Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Avien

30.11.2021 23:44
Avien

XXX.XXX.231.231

Dobrý den,
mám problém se svým 4.měsíčním americkým pitbulteriérem!
Když ke mě přijde na návštěvu kamarádka, která má také 4.měsíční štěně APBT, tak můj pes si začne hrát hrozně moc drsně s jejím psem!
Začne na něj skákat, srážet k zemi, kousat ho, hlavně do krku. Když je od sebe oddělíme a potrestáme (slovně), tak se můj pes naštve a začne na něj skákat ještě víc, což se už nelíbí nám, ani druhému psovi, on je totiž takový kliďas. Taky jsem si říkala, že to může být tím, že můj pes je moc hyperaktivní, ale i když jsme ho venku vyběhali a vyblbli, tak to nepomohlo!
Kamarádka si myslí, že je agresivní, ale to si nemyslím, zase já! On miluje všechny psy a zvířátka a venku si nic takového nedovolí, ale doma si prostě hraje moc drsně.
Taky jsme zkoušeli jestli se bude chovat stejně i u kamarádka doma, kde bude v cizím prostředí, a ano,chová se stejně!
Poradíte co s tím?

1.12.2021 04:28
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

- venku si nic takového nedovolí, ale doma si prostě hraje moc drsně.

Nechávejte je řádit a vyřádit do sytosti VENKU..

https://www.facebook.com/search/top?q=stafordi

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2021 06:37

Nechápu, proč trestáte štěně za úplně normální chování.
Každý pes má jinou povahu a jinou náturu. Někteří psi si hrajou jemně a gentlemansky, jiní při hře skáčou, koušou, řvou, atd. Když si vám hrajou dva psi s různou povahou a různou chutí po drsných prvcích ve hře, musíte hru korigovat a drsnějšího a divočejšího jedince včas umírnit nebo převést jeho zájem na sebe nebo třeba na velkou kost na kousání.

1.12.2021 08:23

Ano, může k tomu přispívat, že je druhé štěně na návštěvě ve vaší (v psově) domácnosti. Ať k vám kamarádka chodí bez psa a/nebo se psy choďte prostě ven. Tím se tomu prostě vyhnete. Pokud se nechcete během návštěvy věnovat víc psům než kafíčku :-)

1.12.2021 09:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, může k tomu přispívat, že je druhé štěně na návštěvě ve vaší (v psově) domácnosti. Ať k vám kamarádka chodí bez psa a/nebo se psy choďte prostě ven. Tím se tomu prostě vyhnete. Pokud se nechcete během návštěvy věnovat víc psům než kafíčku :-)

A k tomu bych přičetla poměrně vyrazný fakt, že se jedná o pitbulla a je pravděpodobná jeho budoucí agresivita na psy a jiná zvířata, takže to že si teď jen "blbě" hraje bude nejspíš gradovat do úplně jiných rozmerů.

... ale s tím jistě zadavatelka počítala, když si toto plemeno pořizovale, že jo... ?!

1.12.2021 09:46

"Když je od sebe oddělíme a potrestáme (slovně), tak se můj pes naštve a začne na něj skákat ještě víc, což se už nelíbí nám, ani druhému psovi, on je totiž takový kliďas."

tak na toto pozor
trestáním za přirozený projev štěněte lze velice, až převelice snadno agresi vybudit, v kontextu s temperamentem zvířete (patrně jste již poznali)
toto se řeší :
- převedením hry na člověka
- převedením na jinou činnost (ať už vyběhání někde venku, nebo něco silového bull vhodného)
- poslušností (jako sedni lehni místo.....)
což 4m štěně zatím asi nezvládne
- zrušením situace/nedopuštění vzniku situace, kterou pes (zatím) nezvládne

"Taky jsem si říkala, že to může být tím, že můj pes je moc hyperaktivní, ale i když jsme ho venku vyběhali a vyblbli, tak to nepomohlo!"

asi bude velmi temperamentní, tudíž vzrušivý, to jo
ale tomu nějaké vyběhání venku nepomůže
dostane se do vzrušivé situace, tak se vzruší
tak to funguje

1.12.2021 10:04

Psům máte dát prostor na vylítání venku. Trestat štěně za jeho přirozené chování je padlé na hlavu a ničeho tím nedosahnete.
Jak bylo řečeno - buď ať kamarádka chodí bez psa nebo svého psa odkládejte do jiné místnosti....čímž ale takhle malé štěně stejně bude dělat bordel.
Nejlepší je problémům předcházet.

