Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
mám psa po operaci mléčných žláz a po kastraci. Jednalo se o rakovinu. Vet doporučil odkyselení organismu, ideálně vařenou stravou. Osobně si ale nejsem jistá, že dokážu složit plnohodnotnou stravu.
Máte s tím někdo zkušenost?
Jaké jsou cesty k odkyselení organismu psa?

Asi vás zklamu, ale z lékařského pohledu je odkyselení organismu hloupost.
Pes je savec a hodnota pH jeho hlavní tělesné tekutiny - krve - je udržována v úzkém fyziologickém rozmezí s velmi nepatrným kolísáním v řádu setin hodnoty podobně jako u člověka.
Tuto rovnováhu stravou neovlivníte.
Vařená strava pro psa v rámci rekonvalescence po nemoci či operaci má smysl v tom směru, že vařené suroviny jsou lépe stravitelné, na druhou stranu tepelným zpracováním dochází ke ztrátě některých vitamínů apod. Řešila bych tedy krmnou dávku klidně vařenou stravou, ale s přidáním nějakého premixu - předpokládám, že by vet něco v tomto směru doporučil.

Opravdu je překyselení nesmysl? Vždyť se o tom mluví i u lidí...pry to překyselení způsobuje i rakovinu.

A jak byste si to představovala?

napsal(a):
A jak byste si to představovala?
Bylo mi taktéž doporučeno krmení Reico, nicméně jsem nenašla nikde na e-shopu. Proto jsem se začala touto otázkou zaobírat.
Odkyselení organismu, jestli je to myšleno takto, je i podle mě kravina. Překyselený žaludek u svého psa, který tím dost trpí řeším přidáním vápníku(mleté ulity od Dromy) teď už dlouhodobě mleté skořápky, když má porci jen masa a pokud nepomáhá, prostě namíchám sodu a stříknu ,u velkou stříkačkou do tlamky.

napsal(a):
Opravdu je překyselení nesmysl? Vždyť se o tom mluví i u lidí...pry to překyselení způsobuje i rakovinu.
Jak překyselení? Viz repta - vnitřní tekutiny, jako třeba krev, mozkomíšní mok, tkáňový mok jsou udržovány ve velmi přísném pH rozmezí 7,3-7,5, jinak nastane smrt. Proto máme pufry. Jediné povolené krátkodobé překyselení, co mě napadá, je nárazové zvýšení hladiny kyseliny mléčné po namáhavém fyzickém výkonu. Ale to nás nezabije, jenom nás druhý den bolí "celý člověk".
napsal(a):
Asi vás zklamu, ale z lékařského pohledu je odkyselení organismu hloupost.
Pes je savec a hodnota pH jeho hlavní tělesné tekutiny - krve - je udržována v úzkém fyziologickém rozmezí s velmi nepatrným kolísáním v řádu setin hodnoty podobně jako u člověka.
Tuto rovnováhu stravou neovlivníte.
Vařená strava pro psa v rámci rekonvalescence po nemoci či operaci má smysl v tom směru, že vařené suroviny jsou lépe stravitelné, na druhou stranu tepelným zpracováním dochází ke ztrátě některých vitamínů apod. Řešila bych tedy krmnou dávku klidně vařenou stravou, ale s přidáním nějakého premixu - předpokládám, že by vet něco v tomto směru doporučil.
Možná špatně formulováno? Ne odkyselení? Je myšleno třeba tak, aby došlo k rovnováze?
Co umí překyselený organismus a nebo naopak ten, kde je to srovnaný, jsem si zažila sama u sebe. A je to nebetyčný rozdíl, abych tak řekla. Udělala jsem tehdy velkej a rozmáchlej škrt v životosprávě /škooooooda, že já kráááva nebeská u toho nevydržela nafurt :D / vyhodila jsem lepek, mléko-krom zakysaných výrobků, nicméně sýry a mléko byly čistě jen kozí, vyhodila jsem zbytek cukru, kafe, čaj a alkehůl a podívala se na zásadotvorné potraviny. A tělo tehdy jelo jako dokonalej stroj, nikdy jsem neměla takový energie - ani jako dítě a dorostenec závodně sportující.
Hledala jsem tehdy stránky (to to ještě nebylo tak ve frčivý módě jako dneska, takže toho moc nebylo) a našla jsem tuhle tabulku a na ni navazující stránku (a pro někoho možná docela i zajímavou, pokud má potíže -soudě, podle komentářů lidí v diskuzi, což mě zaujalo, ač sama takový problém nemám)
http://files.uzkost-deprese.webnode.cz/200000052-1c63e1d5dc/acid-alkaline%20food%20list.pdf
takže zadavatelko - já bych - kdyby mi tohle řekl veterinář, začala psovi dávat - kysaný zelíčko, jablka, červenou řepu a všechno, co se z tý tabulky v psovským jídelníčku může vyskytnout.

