Psi, stížnosti na štěkot

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2021 17:40
Scot

XXX.XXX.57.228

Dobry den,
mam velky problem, mame dva pejsky, hlidame obcas od starsi pani pejska a dalsi pejsek s dcerou dochazi jen na navstevu, sousedka starsi pani nam dela velke problemi, ze ji stekaji, pritom maji protistekaci obojky a dcera pracuje z domu.
Jen stekaji radosti kdyz prijdem domu, nebo nekdo z vytahu prijde, ostatni sousede si pry taky stezuji, ale nikdo na nas nezvoni s nestezuje si jen ta nase sousedka.
Stezovala si druzstvu, co mame jeste vice udelat abychom pejsky nemuseli dat pryc< Mame je z utulku.

2.12.2021 17:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

vychovat

a sundat ty obojky
viděli jste někdy, že by obojek vychovával?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2021 17:49

Snažila bych se to štěkání odbourat, ale jinak než protištěkacícma obojkama, když stejně nefungují. Při příchodu to chce mít připravenou nějakou dobrotu nebo hračku, co vrazím psovi hnedka do huby.
Štěkání na výtah nebo zvuky na chodbě je náročnější, ale taky by s tím mělo jít něco dělat.

2.12.2021 17:50
Scot

XXX.XXX.57.228

Mame je proto,ze si sousedka stezuje na stekot,ktery ji rusi,pritom je vzdy nekdo doma a stekot je jeho normalni projev,nestekaji vkuse

2.12.2021 17:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.52.30

Přiznám se, že jsem se ztratila v tom, kolik těch psů v bytě vlastně máte 🤔

2 vaši psi + 2 na návštěvě nebo ti dva psi co o nich píšete jsou ti na návštěvě....?

2.12.2021 18:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jasně, že sousedka může být prudič, který prostě vadí psi jen tak z principu, tak to přehání. Ale taky nemusí.
Představa, že jakýkoli obojek něco vyřeší, je ale strašně hloupá a já už to teď za poslední měsíc slyšela tolikrát (a vždycky od lidí, co měli psy nevychovaný a nevycválaný, sami pro jejich usměrnění ale nechtěli vynaložit žádnou námahu ani svůj čas, tak koupili obojek), že už fakt nevím, co na to jinýho povědět.

Z toho příspěvku to zní, jak když máte doma 2 až padesát psů, závisle na tom, kdo je zrovna na návštěvě. Jaký mají režim, co se s nima dělá? Jak jste učili klid a ticho, než jste sáhli po těch obojcích?

2.12.2021 19:02

Scot napsal(a):
Mame je proto,ze si sousedka stezuje na stekot,ktery ji rusi,pritom je vzdy nekdo doma a stekot je jeho normalni projev,nestekaji vkuse

To sice je normální, ale štěkání v bytě v paneláku je nežádoucí. Já to brala tak, že je mojí povinností snažit se, aby toho štěkání bylo co nejmíň. Taky jsem byla ráda, když jsme občas se sousedy prohodili pár slov a oni mě ujišťovali, že je náš pes vůbec neruší, i když nějakému tomu štěknutí jsem občas nedokázala zabránit.
Sousedé přeci nemůžou za to (a nevybrali si to), že vedle nich bydlí někdo se psem. A pokud je někdo hodně doma a musí to občasné štěkání poslouchat každý den, může to být fakt nepříjemný.

2.12.2021 19:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

V jaké době a jak dlouho štěkají ? Jestli jen při vítání přes den , párkrát štěknou, tak ať si baba trhne nohou...
jestli ovšem štěkají hodiny přes den, co jsou sami, tak si je musíte vychovat...
a ty obojky vyhoďte

2.12.2021 19:29
Scot

XXX.XXX.57.228

Dvacnasi dva co obcas hlidame

2.12.2021 19:33

Nejdřív jsem myslela, že to je nějaké luciferovo číslo. Znělo mi tak. Ale ne, je to dvacet dva.
No dobře, a kolik je vašich vlastních?

2.12.2021 20:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Scot
vedle vás bych fakt chtěla bydlet.
Nejlíp v paneláku, pěkně se tam ten bengál nese.

2.12.2021 20:28
Scot

XXX.XXX.57.228

Takze tak,nasi dva-zachraneni z cikanske osady,byl cely domlaceny celist zlomena,psi stesti spolupracuji se slovenskou organizaci,byl prevezen do Ceska kdeho psi stesti dalo do poradku jen duse je stale na ruzne podnety nervozni a druhy pesan je taky z psiho stesti,jen zachraneny z mnozirny,takze nejaky vycvik nepripada v uvahu,stale se boji a ze stekaji to snad je prirozeny projev psa a tim jsem chtela napsat,ze sousedka vubec nebere v potaz,ze Ti pesani meli velmi kruty osud....je osamocena a asi zla na cely svet i kdyby pesani nebyli,nekteri lide nejsou s nicim spokojeni...

2.12.2021 20:30

Scot napsal(a):
Takze tak,nasi dva-zachraneni z cikanske osady,byl cely domlaceny celist zlomena,psi stesti spolupracuji se slovenskou organizaci,byl prevezen do Ceska kdeho psi stesti dalo do poradku jen duse je stale na ruzne podnety nervozni a druhy pesan je taky z psiho stesti,jen zachraneny z mnozirny,takze nejaky vycvik nepripada v uvahu,stale se boji a ze stekaji to snad je prirozeny projev psa a tim jsem chtela napsat,ze sousedka vubec nebere v potaz,ze Ti pesani meli velmi kruty osud....je osamocena a asi zla na cely svet i kdyby pesani nebyli,nekteri lide nejsou s nicim spokojeni...

A to se má vaše sousedka zbláznit jen proto, že jste se rozhodli pořídit si psy, které nejste schopni odnaučit vyštěkávání?
Snad když už chci zachraňovat takové psy, mám barák se zahradou stranou od lidí, aby rámus netrápil okolí....

2.12.2021 20:59

štěkání je možná přirozený projev, ale vy nesmíte obtěžovat nad míru přiměřenou poměrům.

takže pokud chcete zachraňovat nesocializované štěkače, tak se asi musíte odstěhovat někam na samotu.

sousedé fakt nejsou povinni "brát v potaz, že ti psi měli krutý osud".

