Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2021 15:39
mala.naty12@gmail.com

XXX.XXX.168.46

Ahoj chci se zeptat.. Mám doma pejka štěňe větší border kolii kluka. Je mazlivy aktivní a s pejskama neměl nikdy problém. Budeme si pořizovat čivavu krátkosrstou a tak kluka. Je to dobrý nápad? 😁😁

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2021 15:50

není dobrý nápad si pořizovat ke štěněti štěně

není dobrý nápad pořizovat si stěně čivavy k výrazně většímu psovi

4.12.2021 16:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

mala.naty12@gmail.com napsal(a):
Ahoj chci se zeptat.. Mám doma pejka štěňe větší border kolii kluka. Je mazlivy aktivní a s pejskama neměl nikdy problém. Budeme si pořizovat čivavu krátkosrstou a tak kluka. Je to dobrý nápad? 😁😁

Máte nějaké pochybnosti?

4.12.2021 16:51

Jak píše bodlinka. Není to dobrý nápad!!!

4.12.2021 17:08
mala.naty12@gmail.com

XXX.XXX.168.46

rapotacka11 napsal(a):
Máte nějaké pochybnosti?

Právě ze bych řekla že ne. Nas pes borderka je strašně hodnej a se psami si jen tak hraje spíše. Proto si myslím že by nebyl problém. Pan od kterého kupují čivavu emisí řekl to samé že by neměl být problém

4.12.2021 17:09

Fakt blbej nápad. Borderka čivavu zabije ani se nemusí snažit. Stačí blbě zakopnout.

4.12.2021 17:13

Právě ze bych řekla že ne. Nas pes borderka je strašně hodnej a se psami si jen tak hraje spíše. Proto si myslím že by nebyl problém. Pan od kterého kupují čivavu emisí řekl to samé že by neměl být problém

A jak je staré to borderátko? Jako štěně může být přátelský, ale teprve dospěje a teprve uvidíte, jak dobře jste zvládli výchovu :)
Já bych si takhle rozdílné velikosti psů nepořídila, ale to může být moje osobní prefernce. Stále hlídat velkýho, aby na malýho omylem nešláp nebo nezalehnul, to by se mi nechtělo.

4.12.2021 17:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fakt blbej nápad. Borderka čivavu zabije ani se nemusí snažit. Stačí blbě zakopnout.

Souhlasím, může ublížit i nechtěně.
Máme 15 kg psa a dcera 10kg psa a náš se taky musel naučit, že při hře musí ubrat plyn.
Když byl dceřin pes štěně, tak si ani spolu hrát nemohli, protože hrozilo zašlápnutí 😇

4.12.2021 17:32
mala.naty12@gmail.com

XXX.XXX.168.46

Nás Dash je takhle velký. Na druhou stranu byvh měla čivavu ve svém pokoji tam by měl pelíšek. Máme dvě patra nás dash je spíše dole. Kamarádka má taky vetaiho psa a malého psa a vychází spolu dobře. Pořád nevím ještě jsem uvažovala nad jokšírem

4.12.2021 17:39

Nás Dash je takhle velký. Na druhou stranu byvh měla čivavu ve svém pokoji tam by měl pelíšek. Máme dvě patra nás dash je spíše dole. Kamarádka má taky vetaiho psa a malého psa a vychází spolu dobře. Pořád nevím ještě jsem uvažovala nad jokšírem

Víte, kdyby to bylo opačně, že byste doma měla dospělého malého psa a pořizovala k němu štěně bordery, tak by se to snad dalo uřídit, že by se bordera naučila být opatrná dřív, než by dorostla do plné velikosti. Ale takto fakt ne, ušetříte si nervy a možné trápení.
Jestli chcete bordeře pořídit parťáka, hledejte fakt velikostně psa minimálně kolem těch 10kg.

4.12.2021 17:41
Šarina

XXX.XXX.200.119

Ještě aby vás pán, co vám tu čivavu prodává, nějak zrazoval... to by byl blázen.

Váženě: chcete riskovat život (zlomené kosti) prťavého miništěněte, že ho štěně většího plemene nechtíc srazí třeba se schodů? Fakt?

Obecně: proč ke štěněti kupovat další štěně? Nestačí si jedno užít, vychovat, vycvičit a PAK mu koupit kámoše? Podobného formátu a naturelu?

Proč máte zrovna takový nápad?
Má to nějaké opodstatnění?

Hodně otázek a fakt by mě zajímaly odpovědi.

4.12.2021 17:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

vyhoďte ten postroj, co máte na fotce je

Jeden pes vám nestačí ? Či potřebujete nutně "hračku" do pokojíčku ?

4.12.2021 17:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já myslím, že dost záleží i na povaze konkrétního psa...

Znám psí obry, kteří jsou něžní a s malými psi si prostě hrají s citem... To třeba moji psi neumí, to jsou buldozeři a je jim jedno, jak malej ten druhej pes je.

A znám dost rodin, kde to takhle funguje, kde je velký (nebo vyloženě obří) pes a k němu prcek... Ale osobně bych to takhle nechtěla, mám psa 30 kg a fenu 15 kg, takže je taky o dost menší, ale jsou to oba bullové, nejsou tak křehcí a mají stejný styl hry, a jsem ráda za to, že si spolu fakt parádně vyhrají. Kdybych pořizovala dalšího psa, tak takového, aby si s tím prvním vyhrál... A aby se u těch her nemuseli nějak extra hlídat...

A další věc je ta, že by to byli oba psi - samci. Jak už bylo psáno výše, váš pes je štěně, v dospělosti se vztah ke psům může ještě změnit. A navíc teda souhlasím i s tím, že bych si ke štěněti nepořídila štěně, ale počkala bych. Až bude jeden pes "hotový", vychovaný, tak se vám pak mnohem lépe bude vychovávat i to další štěně.

4.12.2021 17:46
mala.naty12@gmail.com

XXX.XXX.168.46

Omlouvám se, nevím proč jsem psala že je pes štěně. Není už jsou mu 2 a půl

4.12.2021 17:49

A co na to rodiče?
Asi se nebudou rozhodovat podle názorů náhodných cizích lidí kdesi na internetové diskuzi, ale sami si zjistí, jestli je to dobrý nápad. Nebo ne?

4.12.2021 17:51
mala.naty12@gmail.com

XXX.XXX.168.46

A co na to rodiče?
Asi se nebudou rozhodovat podle názorů náhodných cizích lidí kdesi na internetové diskuzi, ale sami si zjistí, jestli je to dobrý nápad. Nebo ne?

Nebydlím s rodiči už🤣 jen sem prostě chtěla znát Vás názor a poradit

4.12.2021 17:53

Názor znáte: ne. Budete se tím řídit? Pochybuji.

4.12.2021 17:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak znova : vyhoďte ten postroj, co máte na fotce je

4.12.2021 17:58

Vidím to v živých barvách

4.12.2021 18:31
mala.naty12@gmail.com

XXX.XXX.168.46

lupus4 napsal(a):
tak znova : vyhoďte ten postroj, co máte na fotce je

Nechápu co mám vyhodit

4.12.2021 18:48
Šarina

XXX.XXX.200.119

Vemte to prakticky: kolik má váš pes kilo?
Kolik bude mít čivava?
Jak bude probíhat jejich hra?
Jejich veselý společný pohyb po bytě, po schodech, na louce?
Fakt nevidíte nebezpečí pro toho (já nevím, půl - třičtvrtě kilového?) prcka?

Ale dělejte, jak uznáte za vhodné.
Já bych se bála.
Zažila jsem, že malé dítě upadlo na štěně yorka a dopadlo to blbě.

4.12.2021 19:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nechápu co mám vyhodit

postroj - to jsou ty šílený kšíry co má na sobě, brání v pohybu HK

4.12.2021 19:46

lupus4 napsal(a):

A bude následovat otázka, co je to HK.

4.12.2021 19:48

A bude následovat otázka, co je to HK.

Přece Hradec Králové!

4.12.2021 19:52

Přece Hradec Králové!

No jo vlastně!

4.12.2021 20:49
Varaxi

XXX.XXX.129.250

HK = horní končetina. Toho psa si tím postrojem mrzačíte. Postroj musí být veden tak, aby pes měl volnou lopatku.
https://www.zroduelfu.cz/cz/spravny-postroj/
Tady to mají jakž takž vysvětleno.

4.12.2021 21:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

Varaxi napsal(a):
HK = horní končetina. Toho psa si tím postrojem mrzačíte. Postroj musí být veden tak, aby pes měl volnou lopatku.
https://www.zroduelfu.cz/cz/spravny-postroj/
Tady to mají jakž takž vysvětleno.

ntvl, ne ne "horní" ne ale HRUDNÍ

co vymyslíte na PK ? určitě to nejsou "dolní "

4.12.2021 21:57

podle obrazku tipuju, ze to je "protitahaci postroj" - ten ma vlastne branit pohybu.
poblemu teda bude vicero.

4.12.2021 22:12
Šarina

XXX.XXX.200.119

lupus4 napsal(a):

Pardubický kraj....

4.12.2021 23:48
Markéta80

XXX.XXX.227.151

proč zrovna čivavu? je to šílenej nepoměr a může být velice rychle smrtelný úrz. To štěně bude mít kolem půl kg ve 2m a borderá si bude chtít hrát a bude průser. Vždy je lepší vybírat podobně velkého psa k původnímu.

5.12.2021 00:19
Varaxi

XXX.XXX.129.250

lupus4 napsal(a):

Jsem asistentka bezpečáků. 2PHK = úraz se stal na ukazováku (2. prstě) pravé horní končetiny. I to P tam máte. :)
A jo, mám nemoc z povolání.

5.12.2021 07:34

lupus4 napsal(a):

Prdelní končetiny?

5.12.2021 09:49

Varaxi napsal(a):
Jsem asistentka bezpečáků. 2PHK = úraz se stal na ukazováku (2. prstě) pravé horní končetiny. I to P tam máte. :)
A jo, mám nemoc z povolání.

Já taky - nemoc z povolání. U zvířat jsou hrudní a pánevní končetiny.

otázka

5.12.2021 09:57
otázka

XXX.XXX.230.195

Není zvláštní, někomu rozkazovacím způsobem nařizovat vyhodit postroj a nevysvětlit, co je je na něm špatně? Já to taky nevím a takhle napsané doporučení, by mě leda naštvalo i když je to třeba dobře míněná rada v zájmu psa.

5.12.2021 10:04

otázka napsal(a):
Není zvláštní, někomu rozkazovacím způsobem nařizovat vyhodit postroj a nevysvětlit, co je je na něm špatně? Já to taky nevím a takhle napsané doporučení, by mě leda naštvalo i když je to třeba dobře míněná rada v zájmu psa.

kouknu a vidím, jak ten pásek vede přes pažní kost toho psa. strašný.

5.12.2021 10:07

Máme 2 patra a čivavu bych měla ve svém pokojíčku...Na mě to působí, že bydlíte s rodiči, rozhodně ne ve svém.

5.12.2021 10:09

no ale mala.naty se neptala PROČ má ten postroj vyhodit, což by byla otázka zcela na místě a zcela logická, ale CO má vyhodit........na větu "vyhoďte ten postroj...."

5.12.2021 12:00

no ale mala.naty se neptala PROČ má ten postroj vyhodit, což by byla otázka zcela na místě a zcela logická, ale CO má vyhodit........na větu "vyhoďte ten postroj...."

Přesně toho jsem si všimla. Vůbec nepochopila jednoduchou větu. Malá naty má asi těch 12 let, jako v nicku. To by tak odpovídalo.

5.12.2021 12:50

Přesně toho jsem si všimla. Vůbec nepochopila jednoduchou větu. Malá naty má asi těch 12 let, jako v nicku. To by tak odpovídalo.

Jo a borderák je bráchy( táty, matky - možná měl být její, ale nezvládne ho ) a ona chce svého pejska do pokojíčku.

5.12.2021 15:24

Štěně ke štěněti je opravdu záhul, pokud chcete vychovat dobře....hlavně musíte vědět, jak takové psy vychovávat, 2 už jsou smečka a je to opravdu velice náročné na čas, aby brali každý z vlášť vás jako "vedoucího smečky" a nezačali si šéfovat spolu.

Vím, o čem mluvím, zažila jsme to sama, všichni nás od toho zrazovali, my jsme to tedy nakonec zvládli na 1*, ale znova bych do toho nešla.

5.12.2021 15:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

otázka napsal(a):

vy budete taky jedna z těch, co ani netuší, že netuší ...

5.12.2021 16:28

Lupusi, býval jste příjemnější společník. Přechod, stárnutí ?
( A klidně mi pošlete Dostojevského.)

otázka

5.12.2021 16:37
otázka

XXX.XXX.230.195

lupus4 napsal(a):
vy budete taky jedna z těch, co ani netuší, že netuší ...

