Anglického bulíka ke Stafíkovi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

VeselaKopa

20.12.2021 16:53
VeselaKopa

XXX.XXX.35.116

Dobrý den, prosím o osobní zkušenosti, jestli jste někdo pořizoval k socializované fence SBT štěně (fenku) anglického bulíka.
Z obecných informací usuzuji, že to není úplně nejlepší varianta, ale zajímala by mě osobní zkušenost chovatelů.
Naše SBT je 7 let stará, poměrně submisivní a nekonfliktní, ale na některé fenky (speciálně bílé a chlupaté, typu Jack Russel) je vysazená.
Se psy (samci) nemá problém.
Zvažujeme pořídit sestřičku. Nechceme se ale dostat do situace, kdy by se nám to vymklo z rukou, tak by mě zajímalo, jak to vypadá v realitě jinde.
Děkuji za příspěvky.

20.12.2021 18:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A nebylo by jednodušší si pořídit toho bulíka psa, samce?

Nikdo vám dopředu nezaručí, ze to bude v pohodě, to proste nikdo vědět nemůže. Když už, tak bych hoooodne vybírala povahu budoucí bulinky, což znamená taky to, ze musíte mít chovatele, kterému můžete věřit, a který tu povahu odhadne.

Mám taky SBT, fenu. A taky bych do budoucna chtěla dalsi fenu, zase SBT. Ale úplně ideální by pro mě bylo, kdybych si mohla nechat fenu ze svého vrhu, abych si opravdu mohla vybrat podle povahy (a třeba by se taky stalo; ze by v tom vrhu nebyla taková fena, kterou bych si vybrala). Pokud by neklaplo tohle, tak bych si tu fenu vzala jedine od chovatele, kterého fakt dobre znám, a který by mě nechal vybrat podle povahy, což není vůbec jednoduché…

V prvním vrhu jsem měla povahově úplně ideální fenku, kterou bych si s klidem nechala…ale bohužel kvůli problémům feny po porodu šla ta fenka do světa, a já si tak nějak uvědomuji, ze i kdybychom měli další vrh, tak taková fena v něm už vubec být nemusí.

20.12.2021 18:16
Dasvo

XXX.XXX.72.213

U bull plemen fenu k feně určitě ne. Zadělala byste si na potenciální těžko řešitelné problémy.

23.12.2021 07:10
Mí

XXX.XXX.237.114

marcelaamax napsal(a):
A nebylo by jednodušší si pořídit toho bulíka psa, samce?

Nikdo vám dopředu nezaručí, ze to bude v pohodě, to proste nikdo vědět nemůže. Když už, tak bych hoooodne vybírala povahu budoucí bulinky, což znamená taky to, ze musíte mít chovatele, kterému můžete věřit, a který tu povahu odhadne.

Mám taky SBT, fenu. A taky bych do budoucna chtěla dalsi fenu, zase SBT. Ale úplně ideální by pro mě bylo, kdybych si mohla nechat fenu ze svého vrhu, abych si opravdu mohla vybrat podle povahy (a třeba by se taky stalo; ze by v tom vrhu nebyla taková fena, kterou bych si vybrala). Pokud by neklaplo tohle, tak bych si tu fenu vzala jedine od chovatele, kterého fakt dobre znám, a který by mě nechal vybrat podle povahy, což není vůbec jednoduché…

V prvním vrhu jsem měla povahově úplně ideální fenku, kterou bych si s klidem nechala…ale bohužel kvůli problémům feny po porodu šla ta fenka do světa, a já si tak nějak uvědomuji, ze i kdybychom měli další vrh, tak taková fena v něm už vubec být nemusí.

To, že se vám ve vrhu zdá některé štěně jako ideální, ještě neznamená, že nebude mít v dospělosti problém s jinými psy.

23.12.2021 08:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Mí napsal(a):
To, že se vám ve vrhu zdá některé štěně jako ideální, ještě neznamená, že nebude mít v dospělosti problém s jinými psy.

S tím souhlasím 😉. Ale pokud mate ve vrhu naprosto submisivni fenu, tak je tam mnohem větší šance, ze pokud bude od mala vyrůstat s matkou, tak spolu budou v pohodě..S téma stenatama jsem byla 24/7, takže si myslím, ze jsem je celkem odhadnute měla, a proste myslím, ze je lepší si takhle vybrat z vlastního vrhu, než od jiného chovatele..

Ale samozřejmě vím, co mám za psy a je mi jasne, ze i tak muže přijít problém, a ze feny spolu v pohode být nemusí, i s tím se musí počítat..

Přidejte reakci

Přidat smajlík