Jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí červený

Prodám Jezevčíka dlouhosrstého - CHS z Habrových hájů nabízí k rezervaci št...
DohodouTondaB
XXX.XXX.68.248
Dobrý den.
Nastěhoval jsem se k přítelkyni, která má 4 letého jezevčíka :)
Nevím jak se zachovat, vždy při odchodu z bytu, i když je to jen 5 minut, vždy přiběhne do kuchyně, kde má misku s papáním a celou ji čenichem rozhází po kuchyni :)
Zvýšený hlas, pokropení vodou nepomáhá. Dnes udělal stejnou věc 3x, měl jsem lítání :)
Samozřejmě je nejjednodušší misku zvednout nahoru, aby na ni nemohl :) Jen vždy na to nepomyslíme a pak uklízíme.
Děkuji za jakékoliv podněty T.
Linda687
XXX.XXX.25.171
Nenechavat granule k dispozici cely den. Proste nakrmit a po jidle hned dat pryc, i kdyz nedoji vsechny granule
TondaB
napsal(a):
Dobrý den.
Nastěhoval jsem se k přítelkyni, která má 4 letého jezevčíka :)
Nevím jak se zachovat, vždy při odchodu z bytu, i když je to jen 5 minut, vždy přiběhne do kuchyně, kde má misku s papáním a celou ji čenichem rozhází po kuchyni :)
Zvýšený hlas, pokropení vodou nepomáhá. Dnes udělal stejnou věc 3x, měl jsem lítání :)
Samozřejmě je nejjednodušší misku zvednout nahoru, aby na ni nemohl :) Jen vždy na to nepomyslíme a pak uklízíme.
Děkuji za jakékoliv podněty T.
No tak na to asi budete muset myslet a nebo naučit psa tomu, že váš - či jakýkoliv kohokoliv - odchod, není žádný stres ale pohoda.
tedy
musíte na to myslet zpočátku a misku odklízet
+
naučit psa být v pohodě o samotě
+
naučit psa určitý odcházecí rituál, když opouštíte domov, aby nebyl ve stresu, že odcházíte
Uživatel s deaktivovaným účtem
Třeba si jen vybíjí frustraci z odchodu, pokud je jinak v pohodě, nehuláká a tak. Můj dostává na odchod kus sušených plic, ideálně ještě zamontované do ruličky od toaleťáku a je v klidu. Odejdu bez smradlavé rozlučky a je peklo, protože jsem narušila rituál a on neví, co bude, př. že se za 8 a půl h určitě vrátím. Jinak keksy v nepřítomnosti pryč, normální pes to prospí a nežere.
Impact to vystihla úplně přesně. Já jen dodám : máte moc hodného psa. Stará se jen o své. Někdy při odchodu : Nezůstal psu k dispozici odpadkový koš? Opravdu nezůstalo na lince žádné jídlo? Všechny boty jsou v botníku? Jsou dveře do ložnice opravdu zavřené? Jsou nová křesla poklopená tak, aby do nich pes nemohl ulehnout? Jsou okna opravdu zavřená?
Nejsou to všechno moje zkušenosti, ale tak posbírané od majitelů psů- namátkou, na co jsem si vzpomněla. Určitě přibudou další, na co musí pejskař při odchodu myslet.
A ještě dodám : Vy za svou nepozornost trestáte psa? Opravdu si myslíte, když ho po návratu políváte vodou, že ví proč? Akorát si kazíte vztah ( jestli ke psu nějaký máte ), pes se bude při vašem příchodu schovávat, začne se vás bát a přítelkyně se pěkně naštve !
jooo
XXX.XXX.183.48
impact
napsal(a):
Tak vy nejste s přítelkyní schopní se naučit tak jednoduchou věc, jako je uklízení misky a myslíte si, že zvládnete psa naučit, aby ji nepřevracel? Úsměvné.
Impact copak? komplexy? .
jooo
napsal(a):
Do impact se nenavážejte. Ta zkušenosti se psy má, na rozdíl od vás.
jooo
XXX.XXX.183.48
napsal(a):
Do impact se nenavážejte. Ta zkušenosti se psy má, na rozdíl od vás.
jo,to jsem si právě přečetl.Jen se umí navážet do někoho kdo se na něco zeptá. Když je tak chytrá tak místo urážek mohla napsat proč to ten pejsek dělá. Jenže ona neví
jooo
napsal(a):
jo,to jsem si právě přečetl.Jen se umí navážet do někoho kdo se na něco zeptá. Když je tak chytrá tak místo urážek mohla napsat proč to ten pejsek dělá. Jenže ona neví
jooo
napsal(a):
V tom příspěvku impact nic urážlivého nevidím 🤷♀️ nechápu čím Vás měla jako urazit?! A navíc píše pravdu právě protože VÍ! Jestli ono to nebude tak, jak je příspěvek dál s citátem Dostojevského 🤔👍
prostě mu tam tu misku s granulema nenechávejte a je po problému...a Váš pejsek je opravdu hodný, když si všímá jen svého...
To mně jednou jeden hlídanej pejsek v mojí nepřítomnosti značkoval odpadkovej koš.
Kupodivu mě napadlo ten koš vždycky dát pryč. A bylo po problému.
