Adoptovaný jagdterier vyjíždí a nechce z domu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nanu

14.12.2021 13:03
Nanu

XXX.XXX.174.121

Dobrý den,
adoptovali jsme zanedbaného jagdteriera 1 rok. Majitel se ho zbavil s tím, že není dobrý na lov. Že je spíš na rodinný život.

Ze začátku vše bez problémů. Hrál si, byl šťastný. Svoje místo má v kuchyni. Do ostatních částí domů nesmí. Ale v rodině máme miminko a od tý doby nechce ven, chce do obýváku, neposlechne na místo a plíží se a když ho chci dát na místo, aby nevbehl do místnosti kde je miminko, tak se ožene po ruce.
Bereme ho na procházky ale to nestačí. Víme, že ho teď zanedbáváme a on to ví taky. Ale bojíme se, aby se nestala nějaká nehoda a někoho kousl. jezdí k nám děti příbuzných.
Co myslíte? Má zahradu, ale nechce se hnout z domu. Vůbec na zahradě neběha. Nevíme ani co má zažito.
Prosím o radu, ti co mají zkušenosti.
Děkuji.
Rady typu, že jsme si měli něco zjistit a tak víme. Mrzí nás to. Ale chtěli jsme mu pomoci a hned nám nedošlo, že to může být problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2021 13:18

Nemyslím si, že to zvládnete zpracovat jen s radami přes internetu. Vyhledala bych co nejdříve individuální pomoc odborníka na problematické psí chování. Když napíšete, odkud jste, třeba vám lidé poradí, na koho se obrátit.

Druhá možnost je psovi co nejdříve najít nový domov, kde budou tušit, co je jagouš zač.

Do té doby nasadit psovi vodítko, které bude tahat pořád za sebou. Když ho budete potřebovat někam dostat, odvedete ho za to vodítko.
Také nasadit pohodlný kovový náhubek, takže se nebudete muset bát pokousání.

14.12.2021 13:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já nechci dělat chytrou, ale vzhledem k podstatě jagoušovi povahy (teď myslím plemeno obecně) si nemyslím, že by zadavatelka a její rodina mohli tohle vyřešit. Psa se bojí, bojí se o děti, jagouš je ..........prostě jagouš. Navíc to, že není vhodný na lov neznamená, že v sobě lovecké pudy nemá a není zapotřebí s ním pracovat. Naše germánka taky není dle původních majitelů vhodná na lov (hahaháá, ale to je vedlejší) , nicméně má tak komplikovanou povahu, že se nikomu ze zelených kamizolek nechtělo s ní crcat, tak ji poslali o dům dál . Nicméně ten lov v sobě má a potřebuje žít jako ohař. Stejně tak ten jagouš, byť by z nějakýho důvodu nebyl na lov vhodný - třeba se jen bojí střelby - tak to v sobě má a musí makat. Ne procházet se. Ale tím nechci naznačit, že čistě jen větší a správně vedenou aktivitou by to zadavatelka pořešila. Ne, je tam toho víc v komplexu a na to si myslím, stačit nebude. Čímž se rozhodně nechci do zadavatelky navážet. Jen ji předestřít realitu.

Nanu

14.12.2021 13:46
Nanu

XXX.XXX.60.21

Děkuji za každou radu. Moc si jich vážím. Až nyní, když se u nás rozkoukal a zvykl si, je vidět , že potřebuje zaměstnat. Myslím, že by pro něj byl nejlepší nový páníček, který mu dá, to co mi ne. Trápí nás to. Vím, že je to naše chyba a jsme z toho nešťastní. A je nám líto, že nemá to, co by měl jako lovecký pes mít.

14.12.2021 19:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.4

Nanu napsal(a):
Děkuji za každou radu. Moc si jich vážím. Až nyní, když se u nás rozkoukal a zvykl si, je vidět , že potřebuje zaměstnat. Myslím, že by pro něj byl nejlepší nový páníček, který mu dá, to co mi ne. Trápí nás to. Vím, že je to naše chyba a jsme z toho nešťastní. A je nám líto, že nemá to, co by měl jako lovecký pes mít.

Jak jste se k němu dostali?
Pokud má PP, zkontaktujte CHS.
Jestli PP nemá, bude se mu hledat domov hůř, ale zkuste to.
Z miminem ho těžko zaměstnáte a když se bojíte už teď ho pouštět do stejné místnosti jako mimino, co bude, až mimino začne lézt?

14.12.2021 20:31
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Má zahradu, ale nechce se hnout z domu.

Co by tam teď měl dělat?
V tomhle počasí.
Sám na zahradě?
Chce být ve smečce.

