Hanka.

XXX.XXX.166.242
Jdu si pro radu. Mám roční fenku doma poslouchá naslovo ale venku je to katastrofa.
Odměnmňuji a chválím pokaždé když poslechne ale zdá se mě, že čím víc se snažím tím víc je hluchá slepá,pořídila jsem klikr a ten už taky ani nevnímá. A bonus je hrozně uštěkaná na každého, kromě domácích.
Chce to víc trpělivosti??
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obecně platí, že když něco nepomáhá a nefunguje, nebude to pomáhat a fungovat ani když to budete dělat víc (to jen k tomu, jestli je potřeba víc trpělivosti).
Doteď si fena vycvičila a vychovala vás, takže nic nemusí a vy naopak skáčete kolem a vymýšlíte, co a jak. Klikr je navíc pomůcka (která se musí umět použít) a ne kouzelná krabička na to, aby pes začal najednou poslouchat :)
Výchova k poslušnosti je, že psa naučíme povel v klidným prostředí a pak ho postupně učíme, že ten povel platí i v rušnějším a rušnějším prostředí. Základní povinné povely, jako např. přivolání, nejsou pro psa dobrovolné, jestli se mu zrovna bude chtít a jestli nemá nic lepšího na práci - jsou prostě povinné a psa učíme, že po prvním zaznění povelu má povel vykonat.
Příklad: řeknu "ke mně" - vteřina času na proběhnutí psovy reakce - po vteřině pes začne vykonávat pohyb směr ke mně, anebo mu s tím začnu pomáhat například plynulým přitáhnutím za stopovačku - až je pes u mě, je pochválen a odměněn (povolením stopovačky, slovně, gesty, pohlazením, pamlskem, atd) - pes čeká u mě, dokud nedostane volno.
Za sebe můžu doporuči knížku Svého psa nestřílejte.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lupus4
napsal(a):
pořídila jsem klikr a ten už taky ani nevnímá.
a je vůbec "naklikaná" ?
přečtěte si F.Šusta : Trénink je rozhovor...
velmi souhlasím
dobře naklikaný pes vlastně nevnímá, ale reaguje automaticky
a trpělivost je dobrá věc, ale pokud člověk cvičí špatně, tak mu asi k ničemu nebude
a to je ta otázka.......