2.12.2021 21:01
molok

XXX.XXX.160.41

Je dobře, že jste zachránili pejsky z hrozných podmínek a dali jim šanci na lepší život, ale s tím se pojí i odpovědnost.

Tu intenzitu štěkání tady neodhadneme, ale dva ustrašení psi se špatnými zkušenostmi, no dokážu si představit, že to není jenom když přijede někdo výtahem do patra. Navíc často bývají 4, to si můžou sousedi myslet, že zakládáte útulek. Ono i to samotné řvaní za dveřmi jenom, když vyjdete ze svého bytu, nebo přijedete do vlastními bytu když se opakuje každý den, může být pro lidi pěkně nepříjemné.

1/Měli jsme takovou postarší štěkavku na pohyb za dveřmi z útulku, tak se prostě zavřely dveře do chodby a byl řádově výraznější klid, pokud máte dispoziční možnost, tak psy ke dveřím na chodbu prostě nepouštějte, budou více v klidu a neřešit každého průchozího.

2/Pokud se chovají ještě bláznivěji při těch návštěvách dalších psů, tak bych to výrazně také omezil to hlídání psů jiným.

3/Z právního hlediska si myslím, že je to minimálně možné, Vás o ty psy připravit, tady se nemusíte bát, u nás nejde zabavit psy kolikrát ani těm, co je viditelně týrají, možnosti družstev nebo společenství jsou také těžce vomezené, zná každý kdo měl někdy silně problémové sousedy, že na ně nejsou páky. To neznamená, že byste měli rezignovat na vztahy se sousedy.

4/Pak také dost pomáhá psovi najít zábavu, výcvik, hodně pohybu, unavený a spokojený pes bude mít tyto projevy menší.

2.12.2021 21:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

lupus4 napsal(a):
V jaké době a jak dlouho štěkají ? Jestli jen při vítání přes den , párkrát štěknou, tak ať si baba trhne nohou...
jestli ovšem štěkají hodiny přes den, co jsou sami, tak si je musíte vychovat...
a ty obojky vyhoďte

tak znova V jaké době a jak dlouho štěkají ?

koukám, že asi nevnímáte psaný text

2.12.2021 21:05
janaa

XXX.XXX.0.170

Ad1 -Psi měli krutý osud,jsou bázliví, nesocializovaní,tak dostanou na krk protištěkací obojky?
Ad2-právě takový psi potřebují výchovu a výcvik víc než cokoli jiného,jinak se z toho nevymotají
Ad3-viz Lupus

2.12.2021 21:20

Dcera je na HO, přesto psi vyřvávají a navíc mají "protištěkací" obojky? Trochu zvláštní, něco ve stylu "víme o psech houby, ale potřebujeme nějakého zachránit". To je ještě horší, než když nám sem dotáhli středního vořecha z Rumunska, kterému z prostředí vedle Staromáku hrabe, doma huláká (naštěstí to není u nás v domě, jen ho slyšíme na ulici) a venku vraždí konkurenci, že by se i hodně ostrý ČSV styděl. A všichni si trhněte nohou, my jsme chtěli udělat dobrý skutek. Sobecky pro svůj dobrý pocit, bez ohledu na psa a okolí.

2.12.2021 21:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Scot napsal(a):

I u psychicky labilního psa přichází v úvahu výchova. Tím spíš, že jsou ti psi takhle mimo. Jak si jako myslíte, že si zvyknou a dají se dohromady bez pořádného, laskavého vedení? Vzpamatujte se. Představte si, že byste se narodil někde ve sklepě, jen byste nějak začal vnímat svoje okolí ,někdo by vás dobil a zlámal vám haksny, potom vás jiný, sice s dobrým úmyslem, odvezl do cizího prostředí, mluvil na vás čínsky, i když třeba mile, vy v tom neznámu na všechno zděšeně ječel, pak si vás odvezl někdo další cizí a jediný, na co by se tam zmohli, že vám nasadí protiječící obojek a čekal by, až si zvyknete bez toho, aby vám ukázal, jak v tom světě máte fungovat.

Ti psi vůbec neví, co maj dělat a jak to maj dělat. Vy jste tam od toho, abyste je vedli.

2.12.2021 21:25

Možná byste se divila, ale ty obojky můžou to štěkání ještě podporovat.

Dřív tyhle věci patřili do rukou zkušeným lidem a v dnešní době to na cvičácích cvicitele bohužel celkem často doporučují neznalcům a ti se za to ještě bijou, jak dobré dělají.

Sousedka bude prudič, ale věřte mi, že psa lze naučit neštěkat na povel. Návodů je plný internet, naučte to hlavně toho, který te bandě šéfuje a pak to lépe naučíte ten zbytek. Je celkem normální v bytě zakázat štěkání. A když někdo přijde domů, tak opět, dát povel ticho a odměnit.

2.12.2021 21:50
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Sousedka bude prudič ...

Vy ji znáte?
Aha ...

2.12.2021 21:55

rapotacka11 napsal(a):
Sousedka bude prudič ...

Vy ji znáte?
Aha ...

Zapomněla jsem napsat slovo mozna, nečetla jsem po sobě.

3.12.2021 06:01
Scot

XXX.XXX.57.228

Ach jooo

3.12.2021 06:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Ach jo?
Osobo, člověk má doma právo na klid.
Sousedi nemusí být zcela zdraví,
mohou být po noční atd.
Kam že si má člověk zalézt?
Kde má mít klid, když už ani doma?

3.12.2021 07:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.5

Scot napsal(a):
Ach jooo

Panelákový byt prostě není vhodné místo, pro pobyt 4 psů, to je bohužel fakt.
Prodejte byt, kupte si domek (ne řadovku) na klidném místě a všichni budou spokojení.