Podívejte se, já postroj nikdy u psů nepoužívala a tak mě nenapadne při pohledu na fotku se nad ním pozastavovat. Vás ano a pokud máte pocit, že psa poškozuje, je dobře, když to tu napíšete a vysvětlíte proč. Ovšem, vy jste pouze hulvát, který se tu do zadavatelky navezl a nevysvětlil co je špatně. Nicméně, já skutečně nevím, na co se zaměřit při výběru postroje, v tom máte pravdu.

5.12.2021 16:52
Varaxi

XXX.XXX.129.250

otázka napsal(a):
Podívejte se, já postroj nikdy u psů nepoužívala a tak mě nenapadne při pohledu na fotku se nad ním pozastavovat. Vás ano a pokud máte pocit, že psa poškozuje, je dobře, když to tu napíšete a vysvětlíte proč. Ovšem, vy jste pouze hulvát, který se tu do zadavatelky navezl a nevysvětlil co je špatně. Nicméně, já skutečně nevím, na co se zaměřit při výběru postroje, v tom máte pravdu.

lupus4 upozornil na problém. Koho to zajímá, za minutu (doslova minutu, já to googlila, abych to nemusela vypisovat a mohla jen hodit odkaz) vygooglí, v čem je postroj nevyhovující. To je naprosto minimální investice.
Pokud Vás to nezajímá (a je to naprosto v pořádku), není nejmenší problém lupusův příspěvek ignorovat.

otázka

5.12.2021 16:54
otázka

XXX.XXX.230.195

Pro zadavatelku, to pořízení dalšího štěněte si ještě promyslete. Malí hladkosrstí pejsci mají kůži hodně jemnou. Pokud je tam velký velikostní rozdíl, dojde ke zranění menšího pejska strašně snadno a ani to není úmysl většího ze psů, stačí divočejší hra. Takhle dopadla naše fenka, pro uklidnění, byl to jen škrábanec, ale mohlo být hůř a to to není štěně, které je mnohem křehčí.

5.12.2021 17:00
Varaxi

XXX.XXX.129.250

otázka napsal(a):

Není to zvláštní, protože ten postroj psu skutečně a reálně ubližuje. Kdyby majitelka toho psa kopala do břicha, taky byste rozkazovacím způsobem nařizovala, ať s tím okamžitě přestane. Aspoň doufám.
Jestliže Vás takto napsané doporučení naštvalo, pak by možná stálo za to zamyslet se, jestli není lepší se soustředit na obsah příspěvku než na formu. Protože obsahově je lupusův příspěvek správný, k věci a hodnotný. A základní pravidla slušnosti splňuje taky.

Mimochodem toto vlákno je ilustrace důvodu, proč jsem zastáncem obojků; vybrat vhodný obojek je snazší než vybrat vhodný postroj. Vyrábí se méně zmetků-obojků než zmetků-postrojů, jsou levnější (tudíž je snazší majiteli vysvětlit, že by měl koupit nový) a navíc majitelé tak nějak chápou, že by měli být obezřetní při výběru, když to pořizují psovi na citlivý krk. Čímž netvrdím, že každý obojek je správný a všechny postroje jsou špatné. Nejsem proti kšírům, jsem jen proti špatným kšírům.

5.12.2021 17:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ovšem, vy jste pouze hulvát, který se tu do zadavatelky navezl a nevysvětlil co je špatně.
Nevnímáte text, pouze jsem upozornil na špatný postroj, do nikoho jsem se na rozdíl od vás NEnavážel
Öpravdu je tu doba , že se máme stydět za to, že něco víme, abychom neurazili ty, co nic neví ? Budeme se bát číst, aby se neurazili negramoti ?
Jděte se bodnout.

5.12.2021 17:09

A přitom stačilo, místo té dlaně ( smajla ), přidat jedno slovo - ubližuje ( -te psu ) - ale to už by byla slova dvě.

5.12.2021 17:43

A přitom stačilo, místo té dlaně ( smajla ), přidat jedno slovo - ubližuje ( -te psu ) - ale to už by byla slova dvě.

hele nevím, já tu dlaň pochopila správně a slušně, adekvátně slovům ubližuje či je špatný....

5.12.2021 17:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

lupus4 napsal(a):

brání v pohybu HK

a tohle je co ?

5.12.2021 18:30

hele nevím, já tu dlaň pochopila správně a slušně, adekvátně slovům ubližuje či je špatný....

Já taky, ale holčina zadavatelka asi ne. Ale já všeobecně nemám smaily ráda. Je to jako bychom se vracely k indiánským obrázkům. Proč? Už dávno lidi znají písmo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík