V kolikatem týdnů může být fena, když už cítím pohyby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nada1234

21.12.2021 13:07
Nada1234

XXX.XXX.244.209

Dobrý den,
babička má březí fenku čivavy. Teda neustále mi kladla na srdce, že je pouze tlustá , ale je opravdu březí, ale nikdo neví kdy se to stalo, porodní box už má nachystaný. Dneska už jsem cítila pohyby štěňat, dost dobře, úplně se tam vrtely.
Nevíte jak daleko může v gravidite být?
Břicho nemá nijak obří, je to taková koule ale nemá ho jako až na zem spíš do boku a tvrde.
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2021 13:36

To je tak patnáctý týden.
Hele a veterináře jste nezkoušeli? Víte, že takhle malá fena může umřít? Ten box to fakt nezachrání. Kde máte pojistku, blíží se svátky, kdo k té feně přijede?

21.12.2021 13:39

Přesně tak, u čivavy je porod hódně riziková záležitost, měli byste být domluveni s veterinářem na císařském řezu.

21.12.2021 13:41
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Když nevíte, kdo je otec, tak je to tuplem problematické. Jestli je pes relativně větší než fena, může to být problém dvojnásobný.

21.12.2021 13:55
marushka

XXX.XXX.41.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je tak patnáctý týden.
Hele a veterináře jste nezkoušeli? Víte, že takhle malá fena může umřít? Ten box to fakt nezachrání. Kde máte pojistku, blíží se svátky, kdo k té feně přijede?

15. týden? Děláte si legraci??? Nebo je pro Vás problém normálně odpovědět?

Pohyby jsou cítit od cca 50. dne. Záleží na počtu štěňat. Porod jí pravděpodobně čeká +/- kolem Nového roku, tak buďte připravení a mějte zařízeného veterináře pro případ komplikací.

21.12.2021 15:18

domluvte se s veterinarem.
zkontroluje fenu, spocita datum porodu a tak bude i na prijmu, kdyz se neco bude dit.
neni lepsi rada.

21.12.2021 16:00
janaa

XXX.XXX.37.96

Od 50.dne lze cítit pohyby štěňat,ale pokud je břicho tvrdé,spíš bych to viděla,že je dál (dolů se povolí až před porodem). Když stisknete struk,objevuje se mléko? Každopádně bych jela na veterinu, udělat sono a v tomto případě i RTG - pokud by byla štěňata velká, naplánovala bych císařský řez (otec neznámý a čivava může být opravdu průšvih). Pokud se dohodnete s vetem na přirozeném porodu,tak se s ním domluvte alespoň na telefonické asistenci a možném výjezdu k němu,pokud by vše nešlo podle plánu. A vy si připravte všechny věci nutné k porodu,plus pro jistotu výbavu pro umělé odkojení štěňat, vitamíny a doplňky pro fenu atd

21.12.2021 16:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.180

Babička neví, kdy hárala? Od toho by se to taky dalo odvodit. I veterinář se na to bude ptát.

21.12.2021 16:29

Fiona.Praha napsal(a):
Babička neví, kdy hárala? Od toho by se to taky dalo odvodit. I veterinář se na to bude ptát.

určitý typy lidí neví vůbec nic a jako majitelé jsou naprosto marní

koneckonců Nora a všichni sourozenci byli neuvěřitelným překvapením, takže že si někdo všimne aspoň týden do porodu že má teda asi březí fenu, je to už malé bezvýznamné plus.

21.12.2021 16:42

určitý typy lidí neví vůbec nic a jako majitelé jsou naprosto marní

koneckonců Nora a všichni sourozenci byli neuvěřitelným překvapením, takže že si někdo všimne aspoň týden do porodu že má teda asi březí fenu, je to už malé bezvýznamné plus.

Hele, tak to já zas musím přidat historku :
Žila, byla v nejmenovaném městě majitelka feny. Fena sem tam bývala v kotci, sem tam ji venčili, řekněme příbuzní. I stalo se, že fena byla jiná, smutná, divná....Tak byla dopravena k veterináři na, v podstatě, prevenci. Veterinář pokýval hlavou, břicho se mu nezdálo, doporučil kastraci, přece jen fena nebyla nejmladší, ale nic fatálního nenašel. Majitelka s těžkým srdcem odjela do lázní.A potože to byla psářka každým coulem, tělem i duší, do lázní vzala milou fenu s sebou, fena bydlela v dodávce a panička místo návštěv cukráren, kaváren a tanečků, běhala s fenou po okolí po procházkách.
A jednoho rána našla v dodávce fenu s krásným vrhem štěňátek.