3.12.2021 07:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Scot napsal(a):
Ach jooo

ach jooo, jsem říkavala zpočátku, když se pod námi ozýval štěkot, posléze už to nebylo ach jooooooo, ale mnohem horší komentáře a nakonec jsem si šla se sousedkou pohovořit. Mám také psy -dva velké, v té době jsem měla navíc fenu útulkovou, posléze fenu od myslivce kotcovou, takže obě neznalé toho, jak se správně chovat. A představte si, že se to obě naučily stejně, jako se to naučili moji ostatní psi, které mám od malička. Přijdu-li z práce, mám-li volno, jsem-li nemocná, či prostě jsem doma nevím, proč bych měla stále poslouchat obtěžující štěkání jen proto, že si někdo neznalý pořídí psy z nevhodných podmínek. Pokud toto chcete praktikovat, musíte mít buď znalosti, jak se psy pracovat a ne je nesmyslně hromadit a nebo bydlet na lesní samotě. Tam jich můžete mít klidně celej tucet. Takže jsem taky asi prudič sousedka, ale o mých psech ona dotyčná ani netušila, že je máme. Bydlela POD námi

3.12.2021 08:19

Scot napsal(a):

Ale sousedce je jejich krutý osud ukradený. A upřímně, mně by byl taky, kdybych měla denně poslouchat ňafání nevychovaných psů. A že mám zvířata ráda.

3.12.2021 08:37

Scot napsal(a):
Ach jooo

Tak je prostě naučte povel "ticho, budou mu rozumět více než těm slavným obojkům a máte třeba klid...co je na tom za problém? Nebo jste chtěli jen slyšet, jaká je sousedka megera? V čem je problém?

3.12.2021 08:51

" je stale na ruzne podnety nervozni a druhy pesan je taky z psiho stesti,jen zachraneny z mnozirny,takze nejaky vycvik nepripada v uvahu,stale se boji "

naopak!
u takových psů je výcvik, cílený výcvik, naprostou nutností!

a nejen kvůli nějakému štěkání, ale zejména a hlavně proto, aby se dali psychicky do kupy! Je to pro ně pomoc, stejně jako pro zlomenou nohu je pomoc sádra.
Nechat je v tom jen tak se nechat plácat a navíc navalit protištěkací obojky je až prasárna.....

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

A ted si oredstavte že by zadavatelka měla třeba velký papoušky. To by bylo rodeo....
Ale vážně pokud štěknou parkrat za dwn stylem blafe ty 2 minuty 5 x denne tak je sousedka vážně prudič. Pokud pes ale jeci dvacetkrát denně 10 mimut v kuse je to na facku. Nicméně pokud nejeci v noci tak smůla. Já řešila že prodejna pod mým bytem rwkonstruuje 3mesice v kuse stylem že ráno v 7 zapne sbijecky a bourací kladiva a večer v 20 je vypne. Majitelka prostor me poslala do haje ze udělat se to musi. Zkracovat dobu práce s těžkým nářadím nebude a měla bych bejt happy že tam bude hezkej kramek s čajema a solárkem. Že dělám noční 12tky a někdy ae taky potrebuju vyspat (nejen já ale 4 další sousedi taky) ji naproato nezajimalo a nezajímalo to nikoho. Neruší noční klid, máte smůlu. A to mi v bytě skakaly sklenicky v polici a hadi meli hystericky zachvaty. Když jsem ji oznamila ze mi dva chcipli vysmala se mi do ksichtu. Takže tak.

3.12.2021 10:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

A ted si oredstavte že by zadavatelka měla třeba velký papoušky.

Nebo třeba ovce...

Jenže ono ne všechno je přijatelný v bytě a pokud se chci věnovat chovu něčeho, o čem předem vím, že v králíkárně bude otravovat všechny sousedy, musím buď ze svých přání upustit nebo si zařídit život a bydlení podle toho, čemu se chci věnovat.

Janae.

3.12.2021 10:51
Janae.

XXX.XXX.160.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A ted si oredstavte že by zadavatelka měla třeba velký papoušky. To by bylo rodeo....
Ale vážně pokud štěknou parkrat za dwn stylem blafe ty 2 minuty 5 x denne tak je sousedka vážně prudič. Pokud pes ale jeci dvacetkrát denně 10 mimut v kuse je to na facku. Nicméně pokud nejeci v noci tak smůla. Já řešila že prodejna pod mým bytem rwkonstruuje 3mesice v kuse stylem že ráno v 7 zapne sbijecky a bourací kladiva a večer v 20 je vypne. Majitelka prostor me poslala do haje ze udělat se to musi. Zkracovat dobu práce s těžkým nářadím nebude a měla bych bejt happy že tam bude hezkej kramek s čajema a solárkem. Že dělám noční 12tky a někdy ae taky potrebuju vyspat (nejen já ale 4 další sousedi taky) ji naproato nezajimalo a nezajímalo to nikoho. Neruší noční klid, máte smůlu. A to mi v bytě skakaly sklenicky v polici a hadi meli hystericky zachvaty. Když jsem ji oznamila ze mi dva chcipli vysmala se mi do ksichtu. Takže tak.

Rekonstrukce a uštěkaní psi jsou rozdíl.
Rekonstrukce jednou skončí, ti psi tu budou deset a víc let a s přístupem zakladatelky budou uřvaní po celou dobu. Uřvaní psi do bytu nepatří a to říkám jako chovatelka dvou velkých a uřvaných psů, ale žiji na samotě, nemám potřebu jejich uřvanost řešit, v bytě by řvát nemohli.¨

Argument s papouškem, no co na to říct. Možná jen to, že chovatelé papoušku jsou dle mého většinou sobci, co mají pocit, že jim okolí musí ve všem ustoupit. POkud bydlím v bytě, musím se tomu přizpůsobit. A opět, vlastní alexandra velkého, takže také žádný svatoušek, ale nežiji v bytě.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Janae. napsal(a):
Rekonstrukce jednou skončí, ti psi tu budou deset a víc let a s přístupem zakladatelky budou uřvaní po celou dobu. Uřvaní psi do bytu nepatří a to říkám jako chovatelka dvou velkých a uřvaných psů, ale žiji na samotě, nemám potřebu jejich uřvanost řešit, v bytě by řvát nemohli.¨

Argument s papouškem, no co na to říct. Možná jen to, že chovatelé papoušku jsou dle mého většinou sobci, co mají pocit, že jim okolí musí ve všem ustoupit. POkud bydlím v bytě, musím se tomu přizpůsobit. A opět, vlastní alexandra velkého, takže také žádný svatoušek, ale nežiji v bytě.