Když nefungují ledviny, to vaše přesné číslo se rozsype jak chaloupka...
Domněnky mají původ v tom, že nádoru se daří lépe v kyselém prostředí, který sám vytváří. A tak zpět k metabolismu - budete jíst jednostranně; nevhodné potraviny, bez problému si zařídíte velké problémy.
Psovi ale maso neberte, ani ho nevařte, to maso, on je stavěný na syrové a řekla bych, že trávení psí se od lidského liší.
Nejhorší, co můžu udělat - teď stravu změnit.
Navíc syrové jídlo je zásadité.
Vtip je v tom, že některé orgány se starají o zpracování potravy... a třeba u psa je zpracování sacharidů a rostlinných proteinů na houby, podobně u lidí... proto si změnou jídla odlehčíte.
Nesmysl za nesmyslem.
Dejte mu, na co je zvyklý, a neřešte hlouposti, vařené jídlo je blbé, ledviny má v cajku a za sebou operaci a před sebou kdo ví co a já mu rozvrh rozkopu kravinami?
Internety plné legend a veterinář takový lehce uteklý z Kosmonos, no jo, normálka.
Zrzavci - nebudu kopírovat celej dlouhej příspěvek. Zázraku, kterej u vás nastal po změně jídelníčku a životosprávy věřím, jen jsem přesvědčená, že váš problém se nejmenoval překyselení organismu.
Překyselením organismu se ohánějí různí alternativci a zastánci zázračných diet, které potřebují prodat, ale ono je to cca jak píše kometa výše.
Můj osobní tip je, že jste měla problém, kterým trpí veliký procento obyvatelstva a sice přetížený trávení, lidově řečeno. S tím souvisí chronická únava, málo energie, trávicí obtíže.
Případně tipuju deficit živin, minerálů a vitamínů z důvodu konzumace průmyslově upravených potravin - tělo pak nemá z čeho brát.
Dneska už je vědecky dokázaný, co vše může může mít příčinu ve střevě a to i u zvířat - úzkosti, deprese, poruchy chování.
Na překyselení organismu nevěřím. Jiná věc je překyselení žaludku, to existuje- to asi zná většina lidi po konzumaci přemíry pečiva, smaženýho, kořeněnýho jídla apod.
Terven
napsal(a):
Zrzavci - nebudu kopírovat celej dlouhej příspěvek. Zázraku, kterej u vás nastal po změně jídelníčku a životosprávy věřím, jen jsem přesvědčená, že váš problém se nejmenoval překyselení organismu.
Překyselením organismu se ohánějí různí alternativci a zastánci zázračných diet, které potřebují prodat, ale ono je to cca jak píše kometa výše.
Můj osobní tip je, že jste měla problém, kterým trpí veliký procento obyvatelstva a sice přetížený trávení, lidově řečeno. S tím souvisí chronická únava, málo energie, trávicí obtíže.
Případně tipuju deficit živin, minerálů a vitamínů z důvodu konzumace průmyslově upravených potravin - tělo pak nemá z čeho brát.
Dneska už je vědecky dokázaný, co vše může může mít příčinu ve střevě a to i u zvířat - úzkosti, deprese, poruchy chování.
Na překyselení organismu nevěřím. Jiná věc je překyselení žaludku, to existuje- to asi zná většina lidi po konzumaci přemíry pečiva, smaženýho, kořeněnýho jídla apod.
No já to beru spíš tak, že tělo prostě bylo zahumusený :-) . Mělo nerovnováhu v příjmu zásaditých a kyselých potravin. Průmyslově upravený potraviny moc nekonzumuju.
Mně je v podstatě buřtik jak se to nazývá, či nazve, na zázračný diety nevěřím, věřím na to, že když člověk tělu dává jen to "zdravý" tedy normální, tak je tělo prostě radši.

napsal(a):
Bylo mi taktéž doporučeno krmení Reico, nicméně jsem nenašla nikde na e-shopu. Proto jsem se začala touto otázkou zaobírat.
a ja k tomu všemu jen dodám, ze grancle REico jen MLM produkt - to k tomu doporuceni

Zrzavci
napsal(a):
No já to beru spíš tak, že tělo prostě bylo zahumusený :-) . Mělo nerovnováhu v příjmu zásaditých a kyselých potravin. Průmyslově upravený potraviny moc nekonzumuju.
Mně je v podstatě buřtik jak se to nazývá, či nazve, na zázračný diety nevěřím, věřím na to, že když člověk tělu dává jen to "zdravý" tedy normální, tak je tělo prostě radši.
Jo, ale ta tabulka má ještě jiný klíč než kyselost. A dalších milion důvodů, co kdy nejíst. Já umírám, když jím hrozně zdravě. Jsem asi pes. Jak nemám tuk, jdu se věšet. Vločky a jogurty super, dieta, zdravá strava jééééé... akorát že za hodinu mám černo před očima.
Nemá třeba banán ještě jinou vlastnost než nějakou kyselino zásadovo tvornost? Co tak hromada draslíku, B6, vlákniny, hořčíku?
Prostě tohle tělo tohoto pohlaví žijící na tomto kontinentu, v této zátěži a v tuto roční dobu potřebuje to a jiné tělo tamto...
Vsadím oběd, že to samé nepomůže všem. Překyseleným :-)
Zrzavci
napsal(a):
Jo, no tak s tím souhlas, ale nazvala jste to překyselením, tak jsem reagovala
napsal(a):
Jo, ale ta tabulka má ještě jiný klíč než kyselost. A dalších milion důvodů, co kdy nejíst. Já umírám, když jím hrozně zdravě. Jsem asi pes. Jak nemám tuk, jdu se věšet. Vločky a jogurty super, dieta, zdravá strava jééééé... akorát že za hodinu mám černo před očima.
Nemá třeba banán ještě jinou vlastnost než nějakou kyselino zásadovo tvornost? Co tak hromada draslíku, B6, vlákniny, hořčíku?
Prostě tohle tělo tohoto pohlaví žijící na tomto kontinentu, v této zátěži a v tuto roční dobu potřebuje to a jiné tělo tamto...
Vsadím oběd, že to samé nepomůže všem. Překyseleným :-)
Jasně že ne pro každýho je to stejný vyhovující. Já jsem třebas hroznej masožrout, a moje strava - která tělu vyhovovala byla zeleninový salát (hoodně bohatej) k snídani a v tom buďto třeba rýže (tu naprosto miluju), nebo kvalitní kozí sýr a šunka. aby se tělo nažralo :D . Oběd byl maso a třeba brambory, rýže - bez omáčky (když to bylo v jídelně, abych eliminovala mouku-lepek) doma s omáčkou, protože pohanková mouka. Hodně jsem jedla jablka, pila jsem před snídaní ošťavovaný štávy z mrkve, jablka a pomeranče. když jsem pekla, tak z pohankový mouky, naučila jsem se dělat bábovku nedusivku :D . Prostě nebylo pečivo, nebylo kafe, čaj, mlíko, alkehůl, což jsou všechno "kyselý" a blbý věci. Tělo se po určitý době vylanacovalo neskutečně. Teď se k tomu snažím dokopat, protože vím, že to vyloženě funguje.
Mně tehdy zaujala ta souvislost lepek x depréze. Mluvila jsem o tom s kolegou, který byl opravdu celiatik nebo jak se to říká , nejsem schopná si to zapamatovat správně (to stejný mám s "sumnambulíkem" ) a on mi říkal, že se to dost i mezi doktorama ví, tahle souvislost, jenže vždy se spíš sáhne po prášcích, než aby se pracovalo na souhře těla a duše. Vono to taky je časově míň náročný, že jo. A pak farmaceuti si vydělaj....

Mám deprese, když nemám vánočku s máslem a kakao :-)
Není rýže kyselá? Kdyby tam nebyla hromada čerstvé zeleniny, tak je to kyselé celé.
Podle mě si tyhle diety upravuje každý prodejce (každý web je prodejce) k obrazu svému a koukám, že i tradičně lže, jen aby byl jiný a měl shlédnutí.
Ph ovlivňují játra a ledviny. Ty zpracovávají potravu. Samozřejmě se to z břicha musí dostat ve správném množství... Takže když je nebudu zaměstnávat nadmíru, což je pro někoho mouka a pro jiného tuk, budu mít dostatek minvit, tak co? Tak nic.
napsal(a):
Není rýže kyselá? Kdyby tam nebyla hromada čerstvé zeleniny, tak je to kyselé celé.
Podle mě si tyhle diety upravuje každý prodejce (každý web je prodejce) k obrazu svému a koukám, že i tradičně lže, jen aby byl jiný a měl shlédnutí.
Ph ovlivňují játra a ledviny. Ty zpracovávají potravu. Samozřejmě se to z břicha musí dostat ve správném množství... Takže když je nebudu zaměstnávat nadmíru, což je pro někoho mouka a pro jiného tuk, budu mít dostatek minvit, tak co? Tak nic.
Jo, rýže je kyselá Resp. teda kyselinotvorná.
Já jí miluju, stejně tak těstoviny a můžu se obojím užrat. Ale občas se mě žaludek snaží přesvědčit, že bych měla raději jíst brambory
napsal(a):
Byla tam hromada zeleniny a trošánek té rýže či vejce -to jsem zapomněla zmínit, nebo šunky atd. . Nejde přeci nechat čistě jen zásaditý. Já se snažila zkrátka jen o to, aby tělo mělo prostor se vyčistit a dostat do balancu. A to se mi povidlo, protože většinu kyselýho a nepotřebnýho jsem ze života vykopla.
Zrzavci
napsal(a):
Byla tam hromada zeleniny a trošánek té rýže či vejce -to jsem zapomněla zmínit, nebo šunky atd. . Nejde přeci nechat čistě jen zásaditý. Já se snažila zkrátka jen o to, aby tělo mělo prostor se vyčistit a dostat do balancu. A to se mi povidlo, protože většinu kyselýho a nepotřebnýho jsem ze života vykopla.
Já vám to věřím a opravdu to funguje. Jen bych furt neoperovala tím kyselým. To je totiž blbost a je to zavádějící.

napsal(a):
Vždycky pH kdyžtak ..ale co už, že, když matika a chemie dohromady, to by rozkyselilo kdekoho.
Játra a ledviny jsou základní hardware, podstatné ale je, co se vám "rozprasí"ve střevním mikrobiomu.
https://www.youtube.com/watch?v=wo5XEALQNAo
Zrzavci
napsal(a):
Já se o ty názvy hádat nebudu, ale proč by to měla být blbost -zásadotvorné/kyselinotvorné?
zásadotvorné/kyselinotvorné
To samozřejmě blbost není, vždyť jsem psala, že překyselení žaludku existuje - a způsobuje staré známé pálení žáhy
Jen považuju za blbost to doporučované "odkyselení organismu"...zbavení se všeho "kyselého a špatného".
Prostě, váš problém a problém ostatních lidí, kteří se po změně jídelníčku a životosprávy cítí jako znovuzrození, fakt neměl nic společnýho s kyselostí.

