Myslím si, že skoro vůbec. Nedávno nás na procházce předešel chlapík s pitbulem, já mu s fenkou uhnula. Pes si chtěl čichnout, já jsem požádala, ať mu to nedovolí, že fenka je stará, malá a nemocná ať se nelekne. Už neslyší a má jen zbytky zraku.Na to mi řekl, že pes nic neudělá. Šel dál a potkal slečnu s pudlíkem, Psi se začali očichávat, vrtěli ocasema,vypadalo to že měl pravdu, ale najednou začal být pitbul napružený, pak se začal ježit a následně si pudlíka začal hrabat pod sebe. Naštěstí byli oba psi na vodítku, takže je od sebe odtáhli. Tak si říkám, že se to určitě nestalo poprvé a přece chlap bude tvrdit, že jeho pes je v pohodě.
Mí
napsal(a):
Myslím si, že skoro vůbec. Nedávno nás na procházce předešel chlapík s pitbulem, já mu s fenkou uhnula. Pes si chtěl čichnout, já jsem požádala, ať mu to nedovolí, že fenka je stará, malá a nemocná ať se nelekne. Už neslyší a má jen zbytky zraku.Na to mi řekl, že pes nic neudělá. Šel dál a potkal slečnu s pudlíkem, Psi se začali očichávat, vrtěli ocasema,vypadalo to že měl pravdu, ale najednou začal být pitbul napružený, pak se začal ježit a následně si pudlíka začal hrabat pod sebe. Naštěstí byli oba psi na vodítku, takže je od sebe odtáhli. Tak si říkám, že se to určitě nestalo poprvé a přece chlap bude tvrdit, že jeho pes je v pohodě.
Lidi jsou debilní a bully si pořizuje každý, kdo má do zadku díru, aniž by o nich neco věděl nebo měl kouska zodpovědnosti.
Těmto lidem a psům se vyhýbám na 100 honů a žádný kontakt s mými psy nepřipouštím. Nikdy!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Lidi jsou debilní a bully si pořizuje každý, kdo má do zadku díru, aniž by o nich neco věděl nebo měl kouska zodpovědnosti.
Těmto lidem a psům se vyhýbám na 100 honů a žádný kontakt s mými psy nepřipouštím. Nikdy!
Zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, kolik nových vláken z poslední doby zde začíná slovy "pořídili jsme si štěně bull psa a ....".
Vzhledem k útokům, které jsem byla nucena v poslední době řešit, mě to naprosto a totálně děsí. Kdy tahle blbá móda pomine....
napsal(a):
Zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, kolik nových vláken z poslední doby zde začíná slovy "pořídili jsme si štěně bull psa a ....".
Vzhledem k útokům, které jsem byla nucena v poslední době řešit, mě to naprosto a totálně děsí. Kdy tahle blbá móda pomine....
Mně stačí, v jakých stavech vozí lidi na veterinu své psy po útocích těchto "mazlíčků" a to jsou ti, co to přežili (někteří to ani tak nedají...).
Je to hrozná móda 🙄

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně stačí, v jakých stavech vozí lidi na veterinu své psy po útocích těchto "mazlíčků" a to jsou ti, co to přežili (někteří to ani tak nedají...).
Je to hrozná móda 🙄
Toto je moje noční můra a musím říct, že po kauze, která se u nás na sídlišti přihodila (psychopatičtí majitelé nechávají útočit staforda), mám opravdu hodně problém zachovat při venčení jakž takž klid, ač jsem se vyzbrojila snad vším, co lze legálně použít...
Nejhorší na tom všem je, že naše bezzubé zákony nejsou schopny toto prakticky žádným způsobem řešit.
Kam se poděli pinčové, špicové, pudlíci, jezevčíci, kokříci, maltézáci, mopsové....prostě psi, u kterých člověk nemusel mít strach, že překousnou jiného psa na první dobrou...
Plus ještě mě napadá jeden příšerný nešvar, který pozoruju dlouhodobě. "Venčitel" jde a čumí do mobilu, před ním, za ním, vedle něj, pes, kterému absolutně nevěnuje pozornost...Proč si takoví lidé pořizují psy...
napsal(a):
Toto je moje noční můra a musím říct, že po kauze, která se u nás na sídlišti přihodila (psychopatičtí majitelé nechávají útočit staforda), mám opravdu hodně problém zachovat při venčení jakž takž klid, ač jsem se vyzbrojila snad vším, co lze legálně použít...
Nejhorší na tom všem je, že naše bezzubé zákony nejsou schopny toto prakticky žádným způsobem řešit.
Kam se poděli pinčové, špicové, pudlíci, jezevčíci, kokříci, maltézáci, mopsové....prostě psi, u kterých člověk nemusel mít strach, že překousnou jiného psa na první dobrou...
Plus ještě mě napadá jeden příšerný nešvar, který pozoruju dlouhodobě. "Venčitel" jde a čumí do mobilu, před ním, za ním, vedle něj, pes, kterému absolutně nevěnuje pozornost...Proč si takoví lidé pořizují psy...
Proč si je pořizují zrovna takoví týpkové? Myslím si, že to jsou ubožáci, s nízkým sebevědomím a tak si ho léči pomocí "drsného "psa.
Nejsou všichni stejní, aspoň doufám. Spousta lidí si spletla pojmy a informace o plemeni. Myslí si, že když jsou milí a přítulní k lidem, že jsou takoví i ke zvířatům. Obecně lidé podceňují u psů vrozené vlohy a vůbec se nezajímají k čemu byli vyšlechtěni.Co mi se líbí plemen, ale nikdy bych si do paneláku nepořídila např. pointra, který je pro mně pan pes, to bych mu nemohla udělat.

Myslím si, že to jsou ubožáci, s nízkým sebevědomím a tak si ho léči pomocí "drsného "psa.
Nejsou všichni stejní, aspoň doufám.
Nejsou všichni stejní. Někteří jen neví. Žili byli v našem městě manželé, spíš staršího než středního věku. Sebevědomí jim nechybělo. Když jim umřel přerostlý boxer, pořídili si amerického staforda - prý jak jsou starší, tak už něco menšího.......
( Xerxsovi je určitě znali.....)
U nás si několik manželských párů (věk cca 50-65) během cca roku pořídili SBT, jakože ta hodná chůvička k dětem. Všichni do jednoho (nezáleží na pohlaví) skončili na flexinách. Neposlouchá ani jeden a perou se všichni. Ale jinak jsou to určitě "zlatíčka"
No a všemožní kříženci bull chodí na flexinách, s košíkem a někteří s elektrikou. Celé okolí ví, že je lepší se jim vyhnout a nekřížit jim cestu.
Proč si lidi, kteří na "to nemají", pořizují takové psy, nechápu.

napsal(a):
..onehdá mně uzemnila slečna s buloidním štěněte na růžových kšírkach a vodítku....
Fiona.Praha
napsal(a):
U nás si několik manželských párů (věk cca 50-65) během cca roku pořídili SBT, jakože ta hodná chůvička k dětem. Všichni do jednoho (nezáleží na pohlaví) skončili na flexinách. Neposlouchá ani jeden a perou se všichni. Ale jinak jsou to určitě "zlatíčka"
No a všemožní kříženci bull chodí na flexinách, s košíkem a někteří s elektrikou. Celé okolí ví, že je lepší se jim vyhnout a nekřížit jim cestu.
Tak pokud jsou na flexinách a s košíkem, tak je to pořád ta lepší varianta😉
Fiona.Praha
napsal(a):
Ještě nedávno si pánové 50+ pořizovali sportovní auta a milenky, teď k tomu výčtu přibyl i in pes I my tady pár takových máme. Myslela bych si, že v tomto věku, už by měl mít člověk rozum, ale v této druhé pubertě zřejmě odchází do neznáma. V tomto věku jsou lidé nejvíc zaměstnaní, kariéra na vrcholu, doma vnoučata, žádný volný čas. Jednou za týden vezme psa a obejde s ním vesnici. Fakt super nápad, jít do bulla
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak pokud jsou na flexinách a s košíkem, tak je to pořád ta lepší varianta😉
Flexinu společně s košíkem nemají. Někdo má flexinu, někdo košík, někdo elektriku. Flexiny, košíky a elektriky si vysloužili až díky pár napadení.
Prostě tak skončili, díky "výchově", kterou dostali.
Fiona.Praha
napsal(a):
Po SBT touží moje matka. Naštěstí má dost rozumu,aby jí moje vysvětlení,že jí nic buloidního ve svojí smečce hlídat nebudu, stačilo. Ale jinak jsou podle ní SBT prostě roztomilý a všude o nich píšou jako o "chůvičkách",tak to přeci jenom dost přeháním

Co máte proti flexinám?
Norinka má taky flexi vodítko. Mám taky jen jedny nervy.

už by měl mít člověk rozum
Člověk možná, ale chlap? Některý si v tom věku ( 50) pořídí miminko, jiný psa Nevím, co je lepší.
napsal(a):
Co máte proti flexinám?
Norinka má taky flexi vodítko. Mám taky jen jedny nervy.
Já proti flexině jako takové nic nemám, asi je to šikovný nápad pro určité situace (např. venčitel na vozíku).
Vadí mi flexina jako konečný nástroj nevýchovy psa. Psovi je navlečen postroj ("on, by se na vodítku snad uškrtil"), k postroji přicvaknutá flexina a tím celá výchova nadobro skončí. To mi vadí. Úplně nenávidím to cvakání flexin.

napsal(a):
A proč si pořizují děti? Častý obrázek - maminka (tatínek) venčící dítě a koukající do mobilu. Někdy oba.
janaa
napsal(a):
Po SBT touží moje matka. Naštěstí má dost rozumu,aby jí moje vysvětlení,že jí nic buloidního ve svojí smečce hlídat nebudu, stačilo. Ale jinak jsou podle ní SBT prostě roztomilý a všude o nich píšou jako o "chůvičkách",tak to přeci jenom dost přeháním
Klidně možný, že by si vaše matka a SBT spolu sedli. Když pes má štěstí na majitele, je to fakt super rodinný pes a mazel. Jeden starší pán tu venčíval SBT seniora a říkal, že už by s manželkou jinýho psa nechtěli.
Abych byla spravedlivá, znám hodně zodpovědných majitelů bull psů, asi dokonce víc než těch deb.ilů.
Moje feny mají za kamarády hned dva pitbuly - jeden bydlí s námi na patře - asi teda bez PP, ale moc přátelský zvíře a venku v zástavbě výhradně na vodítku. Druhýho pita - a ten je asi s pp - Vikina miluje přímo nezřízeně a to je fakt vyrovnanej pan pes. A vyrovnaní majitelé s malým děckem. A ten je teda i v míru se vším živým, krom některých psích samců. Ale není to tak, že by po nich šel hlava nehlava - útočil by teprve v případě, že by byl napaden.
Opakovaně se mi potvrzuje- a už jsem asi trapná, jak to furt opakuju - že bull psi jsou bezproblémoví v rukách laskavých majitelů, kteří je rozmazlujou, mají v sobě velkej kus pokory a nepošramocený sebevědomí.
Jo, přesně to mě taky napadá. Ne, že bych někdy při venčení psů nevyřídila telefonát...ale chodí u nás jistý lidi, kteří při venčení telefonujou téměř vždy. Prostě to berou jako příležitost vyřídit si agendu, ať už kvůli úspoře času anebo aby se při venčení nenudili. Anebo ani nemusejí telefonovat, ale prostě venčí stylem, že psa úplně ignorujou - jsou venku každej zvlášť, nikoli spolu.
Je mi těch psů líto, taky nechápu, proč je ti lidi mají.
Já svoje psy i po těch letech beru jako malej zázrak a každý venčení, včetně brzkýho ranního před prací, je pro mě radostná událost. Prostě se na to těším.
A občas na mě ti rutinní venčiči překvapeně čumí, když s fenama venku blbnu, přetahujeme se, zkoušíme slalom mezi nohama nebo trénujeme odložení na betonových kvádrech.
A už jsem i došla uznání - jedna paní se přiznala, že se jí hrozně líbí, jak si s těma psama venku hezky hraju