Jeee. Taky? My máme dva 😁 a k tomu 4 andule. Já osobně bych papoucha ani hyper psa do bytu neporidila. Měla jsem hady. Paradoxně by cast osazenstva baraku radsi urvanyho psa bez hada co je zamcenej v tera a je potichu😂😁

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Janae. napsal(a):

Jinak souhlas. Určitý zvířata do bytu nejsou ideal. Ledaže se člověk fakt domluví se sousedy a ti s tím problém nemají. Pak asi proč ne. Pokud budu mít spuseda co dvakrát do tejdne dělá mejdany na celou noc a kraval tak toho bych se na pořízení papoucha asi fakt neptala. Ale jak rikas. Tohle je o domluve, slusnosti a toleranci.
Ja ji prosila s tou rekonstrukci jestli by jen začátek praci s tim těžkým kraval delajicicim nemohlq posunout na 10h. I tak by na to měla ppmalu 10h denně. Ne nechtěla. A ono když jdeš 2 noční 12tky za sebou a mezitím se nevyspis a v práci tezce makas. No spocitej sama kolik hodin beze spánku to bylo. Já se dopočítala 61... 3 měsíce v kuse. Kazdej tejden jednou nebo dvakrát. Podle toho jak vyšly směny. 61 hodin vzhůru v kuse.

3.12.2021 11:13

Já si myslím, že je to problém komplexní a že k sobě lidi byli dříve daleko tolerantnější. Velká část mojí rodiny žije hlavně v bytech, takže mám celkem přehled, co se děje po bytech. Já vlastně od mala taky, ale pokud v budoucnosti budu něco pořizovat, chci jenom dům, i kdyby měl jen mikrozahradu. Dříve prostě žili daleko víc pohromadě, paneláky byli plné dětí, jenže všichni věděli, že bytová jádra jsou z papundeklu nebo měly byty světlíky a prostě tam ruch byl. A všichni to prostě tak nějak zvládali. Na vesnicích pak prostě byla zvířata, hnůj byl v pohodě, mouchy byly v pohodě, cirkulárka byla v pohodě....lidi mezi sebou spory samozřejmě měly, ale tak nějak to k tomu patřilo.
Posledních 20 let se ale něco změnilo. Na vesnice se stěhují panelákovci do domů a šmarjá, že má někdo za plotem kobylu nebo tam ňafe pes. V paneláku si zas taky každý myslí, že má nárok na absolutní klid - věřte, nemá, bohužel. Já teď bydlím v paneláku, nade mnou bydlí bláznivej chlap, který neustále jenom huláká. Zároveň mi tu už půl roku rekonstruují byt a skoro každý den dlouhou dobu vrtají - rekonstrukce se prodlužuje, materiál je drahý. Fakt pecka. Jsem doma na home office. Neudělám s tím nic, můžu si jen zvyknout anebo se odstěhovat. Zároveň se tu ale s kovidem zvýšila početnost psů, z 30ti bytů bylo dříve asi jenom 5 bytů se psem, teď je to minimálně třetina bytů. A ti lidi se z houm ofisů přesunuli do práce a klasika, o psem má šajnu pár z nich. Takže psi nenaučení být doma sami, štěkot v nepřítomnosti pána, rozštěkání ostatních. A to stojí za to.

Co chci říct: chce to hlavně komunikaci. Ne být uražen, že si někdo dovolí si stěžovat. Chce to dojít za sousedkou, v klidu se domluvit a říct, co je ve Vašich možnostech změnit, a že tam rezervy budou. Vztahy hodně urovnává, když je vidět snaha ze strany "tvůrce problému". Zároveň uvést, že je samozřejmě nemožné, aby pes neštěkal nikdy, pořád je to pes. Ale aby byl někdo se psema v domácnosti a nedokázal si je vůči sousedům zkrotit, to je opravdu za hranou společného soužití.

3.12.2021 11:34

Jinak souhlas. Určitý zvířata do bytu nejsou ideal. Ledaže se člověk fakt domluví se sousedy a ti s tím problém nemají. Pak asi proč ne. Pokud budu mít spuseda co dvakrát do tejdne dělá mejdany na celou noc a kraval tak toho bych se na pořízení papoucha asi fakt neptala. Ale jak rikas. Tohle je o domluve, slusnosti a toleranci.
Ja ji prosila s tou rekonstrukci jestli by jen začátek praci s tim těžkým kraval delajicicim nemohlq posunout na 10h. I tak by na to měla ppmalu 10h denně. Ne nechtěla. A ono když jdeš 2 noční 12tky za sebou a mezitím se nevyspis a v práci tezce makas. No spocitej sama kolik hodin beze spánku to bylo. Já se dopočítala 61... 3 měsíce v kuse. Kazdej tejden jednou nebo dvakrát. Podle toho jak vyšly směny. 61 hodin vzhůru v kuse.

....no leda to řešit špunty do uší....ja na nočních pravidelně také...každou chvilku u nás kdosi cosi dělá na bytě, no chápu to že prostě se to udělat musí...teď mám už tři týdny veselo, rekonstrukce bytu nade mnou a o dvě patra níže a jako bonus rekonstrukce spolenych prostor v domě...navíc několik let o patro níž ustěkany bišon v době od 07.00 do 17.00 hod., kdy se sousedi vrací z práce domů...ten už je naštěstí půl roku hluchej jak poleno, tak štěkat přestal....všichni sousedi jsou starousedlici jinak moc fajn a slušní, takže to neřešim, ale využívám k tomu, že moje dvě koceny chodí po domě a obcas vysedávají půl dne v patrech a sousedi to také neřeší....

otázka

3.12.2021 12:07
otázka

XXX.XXX.230.195

Fakt je, že lidi jsou naprosto nesoudný. Máme středoasiaty, což je podle mě pes absolutně nevhodný do bytu, když jsem prodávala štěňata, podmínka byla dům a zahrada, ideálně statek. Zájemců bylo hodně, ale když jsem slyšela představy, jak budou se psem chodit do psího parku cvičit agility, přesvědčilo mě to definitivně, že štěňata už nikdy nechci, tihle lidé štěně samozřejmě nedostali. Pořídit si takové psy, jako má zadavatelka do paneláku, je vrchol bezohlednosti a výraz pohrdání k sousedům. Nedivím se, že díky podobným lidem, bude čím dál víc zákonů omezujících vlastnictví psů. Nejhorší je, že to pak většinou dopadne na lidi, co mají svá zvířata vychovaná.

3.12.2021 12:12

"Co chci říct: chce to hlavně komunikaci. Ne být uražen, že si někdo dovolí si stěžovat. Chce to dojít za sousedkou, v klidu se domluvit a říct, co je ve Vašich možnostech změnit, a že tam rezervy budou. Vztahy hodně urovnává, když je vidět snaha ze strany "tvůrce problému". Zároveň uvést, že je samozřejmě nemožné, aby pes neštěkal nikdy, pořád je to pes. Ale aby byl někdo se psema v domácnosti a nedokázal si je vůči sousedům zkrotit, to je opravdu za hranou společného soužití."

Přidám se svou historkou. Mám psa naučeného od mala, že štěkat nemůže a je opravdu potichu. Nicméně do vedlejšího bytu se před pár lety nastěhovala mladá rodina a jak jim pomalu vyrůstají děti, stávají se poněkud hlučnějšími, neboť mají moderní volnou výchovu. Onehdy jsem měla dopoledne dovolenou a mamina s dětma přijela na patro výtahem, děti tradiční indiánský řev a jedno z nich začalo mlátit čímsi do našich vchodových dveří. Pes samozřejmě na nohou, letěl se podívat co se děje, ale vyštěkl jen jednou, hned jsem jej uklidnila. Otevřela jsem dveře a upozornila paní, že toto dělat nemůžou, protože mi rozštěkají psa a stížnosti pak budou na nás. Tvářila se dotčeně, ale slíbila, že se to dít nebude. Cca o týden později stejná situace, ale o víkendu a matka skutečně dítě napomenula, tak jen doufám, že jim to vydrží....

3.12.2021 12:25
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Kromě toho, co tu už zaznělo, mě ještě zaráží přístup organizace, která takovým psům hledá nové domovy. Od nich by bylo na místě zájemce skutečně důkladně "prolustrovat" jak co do podmínek, tak co do znalostí a zkušeností. Vrazit "osadního" psa osobě, která razí teorie, že u psa se špatnými zkušenostmi "nějaký výcvik nepřichází v úvahu" a navlékne mu protištěkací obojek, to je docela... zajímavý přístup.
Je mi jasné, že nic nejde ohlídat a zaručit stoprocentně, ale rozdíl v tomto přístupu a přístupu dejme tomu zdejší uživatelky Impact je docela markantní.
A nikdy jsem neporozuměla tomu, že neustálý štěkot psa nevadí v první řadě tomu, kdo s ním bydlí.

3.12.2021 13:03
Scot

XXX.XXX.57.228

Nasi psiska,ake nestekaji porad,jen kdyz nekoho slysi zvonit nebo klepat na dvere,jinak jsou v klidu,ale i to vadi nasi pani sousedce a nevidim duvod se nekde stehovat kdyz mam byt v osobnim vlastnictvi a mame i domaci kamery a vim presne,ze Ti psi nestekaji stale

3.12.2021 13:08

Scot napsal(a):
Nasi psiska,ake nestekaji porad,jen kdyz nekoho slysi zvonit nebo klepat na dvere,jinak jsou v klidu,ale i to vadi nasi pani sousedce a nevidim duvod se nekde stehovat kdyz mam byt v osobnim vlastnictvi a mame i domaci kamery a vim presne,ze Ti psi nestekaji stale

Tak odnaučte štěkat, i když někdo zvoní nebo klepe.

A odstraňte proboha ty nesmyslné obojky!!!!

3.12.2021 13:35
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Já jsem si pořídila 14 měsíční čivavu (byl z paneláku)
a byl tichý jako pěna.
Štěkat "se učil" až u nás.
Doma neštěkne ani dnes, jen jakoby kýchne-pčíkne,
když něco chce, třeba ven.
Vzpomínám, jak byla celá rodina proti:
prý nějaká uječená čivava. No, není.
Je to andílek.

3.12.2021 13:52

rapotacka11 napsal(a):
Já jsem si pořídila 14 měsíční čivavu (byl z paneláku)
a byl tichý jako pěna.
Štěkat "se učil" až u nás.
Doma neštěkne ani dnes, jen jakoby kýchne-pčíkne,
když něco chce, třeba ven.
Vzpomínám, jak byla celá rodina proti:
prý nějaká uječená čivava. No, není.
Je to andílek.

Taky mám psa v paneláku a měla jsem i dva, což už je smečka. Jasně že vyštěkne. Ale vyštěkne jednou a hned přijde povel ticho. A je klid, maximálně kňučí. Fungovalo to na jednoho i na dva psa. Psa jde opravdu naučit ledascos....jen chtít a neomlouvat to tím, že mám nalezenečky ze Slovenska. Je chvályhodné, že jste psi zachránili, neomluvitelné je, že je nevedete k disciplíně potřebné k soužití v bytovém domě a že si myslíte, že to vyřešíte takovým krámem, jako jsou ty obojky (které ti psi stejně nechápou a možná dokonce přiživují i jejich stres).

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 23:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....no leda to řešit špunty do uší....ja na nočních pravidelně také...každou chvilku u nás kdosi cosi dělá na bytě, no chápu to že prostě se to udělat musí...teď mám už tři týdny veselo, rekonstrukce bytu nade mnou a o dvě patra níže a jako bonus rekonstrukce spolenych prostor v domě...navíc několik let o patro níž ustěkany bišon v době od 07.00 do 17.00 hod., kdy se sousedi vrací z práce domů...ten už je naštěstí půl roku hluchej jak poleno, tak štěkat přestal....všichni sousedi jsou starousedlici jinak moc fajn a slušní, takže to neřešim, ale využívám k tomu, že moje dvě koceny chodí po domě a obcas vysedávají půl dne v patrech a sousedi to také neřeší....

No hluk špunty vyřešily. Nikoliv sileny vibrace postupujici celym bytem tak ze skakaly sklenicky a nadobi v policicih a linkach.

4.12.2021 07:40

No hluk špunty vyřešily. Nikoliv sileny vibrace postupujici celym bytem tak ze skakaly sklenicky a nadobi v policicih a linkach.

....tak s vibracemi jsem se ještě nesetkala při rekonstrukci bytů okolo mého....

4.12.2021 08:33
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Já bohužel jo.
Vibrace nebo jak to nazvat,
rezonují panely, je to na zbláznění.
Snad to líp snáší člověk v mládí,
ale starší člověk by měl mít právo na klid.

4.12.2021 08:45
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

U nás kdysi blbeček primátor povolil nějaký techno.
Sám si odjel na hory.
Baráky vibrovaly, ne že by poskakovaly,
ale řeknu vám, chodili jsme od domu k domu,
přikládali ucho a ten bengál se (odrážel)vycházel
z každého baráku. Mysleli jsme totiž, že puberťáci
v ulici jsou sami doma a řádí.
O té techno akci za městem jsme nevěděli.
Bylo to horší než kdejaká rekonstrukce a bourací kladiva.

4.12.2021 12:37

rapotacka11 napsal(a):
Já bohužel jo.
Vibrace nebo jak to nazvat,
rezonují panely, je to na zbláznění.
Snad to líp snáší člověk v mládí,
ale starší člověk by měl mít právo na klid.

..aha, my máme cihlový dům, ale teď mi vrtaji přímo nad hlavou tak, že ze spaní na noční tedy nebude nic.....

4.12.2021 12:45
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Atheira napsal(a):
Jasně, že sousedka může být prudič, který prostě vadí psi jen tak z principu, tak to přehání. Ale taky nemusí.
Představa, že jakýkoli obojek něco vyřeší, je ale strašně hloupá a já už to teď za poslední měsíc slyšela tolikrát (a vždycky od lidí, co měli psy nevychovaný a nevycválaný, sami pro jejich usměrnění ale nechtěli vynaložit žádnou námahu ani svůj čas, tak koupili obojek), že už fakt nevím, co na to jinýho povědět.

Z toho příspěvku to zní, jak když máte doma 2 až padesát psů, závisle na tom, kdo je zrovna na návštěvě. Jaký mají režim, co se s nima dělá? Jak jste učili klid a ticho, než jste sáhli po těch obojcích?

"...2 až padesát psů, závisle na tom, kdo je zrovna na návštěvě."

4.12.2021 13:27
hokrví

XXX.XXX.96.32

S rekonstrukcí mám též dobrý zážitek a to když dcera upravovala svůj byt. obešla sousedy a všem řekla co se chystá aby věděli, pro jistotu napsala na nástěnku u vchodových dveří termín a rozsah prací, nikdo nic neřešil ani soused z vedlejšího bytu který nás v den zahájení několikrát viiděl. Druhý den jsme v 8 hodin pokračovali v započatých pracech, kolem 10 hodiny soused vyběhl na balkon a začal nám hrozit jak ihned nepřestanem, že nás schodí z balkonu. Slušně jsem se ho zeptal proč nám včera neřekl, že jde na noční mi jsme mohli dělat jinou práci a né osekávat dlažbu na balkoně, odpověď zněla, že on nemusí nikomu říkat jakou má směnu, ale mě nezajímalo jakou má směnu, ale mohli jsme se dohodnout. Kde není zájem není ani ochota. Psi ve větších domech s více nájemníky, se vždy problém najde, jsem rád , že žiji na konci vesnice a přímé sousedy mám jen dva.

4.12.2021 13:29

V paneláku jsme bydleli 16 let a už nikdy. Sousedi ohledy chtěli, ale sami se chovali hrozně. A to jsme tehdy měli jen maltézaka a myslím si, že jsme se chovali slušně. Ale ono je všude něco. Ani teď na vesnici nenechám psy vyštěkávat.
Ovšem stala se teď jiná věc, kterou jsem za celých 17 let tady nemusela ještě nikdy řešit. Nechtěně mi zdrhla fena (dcera otevřela bez upozornění bránu) a přinesla od sousedů v ulici zakousnutou slepici. Slepici jsem vzala a šla ji zaplatit. Ti sousedi vůbec o ničem nevěděli. Kdybych nepřišla, asi by zjistili až někdy, že jim jedna chybí. A sousedka mě teď nezdraví. Takže tak.

4.12.2021 13:43

My jsme v naprosto zlatým paneláku. Bydlí tu lidi se psema i malýma dětma a přitom je tu svatej klid. Sousedi si opakovaně pochvalovali, že o našem psovi ani nevědí (přitom občas štěknul). Když se nedávno rozneslo, že psa už nemáme, vícero lidí se nás pak se zájmem ptalo, jestli si pořídíme dalšího.
Prostě skvělej barák. Doufám, že to tak i vydrží.

A když jsem kdysi měla na hlídání pejska, co osamotě trochu vyváděl, hned jak jsem to zjistila, šla jsem s ním za sousedy a vysvětlila jsem situaci. Naštěstí jim to nevadilo, mívali celý dny nahlas puštěnou televizi.

5.12.2021 06:57
Mí

XXX.XXX.71.11

Zachraňovat je hezké,ale je třeba na to mít podmínky a ne to pak řešit protištėkacím obojkem.To se psi dostali z bláta do louže.Usměrnit dospělé notorické štěkače zvlášť ve smečce,je téměř nemožné.Nedivim se paní, že ji vadí x krát denně řev pri každém šustnutí.Vidím ve vašem případě jen dvě řešení.
Odstěhovat se někde na barák,nejlépe na samotu, nebo psy umístit jinam.

5.12.2021 06:57
Mí

XXX.XXX.71.11

Zachraňovat je hezké,ale je třeba na to mít podmínky a ne to pak řešit protištėkacím obojkem.To se psi dostali z bláta do louže.Usměrnit dospělé notorické štěkače zvlášť ve smečce,je téměř nemožné.Nedivim se paní, že ji vadí x krát denně řev pri každém šustnutí.Vidím ve vašem případě jen dvě řešení.
Odstěhovat se někde na barák,nejlépe na samotu, nebo psy umístit jinam.