Jinak vzhledem k charakteru dotazu (odhaduji, že je to váš první vlastní pes) a k vybranému plemeni - začněte si o psech něco studovat a taky chodit na nějaký dobrý cvičák. Tohleto dohadování se dvou neznalých, co je správně, Vás moc nenaučí. Myslím to dobře. Bull psi jsou sice jako štěňátka roztomilí, ale Vaše okolí z takového psa nevychovaného asi mít radost nebude. Uvědomte si, že to není plemeno pro začátečníky a bohužel podlehlo dnešní módě

1.12.2021 10:32

a to ste si na co kupovali?
vyběhali :D akorát na bod varu
kdo má tolik vykřičníků a jako bonus vymleto, pitbulla mít nemůže
ani podvraťáka
a esi náhodou ty psi existují, tak 4 měsíční se klíďo zakousnou
a sežerou

1.12.2021 11:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Souhlasím s holkami. Bullové mají často drsné hry, někteří psi to nechápou, nelíbí se jim to. Určitě bych to neřešila jakýmkoli odtahováním ze hry.... Zkuste spíš štěně začít učit odvolání ze hry, navázání víc na sebe, než na další psy... A ano, může to souviset i s tím, že je doma, ve svém. Více se tam rozjede, je si tam jistější.

On miluje všechny psy a zvířátka a venku si nic takového nedovolí, ale doma si prostě hraje moc drsně.

A ještě k tomuhle. Vzhledem k plemeni, počítáte s tím, že až pes dospěje, tak pravděpodobně všechny psy a zvířátka milovat nebude? Mě v tomhle případě přijde lepší učit štěně další psy ignorovat, než řešit styl hry. Teda takhle, aby to nevyznělo špatně - nezakazovala bych štěněti kontakt s ostatními, ale naučila bych ho v té hře se ovládat, nechat se odvolat - protože s vámi je taky super zábava, snažila bych se navázat víc na sebe. Hry bych se snažila přesměrovat ven, doma učit odpočívat i v přítomnosti dalšího štěněte... To kdy a s kým si bude pes hrát bych určovala já. Pokud se druhému psovi hra nelíbí, tak už to pro mě není hra a ukončila bych to. A byla bych opatrná, protože vztah k ostatním psům se může u bullů změnit v podstatě ze dne na den... u nás to bylo cca v 8 měsících, ale znám psy, u kterých to bylo třeba už na půl roce.

1.12.2021 12:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Pokud je milá Avien reálná osoba, modlim se k psímu bohovi Siriovi, aby bydlela sakra, ale sakra daleko ode mě, stejně jako její kamarádka.

Avien

1.12.2021 13:27
Avien

XXX.XXX.231.231

Děkuji za rýpavé reakce! 😉 ale ty mi nepomohou! 🙂 samozřejmě jsme zkoušeli je zabavit hračkou, odvolat, hrát si s nimi, ale jak mile jsme si zase sedli, tak si zase začal hrát drsně! A i když je to možná přirozené hraniNe, není to můj první pes, jak nějaký rýpal napsal! 😉 ale každý pes se chová jinak a s tímhle jsem se ještě nesetkala! A čekala jsem chytřejší a a užitečnejší rady od normálních lidí a ne od rýpalů co se evidentně nudí a myslí si, že ví všechno nejlíp! A není to normální chování oni si umí hrát normálně pěkně, dávají pozor aby druhému neublížili, ale pak mu prostě přepne a je agresivní! A neznamená, že když je teď agresivní, nebo, jak to říct, že bude takový i v dospělosti! Záleží na tom jak si ho vychovám, máme svého cvičitele co s námi cvičí! Ale o tom vy víte veliké........ Víte co!!! Prosím už nereagujte na tente článek! Nemá to cenu!!!! 😉

1.12.2021 13:31

Taková škoda, lidi tu tak hezky napíšou, dají návod, postup... a ono je to zase troll...

1.12.2021 13:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Kamarádka si myslí, že je agresivní, ale to si nemyslím, zase já!

ale pak mu prostě přepne a je agresivní! A neznamená, že když je teď agresivní, nebo, jak to říct, že bude takový i v dospělosti! Záleží na tom jak si ho vychovám, máme svého cvičitele co s námi cvičí

Tak teď nevím, je agresivní, nebo není?

Ano, venku si může hrát normálně, ale doma má prostě víc sebevědomí, je si jistější a tak si hraje drsněji. Já bych tomu jednoduše přecházela. Neumí si doma hrát normálně? No tak ať si doma nehraje, a hraje si venku, kde je to v pohodě...

samozřejmě jsme zkoušeli je zabavit hračkou, odvolat, hrát si s nimi, ale jak mile jsme si zase sedli, tak si zase začal hrát drsně!

Ano, je to 4 měsíční štěně... ta poslušnost ještě nebude kdoví jaká... Chce to trpělivost a důslednost. A ne jen tak odvolat, ale snažit se být v očích toho štěněte zajímavější než to druhé štěně... Prostě docílit toho, aby si to štěně chtělo jít hrát s vámi, i když je tam zrovna volba hrát si s jiným psem.. Věřte, že tohle se vám v budoucnosti bude hodně hodit, a je snadnější to naučit štěně, než dospělého psa... Ale není to záležitost chvilky, jednoho cviku.... je to o vztahu...

Záleží na tom jak si ho vychovám

Já rozhodně nechci rýpat. Ale krev není voda a geny ne****, ehm jak to říct slušně? Prostě ne všechno jde ovlivnit výchovou. Jo můžete pomocí poslušnosti bulla naučit si nevšímat psů, stejně tak jako pomocí poslušnosti nějakým způsobem budete ovládat psa s loveckým pudem... Ale ty geny prostě nepředěláte. Pokud budete mít APBT, který nesnese psy, což je pro něj typické, tak ho nenaučíte ty psy milovat....

A neznamená, že když je teď agresivní, nebo, jak to říct, že bude takový i v dospělosti!

Nechci vám brát iluze, ale věřte tomu, že v dospělosti to může být stokrát horší....

A ne, fakt to nemyslím ve zlém...

1.12.2021 13:43

A kde že teda bydlíte, Avien? Abych teda taky věděla.

1.12.2021 13:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Taková škoda, lidi tu tak hezky napíšou, dají návod, postup... a ono je to zase troll...

No, snad... Já bohužel tohle znám i z reálného života... Že si lidi pořídí bulla a myslí si, že si ho vychovají k obrazu svému, že bude milovat zvířátka a psy....

1.12.2021 14:04

Já můžu jen přidat historku, co jsem zažila, když jsme venčili ve městě za sídlištěm.
Začali pod "náš dub" chodit dva mladíci a měli každý štěně pitbula - byli to bráškové - ti psi. Roztomilá štěňátka, co si spolu hrála. Když jim bylo kolem těch 4 měsíců, odnášeli mládenci dva krvácející psy k veterináři - servali se natvrdo.

1.12.2021 14:08

bude takový i v dospělosti!

Nebude takový, bude 100x horší a budete nebezpečná dvojka, dokud nějakého psa nezakousne a naštvaný majitel vám ho následně nezlikviduje.

1.12.2021 14:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Avien napsal(a):
Děkuji za rýpavé reakce! 😉 ale ty mi nepomohou! 🙂 samozřejmě jsme zkoušeli je zabavit hračkou, odvolat, hrát si s nimi, ale jak mile jsme si zase sedli, tak si zase začal hrát drsně! A i když je to možná přirozené hraniNe, není to můj první pes, jak nějaký rýpal napsal! 😉 ale každý pes se chová jinak a s tímhle jsem se ještě nesetkala! A čekala jsem chytřejší a a užitečnejší rady od normálních lidí a ne od rýpalů co se evidentně nudí a myslí si, že ví všechno nejlíp! A není to normální chování oni si umí hrát normálně pěkně, dávají pozor aby druhému neublížili, ale pak mu prostě přepne a je agresivní! A neznamená, že když je teď agresivní, nebo, jak to říct, že bude takový i v dospělosti! Záleží na tom jak si ho vychovám, máme svého cvičitele co s námi cvičí! Ale o tom vy víte veliké........ Víte co!!! Prosím už nereagujte na tente článek! Nemá to cenu!!!! 😉

No vidíte! A hned to máte vyřešené, máte svého cvičitele, co s vámi cvičí, tak to je výborné. Teď ještě jen tu lokalizaci, abychom věděli, kterýmu místu se vyhýbat, až s vámi nebude cvičit ten cvičitel, alébrž váš vlastní pes, když s vámi váš cvičitel tohle neřeší napřímo.