napsal(a):
Myslím si, že to jsou ubožáci, s nízkým sebevědomím a tak si ho léči pomocí "drsného "psa.
Nejsou všichni stejní. Někteří jen neví. Žili byli v našem městě manželé, spíš staršího než středního věku. Sebevědomí jim nechybělo. Když jim umřel přerostlý boxer, pořídili si amerického staforda - prý jak jsou starší, tak už něco menšího.......
jasně - po boxérech přišel amstaf Body (hlavně kvůli zdravotním problémům boxerů si pořídili zdravější variantu) - přerostlý, dobře vychovaný, vyrovnaný, psy neřešící pes. Sídlištní. Dožil se požehnaného věku. Bohužel po jeho odchodu si vytáhli páníci "černého petra". Jejich rasl je prostě nezvládnutelný (a myslím, že majitelé umí dost a věnují se hodně) - prostě od dospělosti napadá psy a musí chodit na vodítku... A vyjíždí po psech i fenách...

Fiona.Praha
napsal(a):
Já proti flexině jako takové nic nemám, asi je to šikovný nápad pro určité situace (např. venčitel na vozíku).
Vadí mi flexina jako konečný nástroj nevýchovy psa. Psovi je navlečen postroj ("on, by se na vodítku snad uškrtil"), k postroji přicvaknutá flexina a tím celá výchova nadobro skončí. To mi vadí. Úplně nenávidím to cvakání flexin.
to cvaknutí je náhodou super věc. slouží jako takové to poslední varování, jakože nečum a ke mně, nebo fakt to nežer.

napsal(a):
jasně - po boxérech přišel amstaf Body (hlavně kvůli zdravotním problémům boxerů si pořídili zdravější variantu) - přerostlý, dobře vychovaný, vyrovnaný, psy neřešící pes. Sídlištní. Dožil se požehnaného věku. Bohužel po jeho odchodu si vytáhli páníci "černého petra". Jejich rasl je prostě nezvládnutelný (a myslím, že majitelé umí dost a věnují se hodně) - prostě od dospělosti napadá psy a musí chodit na vodítku... A vyjíždí po psech i fenách...
Tak to je fajn, že se Body srovnal, to já už byla pryč. Já ho pamatuju jen, jak za mladým pán - a že nebyl žádné tintítko- vlál rozvrkočen cestou necestou, křovím, nekřovím.
Proti boxerovi ( já mu teď nepřijdu na jméno ), který byl kliďas ( navíc miloval naši Korču ), to bylo dost drsné období.
Já tento měsíc už 4x odchytávala na NAŠEM dvoře nějakou modrou bulloidní mrchu (cca 1,5 roku samec bandog, american bully - nevím), co jim zdrhá z vedlejší firmy. Majitel - klasický idiot, co vůbec neví, co si pořídil, zodpovědnost nula... ☠️.
2x jsem mu nepříjemně vynadala bez sprostých slov, potřetí jsem to zavřela do voliery od ptáků a zavolala odchytovku (měl štěstí, že si pro čokla stihl přijít před jejich příjezdem) a počtvrté jsem vedla psy (naštěstí feny) a to už jsem po něm i po chlapovi řvala tak sprostě, až sem se sama sebe lekla😱.
... ale už je 10 dní klid, tak asi to pro něj bylo konečně srozumitelné 🤔
Ja myslím,že situace se nemění, jen skladba psů malinko ano. Nebydlím na sídlišti skoro 20 let a dobre si pamatuji, jak to tam chodilo. Na konci byla tehdy obří plocha, zarostlá travou, v sezon minimáln do pasu. A venčící lidi si tam vyšlapali cesty, kdyz jsem jí procházela do Prokopáku, tak jsem nevěděla, odkud co vyběhne. Jednou to byl třeba bulteriér, navolno, bez košíku, druhou cestou se přiloudal pán středních let, pianko, jen volal: pozor, on se pere, jo vy máte fenu, tak to je dobrý, s fenami ne. Nebo z jednoho tunýlku vyletěl obří malamut, bez košíku,sice na vodítku, ale na jeho konci vysely dvě sotva desetileté holcičky, absolutně neschopné psa udržet a zase, pozor, on se pere, jo je to fena, tak to je v pohodě. Evidentně si oddychly. Výživná byla i Němka, kteráměla psa a fenu NO, když jsem měla( většinou ano), malého kníra přítele, tak pes se rval s ním a fena s mou fenou. Němka běhala dokola a německy křičela. Zachraňovala jsem kníra, u fen mělla spíš navrh moje. Prostě adrenalin.

