Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2021 22:59
terkacerna

XXX.XXX.41.117

Dobrý den,
máme 14. letého křížence 10kg, a před pár dny nám vet diagnostikoval chronické selhání ledvin. Hodnoty byli docela vysoké, ale zatím se zdá být v rámci možností relativně v pohodě, pouze hodně pije a močí. Řekl nám akorát že máme nasadit ledvinovou dietu, což jsem sehnala teď narychlo Advance VD - Renal, a doplněk stravy Pronefra.
Má stále dost velkou chuť k jídlu, a moje otázka zní, zda bych mu mohla dát kromě granulí a konzerv, ještě nějaký pamlsek, co by mu příliš neublížil, a do čeho bych případně mohla dát i léky?
Jediné co vím, že se musí hlídat množství bílkovin, fosforu a soli.
Ale také vzhledem k tomu, že s námi bude s velkou pravděpodobností poslední Vánoce , tak bych mu ráda udělala něčím radost, ale moc nevím čím. Napadli mě třeba piškoty, nebo rybí kůže či něco podobného, kde není příliš maso.
Budu vděčná za jakékoliv zkušenosti, rady či doporučení na vhodnou stravu a doplňky. Vím že prognóza je špatná, že to nejde léčit, ale chtěla bych mu ten poslední čas tady co nejvíc zpříjemnit Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.12.2021 06:00

Dobrý den? Smím se zeptat jak se projevilo selhání ledvin u pejska.?? Já mám 12 let kříženeho jezevčíka cca před 3 týdny měl zánět močového měchýře a dostal antibiotika zánět je ok akorát mu našel vet v ledvinách kameny.. Dostal granule na rozpouštění těch kamenů.. Nyní se mi ale zdá že pejsek doslova a do písmene žere jako o závod ale hubený je na kost... Říkám si zda to nemůže být tím kočárkem že zhubnul a teď mu to nejde zpět nebo nevím.. Po novým roce jdeme hned na krevní testy.. 🤧Mám s toho strach

23.12.2021 23:49
terkacerna

XXX.XXX.41.117

Dobry den,
U našeho byly příznaky dlouho skryté, protože má nemocné srdce a zavodňují se mu plíce, takže bere léky na odvodnění a hodně po nic čůral. Před par týdny ale najednou začal být lehce letatgický - kromě jídla ho nic moc nezajímalo, zhubnul v krátkém čase asi 3 kg a najednou začal nezdravě hodně pít a často čůrat Velké objemy moči, která je hodně světlá… skoro jako voda. No a veterinář bohužel stanovil dle krevních testů tuto diagnózu. 😭😭

24.12.2021 05:48

Aha aha jejda tak to mě mrzí. No ten náš skáče jako o závod a jídlo pro to by byl schopný preplavat i rybník... Jen zhubnul tak nevím zda li po těch kamenech nebo jsou to taky ledviny.. 😵. Po novém roce jdeme k dr taky na krev... Tak uvidíme... A řekl vám jak dlouho s tím pejsek může být ale ono je to individuální zejo měsíc dva rok dva.... Sousedé měli pejska s ledvinama velkého nějakou větší Rasu ani to nevedeli... Že mu něco vůbec takhle je... Jen byl hrozně hubený... Tak přeji hodně štěstíčka at je s vámi pejsek ještě a věřím tomu že bude 💗

5.1.2022 23:05
Mara92

XXX.XXX.124.10

Dobrý večer. Musím se podělit o svou dnešní zkušenost. Německy boxer 8 let. Prvni den co snědl to šlo ven jinak aktivní nepoznal jsem na něm nic podezřeleho druhý den už nežral vůbec pouze zvraceni(žaludeční šťávy). Den třetí navšteva u vet. zhubl 4 kg. Po prohlidce vet. Zcela v pořadku, ale abychom určili přičinu odebrala se krev. Po 30 minutach výsledek - odchází mu ledviny. Nasledovala konzultace co teď?! Rozhodli jsme se bojovat nasledovala kapačka v ordinaci 3hodiny čekání. Od zitra budeme podavat infuzy doma. V pondělí nás čeká odběr krve a bude se modlit, aby se vše zlepšilo. Jinak dieta žadné pamlsky a podobně jen dietni strava od vet. V případě, že má někdo staršiho psa dá se tomu předejít! Nechte svému psovy odebrat preventivně krev, kdybych to udělal já mohlo být vše jinak, boužel nevěděl jsem o tom.

6.1.2022 05:12

Jejda to me moc mrzí... 🙈 Snad bude pejsek Ok.. Teď normálně zase všechno žere atd?? Náš je pořád hubeny ale on nejspíš z těch ledvinovych kamenů od té doby má jen dietní granule tudíž z nich nepřibere... Má 12..uvidíme po kontrole Moči zda mu ještě dieta zůstane.. Každopádně vám držím palce.. Ať pejsek dobře dopadne ✊

6.1.2022 06:18
Mara92

XXX.XXX.124.10

Nežere vůbec pouze pije. Má do sebe zavedenou kanilu a zrovna teď dáváme kapačku. Toto budeme aplikovat do pondělí 4-5 krát za den. V případě že by žral dietni konzerva po malých soustech. A jina uvidime až budou výsledky. Z aktivniho raubiře je ležák. Ubytek na váze je viditelný podle veterinařky taky nepřibere. Dekuji za podporu přeji i vám jen to dobré.

6.1.2022 06:22

Mara92 napsal(a):
Nežere vůbec pouze pije. Má do sebe zavedenou kanilu a zrovna teď dáváme kapačku. Toto budeme aplikovat do pondělí 4-5 krát za den. V případě že by žral dietni konzerva po malých soustech. A jina uvidime až budou výsledky. Z aktivniho raubiře je ležák. Ubytek na váze je viditelný podle veterinařky taky nepřibere. Dekuji za podporu přeji i vám jen to dobré.

Děkuji vám taky moc štěstí dejte vědět jak pejsek dopadl 💗 myslíte že kdyby jste šel dřív na testy s Pejskem že by to dopadlo jinak? Ono ty ledviny to je potvora sama o sobě.. Jak u lidí tak u zvířatek 🤧

6.1.2022 07:01
Mara92

XXX.XXX.124.10

Ano máte pravdu ledviny jsou potvora, ale při odběru krvve by se zjistil pokles hodnot a podle toho by se nasadila strava, vitaminy, atd

6.1.2022 07:10

Máte pravdu! Tak držím palečky pejsankovi at je brzo ok a skáče zase jako cirperka 😊

Petrarez

16.4.2022 07:54
Petrarez

XXX.XXX.14.250

Ahoj jak se daří pejskovi, pomohly mu ty kapaky?

16.4.2022 08:34

Petrarez napsal(a):
Ahoj jak se daří pejskovi, pomohly mu ty kapaky?

I kdyby (o čemž podle popisu pochybuji, kór u 8letého boxera), tak u vaší feny zázrak nenastane.

16.4.2022 11:34
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Myslím si totéž. My vezli psa až na VFU do Brna (střední Čechy) tam pár dní pobyl dal se dohromady, rozkrmili ho.
Doma se po 14 dnech opět vše zhoršilo, při kontrole hodnoty horší než před Brnem, jezdil ještě na kapačky tady a výsledek nula.
Stálo to spoustu peněz, psa jsme vlastně zbytečně trápili.
Od diagnozy přežil 2 měsíce.
Nakonec to stejně skončilo uspáním. Ne žádný zázrak se opravdu nestane. Bohužel.

16.4.2022 15:48
fikovnice

XXX.XXX.139.21

GAELLE napsal(a):
Myslím si totéž. My vezli psa až na VFU do Brna (střední Čechy) tam pár dní pobyl dal se dohromady, rozkrmili ho.
Doma se po 14 dnech opět vše zhoršilo, při kontrole hodnoty horší než před Brnem, jezdil ještě na kapačky tady a výsledek nula.
Stálo to spoustu peněz, psa jsme vlastně zbytečně trápili.
Od diagnozy přežil 2 měsíce.
Nakonec to stejně skončilo uspáním. Ne žádný zázrak se opravdu nestane. Bohužel.

Škoda, že už se nám zadavatelka asi neozve...

Přidejte reakci

Přidat smajlík