21.12.2021 20:20

A potože to byla psářka každým coulem, tělem i duší,

az takova, ze nevedela ze ma tu "milovanou" fenu nakrytou, jo?

21.12.2021 20:23

Žila, byla v nejmenovaném městě majitelka feny. Fena sem tam bývala v kotci, sem tam ji venčili, řekněme příbuzní. I stalo se, že fena byla jiná, smutná, divná....Tak byla dopravena k veterináři na, v podstatě, prevenci. Veterinář pokýval hlavou, břicho se mu nezdálo, doporučil kastraci, přece jen fena nebyla nejmladší, ale nic fatálního nenašel. Majitelka s těžkým srdcem odjela do lázní.A potože to byla psářka každým coulem, tělem i duší, do lázní vzala milou fenu s sebou, fena bydlela v dodávce a panička místo návštěv cukráren, kaváren a tanečků, běhala s fenou po okolí po procházkách.

To byl teda kvalitní veterinář! Ale vlastně - něco podobného jsem zažila na škole, kde na katedře koní stála klisna se srdeční vadou jako učební pomůcka a žádný z profesorů a docentů nevěděl (nepoznal), že je březí.

21.12.2021 20:35

A potože to byla psářka každým coulem, tělem i duší,

az takova, ze nevedela ze ma tu "milovanou" fenu nakrytou, jo?

Já tu paní znám, vy ne. A jak mohlo k nakrytí dojít, jsem psala hned na začátku.
Plivnout na někoho, koho neznáte, je tak snadné.

21.12.2021 20:41

Já tu paní znám, vy ne. A jak mohlo k nakrytí dojít, jsem psala hned na začátku.
Plivnout na někoho, koho neznáte, je tak snadné.

muzete nepoznat brezi fenu, ale prehlednou fenu, co se chysta k porodu i kdyz ji vidate nekolikrat denne - to uz je docela umeni ignorace.
a sorry, ale ta fena v te dodavce mohla umrit.

22.12.2021 07:01
keissa

XXX.XXX.155.174

muzete nepoznat brezi fenu, ale prehlednou fenu, co se chysta k porodu i kdyz ji vidate nekolikrat denne - to uz je docela umeni ignorace.
a sorry, ale ta fena v te dodavce mohla umrit.

tak i spousta pejskařu nepozná fenu před porodem .. nedávno jedna známa dokonce s fenou dělala obrany,kde je figurant, a další lidi ,fena cecky až na zem ,frndu velkou a nikdo nic a fena porodila jedno živé štěně ..

22.12.2021 08:08

tak to jsou taky pejskari telem i dusi
Jsem si nejdriv myslela, ze to je ironie tohle spojeni a krasna stenatka rano v dodavce, ale evidentne to vice lidem pripada roztomiloucke.

22.12.2021 08:44

keissa napsal(a):
tak i spousta pejskařu nepozná fenu před porodem .. nedávno jedna známa dokonce s fenou dělala obrany,kde je figurant, a další lidi ,fena cecky až na zem ,frndu velkou a nikdo nic a fena porodila jedno živé štěně ..

To mi přijde fakt na hlavu, ti lidi byli slepí, nebo co?

22.12.2021 08:49
keissa

XXX.XXX.155.174

tak to jsou taky pejskari telem i dusi
Jsem si nejdriv myslela, ze to je ironie tohle spojeni a krasna stenatka rano v dodavce, ale evidentne to vice lidem pripada roztomiloucke.

to že někdo nepozná že je fena březí se nevylučuje s tím že jsou to milovníci psu .. tělěm i duší ..jsou prostě lidi co některé věci neřeší a prostě je nevidí .. pokud budete mit něco denně na očich a nejste vyloženě odborník a zkušený chovatel tak to nevidíte a nevnímáte .

22.12.2021 08:54
keissa

XXX.XXX.155.174

To mi přijde fakt na hlavu, ti lidi byli slepí, nebo co?

ono jsem se dívala zpětně na fc až když tam majitelka popisovala zázračné štěně a to že s fenou dělala den před tím obrany ,bylo video a na tom už bylo žřetelně vidět nalité cecky a i celkově povolene vazy i frnda ..ale k dobru majitele fena byla na sonu a nic ..
já měla podobnou zkušenost fena na sonu nic ale pak mě dál přesvědčovala o březosti ....ale naštěstí jsem ji uvěřila a byla z toho 3 štěnata .

22.12.2021 09:05

že někdo nepozná že je fena březí se nevylučuje s tím že jsou to milovníci psu

u me se to vylucuje.
pokud mam rada jineho ziveho tvora - tak si ho i trosku vsimam a - neignoruju zmeny.
Ze ma fena hole bricho a tece ji mliko z cecku snad nahmata i slepy - pokud na tu fenu saha.

jako -nebudu se tvarit, ze se to nedeje - ze tyhle pribehy neexistuji.
Jen by se tim snad lidi nemuseli chvalit

22.12.2021 09:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
to že někdo nepozná že je fena březí se nevylučuje s tím že jsou to milovníci psu .. tělěm i duší ..jsou prostě lidi co některé věci neřeší a prostě je nevidí .. pokud budete mit něco denně na očich a nejste vyloženě odborník a zkušený chovatel tak to nevidíte a nevnímáte .

Takto přehlédla fenu pred porodem nase známá a taky ji na fakt, že se fena chystá na porod upozornili na obranách!
Fena 11 měsíců stará, druhý den porodila 10 zdravých štěňat!

Známá si myslela, že je fena jen tlustá, tak jí ještě ubrala krmení... 🙄

22.12.2021 10:32

Já to zažila s kobylou. Taky ji veterinář několikrát v době březosti viděl a nepoznal to. Kobyla měla být dle předchozích vyšetření neplodná, měla mít srostlé vejcovody. Takže ji majitel v klidu nechával ve výběhu u hřebce.
Jednoho dne byla ráno na vyjížďce, pak šla do ohrady a když ji chtěl večer majitel zavést do stáje, kouká, že má o koníka víc 😁

22.12.2021 11:20

To takhle máma ráda dává k lepšímu historku, kdy se kočí s kobylou vrátil z lesa, postavil ji na štont, a ráno, když ji chtěl nakládat znovu do lesa, kouká, že pod ní hříbě.

22.12.2021 11:34
janaa

XXX.XXX.36.137

Hele,tyhle historky fakt nechápu. U koní nevím, u feny si to snad dovedu představit u dlouhosrsté chlupaté koule,co by čekala jedno štěně a byla by ubytovaná trvale venku,že by si majitel nevšiml. A to fakt ještě v případě, že tedy fenu na tom pupku nepodrbe,vždyť před porodem opadají chlupy okolo struků, kape mlíko, cecky jsou nalitý, frnda taky,a to nemluvím o první době porodní,kdy si snad ani není možný nevšimnout,že se s fenou něco děje

22.12.2021 12:05

ani u kobyl neni chystani na porod naprosto skryty proces, co jde prehlednout - ale opet - kdyz tu kobylu nekdo kontroluje

Nada1234

22.12.2021 12:07
Nada1234

XXX.XXX.181.24

Je tady jen jeden pes , který může být otec a to je jezevčík takže to víme a na většině jsem byla asi týden zpět. Paní fenu prohmatala a řekla, že nic necítí , já nejsem majitel psa a nemám 3000 na její vyšetření, mám svých starosti dost. Udělala jsem maximum a snažím se o tom něco zjistit. Já cítím dvě štěňata jak se pohybují, nic víc. Jinak veterinář je domluven v případě kompilaci.

22.12.2021 12:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já si to teda taky nedokážu představit. Stenata jsem měla jen jednou, ale fena se chovala jinak už po nakryti (což bude individuální) a před porodem ani nemluvím. A vzhledově to na ni taky bylo dost vidět, vypadana srst, ceciky, břicho.

V rodině mame chlupaté feny chované venku, ale myslím si, ze i tam bych si všimla, protože když je mazlim, tak je drbu i po brisku 😁. To mi spis přijde, ze si nevšimne člověk, který má psa venku a nějak moc se nezajímá.

Když jsme byly děti, tak sestřenka měli často fenu nakrytou, neplanovane, a teda už jako děti jsme to na ni poznaly. A to byla chlupatá a venku.

22.12.2021 12:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nada1234 napsal(a):
Je tady jen jeden pes , který může být otec a to je jezevčík takže to víme a na většině jsem byla asi týden zpět. Paní fenu prohmatala a řekla, že nic necítí , já nejsem majitel psa a nemám 3000 na její vyšetření, mám svých starosti dost. Udělala jsem maximum a snažím se o tom něco zjistit. Já cítím dvě štěňata jak se pohybují, nic víc. Jinak veterinář je domluven v případě kompilaci.

Sono nebo rtg je do 500 Kč

22.12.2021 22:28
Agnes1

XXX.XXX.76.40

Tak já zas po každém hárání, i když holky hlídáme, si jsem zcela jistá, že jsou březí. Vidím všechny příznaky a velké břicho a pohyby cítím. Jsem v nervech. A vono se nic nenarodí. 😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík