Dve fenky, starší začíná být odmerena

Dobrman
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LucyaElsa

14.12.2021 21:23
LucyaElsa

XXX.XXX.228.136

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a poprosit o radu. Máme dvě fenky Lucy (krizena zrejme dobrman a rotvajler) a Elsu (dobrman). Lucy se k nám před 3 lety zatoulala a ani po velké snaze jsme nenašli původního panička, tak jsme si ji nechali, Elsu jsme k ni pořídili před cca půl rokem, aby nebyla Lucy sama když nejsme doma (štěně - nyní 9 měsíců).
Po měsíci se dokonale sžili. Poslední asi 3 týdny pozoruji, že se lucy doma chová odtazite, nechce si hrát ani s námi, tvári se pořád provinile a také mi přijde že při zavolání a pohlazení začala stahovat ocas. Na Elsu, která je dost hyperaktivní a hravá, pri větším kontaktu vrčí a občas vystekne, není to nic hrozného ale přijde mi že je Lucy akorát víc smutná.
Nevím jestli to nemůže být častým napominanim Elsy, zarlenim nebo dokonce i nějakým fyzickým problémem. Před cca 2 měsíci Lucy harala, tak je ještě otazka jestli to nemůže být ještě dobrá hormonů.
Co by to mohlo způsobovat a jak to zlepšit?
Děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2021 21:32

LucyaElsa napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a poprosit o radu. Máme dvě fenky Lucy (krizena zrejme dobrman a rotvajler) a Elsu (dobrman). Lucy se k nám před 3 lety zatoulala a ani po velké snaze jsme nenašli původního panička, tak jsme si ji nechali, Elsu jsme k ni pořídili před cca půl rokem, aby nebyla Lucy sama když nejsme doma (štěně - nyní 9 měsíců).
Po měsíci se dokonale sžili. Poslední asi 3 týdny pozoruji, že se lucy doma chová odtazite, nechce si hrát ani s námi, tvári se pořád provinile a také mi přijde že při zavolání a pohlazení začala stahovat ocas. Na Elsu, která je dost hyperaktivní a hravá, pri větším kontaktu vrčí a občas vystekne, není to nic hrozného ale přijde mi že je Lucy akorát víc smutná.
Nevím jestli to nemůže být častým napominanim Elsy, zarlenim nebo dokonce i nějakým fyzickým problémem. Před cca 2 měsíci Lucy harala, tak je ještě otazka jestli to nemůže být ještě dobrá hormonů.
Děkuji za radu.

Viz vlákno pod vaším - Feny jsou na sebe zlé, agresívní. Počtěte si.

14.12.2021 22:01
juhaj

XXX.XXX.164.121

Feny je vždycky risk. Jednou nám to nevyšlo, větší zabila menší. Je to už spoustu let, naše blbost. Pak jsme měli další dvě feny, jedná přišla jako štěně k postarší feně, po odchodu starší další štěně,fena, to už prvnímu štěněti byli tři roky. Tady vždy bezproblémů. Jde o to, jak si sednou. Feny, co jsem popisovala jako druhý případ, nikdy neměly mezi sebou ani náznak konfliktu, ani v dospívání. Říká se, jakmile se feny začnou hašteřit, tak je to napořád. Asi to bude pravda.

14.12.2021 22:13
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

LucyaElsa napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za radu.

Klidně to může být faleška. To by odpovídali i ty dva měsíce. Fena si myslí, že bude rodit, tak je na sebe víc opatrná, nebo by to klidně mohla být i pyometra. Takže v každym případě bych ji vzala k vetovi, at vyloučí zdravotní problém. Pak bych zapracovala na mladý, aby ji tolik neotravovala.

15.12.2021 08:26

taky mě hned napadla faleška

ale jinak je to fajn věk na rozjezd "mezifeních" konfliktů

15.12.2021 13:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
taky mě hned napadla faleška

ale jinak je to fajn věk na rozjezd "mezifeních" konfliktů

Přesně - teď nejspíš začne hárat mladá a do toho může mit stará falešku (nebo taky pyometru)

16.12.2021 15:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Přesně - teď nejspíš začne hárat mladá a do toho může mit stará falešku (nebo taky pyometru)

Spíš mě napadla ta pyometra, protože je odtažitá i k páníkům. Prostě není ve své kůži. Nepíšete, kolik je starší feně let. Vím, že je nalezenec, ale tak zhruba: je ještě mladá, vypadá už starší...

Přidejte reakci

Přidat smajlík