14.12.2021 20:42
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

A on tomu dítěti nějak chce ublížit nebo proč musí být separovany od smečky?

Nanu

14.12.2021 20:49
Nanu

XXX.XXX.60.21

Fiona.Praha napsal(a):
Jak jste se k němu dostali?
Pokud má PP, zkontaktujte CHS.
Jestli PP nemá, bude se mu hledat domov hůř, ale zkuste to.
Z miminem ho těžko zaměstnáte a když se bojíte už teď ho pouštět do stejné místnosti jako mimino, co bude, až mimino začne lézt?

Tady přes inzerát. Sháněli jsme pejska. Majitel se ho zbavoval s tím, že je k ničemu, že nechce lovit (pro něj byl k ničemu) a že je z něj mazlíček a ještě dodal, že má rád děti a že se bude mít dobře s nějakou rodinou. Ptali jsme se, jestli do domu jako rodinný pes a on že v pohodě. Samozřejmě jsme mu věřili informace co nám o pejskovi řekl.. Proto jsme si ho vzali. PP nemá. Snažím se, beru kočár a jdeme na procházku a odpoledne na louku, když přijde muž z práce, hrát si s nim, brát ho ven. Ale vím a vidím, že to nestačí. A máme ještě miminko, které moc nespí, takže jsem z toho pak ve stresu. Když jsme mu miminko z porodnice ukazovali, chválili jsme ho. Ale jelikož jsme si ho vzali v roce nevíme, jak reaguje. Nevíme jak s ním bylo zacházeno. Nejspíše špatně. Takže ho k miminku úplně nepouštíme. A on se cítí odstrčený a přijde nám, že to má za zlé miminku. A navíc když ho chci dát na zahradu, aby běhal, tak tam vůbec nechce. Nejspíš si myslí, že ho už nepustíme dovnitř. U předešlého majitelé žil někde venku na zahradě. Bez přístřeší.

14.12.2021 20:56

Jak dlouho máte toho psa a jak dlouho miminko, smím-li vědět?
To jen pro zajímavost. Fakt si myslím, že by měl jít co nejrychleji k někomu, kdo chce skoro-jagouše. No hodně štěstí s hledáním zájemců...

Pejsek se sám na zahradě zabavovat nebude, to ho prostě a jednoduše asi nebaví.
Myslíte, že se cítí odstrčený a má to za zlé miminku. Nevěříte, že bude k dítěti hodný (já to chápu). I kdyby to tak nebylo, přečte si to ve vaší hlavě a máte na problém zaděláno. Navíc jste ve stresu z miminka, což je logické - ale to fakt není situace na řešení výchovy takovýho psa, s čímž nemáte žádnou zkušenost.

Nanu

14.12.2021 21:06
Nanu

XXX.XXX.60.21

Máme ho 3 měsíce a miminko měsíc.
Ještě jsem si vzpomněla, jednou se pozvracel a já to chtěla uklidit a on po mě chňapnul po ruce , když jsem to šla setřít hadrem a rychle to sežral. (To bylo ještě před miminkem)
A s tim, že se nechce hnout z domu, tim myslim, že nejde ani se mnou před dveře na minutu se vyčůrat. Sedne si v chodbě a když ho chci postrčit tak se ožene. Jde pouze, když vidí vodítko a jde se na procházku. Tak to vesele utíká ke dveřím. Neznamená to že ho vykopneme a necháme ho celý den venku.

14.12.2021 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Nač jste sháněli před porodem psa?

A teriéři a jagoš zvlášť .... nesmysl.
Toho neunavíte ani maratonem.
Je to chytrý pes, musíte mu zaměstnat i hlavičku.
Neumíte to a nemáte čas. . .
No, ale člověk má zkusit všechno.

že je k ničemu, že nechce lovit
Na to si dejte pozor. Na dvoře umí zlikvidovat
drůbež i králíky. Klidně i sousedům.

Nanu

14.12.2021 21:24
Nanu

XXX.XXX.60.21

Víme, že to byla chyba vzít si ho a že tou chybu trpí ten pes. Trápí nás to.

14.12.2021 21:29

Nanu napsal(a):
Víme, že to byla chyba vzít si ho a že tou chybu trpí ten pes. Trápí nás to.

Najděte mu nový domov. Takhle trpíte všichni.

14.12.2021 21:30

Nanu napsal(a):
Tady přes inzerát. Sháněli jsme pejska. Majitel se ho zbavoval s tím, že je k ničemu, že nechce lovit (pro něj byl k ničemu) a že je z něj mazlíček a ještě dodal, že má rád děti a že se bude mít dobře s nějakou rodinou. Ptali jsme se, jestli do domu jako rodinný pes a on že v pohodě. Samozřejmě jsme mu věřili informace co nám o pejskovi řekl.. Proto jsme si ho vzali. PP nemá. Snažím se, beru kočár a jdeme na procházku a odpoledne na louku, když přijde muž z práce, hrát si s nim, brát ho ven. Ale vím a vidím, že to nestačí. A máme ještě miminko, které moc nespí, takže jsem z toho pak ve stresu. Když jsme mu miminko z porodnice ukazovali, chválili jsme ho. Ale jelikož jsme si ho vzali v roce nevíme, jak reaguje. Nevíme jak s ním bylo zacházeno. Nejspíše špatně. Takže ho k miminku úplně nepouštíme. A on se cítí odstrčený a přijde nám, že to má za zlé miminku. A navíc když ho chci dát na zahradu, aby běhal, tak tam vůbec nechce. Nejspíš si myslí, že ho už nepustíme dovnitř. U předešlého majitelé žil někde venku na zahradě. Bez přístřeší.

Tak tady podejte také inzerát, neřešte to v diskuzi. S důkladným popisem, co jste se o psovi dozvěděli, jak se chová k dětem a tak dále. Dodejte i fotku, když říkáte jagoš ale bez PP, jak vůbec vypadá.
Podejte ty nejpravdivější informace do inzerátu, dejte inzerát všude možně na weby, ne jen tady, třeba na takového psa někdo čeká. A on na něj.
Vase situace nemá jiné řešení, než psovi začít aktivně shánět nový, lepší domov. A když vás to trápí, tak s tím něco udělejte.

14.12.2021 21:34
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Zkuste najít jiný domov. Tohle nemá cenu. Jako myslím, že ani zkušený pejskař by si nepořídil před porodem psa, natož takového, natož nějakého odloženého. Ten pes může mít tisíc věcí za sebou, vy byste potřebovala tisíc rad a stejně na to nebudete mít teď čas. A může to být ještě čím dál horší, teď máte ještě novorozeně, co až bude lézt a ještě míň spát.

14.12.2021 21:35

Nanu napsal(a):
Máme ho 3 měsíce a miminko měsíc.
Ještě jsem si vzpomněla, jednou se pozvracel a já to chtěla uklidit a on po mě chňapnul po ruce , když jsem to šla setřít hadrem a rychle to sežral. (To bylo ještě před miminkem)
A s tim, že se nechce hnout z domu, tim myslim, že nejde ani se mnou před dveře na minutu se vyčůrat. Sedne si v chodbě a když ho chci postrčit tak se ožene. Jde pouze, když vidí vodítko a jde se na procházku. Tak to vesele utíká ke dveřím. Neznamená to že ho vykopneme a necháme ho celý den venku.

Třeba tomu jen nerozumí, té situaci, že se jde ven. Kdežto jakmile vidí vodítko, chápe a jde rád. Tím spíše mu to vodítko nechávejte připnuté, ať s ním nemusíte manipulovat ručně. Tomu často psi nerozumí a přirozeně se po ruce ohánějí, někteří i kousnou. Kdežto vzít za vodítko, odvést na místo, pochválit, odměnit, to je srozumitelné.

14.12.2021 21:36

Andrýsek3 napsal(a):
Zkuste najít jiný domov. Tohle nemá cenu. Jako myslím, že ani zkušený pejskař by si nepořídil před porodem psa, natož takového, natož nějakého odloženého. Ten pes může mít tisíc věcí za sebou, vy byste potřebovala tisíc rad a stejně na to nebudete mít teď čas. A může to být ještě čím dál horší, teď máte ještě novorozeně, co až bude lézt a ještě míň spát.

Přesně, s tím pořizováním psa před porodem... to si nedokážu představit ani se svýma zkušenostma, ani nějakýho extra nenáročnýho pejska :)

14.12.2021 21:38
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně, s tím pořizováním psa před porodem... to si nedokážu představit ani se svýma zkušenostma, ani nějakýho extra nenáročnýho pejska :)

Pokud bysme se snažili najít TOP 5 nejhorších chvíli pro pořízení (potencionálně problémového) psa, tak "těsně před porodem" by tam své místo našlo.

14.12.2021 21:45

Andrýsek3 napsal(a):
Pokud bysme se snažili najít TOP 5 nejhorších chvíli pro pořízení (potencionálně problémového) psa, tak "těsně před porodem" by tam své místo našlo.

A já ještě vždycky říkám - útulkovýho (nebo prostě neznámýho) psa bych si prostě k malým dětem nevzala, protože nevím jistě, že k nim bude mít dobrej vztah. Ledaže bych si to s ním mohla dostatečně ozkoušet.

Nanu

14.12.2021 21:58
Nanu

XXX.XXX.60.21

Souhlasím s vámi se všemi. Děkuji za rady. Jdu napsat inzeráty. Děkuji a vím, že za to můžeme my, jako lidi. Že jsme to podělali. Uznávám. Pejsek za to nemůže a je nešťastný. Budu mu hledat lepší domov a lepší páníčky.

14.12.2021 22:13
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Jagteriéra jsme měli, nejsou to psi vyloženě do rodiny, do bytu a už vůbec né k malým dětem. Mě čtyřměsíční štěně, při hře s míčem ukouslo celý lalůček ucha. Jednomu známému, který se celý život zabývá jejich chovem a výcvikem. Malému destiletému klukovi ukousl ucho celé. Jsou to hodně tvrdí psi. Někdo tvrdí že mají půl mozku. Pokud mu zajistíte norování a naháňky na prasata bude šťastný. Ten náš, byl lovecký i rodinného psa jsme z něj dokázali udělat. Noru jsme zvládli i s kontaktem. Při mazlení, hlazení mi olizoval ruku. Na jaga byl mírnější, zvládal rodinné výlety, návštěvy restaurací. Miloval běhání vedle synova kola, jen doma na našem dobře oploceném pozemku. Když jsem plela záhon dokázal vedle mne v klidu ležet a hlídat mě. V lese se mě snažil bránit a miloval celou naší rodinu. Slepice za plotem chtěl zabít jako cokoliv živého co představovalo kořist. Bohužel ve dvou a půl letech nám umřel na mrtvici, léčení trvalo týden. Nemohla jsem tomu uvěřit, nikdy na něj nezapomenu. Ale pes pro Vás to není. Nevíte co má za sebou. Máte miminko, tomu věnujte veškerou pozornost.

Nanu

15.12.2021 00:01
Nanu

XXX.XXX.171.215

tetrivek napsal(a):
Jagteriéra jsme měli, nejsou to psi vyloženě do rodiny, do bytu a už vůbec né k malým dětem. Mě čtyřměsíční štěně, při hře s míčem ukouslo celý lalůček ucha. Jednomu známému, který se celý život zabývá jejich chovem a výcvikem. Malému destiletému klukovi ukousl ucho celé. Jsou to hodně tvrdí psi. Někdo tvrdí že mají půl mozku. Pokud mu zajistíte norování a naháňky na prasata bude šťastný. Ten náš, byl lovecký i rodinného psa jsme z něj dokázali udělat. Noru jsme zvládli i s kontaktem. Při mazlení, hlazení mi olizoval ruku. Na jaga byl mírnější, zvládal rodinné výlety, návštěvy restaurací. Miloval běhání vedle synova kola, jen doma na našem dobře oploceném pozemku. Když jsem plela záhon dokázal vedle mne v klidu ležet a hlídat mě. V lese se mě snažil bránit a miloval celou naší rodinu. Slepice za plotem chtěl zabít jako cokoliv živého co představovalo kořist. Bohužel ve dvou a půl letech nám umřel na mrtvici, léčení trvalo týden. Nemohla jsem tomu uvěřit, nikdy na něj nezapomenu. Ale pes pro Vás to není. Nevíte co má za sebou. Máte miminko, tomu věnujte veškerou pozornost.

Děkuji za vaši radu a odpověď.

aagness

15.12.2021 17:35
aagness

XXX.XXX.80.205

Nevím tedy odkud přesně jste, ale zkuste kontaktovat útulek Voříškov. Vím že pomáhají zprostředkovat adopce i na dálku :) Držím palce!

16.12.2021 06:47
Mí

XXX.XXX.70.171

Nejhorší je se začít bát svého psa.Mysllím si , že nový domov by pro něj i pro vás bylo nejlepší řešení. Jen ho novému majiteli nemalujte v růžových barvách, poctivě přiznejte co je zač.Bude to jen v zájmu psa.

16.12.2021 08:32

Nemá třeba chovatele? To je tak strašně specifické plemeno (mag.r), že dát ho jen tak někomu, kdo je nezná... bude katastrofa.

Nanu

16.12.2021 10:01
Nanu

XXX.XXX.60.21

Nemá chovatele. Samozřejmě vše novému majiteli vysvětlíme. Celou situaci. Právě by to chtělo, někoho, kdo toto plemeno zná. Pokud se teda najde někdo, kdo by ho chtěl. Myslím, že kdyby byl zaměstnaný a pracoval, tak by se zlepšil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík