Dobrman - kvalitní štěňata s FCI PP

Prodám Dobrmana - CHOVATELSKÁ STANICE ALARY ASLAR - 9.3.2025 se nám narodil...
40000 KčLucyaElsa
XXX.XXX.228.136
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a poprosit o radu. Máme dvě fenky Lucy (krizena zrejme dobrman a rotvajler) a Elsu (dobrman). Lucy se k nám před 3 lety zatoulala a ani po velké snaze jsme nenašli původního panička, tak jsme si ji nechali, Elsu jsme k ni pořídili před cca půl rokem, aby nebyla Lucy sama když nejsme doma (štěně - nyní 9 měsíců).
Po měsíci se dokonale sžili. Poslední asi 3 týdny pozoruji, že se lucy doma chová odtazite, nechce si hrát ani s námi, tvári se pořád provinile a také mi přijde že při zavolání a pohlazení začala stahovat ocas. Na Elsu, která je dost hyperaktivní a hravá, pri větším kontaktu vrčí a občas vystekne, není to nic hrozného ale přijde mi že je Lucy akorát víc smutná.
Nevím jestli to nemůže být častým napominanim Elsy, zarlenim nebo dokonce i nějakým fyzickým problémem. Před cca 2 měsíci Lucy harala, tak je ještě otazka jestli to nemůže být ještě dobrá hormonů.
Co by to mohlo způsobovat a jak to zlepšit?
Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
LucyaElsa
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a poprosit o radu. Máme dvě fenky Lucy (krizena zrejme dobrman a rotvajler) a Elsu (dobrman). Lucy se k nám před 3 lety zatoulala a ani po velké snaze jsme nenašli původního panička, tak jsme si ji nechali, Elsu jsme k ni pořídili před cca půl rokem, aby nebyla Lucy sama když nejsme doma (štěně - nyní 9 měsíců).
Po měsíci se dokonale sžili. Poslední asi 3 týdny pozoruji, že se lucy doma chová odtazite, nechce si hrát ani s námi, tvári se pořád provinile a také mi přijde že při zavolání a pohlazení začala stahovat ocas. Na Elsu, která je dost hyperaktivní a hravá, pri větším kontaktu vrčí a občas vystekne, není to nic hrozného ale přijde mi že je Lucy akorát víc smutná.
Nevím jestli to nemůže být častým napominanim Elsy, zarlenim nebo dokonce i nějakým fyzickým problémem. Před cca 2 měsíci Lucy harala, tak je ještě otazka jestli to nemůže být ještě dobrá hormonů.
Děkuji za radu.
Viz vlákno pod vaším - Feny jsou na sebe zlé, agresívní. Počtěte si.
Feny je vždycky risk. Jednou nám to nevyšlo, větší zabila menší. Je to už spoustu let, naše blbost. Pak jsme měli další dvě feny, jedná přišla jako štěně k postarší feně, po odchodu starší další štěně,fena, to už prvnímu štěněti byli tři roky. Tady vždy bezproblémů. Jde o to, jak si sednou. Feny, co jsem popisovala jako druhý případ, nikdy neměly mezi sebou ani náznak konfliktu, ani v dospívání. Říká se, jakmile se feny začnou hašteřit, tak je to napořád. Asi to bude pravda.
LucyaElsa
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za radu.
Klidně to může být faleška. To by odpovídali i ty dva měsíce. Fena si myslí, že bude rodit, tak je na sebe víc opatrná, nebo by to klidně mohla být i pyometra. Takže v každym případě bych ji vzala k vetovi, at vyloučí zdravotní problém. Pak bych zapracovala na mladý, aby ji tolik neotravovala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
taky mě hned napadla faleška
ale jinak je to fajn věk na rozjezd "mezifeních" konfliktů
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně - teď nejspíš začne hárat mladá a do toho může mit stará falešku (nebo taky pyometru)
Spíš mě napadla ta pyometra, protože je odtažitá i k páníkům. Prostě není ve své kůži. Nepíšete, kolik je starší feně let. Vím, že je nalezenec, ale tak zhruba: je ještě mladá, vypadá už starší...