Nellsty

6.12.2021 15:04
Nellsty

XXX.XXX.68.138

Dobrý den, bydlím v rodinném domě na okraji města na naši ulici všichni máme psy jen nově nastěhovaní sousedé nemají psa. Stěžování začlo cca před měsícem že pes ráno štěka. Hned jsem reagovala a psa nechávám doma a na zahradu chodí až kolem 7 ráno. Dnes už paní sousedka začla vyhrožovat soudem a ať se psa zbavíme. A štěká prý už v noci. Sousedka si nenechá vysvětlit že pes je doma v noci. Může soudem dospět k tomu abych se psa zbavila? Dekuji

6.12.2021 15:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ne, pokud je to opravdu tak, jak popisujete ...

6.12.2021 15:35

a skoro myslím že ne, i kdyby zadavatelka nebyla zcela upřímná

Nellsty

6.12.2021 15:40
Nellsty

XXX.XXX.68.138

Pes je přes noc doma, ráno v 6 procházka, krmení a v 7 na zahradě. Ano začne stěkat jakmile slyší auta a další psy. Jde mi o jednu věc sousedka to zkouší že má z jeho štěkání psychické problémy a tvrdí že tímhle u soudu vyhraje. Mimo jiné zkoušela petici a nikdo ji nepodepsal, protože všichni mají psy venku a jak to tak bývá začne štěkat jeden a štěká celá ulice

6.12.2021 15:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Bych i věřila, že sousedka maximálně dosáhne toho, že přijede někdo změřit hluk, naměří velký kulový. Normální přirozený projev zvířat. To se nepočítá a jede se dál...

Jako jo, celou noc štěkající pes je strašnej vopruz a žádný soudný majitel nedopustí, aby pes takhle vyřvával... Nerozumím ani tomu, že takovým to samotným nevadí, vždyť oni mají okna k tomu psu přece často nejblíž... Na druhou stranu na vesnicích vždycky byli psi (a ovce a kozy a kohouti, husy a tak vůbec...) a ta zvířata mají nějaký projev. Když někdo jde kolem, venkovní pes zaštěká. Kohout ráno kokrhá... Někteří lidi si myslí, že se odstěhujou na vesnici a bude to tam jak město duchů. Ticho, všechno je tam zvědavý jenom na jejich spinkání a kávičku v ranní rose, všechno je tam instagram friendly a jak v pohádce.

6.12.2021 15:46

se tam neměla stěhovat
pokud nezvládá zvuky v místě a míře obvyklé
a o rušení nočního klidu nejde

6.12.2021 16:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Bych i věřila, že sousedka maximálně dosáhne toho, že přijede někdo změřit hluk, naměří velký kulový.

to byste věřila zbytečně hluk může měřit jen akreditovaná firma a ta si to nechá pěkně zaplatit, z čehož by pak paní i to trauma mít mohla
hygiena takovéto nesmyslné měření ani neobjedná

naměří velký kulový tak to máte pravdu, páč zvuky vydávané zvířaty NEJSOU hluk a nejsou na to žádné normy ani "limity" , tudíž není co překračovat...

spíš bych měl obavu aby ho baba třeba neotrávila

Nellsty

6.12.2021 16:09
Nellsty

XXX.XXX.68.138

Proto mám psa doma, vím že v noci štěká tak začal spát doma. Už i o víkendu ho nechávám venku až třeba od 8 ale i tak je problém. Jenom mám strach z toho aby nechtěla soudně ať se psa zbavím. Přestěhovala se s paneláku na venkov prý čekala ze bude jen ticho

6.12.2021 16:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

¨mám strach z toho aby nechtěla soudně ať se psa zbavím

buďte v klidu

Soudní poplatek většinou platí ten, kdo se obrací s nějakým návrhem na soud. Pokud tedy paní podá žalobu, bude mít povinnost zaplatit soudní poplatek.
A ten je v řádu tisíců.

myslím, že paní ani nemá ponětí, že nemá ponětí

6.12.2021 17:07

Nellsty napsal(a):
Proto mám psa doma, vím že v noci štěká tak začal spát doma. Už i o víkendu ho nechávám venku až třeba od 8 ale i tak je problém. Jenom mám strach z toho aby nechtěla soudně ať se psa zbavím. Přestěhovala se s paneláku na venkov prý čekala ze bude jen ticho

Ticho na venkově? Štěkají psi, kokrhají kohouti, mečí kozy, bučí krávy, ječí cirkulárky, blafají traktory...

6.12.2021 17:21

No, to je přesně co popisuju výš. Lidi se odstěhujou do baráku a diví se, že soused řeže cirkulárkou, že v ulici štěkaj psi a občas s eněkdo objeví i koňský h*vno. Lidi se mění ve zvěř, řekla bych, ale to urážim zvěř.

Spíš bych se bála, aby Vám toho psa nakonec ještě neotrávila třeba.

Nellsty

6.12.2021 18:02
Nellsty

XXX.XXX.40.72

Děkuji za uklidnění že nic nezmůže. Z toho že by mě psa otrávila mám taky strach takže psa když odejdu dávám do kotce.
Ještě mám na Vás jeden dotaz. Mate zkušenosti s obojky proti štěkání ?

6.12.2021 18:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mate zkušenosti s obojky proti štěkání ?

NEBRAT !!!

Jaký má váš pes denní program ?

6.12.2021 18:24

Pokud si dobře pamatuju, tak pokud to paní sousedka podá k soudu jako občanskoprávní spor, bude důkazní břemeno na ní. A fakt bych byla zvědavá, jak by toto dokázala.

Nellsty

6.12.2021 18:54
Nellsty

XXX.XXX.40.72

Režim psa je v 6 ráno prochazka cca hodinu plus házení míčku ať se vybeha. Potom chvilka klidu a krmeni mezi půl 8 a 8 odcházím do práce. Během dne za nim jde babička a potom ve 2 přítel a jdou ven. Já až dojdu z práce chodíme buď cvičit a nebo na stopu

7.12.2021 07:35
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Mate zkušenosti s obojky proti štěkání ?
Protištěkací obojky jsou jako ledvinové kameny. Nemusím s nimi mít zkušenosti, i tak vím, že o ně nestojím.