Zrzavci
napsal(a):
Se zahumuseným taky souhlasím.

napsal(a):
Vždycky pH kdyžtak ..ale co už, že, když matika a chemie dohromady, to by rozkyselilo kdekoho.
Játra a ledviny jsou základní hardware, podstatné ale je, co se vám "rozprasí"ve střevním mikrobiomu.
https://www.youtube.com/watch?v=wo5XEALQNAo
Střevo, proto tam píši, že z břicha se to musí také dostat. Že jo? ;-) Těžko budu mít dostatek Mg, když moje tělo si ho ze žrádla neumí vzít, cpu se léky po hrstech, nevím, co je fyzická práce a málo spím atp.
Zapomněla jste na plíce :-)
A mě by zajímalo, jak člověk přizpůsobil to okolo, jestli jako si myslí, že jíst to a to vyřeší nějaký problém samo.
Stačilo by odložit telefon, vzít psa a jít na kopec. A tam si klidně můžu dát něco kyselého :-)
Jinak teda rýži jím denně a je to jen cukr, naprosto zbytečná hmota, ale chutná mi. A na loupání brambor jsem líná. Do jara.
Vsadím ještě večeři, že v zimě na stejné dietě Zrzavci nepojede.
Co o zimě říká alkalická baterie? Pardon. Dieta.
Šunka, pokud to není kus kýty podoma, je nezdravé jídlo. Ale nemít něco tak slaného v salátu, tak zas - pojdeme hlady a energy 0.
napsal(a):
Střevo, proto tam píši, že z břicha se to musí také dostat. Že jo? ;-) Těžko budu mít dostatek Mg, když moje tělo si ho ze žrádla neumí vzít, cpu se léky po hrstech, nevím, co je fyzická práce a málo spím atp.
Zapomněla jste na plíce :-)
A mě by zajímalo, jak člověk přizpůsobil to okolo, jestli jako si myslí, že jíst to a to vyřeší nějaký problém samo.
Stačilo by odložit telefon, vzít psa a jít na kopec. A tam si klidně můžu dát něco kyselého :-)
Jinak teda rýži jím denně a je to jen cukr, naprosto zbytečná hmota, ale chutná mi. A na loupání brambor jsem líná. Do jara.
Vsadím ještě večeři, že v zimě na stejné dietě Zrzavci nepojede.
Co o zimě říká alkalická baterie? Pardon. Dieta.
Šunka, pokud to není kus kýty podoma, je nezdravé jídlo. Ale nemít něco tak slaného v salátu, tak zas - pojdeme hlady a energy 0.
O večeři nepřijdete - nejspíš, protože se znám. Na takovejhle přemet musím být buď v pohodě a nebo mít velkou motivaci. Tehdy byla konstelace, že obojí. Teď v momentě, kdy žiju na staveništi a mou koupelnou jest zednické vjédro , mi je to pitomý žrádlo krásnou berličkou. Ale třebas se hecnu a aspoň částeně něco přeladím. Tehdy jsem s tím začla v únoru. A vzhledem k tomu, že zase leden a únor budou sucháč, tak by se to nabízelo.
Zrzavci
napsal(a):
S tímto bych trochu polemizovala už delší dobu na sobě pozoruju, že když chci jíst jó zdravě a nacpu se nějakou zeleninou, mám velké trávící potíže(nadýmání, průjem) Soudruzi v NDR někde asi udělali chybu ...

lesnížínka
napsal(a):
S tímto bych trochu polemizovala už delší dobu na sobě pozoruju, že když chci jíst jó zdravě a nacpu se nějakou zeleninou, mám velké trávící potíže(nadýmání, průjem) Soudruzi v NDR někde asi udělali chybu ...
Já mám to samé z pečiva nebo z brambor.
napsal(a):
Já mám to samé z pečiva nebo z brambor.
Mně brambory zase lahodí :-). Můžu je v jakýkoliv formě. Zeleninu mám ráda, radši než ovoce, jsem naslano víc než na sladko. Teď ujíždím na místní mrkvi, kterou jsem sehnala v našem novým bydlišti a je vysoce návyková. :-) Každý to máme prostě jinak.