@Mí “Co mi se líbí plemen, ale nikdy bych si do paneláku nepořídila např. pointra, který je pro mně pan pes, to bych mu nemohla udělat.”
Jestli jste smířená s anglickou samostatností a hodláte se věnovat lovecké kynologii, klidně si ho do bytu pořiďte. Pointer není pes k boudě / do kotce; po “práci” s Vámi bude klidně koukat z gauče na televizi.
...venčím super nekonfliktní fenu - nicméně po pár zkušenostech... jsem nám pořídila do kapsy i toto:
https://www.spokojenypes.cz/anti-hund-obranny-sprej-50-ml/
napsal(a):
@Mí “Co mi se líbí plemen, ale nikdy bych si do paneláku nepořídila např. pointra, který je pro mně pan pes, to bych mu nemohla udělat.”
Jestli jste smířená s anglickou samostatností a hodláte se věnovat lovecké kynologii, klidně si ho do bytu pořiďte. Pointer není pes k boudě / do kotce; po “práci” s Vámi bude klidně koukat z gauče na televizi.
Právě proto že nehodlám,nikdy bych si ho nepořídila.Stejně jako několik dalších plemen.
Jeden velkocvičitel teď vymyslel parádní fintu, jak zlobivý bully zkrotit a všichni to od něj kopírují jak blázni. Tak třeba tak budou chodit sešněrovaní všichni a bude konečně klid.

Takhle ten pes musí být naprosto neovladatelný?
Ačkoli bully miluju, tak s vámi musím souhlasit a chápu vás.
Je pravda, že většina lidí vůbec neví, co za psa si vlastně pořizuje, a nebo si myslí, že jak si ho vychovají, takový bude - na 100 %. Viděla jsem to u zájemců o štěňata, jedna z otázek, na kterou jsem se ptala byla ta, jestli počítají s tím, že se pes nejspíš v dospělosti nesnese se psy stejného pohlaví? Dost lidí mi na to odpovědělo, že budou od štěněte socializovat, a že pak to bude v pohodě... případně že znají toho a toho stafíka, kterej se psy problém nemá... Což bych řekla, že je taky častej problém - člověk vídá pravidelně nějakého psa, líbí se mu, je vychovaný, a vidí ho třeba třikrát denně obejít sídliště, no a tak si řekne, že je to úplně super pes, a že si ho pořídí taky. Ale ten člověk už nevidí tu práci s tím psem, výchovu, výcvik, nevidí to, že se odpoledne majitel sbalí a jede s tím psem na 3 hodiny za město a podobně....

impact
napsal(a):
Jeden velkocvičitel teď vymyslel parádní fintu, jak zlobivý bully zkrotit a všichni to od něj kopírují jak blázni. Tak třeba tak budou chodit sešněrovaní všichni a bude konečně klid.
To je (zčásti) balíková metoda, kterou nás učili při povalování krávy

Nejlepší důchodkyně u nás na sídlišti, co jí příbuzní pořídili štěně bígla. Dokud byla důchodkyně čiperná a bígl mladý, tak bígl paní tahal za sebou, jak přestal růst do délky a začal do šířky, značně se uklidnil, což bylo pro stárnoucí osobu požehnání. Za dva roky už měla paní po starostech a bígla za sebou v podstatě tahala sama, protože pes nebyl schopný ani zadní nohou šlápnout pod břicho, byl to válec, ze kterého nohy trčely v hranách do stran. Veškeré dobře míněné rady (cizích lidí, příbuzných, veterinářů...) se míjely naprosto účinkem, až psa vysvobodil (ale asi až třetí) infarkt.
Takže jo, jak si ho paní vychovala, takový byl. A že bígl je nějaké akční plemeno.
impact
napsal(a):
Tohle nevymyslel - to je starý a ve sportovce se to běžné používá pri učení zadního doprovodu na obraně nebo u psů co tahají na stopě.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Naopak, ovladatelný je, protože se při zatáhnutí tahá za slabiny.
No ale asi ho takhle nenasměrujete nikam, ne? Mi přijde, že je to jen jako represivní pomůcka, že to toho psa tak maximálně zabrzdí, ale hrozně těžko se s ním takhle domluvíte na čemkoli jiném.
napsal(a):
No ale asi ho takhle nenasměrujete nikam, ne? Mi přijde, že je to jen jako represivní pomůcka, že to toho psa tak maximálně zabrzdí, ale hrozně těžko se s ním takhle domluvíte na čemkoli jiném.
Ale nasměrujete - je to pro něj natolik nepříjemné, že jde raději tam kam jdeete Vy. Nemá jinou možnost (maximálně se do vás pustit a to bull neudělá😉

Mí
napsal(a):
Právě proto že nehodlám,nikdy bych si ho nepořídila.Stejně jako několik dalších plemen.
..ja fleta nebo špringla....toužím, ale nedala bych, co potřebují...

Tak přece vodítko přes břicho se používá i při nácviku chůze u nohy, to je dost podobné. Já mám ale obavy, aby člověk, který svýho psa vůbec neovládá, ho udržel i takhle. U nás jeden soused s bullem radši ven vůbec nechodí a jsem mu za to vděčná.

napsal(a):
Tak zrovna toho útočného bull psa vlastní mladá dvojice, kluk s holkou lehce nad dvacet let. Sebevědomí jim rozhodně nechybí. Oni si prostě svého psa chtějí vodit na volno a ostatní ať se třeba pos.rou Paní, které ten jejich čokl napadl boloňského psíka 3x po sobě, se s nimi pokoušela domluvit nejprve po dobrém, když se to míjelo účinkem, zveřejnila celou kauzu na facebooku a nepřejte si vědět, co se dělo pak. Paní nakonec diskusi zablokovala, protože se díky výhružkám začala bát, že jí někdo něco udělá. Majitelé toho bull psa tam zcela nepokrytě lhali a dokonce tvrdili, že ostatní psi napadají toho jejich.... Prostě drzost největší.
Jinak potkávám bully různě, s maminama u kočárků, s mladýma holkama, staršíma paníma, dvojicema, ale s těma pánama ve středním věku, které zde někdo zmiňoval zas až tolik ne. Celkem pravidelně potkávám na poli paní, se kterou smýká obří flekatá fena a která na každého volá "nebojte se, ona si chce jenom hrát"

Mejvis - to s tím psem musí docházet ke konfliktům každou chvíli, ne? To si to nikdo nepřichystá a nenatočí?

Co nenatočí, ale ještě nikoho nenapadlo toho psa nějak zneškodnit, když to řeknu slušně?
napsal(a):
Nejlepší důchodkyně u nás na sídlišti, co jí příbuzní pořídili štěně bígla. Dokud byla důchodkyně čiperná a bígl mladý, tak bígl paní tahal za sebou, jak přestal růst do délky a začal do šířky, značně se uklidnil, což bylo pro stárnoucí osobu požehnání. Za dva roky už měla paní po starostech a bígla za sebou v podstatě tahala sama, protože pes nebyl schopný ani zadní nohou šlápnout pod břicho, byl to válec, ze kterého nohy trčely v hranách do stran. Veškeré dobře míněné rady (cizích lidí, příbuzných, veterinářů...) se míjely naprosto účinkem, až psa vysvobodil (ale asi až třetí) infarkt.
Takže jo, jak si ho paní vychovala, takový byl. A že bígl je nějaké akční plemeno.
Přítel to říká pořád, ať z Hachiho uděláme kouli, že pak bude hodnej :D

Zrzavci
napsal(a):
Léta flekatý hajtře slibuju, že ji zasádlim tak, že bude ráda, že půjde, ale zatím se mi to stejně nepovedlo - je jak atomovej reaktor, co do ní spadne - zmizí .
Ta paní na to měla perfektní návod - začíná to omezením pohybu. Pak se teprve přidává krmení. A žádnej barf nebo granule. Pěkně pejskovi nadělíme, co papá panička, a že tahle panička byla určitě omáčková a knedlíková.
Zrzavci
napsal(a):
Léta flekatý hajtře slibuju, že ji zasádlim tak, že bude ráda, že půjde, ale zatím se mi to stejně nepovedlo - je jak atomovej reaktor, co do ní spadne - zmizí .
Jo, máme to stejně. Teď šel za dobu, co je na konině s jáhlama, ze 42 kg na 38 kg :/ Přitom má kilo žrádla (celkově) ráno a kilo večer.. On to prostě vylítá, ať mu dám cokoliv a v jakémkoliv množství. Nabral jen v klidovém režimu při zachování běžné krmné dávky
napsal(a):
Ta paní na to měla perfektní návod - začíná to omezením pohybu. Pak se teprve přidává krmení. A žádnej barf nebo granule. Pěkně pejskovi nadělíme, co papá panička, a že tahle panička byla určitě omáčková a knedlíková.
Jako myslím, že hachi by si na takovou dietu vůbec nestěžoval, ale při jakékoli snaze o omezení pohybu by si šel asi hledat nové páníčky :D
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A jak válčíte?
Hele super :) Zrovna včera a dneska 2x mi udělal šílenou radost.
Týden s ním chodil jen přítel, takže nic moc pohyb (má ho jen na vodítku a chodí s ním na podstatně kratší procházky než já), a i tak se doma choval úplně normálně. A včera a dneska mu před čumákem vylítly z křoví srny a sice se zaváháním, ale přišel bez použití jakékoliv korekce. Tak jsem z toho měla fakt děsnou radost :))
Jen si to vemeno dneska strhlo polštářek :/

Mí
napsal(a):
Mi celý život manžel říkal :" Raději vyjmenuj kterého psa bys nechtěla". Copak můžu za to že se mi libi skoro každý pes?
...mně taky, ale tyhle bych s radostí přivítala...

Oni by ty potvory byly i "hodné" , ale nesnesou odpor a jakýkoliv náznak "odmlouvání" i ze strachu a mají velkou silovou převahu a pak to i jen obyčejné poškorpení je destruktivní. Vlastní zkušenost.
Neomlouvám tím tyto plemena, je to na každém majiteli,jakou mají v okolí pověst...
a prosostě na uštěkaného kříženečka, yorka, krysarku, jezevčíka nikdo nenahlíží jako na potencionální hrozbu...nemají takové destruktivní chování.
Já jako majitel bula nikomu bamarádčofty nenabízím, naše buli má okruh stálých kámošů, s nezmámími psy se max. ze předu čuchne, pokud o to druhý pes a majitel stojí, ale do větších akcí seznamovacích se nepouštíme...on bulík m i určitou hranici věku a pak už to nějak drhne.

...mně taky, ale tyhle bych s radostí přivítala...
napsal(a):
Oni by ty potvory byly i "hodné" , ale nesnesou odpor a jakýkoliv náznak "odmlouvání" i ze strachu a mají velkou silovou převahu a pak to i jen obyčejné poškorpení je destruktivní. Vlastní zkušenost.
Neomlouvám tím tyto plemena, je to na každém majiteli,jakou mají v okolí pověst...
a prosostě na uštěkaného kříženečka, yorka, krysarku, jezevčíka nikdo nenahlíží jako na potencionální hrozbu...nemají takové destruktivní chování.
Já jako majitel bula nikomu bamarádčofty nenabízím, naše buli má okruh stálých kámošů, s nezmámími psy se max. ze předu čuchne, pokud o to druhý pes a majitel stojí, ale do větších akcí seznamovacích se nepouštíme...on bulík m i určitou hranici věku a pak už to nějak drhne.
Když ono i to "odmlouvání" a odpor do mezipsí komunikace patří a uštěkaný kříženeček nebo jorkšír atd. žádnou reálnou hrozbou nejsou😉.

Měla jsem takového dalmatina Danyho, cca do 12 let mohl sežrat cokoliv, v jakémkoliv množství a pořád byl ve formě. Ale věk ho dohnal, poslední 3 roky života by se bez diety neobešel. A bylo to velké dilema, mimo své rodiny a chlupatých kamarádů už nic jiného než jídlo nemiloval 😁

napsal(a):
Mejvis - to s tím psem musí docházet ke konfliktům každou chvíli, ne? To si to nikdo nepřichystá a nenatočí?
Víte, ono se to řeší, ne, že ne. Ale ozve se skupina 6ti lidí, že mají stejnou zkušenost, sejdou se, sepíše se stížnost na úřad a na MP a ve chvíli, kdy se to má podepsat a poslat najednou všichni začnou couvat a jeden po druhém odpadávat, protože se prostě bojí...I řada pejskařů, které potkávám běžně, mi řekla, že s tím nechtějí nic mít a že raději budou chodit jinudy. Já to na druhou stranu chápu, ne každý chce být vláčen po sociálních sítích a po úřadech, nebo se prostě bojí fyzické inzultace. Paní, která měla incident nahraný na telefon a svědka, docílila přestupkového řízení a pokuty 500,- Bohužel tak to dneska je.

To je to...když se někdo chová nemaleně, tak se vlastně nic neděje....když ke mně někdo přijde a vlepí mi z každé strany jednoho facana a i když to uvidí policajt a hned to půjde řešit, tak to bude max přestupek....když vylezu z baráku a soused mi bude sprostě nadávat a třeba i házet na zahradu svoje výkaly....kdo s ním co udělá a stejně tak je to s těmi psi, co napadají a defakto šikanují okolí a mají páníčky ignoranty.
Prostě dokud třeba ten pes nezahrdlí dítě, tak se nic nestane a nejsem si jistá jestli třeba i potom by byl trest adekvátní.
A přesně slušný člověk se kolikrát bojí ozvat se, aby se nestal terčem.
Tak dneska čerstvý zážitek s bull psem. Má ho tady jeden..ne zrovna myslitel. Ale pes ho poslouchal. Přesto, když jsme se potkávali, jsem na něj už zdálky volala, ať si ho chytí, pes je velký a chodí na volno, bez koše. S Workou se od začátku vzájemně nemusí. Během posledních 14dní se Worka několikrát rozhodnul, že půjde až k Pekárně, to je ulicí, kde ten pes bydlí. Když jsme tam ještě chodili běžně, tak se nám občas stalo, že kluk rýpal něco v autě a pes ležel v otevřených dveřích od domu, nebo na trávníku u auta, prakticky na cestě. To jsem se zastavila na doslech a volala,ať si ho prosím zavře. Tak, že dneska večer se jde k Pekárně, hned mi blesklo, aby náhodou nebyli venku, ale už se setmělo, tak jsem doufala, že nehrozí. No najednou vidím jak vyšli od Pekárny a jdou domů, proti nám. Pes na volno, ale zdálky jsem ještě nepoznala, že je to on. Když jsme byli tak 50m od sebe, vzal psa na vodítko, což jsem si oddechla. 20m...jsem Worku stáhnula z cesty jedněm lidem do vjezdu, držela jsem ho kolem krku zády ke psu, aby ho ani Worka moc neviděl a rozsvěcovala jsem mu zatím obojek. Najednou za mnou řev, otočila jsem se přes rameno a viděla jsem vzpínajícího se psa uprostřed cesty a kluka, jak se snaží ho udržet a odtáhnout. Naštěstí není žádné tintítko a udržel ho. Jen jsem slyšela: promiňte. Nic se nestalo, ale prd.l jsem měla staženou, šly mi hlavou šílené myšlenky. Ono by stačilo, kdyby jen na Worku skočil...asi už by to nerozchodil. Jen doufám, že je kluk poučený a všechny ostatní psy už bude míjet s tím, že psa bude mít na vodítku a bude ve střehu

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Když ono i to "odmlouvání" a odpor do mezipsí komunikace patří a uštěkaný kříženeček nebo jorkšír atd. žádnou reálnou hrozbou nejsou😉.
já nemyslela hrozbou pro bula, že by měl mít rozum a nevšímat si ho, myslela jsem to tak, že těch patařů je po sídlišti mraky, taky mě štvou, když si běží vyloženě pro záhryz, nebo se snaží lapit mojí nohavici, jenže právě nejsou v uvozovkách nebezpeční, momentálně "přeskočit " může každému psu-malému ,velkému společenskému, buloidnímu, jen ten bul má smolíka, že to končí blbě.
Já osobně bych si pita, stafbula prostě cokoliv takového nekoupila, jen toho anglického bulíčka...
napsal(a):
já nemyslela hrozbou pro bula, že by měl mít rozum a nevšímat si ho, myslela jsem to tak, že těch patařů je po sídlišti mraky, taky mě štvou, když si běží vyloženě pro záhryz, nebo se snaží lapit mojí nohavici, jenže právě nejsou v uvozovkách nebezpeční, momentálně "přeskočit " může každému psu-malému ,velkému společenskému, buloidnímu, jen ten bul má smolíka, že to končí blbě.
Já osobně bych si pita, stafbula prostě cokoliv takového nekoupila, jen toho anglického bulíčka...
Já vím, jak jste to myslela - to byl jen povzdech nad tím, že pokud si nekdo pořídí takového psa, tak holt musí prijmout i omezení a zodpovědnost, která z vlastnictví takového zvířete plyne a to se bohužel často neděje.
lesnížínka
napsal(a):
Tak dneska čerstvý zážitek s bull psem. Má ho tady jeden..ne zrovna myslitel. Ale pes ho poslouchal. Přesto, když jsme se potkávali, jsem na něj už zdálky volala, ať si ho chytí, pes je velký a chodí na volno, bez koše. S Workou se od začátku vzájemně nemusí. Během posledních 14dní se Worka několikrát rozhodnul, že půjde až k Pekárně, to je ulicí, kde ten pes bydlí. Když jsme tam ještě chodili běžně, tak se nám občas stalo, že kluk rýpal něco v autě a pes ležel v otevřených dveřích od domu, nebo na trávníku u auta, prakticky na cestě. To jsem se zastavila na doslech a volala,ať si ho prosím zavře. Tak, že dneska večer se jde k Pekárně, hned mi blesklo, aby náhodou nebyli venku, ale už se setmělo, tak jsem doufala, že nehrozí. No najednou vidím jak vyšli od Pekárny a jdou domů, proti nám. Pes na volno, ale zdálky jsem ještě nepoznala, že je to on. Když jsme byli tak 50m od sebe, vzal psa na vodítko, což jsem si oddechla. 20m...jsem Worku stáhnula z cesty jedněm lidem do vjezdu, držela jsem ho kolem krku zády ke psu, aby ho ani Worka moc neviděl a rozsvěcovala jsem mu zatím obojek. Najednou za mnou řev, otočila jsem se přes rameno a viděla jsem vzpínajícího se psa uprostřed cesty a kluka, jak se snaží ho udržet a odtáhnout. Naštěstí není žádné tintítko a udržel ho. Jen jsem slyšela: promiňte. Nic se nestalo, ale prd.l jsem měla staženou, šly mi hlavou šílené myšlenky. Ono by stačilo, kdyby jen na Worku skočil...asi už by to nerozchodil. Jen doufám, že je kluk poučený a všechny ostatní psy už bude míjet s tím, že psa bude mít na vodítku a bude ve střehu
To jsou šílené situace.
Před časem jsem viděla u obchodu přivázaného bulíka.Mezi předníma tlapkama měl hračku,náhubek samozřejmě ne.Kdyby se nějaké dítě chtělo na hračku podívat, čert ví co by se stalo.
Dneska si pořizuje psa hromada začátečníků.
Poradit si z nich nedá nikdo, teda já jim to ani nevnucuji, jen když vidím něco fakt mimo, tak něco poznamenám.
Pak vidí mého vořecha, který reaguje na myšlenku, á vlastně nemusím promluvit a ten pes reaguje na gesto, stačí jeden pohled, přikrčení se, pohyb ruky, náznak - měla jsem to tak i s předchozím psem. "Wau, ona je úžasně chytrá, ty nemusíš používat vodítko a ona je tak úžasná".
Není tak úžasná. Jen si prostě rozumíme beze slov. A ona něco říká pořád. Jsou to jednoduché věty, otázky, ale vlastně víc není třeba. Mám koně a je to dost podobné. Nepolidšťuji jí, a zároveň mám prostě úctu k jejímu vlastnímu rozumu a rozhodování se.
Ale na to člověk musí mít tak nějak cit, já ho podědila po tátovi.
Bydlím na sídlišti a tam ten dialog vidíš málokde. O bull plemenech a křížencích se ani nezmiňuji, to je tragédie. Paradoxně je vidět, že se se svým psem hodně dobře znají důchodci - i když je překrmují, tráví spolu hodně času a tam tu komunikaci vidí. U lidí, co vyhodí ráno psa ven, 10 hodin je zavřený a pak se jde na hodinku vyčůrat, tam to prostě tak často není.
Bez kritiky jakéhokoli managementu (jestli pes v bytě nebo venku a jaký je welfare) - to teď nechci řešit. Ale pes je prostě smečkové zvíře a je pro něj nejlepší trávit se svojí smečkou - v našem případě se svým pánem - co nejvíce času. Jen tak máme šanci si navzájem porozumět....a také tomu tedy člověk musí být otevřený.
S tím bullem jsem taky teď měla zážítek. Malina, moje štěně, se celkem chce kamarádit se psy. Potkala jsem paní s kočárkem, co měla nějaké bull psa, fenku a hrozně chtěla s Malinou hrát. Prý, že je to v pohodě, že si spolu můžou hrát, tak jsem tu mou fenku pustila (no idiot jsem) a ten bull hned začal při hře děsně vrčet a lapat té mojí fence po krku, prý si jen dokazuje, že je dominantní, ale neublíží. No já si kákla a můj pes taky, zalezla pod kočárek té paní a jen vykuleně koukala, tak jsem řekla paní, že mi to moc v pohodě nepřijde a ta moje fenka se taky bojí, tak si paní vzala bulla na vodítko a my teda šly dál, ale právě jsem z toho měla ten pocit, jako nadpis v této diskuzi, že někteří lidé neznají svého psa, že ten pes neublíží jsem teda moc něvěřila.

Trickyvoo
napsal(a):
S tím bullem jsem taky teď měla zážítek. Malina, moje štěně, se celkem chce kamarádit se psy. Potkala jsem paní s kočárkem, co měla nějaké bull psa, fenku a hrozně chtěla s Malinou hrát. Prý, že je to v pohodě, že si spolu můžou hrát, tak jsem tu mou fenku pustila (no idiot jsem) a ten bull hned začal při hře děsně vrčet a lapat té mojí fence po krku, prý si jen dokazuje, že je dominantní, ale neublíží. No já si kákla a můj pes taky, zalezla pod kočárek té paní a jen vykuleně koukala, tak jsem řekla paní, že mi to moc v pohodě nepřijde a ta moje fenka se taky bojí, tak si paní vzala bulla na vodítko a my teda šly dál, ale právě jsem z toho měla ten pocit, jako nadpis v této diskuzi, že někteří lidé neznají svého psa, že ten pes neublíží jsem teda moc něvěřila.
Věk obou štěňat?