1.12.2021 15:05

nemám čas to číst celé, ale stačilo mi ob 4 řádky - jaký si to vychovám blabla bla
tak to se u pitbulla, kterýho nemáte, hodně pletete
u většiny psů taky
vlastně u všech
a co se dělá se psem, u kterýho je takový předpoklad? od 3 měsíců ho učím pusť
cokoli má v hubě prostě pustí bez debat jako automat okamžitě
tohle je typickej chlívovej chov
klecovej široká hlava vzor srbsko ukrajina pákistán tam se tak mladý psi dokonce požíraj navzájem jo je agresivní dejte ho někomu nebo si aspoň kupte vodítko a košík
a vlastně.........víte co nechoďte ani ven vleze vám tam průvan
a jelikož v tomhle by mě poučil chovatel prodejce půl roku předem, tak je jasné, že to pitbull neni a akorát je tady zas trollsky pomlouváte
neumíte se psem nic a nepatří vám do ruky
jste prostě nána
tečka
čau

1.12.2021 15:42

Tak hlavně, že jste nám to vysvětlila, jak to máte a že neni agresivní, i když někdy vlastně jo :D a proč se tedy ptáte na internetové diskuzi no name lidí, když máte svého jistě výborného cvičitele, se kterým cvičíte?

5008

1.12.2021 17:13
5008

XXX.XXX.228.41

Prosím poradíte mi?Mám problém se svím 4m. AP, ale nic mi neraďte, protože všechno vím nejlíp. Nebo vám tatínek vyhlásí válku! 😃😃😃😃

1.12.2021 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

nemám čas to číst celé, ale stačilo mi ob 4 řádky - jaký si to vychovám blabla bla
tak to se u pitbulla, kterýho nemáte, hodně pletete
u většiny psů taky
vlastně u všech
a co se dělá se psem, u kterýho je takový předpoklad? od 3 měsíců ho učím pusť
cokoli má v hubě prostě pustí bez debat jako automat okamžitě
klecovej široká hlava vzor srbsko ukrajina pákistán tam se tak mladý psi dokonce požíraj navzájem jo je agresivní dejte ho někomu nebo si aspoň kupte vodítko a košík
a vlastně.........víte co nechoďte ani ven vleze vám tam průvan
a jelikož v tomhle by mě poučil chovatel prodejce půl roku předem, tak je jasné, že to pitbull neni a akorát je tady zas trollsky pomlouváte
neumíte se psem nic a nepatří vám do ruky
jste prostě nána
tečka
čau

klecovej široká hlava vzor srbsko ukrajina pákistán tam se tak mladý psi dokonce požíraj navzájem jo

to mě zaujalo, my máme za souseda na patře pita bez pp, je úžasnej, holky ho milujou, ale má úplně obří hlavu, hlavně do šířky.

1.12.2021 20:27

marcelaamax napsal(a):
Kamarádka si myslí, že je agresivní, ale to si nemyslím, zase já!

ale pak mu prostě přepne a je agresivní! A neznamená, že když je teď agresivní, nebo, jak to říct, že bude takový i v dospělosti! Záleží na tom jak si ho vychovám, máme svého cvičitele co s námi cvičí

Tak teď nevím, je agresivní, nebo není?

Ano, venku si může hrát normálně, ale doma má prostě víc sebevědomí, je si jistější a tak si hraje drsněji. Já bych tomu jednoduše přecházela. Neumí si doma hrát normálně? No tak ať si doma nehraje, a hraje si venku, kde je to v pohodě...

samozřejmě jsme zkoušeli je zabavit hračkou, odvolat, hrát si s nimi, ale jak mile jsme si zase sedli, tak si zase začal hrát drsně!

Ano, je to 4 měsíční štěně... ta poslušnost ještě nebude kdoví jaká... Chce to trpělivost a důslednost. A ne jen tak odvolat, ale snažit se být v očích toho štěněte zajímavější než to druhé štěně... Prostě docílit toho, aby si to štěně chtělo jít hrát s vámi, i když je tam zrovna volba hrát si s jiným psem.. Věřte, že tohle se vám v budoucnosti bude hodně hodit, a je snadnější to naučit štěně, než dospělého psa... Ale není to záležitost chvilky, jednoho cviku.... je to o vztahu...

Záleží na tom jak si ho vychovám

Já rozhodně nechci rýpat. Ale krev není voda a geny ne****, ehm jak to říct slušně? Prostě ne všechno jde ovlivnit výchovou. Jo můžete pomocí poslušnosti bulla naučit si nevšímat psů, stejně tak jako pomocí poslušnosti nějakým způsobem budete ovládat psa s loveckým pudem... Ale ty geny prostě nepředěláte. Pokud budete mít APBT, který nesnese psy, což je pro něj typické, tak ho nenaučíte ty psy milovat....

A neznamená, že když je teď agresivní, nebo, jak to říct, že bude takový i v dospělosti!

Nechci vám brát iluze, ale věřte tomu, že v dospělosti to může být stokrát horší....

A ne, fakt to nemyslím ve zlém...

Třeba - geny nepřebiješ? Ale to ne*** je mnohem výstižnější.

1.12.2021 20:29

Avien napsal(a):

Tak proč se ptáte tady, když máte svého cvičitele?

2.12.2021 12:32

Terven napsal(a):
klecovej široká hlava vzor srbsko ukrajina pákistán tam se tak mladý psi dokonce požíraj navzájem jo

to mě zaujalo, my máme za souseda na patře pita bez pp, je úžasnej, holky ho milujou, ale má úplně obří hlavu, hlavně do šířky.

:-) já to myslela tak, že cokoli, co má velkou hlavu např. a je do modra, se prodá jako pit.
Protože mi nepřijde, že by tento pes autorky byl z nějakého dobrého chovu, jelikož by se asi ptala chovatele, nebo on jí ho neprodal, když ona netuší, co to je, nevím ale teda stav, co se u nás prodává, možná prodal, když mu jde jen o peníze. Jenže zas... být já chovatel, tak tohle nedělám, protože čím víc problémů bude, tím dřív se plemeno zakáže.
Nemáte fotografii?
Někdy jsou ti psi bez pp, protože to chovatel nepovažoval za důležité, to ničemu nepřekáží. Jen mi přišlo divné spojení tato majitelka a pit.
Občas mám nápad, že si pořídím nějaké psy papírové, že by lidi třeba pak zjistili, že to nejsou jen vymletá hovada v hoře svalů, a bude chov, ale hned si za to dám v duchu facku, protože komu bych malinký pejsánky dala? A já bych si je všecky chtěla nechat doma a takových 10 20 40 kousků v chalupě už asi není úplně dobré :-)

2.12.2021 13:47
molok

XXX.XXX.160.41

Smrt , trvalý růst cen nemovitostí, a konflikt zadavatele dotazu s diskutéry z Ifauny, tři jediné jistoty na tomto světě. Holky tu vrčí, některé i koušou bez upozornění, odnaučit se to nedá, převychovat taky ne, žádné pozitivní ani negativní metody na to nefungují.

A teď vážněji pro zadavatelku, prokousejte se tou štiplavou ironií, zdejší holky už toho naodpovídaly za ta léta spousty a pochopila byste je, kdybyste sama trpělivě vysvětlovala po sté to samé a dokola. V určité fázi si už člověk s tím rýpnutím zřejmě nemůže nepomoci. Z dotazu a stylu psaní chápu, že budete ještě mladé holky, zřejmě ještě školou povinné, scházíte se s kamarádkou a společné hraní pesanů vám ulevuje trochu od jejich pozornosti směrem k vám a čistí mozek od nepopsatelné bulí štěněčí energie. Když se prokousáte tím, co si myslíte že jsou urážky k Vaší osobě, najdete v diskuzi velmi jasné rady od prevence, pochopení plemene i přípravy na budoucnost. Naložily jste si s kámoškou hodně, choďte více s klukama ven a nezavírejte se doma, připravte se na to, že brzy oni dva nemusí být kámoši a nebude to Vaše vina ani vina těch psů. Nejde o Vás ani zdejší diskutéry, ale o toho šibése, co máte doma, zaměřte se pomalu s tím Vaším trenérem na výuku netečnosti v přítomnosti jiných psů a za jeho přirozenost ho nikdy netrestejte, bude se Vám to hodit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík