsal(a):
Tak nevím zda opravdu nezvolim bisonka. Shih-tzu má malou nabídku a u bisonka je z čeho vybírat, co se týká kvalitních CHS.
A čistokrevný bison a fena bude doufejme odlišná od psa a křížence bisonka
Tak se podívejte na tu ruskou bolonku, ta má v předcích kromě bišona i např. shi-tzu.
Papajja
napsal(a):
Ona nesnese klasicky jemny prach, treba po žehlení, to se pak může ukychat, takze kdyby mely byt na gauci atd jemne chlupy obavam se ze by to špatně snášela. Radeji se tomu chci vyhnout nez se pak psa zbytečně zbavovat
Tak hlavně vřele doporučuju si najít chovatele,který vám umožní několikrát návštěvu uvnitř,abyste si alergickou reakci ověřili. Btw shitzu,bišonek atd., línají všichni
Papajja
napsal(a):
Jemný prach ze psa doma budete mít vždycky a nemusí ani línat. Mám jednu fenu mix shih tzu, nelíná a nanosí domů mnohonásobně víc bordelu než kdysi línající fena se samočistící srstí. A jemné chomáčky srsti po ní stejně zůstávají po bytě - ono doopravdy nelínavé plemeno prakticky neexistuje.
Plus mám pinče s krátkou línající srstí a prostě obecně je po psech doma spousta prachu a nečistot, protože chodíme cestou necestou.
Díkybohu to nemusím řešit.
Papajja
napsal(a):
Ja tyhle utoky moc nechápu... Clovek se chce jen poradit ale vzdy se najde někdo, kdo vad nuti neco obhajovat. Ano máme králíka ale vubec nevite kde a jak to mame poresene.
to nebyl útok, jen podiv
vubec nevite kde a jak to mame poresene.
to nevím, páč jste to neráčila nikde objasnit a jelikož nevlastním křišťálovou kouli,
tak jsem se jen podivil tomuto rozporu ve vašich informacích
nic víc
lupus4
napsal(a):
to nebyl útok, jen podiv
vubec nevite kde a jak to mame poresene.
to nevím, páč jste to neráčila nikde objasnit a jelikož nevlastním křišťálovou kouli,
tak jsem se jen podivil tomuto rozporu ve vašich informacích
nic víc
V pořádku, jen je to pro mě třeba úplně zbytečná pozmamka. Prostě sháním psa který moc nelina. Toť vše
Terven
napsal(a):
Jemný prach ze psa doma budete mít vždycky a nemusí ani línat. Mám jednu fenu mix shih tzu, nelíná a nanosí domů mnohonásobně víc bordelu než kdysi línající fena se samočistící srstí. A jemné chomáčky srsti po ní stejně zůstávají po bytě - ono doopravdy nelínavé plemeno prakticky neexistuje.
Plus mám pinče s krátkou línající srstí a prostě obecně je po psech doma spousta prachu a nečistot, protože chodíme cestou necestou.
Díkybohu to nemusím řešit.
To máte samozřejmě pravdu, máme křížence jezevčíka asi s kokrikem a tak vím co je to mít po bytě opravdu dost chlupů. Tak bych to ráda omezila na minimum
Papajja
napsal(a):
To jste snad prvni od koho to slysim, co jsem procitala ruzne diskuze a clanky, vsude zmiňovali plno chlupů
..ja nevím, ale papiloni všeobecně moc nelinaji neb nemají podsadu....když jsem byla u chovatelky, vrhla se na mně skupina motýlů a chlupů také poskrovnu....
Terven
napsal(a):
To máte fuk...žádnýmu psu bych nepřála majitele, kterýmu vadí zvířecí chlupy.
....ale tak já chápu že chlupy ledaskomu vadí, ale pak je výběr plemene obtížný až nemožný, ono i z toho jorka se toho občas dost vycesalo a našla jsem i po bytě, jak vypadavaly, ovšem proti ovcounům a kočkám je jork a nyní papillon výhrou....
Papajja
napsal(a):
Četla jsem diskuzi přímo tady na webu a řešila paní právě linani. Tak nevím
..kdysi jsem probirala s chovatelkou a ta mi potvrdila, že lítají opravdu minimálně a nadměrně linajici se z chovu vyrazují....a z vlastní zkušenosti opravdu lítají minimálně, ale obcas se chlupy prostě najdou a vycčešou...ovšem s papillonem jdu do společnosti I v černém a bez újmy.....
napsal(a):
..kdysi jsem probirala s chovatelkou a ta mi potvrdila, že lítají opravdu minimálně a nadměrně linajici se z chovu vyrazují....a z vlastní zkušenosti opravdu lítají minimálně, ale obcas se chlupy prostě najdou a vycčešou...ovšem s papillonem jdu do společnosti I v černém a bez újmy.....
Dobře, děkuji za info. Povahou vypadá jako skvělý rodinný pes do bytu
Papajja
napsal(a):
Ale pozor, vyžaduje mnohem víc zaměstnání než shih tzu nebo bišon. Je to hyperaktivní akčňák.
Mám známou, která si pořídila dva motýly jen tak "na mazlíka", psi krom zahrady nemají nic moc vyžití, žádné sporty, socializace taky skoro žádná a jsou z nich uřvaní labilové.
Kdybych tady od chameleona nevěděla, že papillon může být super pes, tihle dva by mě spolehlivě odradili.
Papajja
napsal(a):
Jj, bu bu bu. Motýlům se říká malá bordera. I na coursingu jsou vidět a jsou to draci. Nebývá to rodinný pes ve smyslu obecných představ, tj. bezúdržbový.
Papajja
napsal(a):
..ale vyžaduje I sportovní vyžití, gaučak to opravdu není, rád si zaměstná hlavu I tělo a pak je spokojený I na tom gauči....no u alergika bych zkusila nejprve navštívit chovatele a zkusit jak bude u něj na psy - jejich srst reagovat....
Ono ty chlupy nejsou asi úplně zásadní. Nedávno jsem poslouchala rozhovor s veterinářem, který říkal, že naprostá většina tzv. "alergií na psí a kočičí srst" je na jiné tělní produkty (sliny, lupy staré kůže, sekret z očí ...) a prach zachycený v srsti, že chlupy se na alergii podílejí jen v malé míře. Opravdu nejjistější je zajít s dítětem párkrát na návštěvu do domácností, kde psa mají.
napsal(a):
Ono ty chlupy nejsou asi úplně zásadní. Nedávno jsem poslouchala rozhovor s veterinářem, který říkal, že naprostá většina tzv. "alergií na psí a kočičí srst" je na jiné tělní produkty (sliny, lupy staré kůže, sekret z očí ...) a prach zachycený v srsti, že chlupy se na alergii podílejí jen v malé míře. Opravdu nejjistější je zajít s dítětem párkrát na návštěvu do domácností, kde psa mají.
Jj, nej řešení. Na naše akce občas chodí zájemci s dětmi - alergiky a všichni jim mazlíky na podrbání rádi naservírují.
Pokud chcete malého, opravdu nelínajícího, psa, tak koukněte i po toy pudlíkovi. Jako dítě jsem ho měla a byl to úžasný parťák, strašně ráda na něj vzpomínám. Ale ta nelínající srst bohužel vyžaduje dost péče, vč. pravidelných návštěv salonu.
Jinak já jsem alergik od mala a časem jsem zjistila, že jsem alergická na zvířecí tělní tekutiny vylučované při porodu - zjistila jsem bohužel při porodu našich štěňat - skončila jsem na pohotovosti.
Následně při tahání telat z krav se mi osypaly ruce až k ramenům apod...
napsal(a):
Pokud chcete malého, opravdu nelínajícího, psa, tak koukněte i po toy pudlíkovi. Jako dítě jsem ho měla a byl to úžasný parťák, strašně ráda na něj vzpomínám. Ale ta nelínající srst bohužel vyžaduje dost péče, vč. pravidelných návštěv salonu.
Jinak já jsem alergik od mala a časem jsem zjistila, že jsem alergická na zvířecí tělní tekutiny vylučované při porodu - zjistila jsem bohužel při porodu našich štěňat - skončila jsem na pohotovosti.
Následně při tahání telat z krav se mi osypaly ruce až k ramenům apod...
Teď jsem objevila fenku krizenou Shih-tzu a pudl, možná ideální kombinace :))
Papajja
napsal(a):
Teď jsem objevila fenku krizenou Shih-tzu a pudl, možná ideální kombinace :))
Dobrý den,
tak mám už třetího psa Bišonka a prvního Ruskou barevnou Boloňku a můžu s rukou na srdci říct, že ani jedno plemeno nelíná v pravém smyslu slova. Když vyčesávám ano jsou v kartáčů chlupy, ale toď vše. Bišonek nemá podsadu, rusák ano a i tak nelíná, ale co dva až tři měsíce střihame.
Oba psy jsou hodně tvární, prostě super společníci.
Dája