Prosim o radu...
Mame doma 3 tydny stěně velkého svycara. Pres den se ted v poslednim tydnu stane, ze se ve spanku počura do pelechu. Ma nyni 12 tydnu. Meli jsme pred ni uz dva psy a tohle neznam. V noci se to zatim nestalo, to uz vydrzi i 5 hodin. Kdyz jsme si ji přivezli, tak se ji to také 2x stalo, ale to jsem prisuzovala stresu a novemu prostředí.
Mame raději řešit s veterinářem nebo je to jeste mimino a vyroste z toho?
Nemate nekdo zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není to normální, zašla bych určitě na veterinu. Zdravý štěně se do vlastního pelíšku nevyčůra.

A to zase bych trochu oponovala, i taková štěňata znám, co si pořůtávala pelech.
Takže si spíš říkám, že otázka zní, zda se štěně probudí a cíleně se vyřůrá do pelechu a nebo jestli se počůrá nevědomky ve spánku.
První variantu...štěně se vědomě vyčůrá v noci do pelechu...ale jinak nevypadá, že by s čůráním byl jiný problém....tak to bych řešila výchovně. A taky pokud má pelech ve stylu nějaké matrace, polštáře, tak to bych zrušila a nahradila složenou dekou, vetbetkou...prostě něčím, co můžu vyprat a co mám ihned na výměnu. Asi bych taky zkusila upravit poslední venčení.
Za mě to je mimino......já mám teď doma extrém, obě holky se mi klidně počůraly ještě v šesti měsících, prostě si neřekly. Do pelechu nevím, protože my pelechy jako takový nemáme, ale ta mladší, tak ta to klidně pustila na gauč...jednou dokonce do postele...takový čunče jsem ještě neměla a oproti předchozím psům, ti už určitě ve třech měsícíích téměř bezloužičkoví....prostě nebe a dudy.
Pokud platí druhá varianta...štěně se počůrá ve spánku, tak to bych řešila na veterině.

Tak to bych fakt řešila na veterine, může to být i ektopicky ureter. I když to by ucuravala pořád.

No tak s tím já bych taky mazala na veterinu a nechala pro jistotu vyšetřit, pro můj klid.

A jaké udělala veterinářka vyšetření?

Janina74
napsal(a):
Konzultovala jsem s veterinarkou a rikala, ze se to srovna prvním haranim. Ze se jedna o nevyzralost a hlavně fenky na to mohou trpet. Samozřejmě pokud by se to horšílo a moc ukapavala i při chůzi, tak by se řešilo dal.
Nevyzrálost čeho?