No ono někdy ta hra může opravdu pro přihlížející vypadat jako masová řežba, moje nebožka erdelka a kararádky nebožka flatka si takto hrály, šly si po krku válely se po sobě, cenily zuby a děsně bojovně u toho vrčely, kdysi jsem to já nebo kámoška točily na mobil, ale nevím, kde to skončilo... feny se kamarádily až do svých konců, moje byla o 4 roky starší....kámošky skoro 10 let.

někdy ta hra může opravdu pro přihlížející vypadat jako masová řežba
hlavne je treba rozlisovat hru dvou dospelych psu, co se znaji - a nahodna setkani
2 cizich psu
napsal(a):
Věk obou štěňat?
Ten bull už štěně nebylo, jestli si vzpomínám dobře, tak čtyiři roky a to moje má cca čtyři měsíce. Mě spíš znejistilo, že nejen já jsem z toho měla blbý pocit, ale i to moje štěně se evidentně začalo bát. Jinak si hraje rádo s jinými psy.
Trickyvoo
napsal(a):
Ten bull už štěně nebylo, jestli si vzpomínám dobře, tak čtyiři roky a to moje má cca čtyři měsíce. Mě spíš znejistilo, že nejen já jsem z toho měla blbý pocit, ale i to moje štěně se evidentně začalo bát. Jinak si hraje rádo s jinými psy.
Ono ale hodně psů hru bull psů prostě nedává, i když je to stále hra. Teda takhle - ten bull to může myslet dobře, v rámci hry, ale pokud už to pro jednoho hra není, tak to neberu jako hru a už to ukončuji.. Naši psi si kolikrát hrají tak hlasitě, že si sousedi myslí, že se tady rvou a oni oba úplně nadšení, jakože konečně pořádná hra.
, že nejen já jsem z toho měla blbý pocit, ale i to moje štěně se evidentně začalo bát.
a i tohle s tím může souviset. Vy jste začala být nejistá, přeneslo se to i na štěně...
Ale jinak teda souhlas s tím, že takhle jak si hrají moji dva dospělí psi, tak takhle bych je nenechala si hrát s cizími psy....A oni ani nemají zájem si takhle s cizími hrát... Prostě ta hra psů, co se fakt dobře znají, je jiná... A člověk to trošku jinak vnímá.
Ještě když jsme u těch her bullů - když byla moje stafbulka ještě štěně, tak tu byl známý se psem, je to asi nějaký kříženec american bully, nebo tak alespoň vypadá. Miluje fenky a štěňata, je hravej... No tak jsme je chtěli nechat si pohrát - on si opravdu hrál, ale vydával u toho hrozné zvuky (což by asi feně nevadilo) ale hrál si tím stylem, že fenu neustále svou vahou přetlačoval nebo někam natlačoval, což se jí nelíbilo, takže jsme to ukončili. Ale viděla jsem ho hrát si s jinou fenou, kde to bylo v pohodě..
marcelaamax
napsal(a):
Ono ale hodně psů hru bull psů prostě nedává, i když je to stále hra. Teda takhle - ten bull to může myslet dobře, v rámci hry, ale pokud už to pro jednoho hra není, tak to neberu jako hru a už to ukončuji.. Naši psi si kolikrát hrají tak hlasitě, že si sousedi myslí, že se tady rvou a oni oba úplně nadšení, jakože konečně pořádná hra.
, že nejen já jsem z toho měla blbý pocit, ale i to moje štěně se evidentně začalo bát.
a i tohle s tím může souviset. Vy jste začala být nejistá, přeneslo se to i na štěně...
Ale jinak teda souhlas s tím, že takhle jak si hrají moji dva dospělí psi, tak takhle bych je nenechala si hrát s cizími psy....A oni ani nemají zájem si takhle s cizími hrát... Prostě ta hra psů, co se fakt dobře znají, je jiná... A člověk to trošku jinak vnímá.
Ještě když jsme u těch her bullů - když byla moje stafbulka ještě štěně, tak tu byl známý se psem, je to asi nějaký kříženec american bully, nebo tak alespoň vypadá. Miluje fenky a štěňata, je hravej... No tak jsme je chtěli nechat si pohrát - on si opravdu hrál, ale vydával u toho hrozné zvuky (což by asi feně nevadilo) ale hrál si tím stylem, že fenu neustále svou vahou přetlačoval nebo někam natlačoval, což se jí nelíbilo, takže jsme to ukončili. Ale viděla jsem ho hrát si s jinou fenou, kde to bylo v pohodě..
Asi máte pravdu, že prostě ten bull byl jen na to mé štěně moc divoký. Mé nejistoty si asi nestihlo všimnout. Dneska jsme potkali velmi divokou půlroční fenku velkého plemene a to se taky to moje štěně trochu bálo, sice se samo do hry furt vracelo, ale zároveň utíkalo a schovávalo se.

napsal(a):
někdy ta hra může opravdu pro přihlížející vypadat jako masová řežba
hlavne je treba rozlisovat hru dvou dospelych psu, co se znaji - a nahodna setkani
2 cizich psu
Jo ale ti přihlížející kolemjdoucí nevědí, že se třeba psi znají a jen si hrají, je to prostě pro ně psí rvačka...
nevím, co jste tím výňatkem z mého textu o dvou fenách, co se znaly 10 let chtěla říct?
edit: a ještě dvě feny, to už kolemjdoucí nechápali vůbec, přece dvě feny se nesnesou