1jarmila2

XXX.XXX.123.217
Dobrý den,
mám pejska maltézáčka a zakrslou králíci.
Pes je asi do králice zamilovaný. Je to možné? Neustále stojí před klecí králice, celý se třepe, kňučí a všude po domě učurává a občas se i vykaká.
Nikdy dřív, než jsme měli králici, to nedělal.
Je z ní úplně vedle.
Co s tím? Poradite?
Králici mám jen na pár měsíců na hlídání.
Králíka přesunout někam, kde na něj pes nemůže. Předpokládám, že králice do psa zamilovaná není, naopak, bojí se ho. Tak ji netrapte, je jedno, zda ji pes chce sežrat nebo si s ní hrát, pro králici je to prostě predátor a není důvod ji trápit neustálým stresem. Postupně bych psa učila se v přítomnosti králíka slušně chovat. To znamená králíka ignororvat. Na vodítku, nedovolit mu už nikdy králíka otravovat. Pokud bych nebyla scopna tohle zařídit, dodržovat, našla bych pro králíka jiné, vhodnější hlídání.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terven
napsal(a):
Tipuju, že to nebude láska, ale vzrušení šelmy, která vidí kořist a to i v případě maltézáka.
To zase lidi přisuzují zvířatům lidské vlastnosti, setkávám se s tím čím dál častěji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63
Tak my kralika meli navolno se smeckou jorku. Blbnul s nima,honil se. Kdyz se meli dost zavrcel na ne. Kousnul a byl klid. Kdyz sla postacka psi se hnali k vratum a jeceli. Kralik s nima hrabal na plot a vrcel a vydaval vsemozny pazvuky. Da se.
janaa
napsal(a):
To mi připomíná časy,když jsme měli jagoše,a když jsme čekali na veterině,tak se babky rozplývaly,jak rozkošně vrtí ocáskem a kňučí na jejich přepravky s kočičkama
Vždycky, když doma kydám morčecí ubikaci a vyndavám morčáky ven, tak obě feny kňučí, vrtí ocáskama a snaží se na ně doskočit - asi láska
Známí mají fenu zlaťáka, k ní pořídili králíčka, samečka. Tak to zas byla láska králíka k fence. Motal se kolem ní, skákal na ní a ona to trpělivě snášela. Koukejte,jak si rozumí a on jí nedá pokoj, rozplývali se známí. Láska trvala tři roky. Pak jednou seděli na terase, fena ležela vedle nich a králík se zas začal kolem ní šmrdolit. Stačil jediný, sotva postřehnutelný pohyb feny a bylo po lásce na věky věků. A jim zbyly jen oči pro pláč.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janaa
napsal(a):
To mi připomíná časy,když jsme měli jagoše,a když jsme čekali na veterině,tak se babky rozplývaly,jak rozkošně vrtí ocáskem a kňučí na jejich přepravky s kočičkama
Jasně! Láskou by je přece sežral, ne?