Rekonvalescence po TPLO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2021 07:38
bordo.doga

XXX.XXX.108.98

Dobrý den,

aby toho nebylo málo tak po operaci lokte se nám stal další úraz kolene a je po TPLO (loket už je ok) tak si asi musel udělat něco dalšího. Po operaci je týden, hojí se hezky, ovšem máme problém s venčením, musí být logicky na vodítku, jenže on na tom vodítku šíleně tahá, hlavně manželku co je doma a chodí s ním nejčastěji, když mu řekneme "k noze" tak jde u nohy ale to se zas nevyvenčí, když ho pustíme začne po zahradě lítat jak šílený.
Já si nemyslím, že je dobrý jak na tom vodítku táhne, protože tím si to koleno víc námahá.
Prostě nemáme klidného psa, je to mlaďoch okolo to začíná hárat a je jak smyslu zbavený, a na vodítku má problém se vyvenčit i tak, protože je zvyklý samozřejmě na volno, hlavně na té zahradě.
Co s tím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2021 08:35

lítání jako šílené, to je recept na průser.

prostě musí vydržet. musí. na volno na zahradě neexistuje !!!

30.11.2021 08:41
bordo.doga

XXX.XXX.108.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
lítání jako šílené, to je recept na průser.

prostě musí vydržet. musí. na volno na zahradě neexistuje !!!

no mě spíš zajímá jestli mu nemůže uškodit to tahání protože zabírá do těch zadních celkem dost, co je menší zlo

30.11.2021 08:44

Flexi voditko - nepouzivate?

30.11.2021 20:28
bordo.doga

XXX.XXX.102.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Flexi voditko - nepouzivate?

tak jsem koupil flexi a je to trochu lepší, aspoň se na něm vyvenči má větší rozptyl, ale tahá blboun pořád, to je tak, když bydlíte na konci vesnice, na vodítku jde pes cca 50m u nohy a pak jen na volno, prostě jinak na vodítku chodit neumí, jen u nohy, jinak prakticky tahá,což vidíme že je teď problém

30.11.2021 20:46

bordo.doga napsal(a):
tak jsem koupil flexi a je to trochu lepší, aspoň se na něm vyvenči má větší rozptyl, ale tahá blboun pořád, to je tak, když bydlíte na konci vesnice, na vodítku jde pes cca 50m u nohy a pak jen na volno, prostě jinak na vodítku chodit neumí, jen u nohy, jinak prakticky tahá,což vidíme že je teď problém

Ještě můžete zkusit pořídit halti ohlávku, ale to je spíš na chůzi na normálním vodítku.

1.12.2021 09:13
assil

XXX.XXX.121.3

No hlavně se psem týden po operaci nohy se nikam nechodí, prostě se s ním postavíte někam na zahradě, kde může něco občůrat a jdete zase dom.

1.12.2021 09:42

bordo.doga napsal(a):

Hlavne mu netolerujte tahani na flexine. Mate jine voditko, -je cas ho proste naucit chodit slusne

Chapu, ze se pes na voditku nevyvenci - moji to taky neumi.
Ale ta flexina je ted fakt jen pojistka, aby mohl kousek od vas a porad byl pod kontrolou.

a jak se tu pise -vyvencit skoro na miste a domu.

1.12.2021 15:26
Arbora

XXX.XXX.229.39

bordo.doga napsal(a):
Dobrý den,

aby toho nebylo málo tak po operaci lokte se nám stal další úraz kolene a je po TPLO (loket už je ok) tak si asi musel udělat něco dalšího. Po operaci je týden, hojí se hezky, ovšem máme problém s venčením, musí být logicky na vodítku, jenže on na tom vodítku šíleně tahá, hlavně manželku co je doma a chodí s ním nejčastěji, když mu řekneme "k noze" tak jde u nohy ale to se zas nevyvenčí, když ho pustíme začne po zahradě lítat jak šílený.
Já si nemyslím, že je dobrý jak na tom vodítku táhne, protože tím si to koleno víc námahá.
Prostě nemáme klidného psa, je to mlaďoch okolo to začíná hárat a je jak smyslu zbavený, a na vodítku má problém se vyvenčit i tak, protože je zvyklý samozřejmě na volno, hlavně na té zahradě.
Co s tím?

Týždeň po operácii venčíte? Ja som chodila pred barák psa vyčúrať a domov, snáď tri týždne po TPLO. Doma v prepravke a nejakého pobehnutia som sa teda fakt bála. Potom postupne na 10 minút denne a po týždni predlžovať...

Přidejte reakci

Přidat smajlík