TondaB
XXX.XXX.68.248
Děkuji za reakce. Zkusíme nějaký rituál a nebo změnit misku s koberečkem vyměnit za něco jiného :) Jde mi o to, že přítelkyně je těhotná a nechci, aby se ohýbala a sbírala granulky s paštikou atd. z pod stolu, linky apod. :) Proto jsem dotaz směřoval sem, ke zkušeným . Já jsem v životě pejska neměl a je to pro mě prostě něco nového. Nemůžu mu přeci za neplechu dát dobrůtku :) To by dělal pořád, proto jsem rád, za každý podnět :) Pejsek je úžasný, velice učenlivý, vše se učí perfektně , i když od štěnátka byl mamánek, jak se říká :)
TondaB
napsal(a):
Děkuji za reakce. Zkusíme nějaký rituál a nebo změnit misku s koberečkem vyměnit za něco jiného :) Jde mi o to, že přítelkyně je těhotná a nechci, aby se ohýbala a sbírala granulky s paštikou atd. z pod stolu, linky apod. :) Proto jsem dotaz směřoval sem, ke zkušeným . Já jsem v životě pejska neměl a je to pro mě prostě něco nového. Nemůžu mu přeci za neplechu dát dobrůtku :) To by dělal pořád, proto jsem rád, za každý podnět :) Pejsek je úžasný, velice učenlivý, vše se učí perfektně , i když od štěnátka byl mamánek, jak se říká :)
no a proč že má tu misku s granulemi a nějakou oschlou paštikou pořád v kuchyni?
není jednodušší to dělat, tak jak se má, jednou dvakrát denně dát misku, sežere, misku uklidím?
ono aspoň těhotná přítelkyně nebude o tu misku zakopávat
TondaB
napsal(a):
Tak vězte, že pokud psa "trestáte" za něco, co se stalo v daleké minulosti - a to je vše, co se stalo dřív než před 3 vteřinama - je to úplně blbě a pes si trest rozhodně nespojí s tím, co udělal.
Pokud už chcete trestat, musíte to stihnout do 3 vteřin od začátku psovy akce.
Každopádně trestání je dost nefektivní metoda, na domluvení se se psem existuje fůra lepších postupů. Například znemožnit mu nežádoucí činnost (třeba dám misku pryč) nebo naučit ho, co má dělat místo té nežádoucí činnosti (třeba kousej si kostičku).
napsal(a):
Tak vězte, že pokud psa "trestáte" za něco, co se stalo v daleké minulosti - a to je vše, co se stalo dřív než před 3 vteřinama - je to úplně blbě a pes si trest rozhodně nespojí s tím, co udělal.
Pokud už chcete trestat, musíte to stihnout do 3 vteřin od začátku psovy akce.
Každopádně trestání je dost nefektivní metoda, na domluvení se se psem existuje fůra lepších postupů. Například znemožnit mu nežádoucí činnost (třeba dám misku pryč) nebo naučit ho, co má dělat místo té nežádoucí činnosti (třeba kousej si kostičku).
Zvláště u jezevčíka je trestání úplně kontraproduktivní...ale stejně to bude troll pro rozproudění diskuze.
Terven
napsal(a):
Zvláště u jezevčíka je trestání úplně kontraproduktivní...ale stejně to bude troll pro rozproudění diskuze.
To mě taky napadlo, že u jezevčíka je to cesta do pekel
Jen tak mimochodem. Pokud správně chápu, jezevčík je přítelkyně, zadavatel se přistěhoval. Ona je majitalka psa, ona je těhotná, takže pokud s tím má problém, je celý jen její, měla a má si to řešit ona, měla na to 4 roky
Tondo, normální je psu předložit jídlo v době krmení a ne nechávat trvale k dispozici (i přesto, že to mnozí děláme)
jooo
napsal(a):
Každý pes dělá jen to, co mu majitel dovolí. Tihle mu dovolí převrácet misku. No, tak ji prostě převrací.
TondaB
napsal(a):
Kontrolní otázka - víte, co s tou miskou plnou granulí a oschlé paštičky bude dělat Vaše batole, až začne lozit?
Aaaaano, bude tam strkat ručičky a bude si to dávat do pusinky.
Co budete dělat pak?
Uklízet misku a nebo batole kropit vodou?
jooo
napsal(a):
Impact vám napsala jediný způsob, jak to toho pejska odnaučit. Na to jiná odpověď neexistuje. Psa neodnaučíte nic, při čem ho nepřistihnete. A když ho přistihnete a napomenete, nebude granule rozhazovat před vámi, ale jakmile vypadnete, tak to udělá zas a znova. Nenapadlo vás, že je to jeho jediná zábava, když vy odejdete?
Když odcházím, dávám granulky a jiné pamlsky do papírových krabiček menších i větších a pod. Ale to by se vám asi nelíbilo též. Když se vrátím, musím uklidit rozkousané krabice. Psice je do kamen přiložit neumí.
Jestli jste chtěl psa na vypínač - vozí takové z Číny!
Teď jsem si všimla, že jooo není zadavatel, ale že se sem jen zamíchal, aby prudil impact.
Takže zadavateli, jak psáno výš - misku uklízet, psa netrestat. Ať mezi vámi a psem, potažmo mezi vámi a přítelkyní nevznikají zbytečné třenice.
A dodám : Kdyby mně partner trestal psici ( on by si myslel, že zaručeně právem )....bylo by zle.
TondaB
XXX.XXX.68.248
Pročetl jsem pár stránek a dám na radu impact. 4 roky to dělá špatně. Miska po krmení musí pryč a nenechávat ji 24h k dispozici. Koho jsem nadmíchl, rád bych se omluvil a ještě jednou děkuji za zpětnou vazbu
TondaB
napsal(a):
Pročetl jsem pár stránek a dám na radu impact. 4 roky to dělá špatně. Miska po krmení musí pryč a nenechávat ji 24h k dispozici. Koho jsem nadmíchl, rád bych se omluvil a ještě jednou děkuji za zpětnou vazbu
no hurá, teď ještě zapomenout na to debilní trestání
pořiďte si F.Šusta : Trénink je rozhovor
tam vám přehledně vysvětlí způsoby "zvířecího" chápání a učení , což pomůže nejen vám, ale i psovi k lepšímu soužití