Občas se tu objeví někdo, kdo je používá a diví se, že nefungují; někteří psi dokonce štěkají i víc, protože jsou ve stresu, ze kterého si ulevují zase štěkotem.
Psa vychovejte, ať štěká adekvátně situaci. To nelze nahradit žádným udělátkem.
Že ho dáváte na noc domů, je dobře.

7.12.2021 07:50
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Nellsty napsal(a):
Režim psa je v 6 ráno prochazka cca hodinu plus házení míčku ať se vybeha. Potom chvilka klidu a krmeni mezi půl 8 a 8 odcházím do práce. Během dne za nim jde babička a potom ve 2 přítel a jdou ven. Já až dojdu z práce chodíme buď cvičit a nebo na stopu

No to je úžasnej režim.

Nellsty

7.12.2021 14:09
Nellsty

XXX.XXX.68.137

Děkuji za názory. Nejsem právě zastánce těchto obojků a zase si říkám když neštěká v noci tak nemám co řešit. Radši jsem obešla i sousedy a dva z nich ani nevěděli že máme psa. Jinak rasa psa je BOM

7.12.2021 15:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nellsty napsal(a):
Děkuji za názory. Nejsem právě zastánce těchto obojků a zase si říkám když neštěká v noci tak nemám co řešit. Radši jsem obešla i sousedy a dva z nich ani nevěděli že máme psa. Jinak rasa psa je BOM

Taky tu v ulici máme a má teda pořádnej jedák, navíc dost vysoko položený, občas si dělám srandu, že řve jak nějaká hysterka Máňa. On když má radost (třeba když mu přijedou páníčci), tak ječí, když je v kotci, tak ječí, když se s ním cvičí, tak ječí a když se zrovna cvičí s druhým psem a ne s ním, tak taky ječí. Vlastně když nad tím tak přemýšlím, má přes den mnohem míň situací, kdy je zticha, než těch uřvaných.
Ze začátku, když se tu objevil, jsem měla problém si na to zvyknout, hlavně když začal v noci, ale to už nedělá tak často, ale časem jsem to nějak odfiltrovala. Ten jeho hlas. A nevnímám to. To mi popravdě mnohem víc vadila rodinná jezevčice od nás, která měla potřebu komentovat taky všechno a měla takový ten typický jezevčičí hlas a když bylo hezky a trávila většinu času venku, občas mi z ní už fakt drnčela hlava.

7.12.2021 22:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nellsty napsal(a):

Tak BOM je obecně dost uštěkané plemeno - ne že by měl potřebu řvát jen tak pro nic za nic, ale jak je snadno vzrušivý, tak reaguje i na nepatrné podněty a pak neví, kdy prestat. Navíc je silně fixovaný na své lidi, takže má větší sklon k separačkám.
Dalo by se říct, že pro soužití v bytě je naprosto zásadní od mala učit psa být v klidu. Jinak ten váš rezim je v pohodě.

Nellsty

8.12.2021 07:28
Nellsty

XXX.XXX.144.123

Líbí se mě to, že Vás začnou poučovat lidi kteří nikdy neměli žádné zvíře jak se máte o ně starat. Naštěstí u nás na ulici mají všichni psi venku a všichni štěkají takže paní sousedka ani nemůže dokázat že je to náš pes. Psa mám rok a ona si všimla až v létě že ho mám.

8.12.2021 10:46

To je moc dobře, že se vám to líbí, protože vlastně to je běžný průvodní jev dotazu do anonymního pléna na internetu Pokud by se vám to nedejbože nelíbilo, nesměla byste se ptát na internetu v anonymním plénu.

8.12.2021 11:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My jsme v naprosto zlatým paneláku. Bydlí tu lidi se psema i malýma dětma a přitom je tu svatej klid. Sousedi si opakovaně pochvalovali, že o našem psovi ani nevědí (přitom občas štěknul). Když se nedávno rozneslo, že psa už nemáme, vícero lidí se nás pak se zájmem ptalo, jestli si pořídíme dalšího.
Prostě skvělej barák. Doufám, že to tak i vydrží.

A když jsem kdysi měla na hlídání pejska, co osamotě trochu vyváděl, hned jak jsem to zjistila, šla jsem s ním za sousedy a vysvětlila jsem situaci. Naštěstí jim to nevadilo, mívali celý dny nahlas puštěnou televizi.

Taky si nestěžuju. Psů máme v baráku cca 10-12, nevím přesně.
Moje feny neštěkají nonstop, ale hlídají, tudíž reagujou na pohyb na chodbě, zvonek apod. Nicméně, o dlouhodobý vytrvalý štěkot se nejedná.
Pokud by si někdo chtěl stěžovat na štěkající psy, myslím, že jsou tu jiní adepti, ale za ty dlouhý léta, co tu žijeme, o žádných stížnostech nevím.
Když jsme měli pinčovou doma pár dnů, byly spolu doma samy cca půl hodiny, já jsem se vracela z práce a slyšela jsem štěkot až dolů k výtahu. Netušila jsem, jestli to byla reakce na něco, bála jsem se, že štěkaly nonstop celou dobu, co byly samy. Takže jsem obešla sousedy, nasypala si popel na hlavu - buď nebyli doma anebo na mě nechápavě zírali, o čem to mluvím.
Cca rok zpět se do bytu pod námi nastěhovali noví nájemníci, bála jsem se, aby to nebyli nějací stěžovači. Obavy nebyly na místě, mají takyjorka a ten tedy dost často štěká i delší dobu v kuse.
Ale proč to vlastně píšu - ti lidi bydlí přímo pod námi, já ten štěkot registruju, jakože vím, že ten pes štěká, ale naprosto to není intenzita, která by mi v něčem vadila nebo mě rušila.
Štěkot psů je hodně slyšet na chodbě, ale na chodbě lidi nežijou. V bytech bych řekla, že je to slyšet jenom omezeně a to ještě jen od blízkých sousedů.
Nevím, jestli máme nějakej kvalitnější panelák , je pravda, že je relativně mladej, postavenej jako jeden z posledních, jádra jsou zděná...
Pokud tu něco ruší, spíš jsou to kladiva a vrtačky, hlučné pračky ...prostě věci, které způsobujou vibrace a nesou se skrz panely.

Přidejte reakci

Přidat smajlík